2010. május 7., péntek

HÍR (breaking news)

.

Tüntetéssel védik az őrizetbe vett kiskunhalasi ápolókat  

Az egyik ápolóról már korábban is kiderült, hogy bántalmazott

.

Miközben a kiskunhalasi pszichiátriai otthon dolgozói péntek délután „szimpátia tüntetést” rendeznek őrizetbe vett kollégáik és az intézet védelmében, egy, az otthonban tavaly végzett belső vizsgálat során már kiderült: az egyik ápoló, akit most testi sértéssel gyanúsítanak, durván bántalmazta az egyik ápoltat. Egy emberjogi szervezet szerint a tüntetéssel az intézet inkább saját hírét ronthatja.

A 2009 elején a pszichiátriai otthonban lefolytatott vizsgálat során már napvilágra került, hogy az egyik ápoló, aki jelenleg is őrizet alatt áll, durva testi fenyítésben részesítette az otthon egyik lakóját: a tanúvallomások szerint rugdosta a földön fekvő, magatehetetlen ápolt oldalát, majd a nyakára taposott. Az ápoltat mentővel kellett kórházba szállítani, az ápoló pedig azt mondta a jelen lévő többi lakónak, mondják azt, hogy az ápolt elcsúszott és beverte a fejét az ajtófélfába. Miután a belső vizsgálat során mindez kiderült, az intézet vezetése mégsem járt el az ügy súlyának megfelelően vagy tett feljelentést az ápoló ellen, mindössze egy másik osztályra helyezték át.

Mindezek ellenére most az intézet vezetősége és egyes dolgozói a nyilvánosság mellett is kiállnak az őrizetbe vett ápolók mellett, azt állítva, hogy az ellenük felrótt vádak nem lehetnek igazak, és hogy "lejárató kampány" folyik az intézet ellen.

– A nyomozati munka lefolytatásának módját törvények szabályozzák – mondja Dobos János, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány vezetője, amely szervezet segíti az ügyet kirobbantó ápolónőket és a nyomozást. – A kiskunhalasi ügyészség nem az ápolónők bemondása alapján rendelte el az őrizetbe vételeket, hanem nyomozást követően, melynek során alapos gyanú merült fel azon cselekményekkel kapcsolatban, amikkel a letartóztatott ápolókat gyanúsítják. A nyomozásnak nyilvánvalóan nem az a célja, hogy a munkájukat tisztességesen végző dolgozókat lejárassa, hanem hogy megtalálja azokat, akik törvénysértést követnek el. Az intézet érdeke azt diktálná, hogy vessék ki maguk közül azokat, akik vétkesek, hogy a vétleneket ne érhesse vád. Az intézet hírén az fog igazán csorbát ejteni, ha a dolgozók kiállnak a letartóztatott ápolók mellett, és a nyomozás során a bűncselekmények mégis bizonyítást nyernek. Az intézet vezetőségének – ha valóban fontos számukra az igazság – együtt kellene működnie a nyomozó hatósággal, nem támadnia kellene azt. .

.

Anonim levélküldés: ITT!

31 megjegyzés:

  1. A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum nem kis meglepetéssel olvasta a hírt, hogy az ápolónők a Szcientológiai Egyházat is bevonták az ügybe. Emiatt a Szövetség megfontolja az ügyben a továbbiakban való részvételét.
    Radó Iván elnök

    VálaszTörlés
  2. Ez a mi közleményünk...
    2010. május 6., csütörtök 16:22

    A mundérral védett mundér, avagy kiskunhalasi tüntetés a média és az igazság ellen

    Budapest, 2010. május 6., csütörtök (OS) -
    Tüntetést tart a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona holnap, a kiadott sajtóanyag szerint azért, mert "a médiában megjelent, intézetünket munkánkat, és munkatársainkat érintő hírek valóságtartalmát, a hírszolgáltató hitelességét, nem vizsgálta a közzétevő".

    Szövetségünk enyhe megütközéssel veszi tudomásul,hogy az intézmény-nyilvánvalóan fenntartója és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium egyetértésével- tüntetést szervezett,ahol a média "helytelen eljárását fogják kifogásolni". Amint az széles körben ismert,az Otthonban történt visszaélésekre és bűncselekményekre eredményes rendőrségi és ügyészségi vizsgálat derített fényt,ennek következtében eljárás indult több ápoló ellen is.Ehhez mérten a Minisztérium és az Otthon vizsgálatai idejekorán megállapították,hogy visszaélés márpedig nem történt.A rendőrség és az ügyészség példás eljárással mégis talált bizonyítékokat és az érintett ápolók legalábbis jelenleg nem folytathatják korábbi ténykedésüket az intézményben.De úgy látszik "nagyot hibáztak".
    Elfelejtették kikérni az intézmény vezetőjének előzetes véleményét és engedélyét és a média is "vétett",amiért nem vizsgálta nyomozati eszközökkel a nyilatkozók mindegyikének szavahihetőségét.Hogy sem a hatóságoknak, sem a médiának ez nem feladata,attól most tekintsünk el,ez nem zavarja az igazgatónőt.Érdekes kérdés ugyanakkor,hogyan maradhatott a helyén az az igazgató,akinek intézményében betegeket verhettek és egyéb-pl.szexuális-visszaéléseket is folytattak.Megjegyezzük: a nyomozás még le sem zárult.Heccampány kezdődött azonban az interneten és más módokon is azok ellen,akik ezt a szörnyűséget feltárták.A tüntetés egyik hatása az lehet,hogy az Otthon korábbi és jelenlegi alkalmazottja jól megijedjen, amiért nem akarta mindenáron a védhetetlen mundért védeni.A mundér védelme egyébként nem tüntetéssel,hanem jó és helyes ellátással és az ilyen esetek elítélésével biztosítható.Ez a tüntetés arról szól, hogy az Intézmény a média és a hatóságok "ráncba szedésének" szükségét hangsúlyozza és alkalmas lehet a becsületes és egyébként kitüntetésre méltó két ápolónő megfélemlítésére.Szövetségünk az írott és elektronikus médiában számtalanszor nyilatkozott az ügyről,de sokan mások is. Minden hírforrás bármiféle beállítottságra tekintet nélkül egyaránt igyekezett objektív képet adni a történtekről és a más véleményeknek is teret adott. Emiatt aztán nem tudjuk érteni-legalábbis azt reméljük,hogy rosszul értjük-a mostani kiskunhalasi üzenetet.Hab a tortán, hogy a szervező által kiküldött anyagban ez szerepel:’Felkérek mindenkit, hogy:Az egységes nyilatkozatok érdekében a sajtó képviselőit hozzám irányítsák, ill. csak a fenti tárgyban nyilatkozzon."Ez a mondat ugye nemcsak minket emlékeztet más időkre?
    A továbbiakban is messzemenően kiállunk minden szakmáját, hivatását szerető ellátó mellett,valamint a két ápolónő mellett,a média elfogulatlan tájékoztatása mellett,az eljáró hatóságok mellett.Ettől persze felvonulni még lehet.

    Kiadó: Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF

    VálaszTörlés
  3. Nem értem a PÉF elnökének hozzászólását! Mi az hogy megfontolják az ügyben a tovvábbi réstvételüket azért mert a Szcientológiai Egyház
    a lányok segítségére van!!Azért vannak Ők is, hogy az ilyen ügyek ne történjenek meg sehol.Nem elég, hogy a politikai csatározások is vannak a háttérben még az illetékes PÉF is harcba száll és a lányokat képes magukra hagyni!
    Ha ezt megteszik akkor távozzon az elnök is a székéből mert embertelen a kijelentése.
    Ezek után már nem számít nekik hol milyen módon alázzák meg a betegeket és verik fél hullára??
    Az ember esze megáll az első hozzászólás olvasása után.Kérdezem én mit tett a PÉF az ügy kivizsgálása érdekében idáig? Meglátásom szerint semmit de ha segitenek a lányoknak mások azt sérelmezik. Szégyelheti magát a PÉF elnöke!!!!

    VálaszTörlés
  4. PÉF-et kérdezem?
    A nővéreket tájékoztatja az ügy kivizsgálás szempontjából, hogy hol tart a nyomozás? És milyen lépéseket tett az ügy előre haladása érdekében? Hogy minél hamarabb véget érjen ez az egész.

    VálaszTörlés
  5. Én még a tegnapi sajtóközleményükről se tudtam, nyilván titkolják, vagy nem jó helyen keresem.

    VálaszTörlés
  6. ""Felkérek mindenkit, hogy:Az egységes nyilatkozatok érdekében a sajtó képviselőit hozzám irányítsák, ill. csak a fenti tárgyban nyilatkozzon.""Ez a mondat sokat sejtető!!
    Csak Ő tanulta be a szöveget amit a vezetők a szájába rágtak, vagy róla szól az egész demonstráció?Kérem a média képviselőit várják ki a sorukat az illetőnél!

    VálaszTörlés
  7. A PÉf annyira nem foglalkozott az ügyel, hogy azt sem tudta kik vesznek részt a tények feltárásában!
    Az én tudásom szerint nem keresték a lányokat és semmit nem tettek az ügy mihamarabbi felgöngyölitésében.Lehet nekik is az az érdekük ne derüljön ki az igazság?Az első hozzászólás ezt engedi sugalni! Egyáltalán miért is vannak Ők? Könnyű onnan kilépni ahova besem lép az ember!!!!

    VálaszTörlés
  8. Megdöbbentő a PÉF nyilatkozata!
    Gondoljunk csak arra ha egy országban katasztrófa történik, mennek a segítségükre a szövetséges országok és azok is akik egyikkel sem vannak ugymond jóba.Nagyon jól tudnak együtt dolgozni egymást segítik mert egy a cél az emberek megmentése! A PÉF-nek az ilyen dolog távoli?
    Megkérdőjelezném a müködésük szükségességét ezek után.

    VálaszTörlés
  9. Gyakorlatilag egyetlen kérdést érdemes feszegetni: mint mondanak a nővérek, a rendőrség és az ügyészség, továbbá az igazgató a PÉF szerepéről. A többi érdektelen.

    A szcientológiai egyházat is fel lehet keresni. Azonban a PÉF semmilyen közösséget nem vállal fel velük. A következőkben, mivel e blog látogatására ilyen minősítő ás valótlan állítások után nem fogok jönni, észrevételeket a PÉF mail címén érdemes tenni, ha gondolják.
    Az egyház működéséről bárki tudomást szerezhetett, nyilván meg is tették. Ennek fényében jó lett volna, ha megemlítik, hogy velük kerestek kapcsolatot, de ez csak most derült ki.

    Üdvözlettel:
    Radó Iván

    VálaszTörlés
  10. Névtelen írta...

    PÉF-et kérdezem?
    A nővéreket tájékoztatja az ügy kivizsgálás szempontjából, hogy hol tart a nyomozás? És milyen lépéseket tett az ügy előre haladása érdekében? Hogy minél hamarabb véget érjen ez az egész.

    A nővérekkel telefonos és mail kapcsolat is működik. Munkatársunk ezzel foglalkozik, mi-többek közt- monitoroztuk az intézményt, továbbá jártunk a rendőrségen és az ügyészségen, számolatlan nyilatkozatot adtunk a médiának, tárgyaltunk miniszteriális szinteken, de ez csak a jéghegy csúcsa. Ha ezt a nővérek "máshogy látják", arról mi nem tehetünk. A nyomozati cselekmények kapcsán az eljáró hatóságnál érdemes érdeklődni.

    Amennyiben a szcientológusok állítása igaz, úgy az eddigi nem kevés közreműködésünkre nyilvánvalóan nincs szükség, amennyiben hivatalos megkeresés érkezik, a továbbiakban is kifejtjük véleményünket.
    Önnek is mondom: a PÉf tevékenységéről bárki képet nyerhet, ehhez elegendő honlapunk felkeresése. Méltatlannak tartjuk több beíró hozzászólását végzett munkánkról és nem tudunk részt venni olyan ügyekben, ahol a szcientológia a partner. A választás lehetősége azonban adott.
    Üdvözlettel /egyben viszontlátásra/:
    Radó Iván elnök
    ps.: jelen állás szerint most már minden a hatóságokon múlik. Ehhez hosszú út vezetett...

    VálaszTörlés
  11. Tisztelt Protest és Perennis!
    A mai napon meggyőződtem arról, hogy az intézet teljes egységben van.
    Egységben beosztott és vezető egyaránt.
    A mai demonstráció bizonyította ezt.
    Ha valaki kívülállóként végi nézte a menetet, láthatta, hogy mintegy 200 fő jókedvű és mosolygós embertömeg vonult végig a kijelölt úton. Nyoma sem látszott semmiféle megfélemlítésről árulkodó arcnak, vezetők és beosztottak együtt és teljes egyetértésben tiltakoztak intézményük hírnevének csorbítása ellen.
    Sajnos vagy szerencsére (nézőpont kérdése) a rosszindulatú igaztalan vádakat és pletykát terjesztő néhány személy élükön a blog szerkesztőivel, látó és halló távolságon kívül lehettek, ha egyáltalán ott voltak.
    Ez is bizonyítja, ha konkrétan igaz dologról van szó, akkor, mint a kivert kutya behúzzák fülüket és farkukat. Tisztelt szerkesztők és társaik az idő valóban lejárt, de csak az önök ideje.
    Örömmel olvastam azt is, hogy a PÉF elnöke is elhatárolódott tőlük.
    Várhatóan a rendőrség és az ügyészség is erre a következtetésre fog jutni.
    Nem irigylem a helyzetüket, mert amit elkövettek az bűncselekmény és csak idő kérdése, hogy mikor fognak ők a gyanúsítottak lenni.
    A fentiek jegyében kívánok önöknek kellemes örömteli, családjuk körében eltöltendő hétvégét.
    Valaki a tömegből

    VálaszTörlés
  12. Az idő mindenre választ ad.


    Valaki, aki nem névtelenül, a tömegből ír.

    VálaszTörlés
  13. Azért megkérdőjelezném mennyi volt a tömegből a dolgozó!!! Voltak barátok hozzátartozók ismerösök! Dolgozó nem olyann sok volt!!

    A másik hallottuk az utosó pillanatokban kötelezővé tették a demonstráción való részvételt!

    VálaszTörlés
  14. 17.34-nek! Tévedsz drágám! Nem volt kötelező! Te ennyire baromnak nézel minket, dolgozókat, hogy akaratunkon kívűl elmegyünk demonstrálni, ha nem értenénk egyet a kezdeményezéssel??? Kösz a feltételezést! Egyébként akkor a vezetőknek ki tette kötelezővé? Mert ők is ott voltak?

    VálaszTörlés
  15. Nagyon rosszul hallottad, senkit nem kötelezett
    senki!!! Rosszul Érzed Magad ugye? Féltek,hogy páran maradtatok, és senki nem áll mellettetek, és nem vállal fel Titeket.Jól teszik, megérdemlitek.

    VálaszTörlés
  16. 2010. május 7. 17:10-nak
    "Kedves"megszólaló fönök vagy annak fullajtára közlöm önnel, hogy maga olyan mint a varangyosbéka amelyk nem tudja eldönteni, hogy melyik oldalra álljon mikor a szép és okos dologról van szó mert szétszakadni azért nem tud. Ezt arra hivatkozással mondom mert Ön részt vett a felvonuláson mint tüntető de kivülről látta az egész eseményt.Természetesen mi egyetértünk a becsületes dolgozók érdekével de vizsgálják ki hitelt érdemlően a bűnöket és elkövetőjük kapja meg a megérdemelt büntetését. Ha ez megtörténik akkor lesz a többség teljesen tiszta.Ne vonjuk kétségbe az erre hivatott nyomozók munkáját segítsük őket, hogy az igazság kiderüljön.Ez a blog azért van többek közt, hogy segítse a nyomozóhatóság munkáját és kiderüljön az igazság.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Protest! Miért nem jöttetek el a férjeddel együtt?Meggyőződhettél volna ,hogy egységben forr az erő!!!Ne prédikálj ,nem hisz neked már 5-6 dolgozón kívül más!!Az ötös fogatra gondolok!

    VálaszTörlés
  18. Egy pillanatig sem érezzük rosszul magunkat mert az igazság mellett állunk ki és a végsőkig ki is állunk!!!A hülye feltevésedre válaszolva a vezetőségnek senki nem tette kötelezővé, csúnya lett volna ha pont ők akik az egészről tehetnek nem tátották volna oda a látottak alapján is meggyötört képüket.Ne essünk tévedésbe saját egzisztenciájuk miatt olyanok, nem a betegek és a dolgozók érdekei végett.
    Én láttam alatta a trónját is amibe görcsösen kapaszkodott ami szerintünk lehetne ürhajó is ahol ő lenne a parancsnok, alanyi jogon utazna vele a teljes vezetőség és tüntetésen saját akaratukból résztvevők.

    VálaszTörlés
  19. ""Tisztelt"" vezetők! Ne érezzék jó lakottan magukat ezek után,mert ha jól belenéznek a tányérba van abba még rendesen! A levesre gondolunk mert ez a tányér olyan mint a fúrott kút ahol az ívóvíz feljön a talajvíz magaságáig.Tehát erről a tányérról maguk gondoskodtak, hogy mostanába ne fogyjon ki a tartalma.nyugodjanak meg ez a leves egyre feketébb lesz.

    VálaszTörlés
  20. Tisztelt Blogozók, tisztelt Radó Iván!

    Nem írtam eddig a blogra, csupán olvastam néhányszor. Most viszont, hogy alapítványunk megszólíttatott, mégis írok néhány gondolatot, csak a rend kedvéért.

    Egy dolgot fontos tisztáznunk. A Szcientológia Egyház semmilyen formában nem vesz részt ebben az ügyben. Az egyház azzal foglalkozik, amivel más egyházak is: hogy a hívek számára lelki támogatást nyújtson egy boldogabb, lelkileg teljesebb élethez. Az egyház - csakúgy, ahogy más egyházak is megteszik - alapított olyan társadalomjobbító csoportokat, amelyek egy-egy társadalmi probléma megoldását veszik célba, így például drogfelvilágosítás, bűnözők rehabilitálása, az emberi jogok ismertté tétele, az oktatás fejlesztése, és mások. Ezek egyike az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, amelynek feladata, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén történő emberjogi visszaéléseket. Ennek a vezetője vagyok én. Az egyház és az alapítvány tevékenységének összemosása jelentős tájékozatlanságra vall.

    Furcsának tartom egyébként, hogy egy olyan szervezet, amely a diszkrimináció ellen (is) küzd (PÉF), vallási alapon diszkriminál egy másik civil szervezetet, amely szintén azért vesz részt az ügyben, hogy segítsen.

    A pszichiátriákon történő sérelmek feltárásán 15 éve dolgozunk Magyarországon, és ez alatt jelentős mennyiségű tapasztalatra tettünk szert. Ezen az ügyön hónapok óta dolgozunk folyamatosan, hogy milyen sikerrel, arról azokat kell megkérdezni, akiknek segítünk.

    Elég rossznak találom egyébként, ha presztízskérdéssé válik, hogy ki mennyit segített és emiatt mekkorára düllesztheti a mellét, mert ebben az ügyben szerintem minden segítség elkél, és az összefogás fontos lenne. A PÉF-fel idáig nemigen volt bajunk (nem is diszkrimináltuk őket semmilyen alapon), bár megjegyzendő, hogy az ügy kirobbanásakor kiadott sajtóközleményükben (január 26.) ezt írták: "követeljük, hogy az ügyész ne vehessen részt az eljárásban", mert "lényegében azt mondta, hogy ott minden kezelt annyira hülye ,hogy egy szavukat sem lehet eleve elhinni". A letartóztatások után pedig (április 13.): "Az ügyész, akit nem lehet félrevezetni,avagy határozott lépés a könyörtelenség ellen Kiskunhalason." "...van dr. Téglás Péter. Van még igazság Magyarországon és lesz is."

    Mint írtam, ezidáig különösebb problémánk nem volt a PÉF-fel, de a fenti bejegyzéseik után a közösséget mi sem vállaljuk velük.

    Néhány goldolat még, amire azért érdemes odafigyelni:
    1) Bár az ügyben létrejött médiamegjelenések nyilván szörnyen kellemetlenül érintették az otthont, szerintem nincs szó arról, hogy a média általánosságban lejáratta volna akár az intézetet, akár a közszférában dolgozókat - ilyet állítani szerintem barokkos túlzás. A média alapvetően mindenhol arról számolt be (persze azért saját szájíz szerint tálalva a dolgokat), hogy mivel kapcsolatban indult a nyomozás, mik a vádak, mikor tartóztattak le hány embert stb., vagyis a tényeket. Nem jelentették tudtommal sehol tényként, hogy az XY ápoló bűnöző és ez már eldöntött kérdés.
    2) Az ügyészséget, mint nyomozó hatóságot komoly jogszabályok kötik a vizsgálat során. Nem azért vettek őrizetbe embereket, mert két ápolónő azt mondta, hogy tegyék meg, hanem azért, mert több hónapos nyomozó munka után arra jutottak, hogy ez szükséges. Ezt azért ne felejtsük el.

    Üdvözlettel:
    Dobos János

    VálaszTörlés
  21. Az 20,20kor nagyon helyeslem írásukat, de az ügyvéd úr a két nővért nagyon le járatta, a RTL
    reggeli műsorába.Lehet,hogy nem a TV a bűnös,
    csak az ügyvéd,de helyesbítéssel elnézés kéréssel,
    helyre igazíthatnák,így nagyon rossz véleménnyel
    vagyok róluk """x""""

    VálaszTörlés
  22. Melyik az a szcientológia egyház? Az interneten azt lehet (és érdemes) olvasni róla, hogy egyes vélemények szerint nem is egyház, hanem egyházi köntösbe bújtatott gazdasági tárulás, stb. stb. Állítólag néhány európai országban betiltották már a működésüket. Úgy olvasom a beírásokból, hogy valamilyen alapítványuk segít "rendberakni" az országban a pszichiátriai intézeteket. Nem ők segítettek szétverni a Lipótmezőt vagy azok mások voltak? Ugye ismerjük a történetet. Most úgylátszik Kiskunhalason "segédkeznek".Ebben a témában kissé tájékozatlan vagyok,ha rosszul tudom, és a fentiek nem igazak akkor, kérem okosítson ki már valaki! Kívülálló, aki csak kapkodja a fejét,mert ekkora sz...keverést már régen látott, mint ami itt folyik.

    VálaszTörlés
  23. A szcientológiai Egyház,alapítója egy magyar származású ember aki jelenleg kilencven év felett
    lehet.Magyarországon,csak az Ember jogi szervezete van.(Nem Vallási)Budapesten egy irodájuk képviseli őket.Az embereknek segít,
    van aki őket keresi fel,kér segítséget.
    De fel is ajánlották, a segítségüket kérés
    nélkül is.Őszintén hívatásukat szerető emberek,
    nem hoznak szégyent,az alapítójukra.
    Az alapító BÁCSINAK jó egészséget még hosszú életet kívánok.Mária

    VálaszTörlés
  24. Na ide nem jött fel a hozzászólásom reggel óta. Gratulálok! Katasztrófa, mert Mária így nem tudja meg az igazat a szcientológia működéséről a pszichiátriai intézetekkel kapcsolatban. Na sebaj, mert nagyon sokan tudják, legfeljebb ő tudatlan marad, na bumm.

    VálaszTörlés
  25. Na ! eddig befizettem az ebédet,de holnaptól lemondom!Az írogató konyhalány fekete leveséből nem kérek!

    VálaszTörlés
  26. Mária volna az írogató konyhalány?

    VálaszTörlés
  27. Köszönöm, de a Lipótmező szétverésével kapcsolatban nem okosított fel senki. Igaz lehet az a dolog, hogy ebben nagy szerepet vállalt az említett "egyház"? Valaki, aki otthon van ebben, legyen szíves szóljon hozzá, mert szeretném tudni, hogy igaz lehet-e vagy sem. Korrekt tájékoztatást kérek! Köszi

    VálaszTörlés
  28. Ebbe az ügybe a politikusokat kérdezd,Az Ember jogi alapítvány,nem romból nem adja el az épületeket,nem ereszti utcára a betegeket.
    Csak ha igaztalan,embertelen bánásmód,per újra felvételt szeretne az elítélt.Ilyen jellegű ügyekbe segítenek. Gyurcsányék szüntették be .
    Valami pénzes vevő miatt.Gabi

    VálaszTörlés
  29. Gabi ez a zagyva írás a tiéd? Bocs, de teljesen zaklatott és értelmetlen, de azért köszönöm. Sokat elárultál magadról. Várom továbbra is a korrekt tájékoztatást valakitől, aki tényleg tájékoztatni akar és nem fáraszt így le mint Gabi.

    VálaszTörlés
  30. Telek spekuláció,és a szép park miatt,zárták be !
    Csak nem sikerült az eladása.
    Ott is segítettek a betegek más kórházakba
    helyezésénél az Emberekért Ember Jogi alapítvány emberei.(ők mondták)

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)