2010. május 20., csütörtök

Íratlan szabályok

.

Engedjenek meg egy rövid példát: Katalin a keresztnevem. Otthon Katicának hívnak, a munkahelyemen Katinak, vagy Katikának. Így van ez rendjén. Itt az interneten írói álnevet használok: Katicabogár. Teljesen mindegy, hogy rám ismernek, vagy sem. Itt az interneten, a Katicabogár megszólítás dukál.

Mindenkit magázunk, ez a tisztelet jele, függetlenül attól, hogy a valós életben tegeződő, vagy magázódó viszonyban vagyunk. Ezen nem kell megsértődni, annál is inkább, mert – bár rólam szinte mindenki tudja, ki vagyok – én nem tudom, ki a névtelen hozzászóló. Lényegtelen is.

Az íratlan szabályok szerint, S. Ilonát nem Icunak, vagy Cilának szólítjuk, hanem igazgatónőnek, független attól, hogy milyen viszonyban vagyunk. Ahogyan hivatalos levelet sem írunk neki tegeződve, itt sem tegeződünk vele. Sem vele, sem mással. Így illik.

Kérek tehát mindenkit, hogy a blog írott, íratlan szabályait tartsák be, és a megjegyzéseknél, hozzászólásoknál ne nevezzék nevükön az illetőt! Akkor sem, ha tudják kiről van szó. (Többször kellett törölnünk megjegyzéseket emiatt.)

Ezt mi is tiszteletben tartjuk, pedig elhihetik sok kollégára, vezetőre ismerünk rá, gondolkodása, stílusa, indulata, témaválasztása, üzenete, mondatszerkezete, szóhasználata, helyesírása, stb. alapján.

Ismételten kérjük, hogy tartózkodjanak a vulgáris kifejezések használatától!

Kérjük a fentiek szíves figyelembevételét a továbbiakban!

.

Köszönettel, a Bloggerek: Perennis és Protest

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)