2010. május 6., csütörtök

Kiigazítás

A vezetőség és holdudvara sokszor megvádolt már feljelentgetésekkel, de egyetlen konkrét esetben sem tudtak erre bizonyítékot szolgáltatni. Sőt többször visszakoztak is már. Fogalmi zavar van a fejekben a feljelentés szó értelmezését illetően, keverik a bejelentéssel, panaszlevéllel, segítségkéréssel, stb… Aki feljelentéssel vádol – akár csak eggyel is -, valótlanságot állít. Névtelenül sem írtam soha levelet, és a jövőben sincs szándékomba. De ezt önök is tudják. 

Két levelet írtam korábban a megyei közgyűlés elnökének, névvel aláírva, melyben segítséget kértem. A szolgálati utat betartottam (igazgatónő, szupervizor), ezt követően fordultam a fenntartóhoz. Tettem ráadásul ezt, több közalkalmazott kérésére, köztük egy jelenlegi vezetőségi tag többszöri unszolására. Egyikre sem érkezett hozzám válasz a megyétől, helyben pedig mindenki kitalálhatja, mi lett a következménye… Több közérdekű levelet is írtam, - mint a közalkalmazotti tanács elnöke, vagy tagja, - helyben az igazgatónőnek címezve, vagy személyesen átadva, mely után a közalkalmazotti tanácstagokat, vagy a levélben érintetteket behívatták… Érdemi válasz helyett, személyemet ért újabb retorzió következett, ha értik mire gondolok… 

Csendben jegyzem meg, ha a vezetés korábban megfontolja az általam levélben is megfogalmazottakat, talán megelőzhető lett volna a kirobbant botrány (szakmai presztízs megőrzése, 7. osztályon történtek miatti felvetések…).  Mióta a közalkalmazottak beválasztottak a tanácsba, azóta a vezetőim napi, (percnyi) szinten ellenőrzik munkámat… Komolyan gondolja valaki, ha bármilyen kifogás merült volna föl személyemet, munkámat illetően, azt a vezetés szó nélkül hagyja, s nem élt volna az általuk oly sokszor gyakorolt eszközökkel (fegyelmi, elbocsátás…)?

A fentieket a tisztánlátás érdekében fontosnak tartottam leírni. Tájékoztatni kívánom továbbá a munkatársaimat, hogy nekem akkor is képviselnem kell őket, ha ezt ők nem kérik, netán a – következményektől való félelem miatt - ellenzik. Sőt, azokat is védenem kell, akik ellenem lejárató hadjáratot folytatnak…

Tisztelettel: Uray Erzsébet

.

Anonim levélküldés: ITT!

21 megjegyzés:

  1. Drága Erzsike!

    Csak annyit kérek gondolj végig egy pár dolgot akár most,amit a demonstrációval kapcsolatban is.
    - idézlek "a munkatársaimat..nekem akkor is képviselnem kell őket, ha ezt ők nem kérik, netán ellenzik".

    Ez csak Rád vonatkozik?
    Ez minden kollegára érvényes,vagy csak néhányra?Ezt az elvet mindenki a magáénak vallhatja?
    Képviselhetlek Téged, még, ha ellenzed is?

    köszönöm

    VálaszTörlés
  2. A Sepsínek a telefonszáma nekem megvan.

    VálaszTörlés
  3. Öndicséret nagyon büdös!!! Amit írtál a Te világodban létezik a tökéletes munkád. Megyünk előgondozni,"ücsi szendvics van", de amikor fizetni kellett érte nem kérted az ücsit!!
    Ugye így volt!!!

    VálaszTörlés
  4. Erzsike!Megtiltom,hogy engem bárhol képviselj!Továbbá:Ha,szükséges meg tudom védeni magam!A lejárató hadjáratot Te folytatod!

    VálaszTörlés
  5. Értse meg, ez a dolgom! Ezzel bíztak meg.

    VálaszTörlés
  6. Ki? Szientológia?

    VálaszTörlés
  7. Ön nem ismeri a közalkalmazotti tanács tagjainak választását?

    VálaszTörlés
  8. Ejha!Milyen tagság az,amely ilyen embert beválasztott a közalkalmazotti tanácsba?Csalás történt-válasszatok újat!!!Van egy ötletem:tagok soraiból is menesszétek,gyüjtsetek aláírásokat,küldjétek el azokra a helyekre ahová Ő is elküldte leveleit.volt dolgozó.

    VálaszTörlés
  9. Drága Perennis!

    Ön is részt vett a közalkalmazotti tanács választásában? Vagy mi alapján gyanakszik csalásra? Egyébként mi jogon rágalmaz olyan intézeti dolgozókat akiket mégcsak fényképről sem ismer? Egyébként tudom, hogy írásom helyén az fog megjelenni, hogy egyik adminisztrátoruk moderálta. Most melyikük az adminisztrátor?

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a megerősítést.Innentől kezdve, ha akarja, ha nem, a Tanács tagjaként Önt is fogom képviselni, mindig, mindenhol.

    VálaszTörlés
  11. Közalkalmazotti tanácstagnak:

    6:17 - Ahogyan a hetesen képviselte a lakóit, abból szerintem senki sem kérne! Még az sem aki nem olyan kiszolgáltatott...
    Önök az elmúlt időben megsértették hivatásuk szinte minden vállalt szabályát (morál, etika, szakmaiság, adminisztráció), szégyent hozva a többi tisztességgel dolgozó munkatársukra, és az intézményre,
    ezért javaslom, mondjanak le a közalkalmazotti tanácstagságról!

    VálaszTörlés
  12. Ki az a jelenlegi vezetőségi tag, vagy pedig mi a beosztása, aki téged többszöri unszolással zaklatott a levélírást illetően.
    Nem kifejezetten hiszem el, hogy jelenleg van ilyen személy a vezetőségben.
    Szerintem ezt csak álmodtad.
    Már csak azért is, mert akkor nem lett volna minden egyes vezetőről a nyílt és negatív vélemény folyamatosan publikálva. A ti fejetekkel gondolkodva enyhébb kifejezésekkel éltetek volna.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Erzsike!
    Hiszen te még a szolgálati utat sem ismered.
    Mi köze van a szupervízornak a szolgálati úthoz?
    De lehet hogy még a vezetőség összetételét sem ismered.
    Mit akarsz akkor?

    VálaszTörlés
  14. A szupervizornak semmi, de jelen volt mint tanu.

    VálaszTörlés
  15. Remélem a szupervízió a demonstráción is ott lesz, és közösséget vállal a kenyéradóival, és "kalácsadóival"!!!:):):)

    Biztos van egy-két jó ötlete, hogyan lehet még jobban kicsináni a szófogadatlan dólgozót!

    VálaszTörlés
  16. Ne hidd , hogy van pofája eljönni!:)

    VálaszTörlés
  17. Erzsike ,légy nyugodt,ha állsz ülj,le,!!!Visszahívjuk a közalkalmazotti tanácsot!Mi választottuk,jogunk van hozzá!!!Keress más munkahelyet!!Jelenkezz Bné M Z-nál,Te mondtad ott minden rendben van-én leszek a következő űrhajós ,ha alkalmaz!!

    VálaszTörlés
  18. kösz a moderálást:)))

    VálaszTörlés
  19. Akik egy kicsit is ismerik a magyar nyelvet, tudják mi a különbség a magázás és az önözés között. Természetesen, sokaktól nem várható el ez az ismeret.Ők írogassanak a továbbiakban is oláh vagy egyébb nyelven.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)