2010. május 7., péntek

Sajtóközlemény

.

A kiskunhalasi pszichiátriai otthon dolgozói péntekre demonstrációt szerveztek, hogy kiálljanak a már letartóztatott dolgozók és az intézet mellett. Az elmúlt hónapokban mi magunk is sok támadást kaptunk amiatt, hogy az általunk tapasztalt visszásságokkal, embertelenségekkel kapcsolatban felemeltük a szavunkat.

Ezek a támadások számunkra azért szomorúak, mert amit tettünk, az intézet lakói és a becsületesen dolgozó alkalmazottak érdekében tettük. Továbbra is úgy gondoljuk, nem lehet elnézni, ha kiszolgáltatott emberekkel szemben ilyen tetteket követnek el. Az intézetnek is az lenne az érdeke, hogy az ilyen problémák megszűnjenek.

A sajtó nyilvánosságának köszönhető az, hogy az esetek kivizsgálása megkezdődött. Így láttuk csak biztosítottnak egy elfogulatlan, független vizsgálat elindulásának esélyét. Együtt érzünk azokkal a tisztességes, hivatásukat magas fokon ellátó becsületes dolgozókkal, akik úgy érzik, az ő hírnevük is csorbát szenvedett. Úgy gondoljuk azonban, hogy az ő érdekükben is cselekedtünk, hiszen egyetlen betegellátó intézmény sem engedheti meg magának a gyanú árnyékát sem.

Mi bízunk a magyar igazságszolgáltatásban. Meggyőződésünk, hogy a hónapok óta tartó nyomozás, majd az ezt követő bírósági eljárás, feltárja mi történt valójában a pszichiátriai otthonban az elmúlt években. Hiszünk abban, hogy az itt történtek ráirányítják a jogalkotók figyelmét, az ilyen intézmények működésének szigorúbb ellenőrzésére, hogy a hasonló esetek ne történhessenek meg soha többet.

.

A két ápolónő, Éva és Judit

Kiskunhalas, 2010. május 7. 12h   .

.

Letölthető: ITT! .

.

Anonim levélküldés: ITT!

21 megjegyzés:

  1. Kissé siet az órátok.

    VálaszTörlés
  2. Ezt az elcsépelt szöveget már mindenki ismeri, talájatok már valami újabbat is ki.
    Unalmasak vagytok,már humornak is kevés, fáj a hasunk a sok nevetéstől.

    VálaszTörlés
  3. Pénteken továbbra is főként a Duna vonalától keletre várható csapadék, eső, záporeső, helyenként továbbra is zivatar formájában.

    VálaszTörlés
  4. Nem hiszem el ,hogy fáj a hasatok a nevetéstől!
    Az idegtől a gyomrotok ez már hihetőbb:))

    VálaszTörlés
  5. A betegek valószínűleg nem nevetnek önökkel.

    VálaszTörlés
  6. Én nem így látom, gyönyörű tiszta és napfényes idő van és várható is tartósan.
    A pesszimista borúlátó embereknek fellgzett be.

    VálaszTörlés
  7. Azt hiszem, hogy te az én illetve a mi gyomrunk állapotáról nagyon kevés információval rendelkezhetsz.
    Egyébként sincs semmi közöd és még alapod sem az ilyen állításra.
    De ha azt veszem alapul, hogy mindenki magából indul ki, valószínű, hogy a te gyomrod ülte meg a déluténi demonstráció.
    Azért, mert most vére kiderül, hogy a többség melyik oldalon áll, és, hogy ti csak egy silány kisebbségnek sem nevezhető egypár emberke vagytok.
    További szép napot kívánok.

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük szépen! További kellemes napot kívánunk mindenkinek!

    VálaszTörlés
  9. Az igazság (még mindindig) nem a többségen, vagy a kissebbségen múlik. Attól, hogy sokan mondják, nem lesz még valami "igazabb".

    VálaszTörlés
  10. Csak nem visszakozunk óvatosan. Mindig azt állítottátok, hogy a többség oldalán vagytok. Ki a fene hisz már nektek??

    VálaszTörlés
  11. Mikor tanúlnak meg végre olvasni?

    VálaszTörlés
  12. Én nem beszélni magyar, nem érteni magyar, nem olvasni magyar, nem írni magyar... én nem lenni magyar...

    VálaszTörlés
  13. Tüntetéssel védik az őrizetbe vett kiskunhalasi ápolókat


    Az egyik ápolóról már korábban is kiderült, hogy bántalmazott



    Miközben a kiskunhalasi pszichiátriai otthon dolgozói péntek délután „szimpátiatüntetést” rendeznek őrizetbe vett kollégáik és az intézet védelmében, egy, az otthonban tavaly végzett belső vizsgálat során már kiderült: az egyik ápoló, akit most testi sértéssel gyanúsítanak, durván bántalmazta az egyik ápoltat. Egy emberjogi szervezet szerint a tüntetéssel az intézet inkább saját hírét ronthatja.


    A 2009 elején a pszichiátriai otthonban lefolytatott vizsgálat során már napvilágra került, hogy az egyik ápoló, aki jelenleg is őrizet alatt áll, durva testi fenyítésben részesítette az otthon egyik lakóját: a tanúvallomások szerint rugdosta a földön fekvő, magatehetetlen ápolt oldalát, majd a nyakára taposott. Az ápoltat mentővel kellett kórházba szállítani, az ápoló pedig azt mondta a jelen lévő többi lakónak, mondják azt, hogy az ápolt elcsúszott és beverte a fejét az ajtófélfába. Miután a belső vizsgálat során mindez kiderült, az intézet vezetése mégsem járt el az ügy súlyának megfelelően vagy tett feljelentést az ápoló ellen, mindössze egy másik osztályra helyezték át.


    Mindezek ellenére most az intézet vezetősége és egyes dolgozói a nyilvánosság mellett is kiállnak az őrizetbe vett ápolók mellett, azt állítva, hogy az ellenük felrótt vádak nem lehetnek igazak, és hogy „lejárató kampány” folyik az intézet ellen.


    – A nyomozati munka lefolytatásának módját törvények szabályozzák – mondja Dobos János, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány vezetője, amely szervezet segíti az ügyet kirobbantó ápolónőket és a nyomozást. – A kiskunhalasi ügyészség nem az ápolónők bemondása alapján rendelte el az őrizetbe vételeket, hanem nyomozást követően, melynek során alapos gyanú merült fel azon cselekményekkel kapcsolatban, amikkel a letartóztatott ápolókat gyanúsítják. A nyomozásnak nyilvánvalóan nem az a célja, hogy a munkájukat tisztességesen végző dolgozókat lejárassa, hanem hogy megtalálja azokat, akik törvénysértést követnek el. Az intézet érdeke azt diktálná, hogy vessék ki maguk közül azokat, akik vétkesek, hogy a vétleneket ne érhesse vád. Az intézet hírén az fog igazán csorbát ejteni, ha a dolgozók kiállnak a letartóztatott ápolók mellett, és a nyomozás során a bűncselekmények mégis bizonyítást nyernek. Az intézet vezetőségének – ha valóban fontos számukra az igazság – együtt kellene működnie a nyomozó hatósággal, nem támadnia kellene azt.

    VálaszTörlés
  14. Na ez viszont meglátszik.
    Uray egy város Oroszországban Urai a neve és Kondinszki kerületben van.
    Tényleg lehet, hogy az anyanyelved és a férjedé orosz?

    VálaszTörlés
  15. Idétlenek, nem a letartóztatott ápolók miatt van a tüntetés, de hiába mondom. Minden szó mely felétek irányul úgy néz ki "pusztába kiálltott" marad.

    VálaszTörlés
  16. Ezek után,nem értem miért a tüntetés?
    """x"""

    VálaszTörlés
  17. Le járató kampány az intézet,vezetése
    ellen.A média a nővéreket szépen le járatta,
    azokért állnak ki.

    VálaszTörlés
  18. Hát téged jól megetettek ezzel...főként, hogy naponta változott, miért is tüntetnek! A kedves szervező csak saját magát próbálja bebiztosítani, csak ez senkinek nem jutott el a tudatáig. Eddig miért nem volt a szakma jobb megbecsüléséért tüntetés(legalábbis Halason, mert Pesten volt, oda miért nem ment a kedves kolléga és sleppje)?! Idióta!!!

    VálaszTörlés
  19. P.S.: 13:15 nek címeztem!

    VálaszTörlés
  20. Ismeri a kutya esetét a dérrel?

    VálaszTörlés
  21. Szépen ,érthetően leírták a 13,10 kor az Ember Jogiak.Akkor miért fújtok egymásra?
    Az is érthető,hogy ezek után,azt mondani nem történt semmi nyílt hazugság!Aki azt állítja
    nem történt meg,HAZUDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)