2010. június 28., hétfő

Amikor a politika beleszól


Amikor a politika beleszól, előfordulhat, hogy – mint a mi esetünkben is -, nem megfelelő emberek kerülnek nem megfelelő helyre, pozícióba.
Ha okosak lennének, belátnák, hogy nem értenek hozzá, ezért olyan emberekkel vennék körbe magukat, akik értenek ahhoz, amit csinálni kellene.
Ha nem ez történik – mint a mi esetünkben is -, akkor a hozzá nem értő vezető, saját magához hasonlóan, hozzá nem értő vezetőkkel veszi körbe magát, legalábbis felső vezetői szinten. Így bármihez nyúlnak mindenütt hibát hibára halmoznak, szabálytalanságot másik szabálytalansággal fedik el. Így válnak a hozzá nem értő vezetők teljesen alkalmatlanokká. Ez miért jó nekik? Nem jó, de azt hiszik, mert így tanulták, így tudnak működni: fölfele bólogatunk, lefele osztunk... Egy vezető, aki nem ért a munkájához, az nem fog képviselni senkit, és semmit, nem fog követelőzni, s ami a legfontosabb nem fog ellenkezni!

Ennek „gyümölcseiről” olvashattunk: morális hanyatlás, erkölcsi válság, visszaélések minden területen, szakmai színvonal visszaesése, rossz bánásmód a betegekkel és a dolgozókkal egyaránt. A szakmai hozzá nem értést terrorral próbálják leplezni, külsős „professzionális„ szakmai, politikai támogatással. Az új vezetők gyorsan beletanulnak az intézményi struktúrába: munkakerülés, arrogancia, lekezelés, lenézés, fenyegetés, megfélemlítés, zsarolás... Eredmény: két munkatárs elkeseredésében, a folyamatos megalázások és reménytelenség következtében öngyilkos lesz. Kiváló dolgozók, akiket egyik évben kitüntettek, majd a rá következő évben megzsarolnak fegyelmivel, azért mert kellett a hely, a vezető új kegyeltjének. Értük és a családjukért ki emel szót? Ezzel, hogyan számol el a gazdasági igazgató, s azok, akik ehhez „segítő” kezet nyújtottak?
Tisztelt könyvelő úr, hol a hiba a számításba, kérdezem újra? Ha meghamisított adatokat tárnak a fenntartói ellenőrzés elé, például a nyaraltatások tábori létszámát illetően, úgy, ezért ki a felelős?

Kit von felelősségre a politika, ha már beleszólt? Tíz éve eddig senkit...


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

12 megjegyzés:

  1. Az egyik munkatárs élete eldobásában a 3-as osztály főnővére is besegített, teljes partnere volt a gazdasági igazgatónak! Az,hogy számol el a lelkiismeretével ha van neki???

    VálaszTörlés
  2. Az első íráshoz,Ez így nem mehet tovább!
    A megyei fenntartású Intézetünknél a megyei vezetőknek az lenne a kötelessége,hogy azon nyomban véget vessen az ilyen eseményeknek mint ami megtörténhet nálunk.Mióta a jelentés megtörtént, csak sumákolni segítenek.De ha utána néznek, még a jelentés ellőtt három- négy naponta járt a mentő az intézetünkbe,a bántalmazások sérültjeiért. A jelentés után ha volt a mentő öt alkalommal,KB: fél év alatt. Akkor az már látható,hogy mégis csak igazak a jelentők szavai.Ezt minden Épp eszű ember belátja!A politika se tudja a megtörtént dolgokat, meg nem történté tenni.A hazug embert könnyebb utol érni mint a sánta kutyát!!!!!!
    Változást!!!!!""x""

    VálaszTörlés
  3. Orbán Viktor Elnök úr, változást ígért!
    Nagyon el kelne már a változás náluk is.
    Ami itt megengedett, az értelmes emberek körébe elfogadhatatlan!Ezen változtatni kötelező,
    de azonnal!Dolgozó:

    VálaszTörlés
  4. 6:57 Hát úgy, hogy alkohollal elnyomja!!! Ő is csapdába sétált, pedig jó nővér volt, sőtjó főnővér a 7.-en.

    VálaszTörlés
  5. A megyei fenntartó,hogy tűri el ezt sok részeges vezetőt, főápolót főápolónőket,néhány verő embert?
    Nekik is érdekük ezek megszüntetése,vagy tévedek?

    VálaszTörlés
  6. 13:10 Tévedsz,nem érdekük, ezért tűri...pont ez a lényeg:)

    VálaszTörlés
  7. Ez az utolsó embertelen, érzéstelen kompánia!

    VálaszTörlés
  8. Itt akkor lesz változás ha a jobbik kerül hatalomra!!Annak a pártnak a Magyarok az elsők és az ilyen csalókat kiszűrik!!!!

    VálaszTörlés
  9. Hasonló a hasonlóval érzi jól magát.

    VálaszTörlés
  10. 12,59-nek Alkohol befolyása alatt nem lehet elfogadható érdemi döntéseket hozni!
    Ezért tartunk itt! dolgozó

    VálaszTörlés
  11. Amikor a politika bele szól!
    A politikusoknak kötelességük az emberek védelme a bántalmazókkal szemben.Akkor még jobban ha ilyen magát ellátni nem képes, megvédeni nem képes még a gondozójától se tudja magát megvédeni.Attól is védeni kell akinek, munkája során kötelessége volna megvédeni!Ő az ápolója aki veri megalázza,vagy szexre kényszeríti.Ez a baj,hogy aki gondozza attól is félteni kell az ápoltakat!Pedig aki gondozza őket attól kellene megértést szeretetet kapniuk.Védelmet biztonságot kellene nyújtani feléjük.Kibe bízhatna a beteg ha nem a gondozójába? De olyan vezetés alatt,ami az Intézetükbe,van ez nem várható el.Alkohol befolyása alatt,nem is tudnak megfelelő, döntéseket hozni.Ezt bizonyítja a bántalmazók melletti tüntetésük.Betegekért vagyunk! Ezt el felejtették.Akik a betegekért tettek,írtak azokat mindennek lehordták,hazugságokat találtak ki rájuk.Hiteltelenné akarták tenni őket.De ez fordítva sült el,a vezetőség lett hiteltelen,és ez még egyre hiteltelenebb lesz az én meglátásom szerint!A politikának a beteg emberek védelmébe kötelező állást foglalni, védelmezni őket, néhány számító,alkohol függő
    vezetőről kell lemondaniuk közel 550 emberel
    szemben!Nem a párt állás, az emberséges gondozás a mérvadó.Ezt kell figyelem középpontjába tartani.Ibolya

    VálaszTörlés
  12. Az előző íróval egyet értek!
    A politikusoknak is a jó hírnév a fontos!
    Nem ilyen vezetőket védeni,akikbe az emberség szikráját se lehet felfedezni.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)