2010. június 16., szerda

A szexualitás magánügy...


Magánügy a szexualitás?

Igen a szexualitás magánügy.
Nekünk, magyaroknak különösen. Nem beszélünk róla, nem tesszük mások előtt. Nem csókolózunk nyilvánosan, még akkor sem, ha erre milliós reklámok buzdítanak, vagy, ha világrekord kísérletet kell megdönteni az Erzsébet hídon.

Nem magánügy viszont, ha ezt egy vezető nyíltan teszi. Mert egy vezető akaratlanul is mintául szolgál a többi ember számára. Ez viszont, egy egész intézmény morális hanyatlásához vezethet. Ráadásul, ha ő ezt teszi, jutalmazni fogja követőit, mint ahogyan tapasztaljuk is. Gondoljunk csak a „csókos”, vagy néhány kitüntetett kollégára.
Bűnösnek lenni jó, de csak akkor, ha mindenki benne van. Ha mégis akad valaki, aki kilóg, azt ki kell lökniük maguk közül. Még a puszta, néma jelenléte is irritáló, főleg ha időnként megszólal! Félre kell állítani, mert egyébként még arra inti őket lelkiismeretük, hogy nincs minden rendben… Már pedig „bűnözni csak lelkiismeret furdalás nélkül jó!” Ezt megkönnyítendő pedig, ott az alkohol! Látjuk hova vezet…

A hűség lejárt lemez? Akkor miért kenődik el mindenki, ha őt megcsalják? És az ő hűtlensége hova vezet? Ilyenkor hova lesz a gyerekcentrikus szemlélete? Vagy azt csak a gyermektelenekkel szemben lehet fegyverként használni? Vagy azt gondolja, hogy hűtlenségének nincs ára, vagy következménye? Hogy a gyerekei nem sínylik meg? Ez magánügy? Egy munkahelyen? Egy olyan munkahelyen, ahol az embereknek az a dolguk, hogy nyugalmat árasszanak, derűt sugározzanak és békét teremtsenek! Láttam széthullott egzisztenciákat, láttam embereket tönkremenni az intézetben erkölcsileg, morálisan, érzelmileg, egészségileg, anyagilag… Nem fogadtak el segítséget. Akiktől várták, azok pedig inkább rásegítettek, minthogy orvosolták volna a bajt!

Már pedig a felfokozott szexualitás, a magamutogatás nyugtalanságot, fölösleges figyelemelterelést jelent. A kolléga zaklatottá, figyelmetlenné, megbízhatatlanná válik.
Olyan kollektívára van szükség, mely a szakmai felelősségen, a családi élet szentségén, a másik nem tiszteletén, a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapul. A szexualitás tehát, amennyiben veszélyezteti egy munkahely működését, megmaradását, az igen is, nem magánügy!

A vezetők házasságon kívüli szexuális kapcsolatai pedig nem magánügyek, főleg nem, ha „házon belül” zajlanak. A szerelmi háromszögek odavezettek, hogy a vezető nem vezet, hanem hibái eltussolása ürügyén terrorizál, és más(ok) által engedi terrorba hajtani, és tartatni az intézményt!
Ennek látja kárát az intézményünk.

De ez már a nevén nevezzük sorozat egyik elkövetkező részéhez kívánkozik…


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

72 megjegyzés:

  1. Kire vonatkozik a vezetői hűtlenség. Nincs nekem tudomásom eről intézeti vezetőnél, pedig nem vagyok vak.
    Kissé részletesebben kellene tálalni.
    Kérdező

    VálaszTörlés
  2. Valóban nem magánügy. Ez a téma is hozzátartozik a személyes példamutatáshoz.
    A beíró jól fogalmaz igenis ez közügy, pláne egy ilyen intézetben.

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy közügy ha mindenki szeme láttára történik!!!

    VálaszTörlés
  4. 2010. június 16. 15:11-nek

    Ezért külön pénzt kap?

    VálaszTörlés
  5. Az intézetbe történő szexuális kapcsolatok nagyon megbotránkoztató!Azt mindenkinek otthonába magánszférába kell intézni- e.Ha erre nincs lehetősége akkor is az intézeten kívül kellene.A vezetőknek példát kellene mutatniuk!A dolgozóktól mit várnak,ha Ők ilyen élet formába élnek.Ezeket kellett volna P.Á.-nak írni nem a szcientológiát. jobban fogyna az újságjuk ha írná,hogy a körösi úti intézetbe a vezetőség szex partikat rendez!Ezért nem zavarja őket,ha valakit megerőszakolnak.Mária

    VálaszTörlés
  6. 2500 oldallekérés a mai napon! Új csúcs! :)

    VálaszTörlés
  7. Megcsalom a házastársamat az Igazival, lehet elválunk, és Igazival élek. Aztán az Igazi megcsal engem egy másik (I)gazzal, aki neki az új Igaz!? Ezt én nem értem!
    Akkor most ki az Igaz, s ki a gaz?
    Egyet tehetek: Azt mondom, mindenki gaz!
    Pedig tudom, hogy ez azért nem igaz!

    VálaszTörlés
  8. A lelkiismeretről…




    Valaki egyszer azt a feladatot kapta, fesse meg saját rossz lelkiismeretét. Egy vágtató lovat festett, amelyet azonban darazsak, és méhek raja kísért. A kép alá ezt írta: Frustra curris, azaz " Futásod hiábavaló."
    Senki nem tud elfutni saját lelkiismerete elől. A felébredt lelkiismeret elaltatása pedig a következő esethez hasonló:

    Egy férfi éjszaka arra ébredt, hogy hangosan ugat a kutyája az ablak alatt, az udvaron. Mivel a kutya-betörőket észlelve csak nem hallgatott el, mérgében fogta a puskáját, és lelőtte a kutyát,hogy végre nyugta legyen.
    Reggel aztán arra ébredt, hogy a betörők kifosztották.

    ... Csak kétféle ember van:
    Az Igazak, akik valamiért bűnösnek tartják magukat. és a bűnösök, akik igaznak tartják magukat.
    /Blase Pascal/

    VálaszTörlés
  9. Egyesek már a gondolati félrelépést is megbocsáthatatlannak tartják, mások a harmadik személlyel történő szeretkezést sem.

    VálaszTörlés
  10. Huha Erzsike ezt nem nagyon tudtam követni:)

    VálaszTörlés
  11. Na de az igazság az,hogy szégyen ha ilyen dolgok kerülnek,a blogra,hogy itt mindenki,mindenkivel kefél!Ez a vezetőség,és azok a dolgozók szégyene.
    Dolgozó:

    VálaszTörlés
  12. Dolgozó45 vagyok!Ne moderáljatok!Ez egy fontos kérdés ill.fontos kérdések!
    Cica válaszoljon nekem,az ő szemléletére vagyok kíváncsi!
    köszönöm

    VálaszTörlés
  13. Én nem vagyok cica.Kedves dolgozó,te becsavarodtál!!Abban reménykedem nem vagy egyedül,biztosan lesz valaki aki megakadályozza,hogy hamut szórj a fejedre.
    Ez az átka a háromműszaknak,hogy mindenkiről ocsmányságot feltételezel!!Tudod,ki mint él úgy ítél.Az egészet kitaláltad!!!Szégyeld magad!!

    VálaszTörlés
  14. Te hétkarátos szűz!!Gyertyát tartottál?

    VálaszTörlés
  15. Outlaw-nak: Bocsánat! Remélem lesz módom szóban is megmagyarázni! Meg is szidtak érte, hogy ezt rajtam kívül senki sem érti!
    Azér én mégis reménykedek!
    Köszönöm az észrevételt!

    VálaszTörlés
  16. Jó munkát cica.

    VálaszTörlés
  17. Outlaw-nak
    Szerintem te vagy a legkorrektebb.

    VálaszTörlés
  18. Mikor is érzünk egy párkapcsolatban bűntudatot? Ha megcsaljuk a másikat, ha kihasználjuk, ha a másik többet ad, mint mi. Ha nem szeretjük eléggé, úgy, mint ő.

    A bűntudat az, az érzés, mikor lelkünk nem nyugodt, marcangol, hibáztatjuk magunkat, amiért rosszat tettünk. Ezt az érzést lehet sokáig titkolni, de mindörökké nem. Az ember úgy van kódolva, hogy szereti a tiszta helyzeteket, s különben is nincsen olyan titok, amit a szél ki ne forgatna, avagy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

    Egy graffiti szerint az igazi szerelem az, ha soha nem kell azt mondani, hogy sajnálom. A sajnálom kifejezés, és gesztus kifejezi, hogy hibáztál, valamit nem jól csináltál, hogy a másikat megbántottad, kárára voltál. Az igaz lelkiismeret nem engedi, hogy a másiknak rosszat okoz, hogy megbántsd, hogy megsértsd.

    Mégis napjainkban kevés a tiszta helyzet, önzőek vagyunk, kihasználjuk, hogy a társunk szeret, és sokszor olyat teszünk, amivel őt megbánthatjuk. Persze nem szeretnénk megbántani, ezért nem vagyunk őszinték. De ha nem vagyunk igazak, akkor lelkiismeret-furdalásunk lesz.

    Ha elmondjuk, mi bánt, akkor könnyítünk a lelkünkön, de megbántjuk a másikat. Az egész egy ördögi kör. Az egészet csak akkor tudjuk elkerülni, ha őszinték vagyunk, ha elmondjuk, ami bánt, ha megbeszéljük, ami nem tetszik.

    Egy párkapcsolatnak arról kellene szólnia, hogy két ember őszintén szereti egymást, elfogadják a másikat olyannak, amilyen, s képesek arra, hogy együtt éljék le az életüket, holtomiglan-holtodiglan, ásó, kapa, nagyharang...

    Ez a forgatókönyv azonban ma már kevéssé működőképes. Egoista világunkban azzal törődünk, hogy nekünk mi a jó, kevesebbet tűrünk, és sokszor félre kacsintunk.

    Takargatjuk az eltévelyedéseinket, s marad a bűnös lelkiismeret, amin olykor szeretnénk könnyíteni...
    Egyik arcuk szórakoztató, magával ragadó, gyakran elbűvölő. A másik egy érzelmek és empátia nélküli vadállaté.

    Körbeszaglásznak, bizalmunkba férkőznek, levesznek a lábunkról, aztán lesújtanak. Hol az érzéseinkre, a szeretetünkre, naivságunkra, hol a pénztárcánkra, hol pedig a testi épségünkre, az életünkre.

    Felbukkanhat a segítőkész jó barát, tanácsadó szerepben, a magányt enyhítő társ, jóképű férj vagy bomba nő, feleség, ragyogó szakértelmű üzletember, vagy akár ügyvéd, lelki fájdalmakra gyógyírt ajánló pszichológus álarcában.

    Védekezni pedig csaknem lehetetlen ellenük, hiszen nincs fogalmuk a lelkiismeretről, amelyet az ép pszichéjű ember belső strázsaként magában hordoz, nem ismerik a félelmet, a szorongást, a bűntudatot. Androidok, gonosz gépek, gólemek? Nem; mindössze pszichopaták.

    VálaszTörlés
  19. „A titkot én úgy fogalmaznám meg, hogy egy olyan felismerés, amelynek a kimondásával másnak ártok.”

    „Így halmozódik a gyávaság következtében fellépő keserűség, mert nem merjük a világunkat meglátni olyannak, amilyen az valójában. Ehhez hozzájárul az akarnokság és a makacsság kérdése. Azt látom, amit én akarok látni. Már itt elindul egy elég komoly önbecsapási folyamat.”
    A hazugság az, amikor átverem a másikat. S ehhez nem is kellenek szavak. Elég olyasmit tenni a másik háta mögött, amiről nem beszélhetek, mert azzal rombolnám a kapcsolatot.
    A megcsalás ilyen hazugsággá válhat. Rendszeresen elmegyek például hancúrozni egy másik nővel-férfival. Hallgatok róla, hogy ne legyen balhé. És ezzel a hallgatással építem a párom és magam közt a falakat.
    Az az ember, aki nem akarja elfogadni az élettől, hogy az élet nemcsak jóból, hanem rosszból is áll - és nem mer szembenézni azzal, hogy ő miben ludas -, mindig haragudni fog a másikra, mindig a másik lesz a hibás. Valójában a rossz mögött mindig ott van az illető ember saját kiszolgáltatottsága és tehetetlensége, amit önmaga okozott önmagának.
    Azért élünk, hogy boldogok legyünk, csak közben rengeteg önbecsapási folyamatot élünk meg, és hazudozunk magunknak. Ennek pedig súlyosak a következményei. Mindig a kialakult negatív megmérettetés mutatja meg, hogy ki milyen erős. Ha jól mennek a dolgok, akkor nagyon könnyű hangoztatni, hogy én milyen erős vagyok.

    VálaszTörlés
  20. Ez a cica nem a főorvos úr????

    VálaszTörlés
  21. Na még ilyet!Erre senki nem gondolt!!Terjeszd el!!!

    VálaszTörlés
  22. Buktunk! Egy katonánk elesett. :(

    VálaszTörlés
  23. De másik nem esik el.

    VálaszTörlés
  24. Na mi van gyerekek?Ha valaki tudni akar valamit arra nem válaszoltok(D45nek)!Mert igaza van tán?
    Csak amit magatoktól raktok ide fel,az a jó?!Azthiszitek az kell a népnek?Ha már jön egy erősebb attól már meg kell ijedni????
    Ennyit rólatok és a példamutatásotokról!Ez az Álszentség tetje!
    K.

    VálaszTörlés
  25. Mit válaszoljunk neki ? Nem tudom mit akar hallani? Nem tudom kiről beszél? Biztos igaza van de írja le a történetet és sejtesse kiről van szó!!!

    VálaszTörlés
  26. Röhej, Cica te ilyen szépen nem tudsz fogalmazni,te csak mocskolódni tudsz, honnan másoltad ki ezeket a szövegeket. Mi van már megint a Főorvos Úrral? Nem kell őt bántanatok, ti ahányan vagytok Cica, Perennis, Protest vagy fene tudja hány néven írtok még, a kisujjával nem értek fel. Hogy meritek egyáltalán a szátokra venni a nevét?

    VálaszTörlés
  27. Úgy fogalmazom ahogy épp akarok!!!
    A főorvos úrhoz semmi közünk!!!

    VálaszTörlés
  28. 2010. június 18. 17:32-nek

    A D 45-t elhajtottuk. Ennyi, nem több.

    Más: Ön tényleg egy k... ?

    VálaszTörlés
  29. Ki ez a D45 egyébként? Csak célzást pls, mert kivi vok :)

    VálaszTörlés
  30. Ő az akinek az írása nem jelenik meg itt. :)

    VálaszTörlés
  31. Mit csinált, hogy így járt?

    VálaszTörlés
  32. A cica kezd butulni!Ma nappalos volt,cica írásai megjelentek,Jó telefonja van!!!

    VálaszTörlés
  33. Hát telefonról is lehet már,netezni.
    nem nikkel,tudni kell.

    VálaszTörlés
  34. elmondhatom 95 zázalékban tudják a becsületes dolgozók., hogy ki ki a cicus.Cicustól kérdezem nem érzi rosszul magát, a sok hazugsáért, képes jó fonát vágni!!! Szégyellje magát, hogy ilyen höülye, a gyermekeimet nem merném bemutatni neki, mert megijednének tőle.Cicuska rosszul vetted az irányt.Érzelmeidre, és lelkiismeret furdalásod,elemzésed tudd senkit nem érdekel.
    Olyan hülye vagy amilyen voltál, de most nagy a pofád, hogy visszajöhettél.
    Ugye tT.csaba most magadra ismersz. Szánalmas egy alak vagy, de próbálj valami kozmetikai múűtéten átesni, hogy valaki megkívánjon.

    VálaszTörlés
  35. Kedves T. Csaba!

    Ne vegye fel a sértéseket, csak kóstólgatják!
    Nyugtassa az a tudat, hogy ön tud írni!:)

    VálaszTörlés
  36. 15:23 Nem névtelen, hanem agyatlan egy beszari:):)

    VálaszTörlés
  37. "nagy a pofád, hogy visszajöttél." Ismerős, mintha többször is hallottam volna már ezt egy vezetőtől! Vagy mind átvette tőled?:):):)Lebuktál, névtelen 95%! Te buktál meg matekból is!

    VálaszTörlés
  38. Majom!!!Min t ahogy perennis írta jobb lenne, ha vllalnáf önmagat. Erre nem vagy képes, csak a jót mutaTODBL . Sajnállak, mi mát tufjuk ki a cicus.!!!!!

    VálaszTörlés
  39. Hát jó vágású kandúr:) Egyenes, szókimondó csak nem cica!!Ja és nem nyalis!!

    VálaszTörlés
  40. 15:23 nak, akkor azok a "becsületes" dolgozók mellényúltak kedves névtelen, nem ismerem a cicát és sejtésem sincs ki az. Szívfájdalmam csak növeli, hogy szörnyű kinézetem miatt nem ismerhetem meg gyermekeit és a sírógörcs kerülget, hogy nem kívánnak meg kozmetikai beavatkozás nélkül...micsoda borzalom.Ha kifogása van ellenem mondja el személyesen talán. Bár ezt a stílust nem nagyon tolerálom. Más véleményem van mint önnek? Valószínű. Máshogy látok dolgokat? Biztosan. Érdekel-e hogy ez önt bosszantja? Qrvra nem! További szép napot!

    VálaszTörlés
  41. Kezdenek elfajulni adolgok mostmár...nem?!

    VálaszTörlés
  42. Igen egyre jobban minden írányban. Vannak nagyon aljas emberek erre nap mint nap van újabb példa!

    VálaszTörlés
  43. 2010. június 19. 15:23-nak

    Ha ilyen sok híve van miért nem vállalja fel a nevét????

    VálaszTörlés
  44. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  45. Gratulálnak ünnek XCica!!! Kívámoom tiszta szívemből,hogfy egyszer beismerje bű,
    neit, de ön arra nem képes.emlékszik, arra mikor más osztályon dolgozott???? Én régewn fevgyelmit adrtam volna Önnek, és régen nem lenne ilyen polyáffa.Hiányzanak a Nők, de ön olyan csúnya hogy senki nem veszi észre!!!!Sajnálom CICUS!!!!!

    VálaszTörlés
  46. Én csak 1 emberről tudok aki fegyelmit adott volna neki a volt főnővére!!! Elég szánalmas ha Ő irogat!!Pont az aki kreálta ellene a problémákat!!!

    VálaszTörlés
  47. Mi a Manó! :)))
    Hát nem tudjátok, hogy a Cicus férfi! :)))

    VálaszTörlés
  48. Akor lhet hogy a 9-es osztály dfőnővére?!:)))

    VálaszTörlés
  49. Lehet a 9-es osztly főnővére az?:):):) Bocsi cica tudom, hogy sértő:((

    VálaszTörlés
  50. Kedves T. Csaba jól esett a házasságtörési pofon melyet kapott.
    Nem kell a más feleségét lenyúlni. Gratulálunk a pofonért dr. úr.
    Egy tompai lakos ki intézeti dolgozó is

    VálaszTörlés
  51. Ha intézeti lány (aszony) szerelmeskedik intézeti fiúval (úrral) az már nem magánügy.
    Főleg ha ez bizonyos köteléken belül történik.
    Mit szólnak ilyenkor a már nem kiskorú gyermekek?

    VálaszTörlés
  52. Esetleg nem egy tompai lakos ..........
    vagy esetleg oda költözött a panelból ?

    VálaszTörlés
  53. Az sem magánügy ha egy részeg nőn többen végig mennek egymásután!!!

    Kolleganőd

    VálaszTörlés
  54. Ja bocs a munkahelyen és a Tompaira gondoltam aki vezető:)))

    VálaszTörlés
  55. Téyleg mennyi volt a házas ember volt köztük????

    Érdeklödő

    VálaszTörlés
  56. A munka helyen talán nem kellene szexelni!
    Ha ott szeretik is meg egymást,az nem baj de
    a szexet is ott csinálják a dolgozók munka időbe.
    Hát ez Kupleráj, a javából,alkoholizálni, kefélni
    nem be járni dolgozni,akkor is jár a fizetés.
    A vezetők, persze nem tudnak semmit!!!
    Nem tájékoztatták őket!!!!Nem történt az intézetbe semmi!!!!Csak minek vannak ott a
    vezetők? Ha semmit nem tudnak,ami az intézetbe történnek.Nem is a beteg gondozásáért járnak be,
    egyes dolgozók kefélni.egyesek részegeskedni
    Egyesek,hogy legyen indok a BT számlákra utaltatni a pénzeket.A maradék gondozzuk a betegeket,sokszor a sírás kerülget bennünket,
    amikor ilyen,mint a felsoroltak,terror alatt
    tartanak minket.Munkás nem P:P.

    VálaszTörlés
  57. 17,13 Nincsen neki sok híve,az tévedés.
    sok vaj van a füle mögött azért ír ilyeneket.
    mindenkit igyekszik megbántani, ha az akire gondol ha nem, lényeg hogy bántani lehessen
    ahhoz szokott hozzá.Nem U.E.

    VálaszTörlés
  58. T.Cs: azt hiszem teljes egészében ártatlan ebben az ügyben. Semmi féle házasság törés nem volt a lányka már válló félben volt a nem létező urától!
    Sőt úgy tudom nem is éltek együtt. Akkor miért ne állhatna szóba vele egy legény ember?Erre a kapcsolatra úgy tudom a legény fázott rá! Jobb volna ezt a témát hanyagolni mert semmi megcsalás nem volt a dologban.Házasságtörés meg végképp nem!!!

    VálaszTörlés
  59. Ez valóban így volt cica!!!

    Egy kollegája

    VálaszTörlés
  60. A nagylányt kellett volna pofán vágni úgy igazán megérdemelte volna!!!

    VálaszTörlés
  61. 17,30-nak Cicának nincsenek bűnei.Cica jó nyomon jár.Csak ti nem tudjátok ki a cica,rá akarjátok
    erőltetni még a kilences főnővérre is.Szégyelljétek magatokat.

    VálaszTörlés
  62. Tényleg nem az a cica mindig az irodasoron plektykál az Éva sok mindent hallhatott!!!

    VálaszTörlés
  63. Nincsen ember bűn nélkül, főként ha a BKMÖ dolgozója, akár főnök akár nem.

    VálaszTörlés
  64. 23:12-nak ez így vagy, csak a bűn milyensége és mértéke nem mindegy! Ha nem így lenne akkor az armageddon lenne csak a megtisztulás egyetlen eszköze és mindenki ott veszne, annak meg semmi értelme!;)

    VálaszTörlés
  65. Talán azért nem ilyen súlyos a helyzet, ebben önnek is igaza van.
    Tisztítani viszont nagyon is kell, szakmailag, emberileg és erkölcsileg is egyaránt.
    Emellett teszem le a voksot tevöleg is.
    Szebb jövőt!!
    Egyszer be fogok mutatkozni.

    VálaszTörlés
  66. Ezért dolgozunk hónapok óta!
    Nincs olyan beosztott dolgozó akinek akkora bűne lenne mint a vezetőségnek és a rokonaiknak!!!!

    VálaszTörlés
  67. Kedves T.Cs.!
    Ne botránkoztassa meg a sok vád, Ön úgy tett ahogy azt egy legény ember megteheti.Nincsenek kötelezettségei és az ember ha már elkötelezi magát és erkölcsös akkor az ilyen felkinálkozó leányzókat kihagyja az életéből. Jól tette, hogy élt az alkalommal nem jó az ha azon siránkozunk mit nem tettünk meg!Se emberileg sem erkölcsileg Ön nem elítélhető! Őszinte embernek ismerem Önt és ez maradjon is így.

    VálaszTörlés
  68. T.CS!

    Biztos az a baj, hogy Ön nem mindenkivel állt szóba és most a hoppon maradtak dobálják Önre a sarat, de tudja így szokott az lenni.

    VálaszTörlés
  69. Ezt a témát (is) csak a panaszfalon folytathatja.

    A megjegyzéseket itt lezártam!

    VálaszTörlés