2010. július 21., szerda

Az etikátlan megnyílvánulás

Ha az orvos a munkavállalót táppénzen tartja, a munkáltató ezt önmaga nem bírálhatja felül, mivel a táppénzen tartás indokoltsága orvosi szakkérdés. A táppénz alapját képező betegállomány orvosi kérdés. Az orvos állapítja meg, hogy a munkavállaló munkavégzésre képes állapotban van-e. Az orvosok táppénzes naplóját  havonta vizsgálja az ún. felülvizsgáló főorvos, akinek a feladata ezáltal a táppénzcsalások kiszűrése. A legtöbb betegség esetén 1 hónap után már szakmai felülvizsgálat, tehát más orvos vizsgálata is szükséges a betegállományban tartáshoz. A felülvizsgáló főorvos véleményével szemben a megyei Főorvosi Bizottsághoz, illetve az Orvosszakértői Intézethez lehet fordulni a betegállományba tartó orvosnak, illetve a betegnek. A munkáltatónak ilyen joga nincs. Az orvos által kiállított papírok hamisságának gyanúja esetén feljelentést tehet, illetve a Btk.  tényállása alapján tehet bejelentést. Üdvözlöm a vezetőséget, amiért feljelentették az orvosokat /beteg dolgozókat/. Jogtalanul senkit nem tartanak betegállományba és minden ehhez  hasonló gyanúsítást visszautasítunk!

Olvasónktól kaptuk, köszönjük!

Kiegészítés! Minden hosszan tartó betegállományba lévőnek javasoljuk, a fizetés és a táppénz közötti különbözet  munkáltató által való kifizetését, valamint a kártérítési per megindítását!

-------------------------------------------------------------------------------------

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT! www.pszicho.net

35 megjegyzés:

  1. Ehhez nincs mit hozzászólni. Minősíti a vezetést!

    VálaszTörlés
  2. Szinte biztos vagyok benne a K.P.-né a kezdeményezők közt volt!

    VálaszTörlés
  3. Ha beteg valaki azt igazságtalannak tartják!!!!!
    De a betegverés az igazságos ez nálunk a trendi.
    Miért nem jelenti az igazgatónő a többi verő embert.Unoka tesóját aki verette a betegeket,ezeket kellene neki jelenteni.Vagy a betegek kapták a Lilly program ajándékait,és aki azokat ellopta,volna itt mit jelenteni.Nem azt aki beteg,mivel az is a kedves vezetőink rovására írható.Terrort tartanak az intézetünkbe,az miatt betegek a kollégáink.
    Még mindig nincs semmi vezetéshez szükséges gyakorlat! Egyesével beszélgessen már a dolgozókkal,betegekkel.És amit mondanak ne adja tovább.A vádlottal egyedül beszélgetett,mikor látogatta ,itt is így kellene. Dolgozó

    VálaszTörlés
  4. Még mindig nem értem, hogy mi akadályozza meg az egyes konkrét eseteket leírókat abban, hogy ne az igazgatónőtől várják (hiába) az intézkedést, hanem maguk tegyenek feljelentést!? Minden felnőtt magyar állampolgár alkotmányos joga, hogy ha bűncselekményt észlel, úgy azt a hatóságok felé jelezhesse!
    Ja meg amúgy egyben erkölcsi kötelessége is! (lenne) Ennyi mindent hogyan lehet intézkedés nélkül hagyni? A csupán csak ide felírás kevés, merjenek már nagyobbat lépni is, akik ilyesmikről tudnak, ilyeneket láttak, tapasztaltak! A szemét sem megy csak úgy el magától, jó söprű kell ahhoz is, ide is!

    VálaszTörlés
  5. Annyi a konkrét eset hiába jelentenénk ezek mindenből kimásznak. Lsd a lányok más ápolókat jelentettek és azokat nem mammogtatták ellenben másokra rábizonyítottak olyan dolgokat amiről a lányok sem tudtak!!

    VálaszTörlés
  6. Semmit sem bizonyítottak rájuk, csak próbálkoznak. Ennyi! Várjatok még egy kicsit!

    VálaszTörlés
  7. Igen ez így van Fné L Zs, K. R.és az egyik főnővér tette a vallomást rájuk.Nem tudjuk mit is mondtak a kihallgatáson a dolgozók. Hiába mondják itt,hogy nem mondtak semmit,ha ott meg mondtak terhelőket úgy mint ez a három ember.A három vádlottra.Itt ebbe a helyzetbe nem merik beismerni. Akiket a két nővér jelentett azok még ezután kerülnek a fekete listára.

    VálaszTörlés
  8. lehetne sokat mesélni ki miért halhatott meg!! De sajnos ezt bizonyítani nem lehet de azt amit nem is jelentettek és kiderítették annak azért van súlya!!!!!

    VálaszTörlés
  9. A vádemelésnek van súlya,nem kicsi.

    VálaszTörlés
  10. Az Igazgatónő miért nem a 8 napon túl gyógyulókat jelentette neki ez kötelessége.Csak akkor a bántalmazót már akkor el kellett volna küldeni.
    Sok olyan sérülés történt ami 8 naptól tovább tartott a gyógyulása.Jelenthette volna a főorvos urat cserbenhagyásos gázolásért.Jelenthette volna orvosainkat,a kisbaba születését követően, nem megfelelő orvosi tevékenységük miatt.( nem tudták 9 hónapon keresztül a betegükről,hogy terhes) Milyen orvosi ellátás ez?A lakónak nincsen joga rendes orvosi ellátásra? Jelenthette volna az orvosi kamarának is.

    VálaszTörlés
  11. 13:31-nek Olvasd el az ügyész napokban tett nyilatkozatát. Azt mondja, hogy amiről a bejelentést tette a két bejelentő, arra sem volt érdemes, hogy megpróbálkozzanak akárcsak a nyomozás elrendelésével is. Nyílt tárgyalás lesz, majd kiderül, hogy egyáltalán ki mit vallott, mert ugyanazt el kell majd mondani a bíróság előtt is. Az is kiderül, hogy egyáltalán vannak e olyan vallomások amiről folyamatosan beszéltek. Nemsokára kiderül, minden kiderül!!!!

    VálaszTörlés
  12. Ne hazudj ilyet nem mondott!!!!

    VálaszTörlés
  13. 16:31-nek Bizony mondott, a lényege az, hogy a három kolléga ellen nem a két bejelentő által elmondottak alapján rendeltek el nyomozást, mert az általuk bejelentettek nem voltak alkalmasak a gyanúsításra. Erről volt szó és ez nem mond ellent a történteknek.

    VálaszTörlés
  14. 13:16-nak: Gondolkozz el egy kicsit! Ha nincs bizonyíték, akkor vádemelés sincs! Itt pedig vádemelés történt.
    Nagyon bízol a Kastyákban, de ha a baráti társaságába tartoznál, akkor hallhattad volna mikor mulatozás közben elszólta magát. Viszont a pénz kell, s nem kevés a tiszteletdíja, miért ne vállalná?

    VálaszTörlés
  15. A 15,53-as HAZUDIK!!!!

    VálaszTörlés
  16. 13,16 Ha nem bizonyítottak volna rájuk semmit akkor vádemelés se lett volna.

    VálaszTörlés
  17. Tudják e mibe kerül az adófizetőknek a jogtalan rágalmazás? Egy rendkívüli felülvizsgálatnak mi az ára? A háziorvosi és felülvizsgáló főorvos OEP által történő ellenőrzése, állítólagos táppénzcsalás miatt!
    Aki tudja írja meg, mibe kerül ez nekünk? Túl az intézmény vezetésének, rossz hírének megerősítésén!
    Velük fizettetném meg. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül!

    VálaszTörlés
  18. Nincsen már más kapaszkodója az igazgatónőnek,csak a táppénzesek betegségének meg kérdőjelezése.
    De azon gondolkodott már ezek a betegségek munkahely miatt alakultak ki,a beteg dolgozóknál.
    És majd pert indítanak az intézettel szemben.Gabi

    VálaszTörlés
  19. Folyik még a nyomozás a táppénzcsalások ügyében vagy van már ítélet? Nagy csönd van ebben az ügyben!

    VálaszTörlés
  20. Jogosan vannak táppénzen!!!!

    VálaszTörlés
  21. Megjegyzem nincs táppénzcsalás. Aki beteg állományba van mind indokolt.A továbbiakban minden érintett tudja mit kell tennie. Alaptalan rágalom szerintem az egész feljelentés. Igazgatónőt minősíti,mert képes lenne a legjobb barátját is feljelenteni hacsak sejtene valamit ellene.Ezt a húzását tényleg nagyon elb...ta!!!

    VálaszTörlés
  22. Ezt pontosítani kellene azzal, " ha érdeke úgy kívánja.."

    VálaszTörlés
  23. Erre a lealjasító módszerre minden betegnek az érdeke úgy kívánja!! Főleg azoké akik bizonyíthatóan a terror a megalázás a megfélemlítés áldozatai!Ha valaki több éven át panaszkodik a munkahelyi terror miatt az orvosának, az ügyvédjének és jönnek a pszichés betegségek tömkelege akkor már oda kell figyelni!!!! Javaslom tegyék meg a ......

    VálaszTörlés
  24. Az igazgatónőt személy szerint rágalmazásért kell feljelenteni!Ha valakire azt mondja táppénzcsaló
    az rágalmazás.YX

    VálaszTörlés
  25. Az orvosok megállapítják ha baj van az egészséggel! Ki az a hülye aki önként menne táppénzre csak ne kelljen dolgozni na ilyen nincs a mai nehéz világba!

    VálaszTörlés
  26. 2010. július 22. 18:46 -nak
    Semmilyen táppénzcsalás nincs!!! Ez egy beteg elme szüleménye volt és pedig az igazgatónőjé! Megmondták Ő jelentette fel a betegeket. De a TB-től kirendelt orvosok is megállapították igen is betegek! Jogos a táppénz! Pedig szerintem szívesebben dolgoznának!

    VálaszTörlés
  27. Javasolom az igazgatónőnek, hogy 100%-os táppénzt kapjanak a beteg dolgozók, nehéz megélni a mostani gazdasági válság miatt, drága a gyógyszer is. És még szarul is érzik magukat elég az nekik.

    VálaszTörlés
  28. 8,24-hez Még az orvosok is feljelenthetik az igazgatónőt,rágalmazásért!Meg kérdőjelezi a munkájukat,egy mezei újságíróból lett,igazgató.
    MATT

    VálaszTörlés
  29. "Például Juci, aki nem mer bemenni az intézetbe..." keztetű hozzászólónak: Az esezdbe se jutott, hogy miattad és a hozzád hasonlók miatt nem bír bemenni... ilyenektől jön rá a hányás és a hasmenés az emberre!!!!!

    VálaszTörlés
  30. Ennek a mezei újságírónak,semmi gyakorlata nem volt a betegek gondozásához.Csak Pirtó ura akarta jó helyre rakni.(neki)Az állam pénzén tanulta a csalást hazudást meg az embertelenséget.Néró
    Nem P:P: Néró

    VálaszTörlés
  31. 18,33-hoz Bent volt úgy lestétek az ebédlő ablakon mintha valami jelenséget látnátok.Pedig csak Jucika hozta a táppénzes papírját.Csóközön a bambáknak.

    VálaszTörlés
  32. Mi van Jucival és a táppénzzel? Csak nem gyógyult meg?

    VálaszTörlés
  33. Azt nem tudom, hogy meggyógyult-e, de azt tudom, hogy él.

    VálaszTörlés
  34. 220/100-as vérnyomás,volt a jelentéses felül vizsgálaton! Döntsd el meg gyógyult? Gabi

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)