2010. július 28., szerda

Nonszensz


A megfenyegettek II. (Lásd ITT!) írásomban foglaltak elindítottak egy lavinát… 
Elgondolkodtam. Mibe is kerül ez nekünk, nem csak pénzben, hanem időben, energiában, stresszben… S ez még csak a kezdet!

Szerintem a nem megfelelő emberek, nem megfelelő helyen állapot egy szikrája robbant csupán.

Nem elég, hogy egy kolléganő, lakók és munkatársak előtt – általuk megesősítve – tettlegességgel megfenyeget. Igen, nőről van szó… Ez ráadásul, a mi kultúránkban elképzelhetetlen!
Meg kell élnem, hogy nincs egy kollégám se, aki segítő attitűddel rendelkezne, ami ezen a pályán nélkülözhetetlen. A segítő szakmában elképzelhetetlen, ha valaki bajba kerül, ne siessek azonnal a segítségére! Bárki legyen az illető, és bármit gondoljak róla…
Aztán nekem kell megkérdeznem a főnökömet, hogy hallotta e mi történt, miután megbizonyosodtam róla, hogy mindenről beszámoltak neki a munkatársaim. Nekem kell helyretennem azon elképzelését, hogy konfliktusom volt a főnővérrel… Nem nekem volt vele konfliktusom, ő jött át a munkahelyemre, munkavégzés közben, hogy számon kérjen arról, amit nem én írok a blogon, és megfenyegessen! Majd nekem kell kérnem a felettesemet, hogy menjen föl és tájékoztassa igazgatónőt, és tolmácsolja kérésemet, hogy biztosítsa számomra is a munkához való biztonságos körülményeket!
A következő (hétfői) munkanapra kaptam tőle időpontot.
Hétvégén „agyalhatok”, hogy hagyjam, vagy ne hagyjam… Nálam okosabb emberek tanácsát követve, felveszem a kapcsolatot hatóság embereivel, akik határozottan azt javasolják, tegyek feljelentést. A döntéssel én is egyet értettem, - mint már írtam, - nem csak magam miatt.
Hétfő reggel várom igazgatónőt, de már időpontom van a hatósághoz. Igazgatónővel - kérésére - az időpont átrakva délutánra
Irány a hatóság, feljelentés.
Vissza, majd délután megyek igazgatónőhöz. Ketten várnak, a főápoló asszonnyal. Elmondom panaszom, feljegyzés készül (jegyzőkönyv formájában). Kérdezi igazgatónő vállalom-e a szembesítést? Értelme ugyan semmi, - előre tudom a válaszát, - de vállalom. Felhívatják, tagad, nem emlékszik, hogy megfenyegetett
Minden tanút felhívatnak, aki bent van, és egyesével behívják őket, akik közül senki sem hallott semmit.  Még az is azt mondja, hogy nem hallott semmit, aki ott sem volt!
Tudom, hogy hallották, ha nem élesbe, akkor utána, de senki sem mondta el. Nem mindenki hazudott, volt, aki csak elhallgatta a valóságot. Rosszul esett, bár meg nem lepett. Sajnáltam őket. Rossz lehet hazudni, akár bosszúból, akár számításból, akár félelemből…
Ez is értelmetlen volt – ahogy sejtettem előre, s ahogy a blogon megjósolták. Utána behívják a jogász urat, aki megállapítja – helyesen -, hogy a történteknek nincs munkajogi szempontból konzekvenciája.
Igazgatónő eltekint a szóbeli figyelmeztetéstől, mindkettőnk esetében, de tőlem azt kéri, ne írjak a blogra a kollégákat sértő dolgokat, tőle pedig azt kéri, hogy "Ilyen pedig még egyszer elő ne forduljon!" Igazgató asszony ezen elszólásából kiderül, hogy pontosan tudja, ki mondott igazat... "Kerüljön el engem." Ezzel én nem értek egyet, hiszen egy munkahelyen mindkettőnknek lehet dolga a másik munkaterületén, ezért ez nem elvárható, de a normák szerinti viselkedés, az igen.
Egy hét múlva kihallgatásra hívnak, ahol újra – immár negyedszer- kell elmondanom, a történteket. Munkaidőbe, (saját gépjárművel) újabb két órát vesz igénybe… Igazolást kell kérnem a távollétre, amit lehet, hogy levonnak a béremből…

Mibe kerül ez nekem? Mennyi idő, mennyi munka, mennyi stressz, mennyi újabb csalódás, vagy megerősítés, mennyi energia, mennyi telefonszámla stb… Mibe kerül ez a szereplőknek: igazgatónő, jegyzőkönyvvezető, főnővér, tanúk, jogász, ügyész, titkár, nyomozó… az infrastruktúra, stb. Mibe kerül ez az adófizetőknek?
És még nincs vége!

Mindez azért, mert nem megfelelő emberekkel hígították fel a szakmát… Valószínűsíthető, hogy nem ez az egyetlen eset, amikor a szakma ütközik a hozzá nem értéssel…
Összességében, hatalmas károkat okoznak nekünk, s az egész országnak.


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

23 megjegyzés:

  1. Erzsike, a társszerzők empatikusak, rendelkeznek segítő attitűddel? Te felvállalod a neved, ők anonim írogatnak mindent, amiért Te "viszed el a balhét"!! Nagyon tisztességtelenül viselkednek veled,a Te hátszeledben vitorláznak szépen, tudják Te aláírod az írásaidat és úgyis mindenért Téged hibáztatnak!!Ez a nonszensz!!!

    VálaszTörlés
  2. De hányszor írtuk,már,hogy NEM Erzsike írja Ő névvel ír.De ha olyan érthetetlen társaság van ott,hogy nem értik vagy csak egy bűnbakra van szükségük ahhoz,hogy valakin bosszújukat kitöltsék De nyugalom bízok,hogy a dokumentációt elvitték ez segíti majd a vezetők leváltást.Akkor már nem lesz aki szóljon az érdekükbe,és minden balfácán elismeri a jelentők igazát.Nekem az a meglátásom
    hogy a jó munkahelyi körülményekért történt az egész Jelentés,csak sok akadályon kell átlépni az igazságig.Kővíné

    VálaszTörlés
  3. Hát ez tetszik! 21:29 névtelenül reklamálja mások névtelen megnyilatkozását! (Persze csak a neki nem tetsző tartalmi névtelenékét!)
    Az persze nem tűnik fel neki, hogy a nevüket vállalóknak az (egyelőre) hatalmon levők retorziójára kell számítaniuk, ha itt hozzászólnak!
    T. 21:29! Ne osszad már itt az észt másoknak, ahhoz sem a mondandód, sem magad nem vagy elég! Majd ha Te odaírod a nevedet a hozzászólásod alá, akkor, de csak akkor reklamálj mások névtelensége miatt, mert így nagyon gennyes!

    VálaszTörlés
  4. Mindkét oldal a hátszelemben próbál vitorlázni, ki így ki úgy. Persze van aki a nevét adja, ő a legjobb vitorlás rövid távon, az ő vitorlája a magaslatokba emelte, a névtelenek fölé...
    Névtelenek valóban, de nem ismeretlenek. Ezzel a bloggal szimpatizánsak, mert ugyanazt szeretnénk, akarjuk, sőt lassan követeljük! A másik oldal is névtelen, de valójában nem ismeretlen, mindenki tudja kik ők...Hovatartozásuk nem titok, hiszen ettől gondolják megtartani munkahelyüket!
    Nem csak az a különbség, hogy mi közbeléptünk volna egy ilyen esetben, - még akkor is, ha önről van szó, akiről tudjuk, hogy az ellen oldalon áll -,hanem az is, ha bár mindannyian esendőek vagyunk, tudjuk, hogy miért, kikért dolgozunk itt!S ha más már nem küzd ezért, tesszük ezt mi a lehetséges, maradék eszközeinkkel, pl. blogírás...

    VálaszTörlés
  5. Névtelenséghez kapcsolódva csak annyit,hogy ameddig uton-útfélen találomra igazságtalanul szekíroznak, netán még veréssel is fenyegetnek az igi-nő által kinevezett kiskirályok,nem tartom kizártnak,igi-nő biztatására,mert-hogy a megfélemlítés a cél.Tíz éve gyakorolják nem kis eredménnyel.Kis túlzással olyanok vagyunk mint a gálya rabok .Vélemény nincs ,nem is lehet ,mert a kisembernek szótlanul ,megalázva, sárba,tiporva kell dolgozniuk,hacsak nem csöppentek be a rokoni,vagy baráti körbe.Hát ennyit anévtelenségről ,ez történik a KiskunhalasiIntézetben ,az új évezredben. Hát ennyit a demokráciáról, és a névtelenségről.

    VálaszTörlés
  6. A bántalmazó blogon az igazságot akarják eltaposni.igaz névtelenül.De nem írnak egy szót se a beteg lakókról.Nem ,hogy arra koncentrálnának,hogy az Ő életük javítása érdekében írnának.Melyik embert nem szeretik,nem jól végzi a munkáját azt írják.
    Arra aki nem nyalizik,nincs közel a húsosfazékhoz.Olyanok írják persze akik közel vannak hozzá.Talán a vezetőknek, kiskirályaiknak is rá kéne döbbennie,ezek a blogon megjelent írásaink a beteg emberekért és az elnyomott dolgozókért történik.Igaz nem a bántalmazókért,de mi így látjuk igazságosnak.
    Néró

    VálaszTörlés
  7. Csak annyi, hogy a " A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát"
    Az idő dolgozik.

    VálaszTörlés
  8. Ebbe bízok én is!

    VálaszTörlés
  9. Igazgatónő ha véletlen beakarna lépni a Jobbikba , mert Öntől ez sem esik távol, ugye a cél érdekében, nehogy beinduljon a bársonyszéke, ami ha nem vette volna észre már átalakult katapultá. Mielőtt ezzel a lépéssel próbálkozna keressen bennünket, de megsúgom Ön ne próbálkozzon mert azért igényesek vagyunk.

    VálaszTörlés
  10. Saját érdeke mentéséért, képes lenne a jobbikba is belépni.

    VálaszTörlés
  11. Én sem azért fizetek adót, hogy hazugok bizonyítsák, hamis tanúkkal a cáfolatukat!
    Még hogy nem emlékszik?! Ez a bajuk azoknak, akik mindig hazudoznak, nem tudják mikor, kinek mit mondtak.
    Van egy ötletem, hipnózist neki! Azt nem tudná manipulálni!

    VálaszTörlés
  12. Igazad van. A Krokkóval teljes mértékben egyet értek. Agytúrkászt nekik.

    VálaszTörlés
  13. Én is javaslom nekik az agytúrkászt!
    Tegnap olyan hazugság hagyta el az intézetet.
    Amit nagyon sok ember tud,hogy az biztos hazugság! Csak olyanokat kellene mondani ami a helyét megállja,és bizonyítható.Ez a tegnapi
    nem lehet igaz,de aki mondja ugye vállalja is a bíróságon. Elnézést a lakóktól! De ez egy elmebeteg szüleménye!!!!!! dolgozó

    VálaszTörlés
  14. Igazság szerint nem az számít hogy ki milyen pártnak tagja,hanem hogy betartja e az esküjükben vállaltakat és, hogy lelkiismeretükkel hogy tudnak elszámolni.A látszat az hogy beleokoskodtak olyan dolgokba nem segítő szándékkal kéz-kezet mos alapon,vagy úgy is lehet mondani mindnyájunk füle mögött avasodik a vaj.Legjobb lesz közösen eltusolni a súlyos problémákat is.Mi Jobbikos barátainkba bízunk,nem megvesztegethetők, nem korruptak, és mindig az igazság kiderítésén fáradoznak.

    Szebb jövőt!

    VálaszTörlés
  15. Az a baj a hazugokkal, hogy addig hazudoznak, míg a végén komolyan elhiszik!
    S ez nem okoz nekik erkölcsi problémát.

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Ez a blog még mindig a lakókért szól,és a dolgozók terrorja ellen.Az előttem író a bántalmazókhoz tartozik,és ezt nem érti.
    A vezetők BT-i ha elvitték a pénzeket, az is vagy a lakók vagy a dolgozókat érinti mert onnan hiányzik amit elvittek.Ez nem szórakozás!""x""

    VálaszTörlés
  18. A gyalázkodóknak üzenem,vagy azt is mondhatnám,hogy emlékezzünk vissza az időben,a kezdetre,mikor a blogot létre hozta két jó szándékú ember Prost,és Perennis,és azóta itt elmondhatja mindenki jobbító véleményét a betegek,és a dolgozók védelmének érdekében.Vannak emberek akik időnként be piszkítanak a blogra, de hál Istennek nem vagyunk egyformák Ők a másik oldalhoz tartoznak.Lelkük legyen rajta.Ezt a blogot sajnos az élet irányítja elég baj ez betegnek, dolgozónak egyaránt. Bízunk az események jobbra fordulásában ami jobb lesz betegnek,dolgozónak egyaránt.

    VálaszTörlés
  19. Bízzunk ,de nagyon is hogy jobbra fordul a munkahelyi légkör ami a lakóknak és a dolgozóknak az érdekét szolgálja.Az igazságnak győzni kell!!!
    XY

    VálaszTörlés
  20. Sok embernek példaképe lehetne, ez a két kiváló ember.Azt hiszem mindnyájunknak. HISZEM SOKKAL JOBBRA FORDULNA A VILÁG!!!!!Minden tiszteletem az Öné,és kedves Feleségéé.

    VálaszTörlés
  21. Köszönettel tartozunk a blog üzemeltetőjének,hogy a nem tetszésünket ide írhatjuk.És le a kalappal előttük.Miattunk kaptak már annyit,a bántalmazóktól,hogy azt már gondolom nehéz viselni.De kitartás még egy kicsit ha kérhetjük.
    Gabi

    VálaszTörlés
  22. Ezen a blogon a tisztességes,a betegek jólétéért mindent megtevő dolgozókat rágalmazzák!!!

    VálaszTörlés
  23. Azt a bántalmazó oldal teszi!
    Ők még most se értik ,hogy a lakókért vannak
    alkalmazva.MATT

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)