2010. augusztus 21., szombat

Egy névnap margójára

 
Augusztus 18., Ilona napja. Az idei kicsit más, mint a korábbi években. Hogy miért? Mert elmaradt! Így egyszerűen. Természetesen ez csak a BKMÖ Pszichiátriai Intézet igazgatójának névnapjára vonatkozik. Az ünnepelt szabadságra ment. Gondolhatnánk azt is, hogy kényelmetlenné vált számára az ünneplés és elmenekült, nem vállalva fel, hogy ünnepeljék. Ha így van, helyesen tette.
  
A kialakult helyzetért a vezetők közül önt terheli a legnagyobb felelősség. Volt egy pillanat, amikor még két lehetőség közül választhatott volna. Azt a pillanatot nem használta ki, nem jól döntött. A rossz irányt "felelőtlenül" választotta. Elmulasztotta a legkézenfekvőbb megoldást. Az első problémánál független vizsgálatot kérni, felajánlva, hogy a vizsgálat végéig "feláll" és vállalja a vizsgálat végeredményét. Ön igazgatónő így vált áldozattá. Következett a kritikátlan gyűlölködés és önt eszköznek használta a főorvosnő. Nem vette észre, sőt még most sem, hogy ebben az egész ügyben ön áldozat. Kihasználják azok, akik miatt zsarolhatóvá vált.  Viszi a hátán az egész korrupt vezérkart, - tisztelet a kivételnek- vállalva, hogy a súly alatt már mozdulni sem tud. Történt sok évvel ezelőtt, hogy a Semmelweis Kórház meg akart szabadulni egy orvostól, ön, igazgatónő felvette, mindent, de mindent elnézett neki. Vállalva ezzel azt, hogy részegen rendel, vagy éppen nem jár be dolgozni. Nem ez volt a legnagyobb rossz, hanem a felesége, aki egyben a férje főnöke és az intézet "igazgatója" lett. Ezt a terhet is felvette, már le sem tudja tenni. Terhei között a legnagyobb a minőségügyi vezető, aki miatt a legtöbbet kapja, és felesége, aki már  a kinevezés pillanatában alkalmatlan volt. Erre is van magyarázat, sőt mindenki tudja, hogy a másik munkáltatójának a húga. Boldog névnapot igazgatónő!  Egy gazdasági vezető csodákra képes, sokat segíthet a jó gazdálkodásával. A csoda itt is megtörtént. Hűen az eddig alkalmazott vezetési elvhez, csoda, hogy még működik az intézet!

Igazgatónő, az intézet két részre szakadt! Gondolom ezt ön is tudja. Így gondozni és munkatársakat vezetni, irányítani nem lehet. Az, hogy az ön tudtával köveznek meg munkatársakat, sőt nem fogadják a köszönésüket, megbocsáthatatlan! Az ön feladata és kötelessége, hogy ezt a helyzetet megszüntesse. Ha nem történt semmi, nincs mitől félni!

A bíróság nem az igazság ellen dolgozik! Ha önt nem tájékoztatták, az nem mentség, mert azt jelenti nem tartotta kézben az intézet dolgait. Ennek ellenére, igaz utólag, de boldog névnapot igazgatónő! Nem tartjuk követendő példának, hogy a dolgozó rettegjen, mikor kiáltják ki árulónak, vagy éppen kinek mi jut eszébe. Értsék meg, ha az intézetben minden rendben van, akkor a bírósági tárgyalás napja, nem több, mint egy hétköznap.  Igazgatónő az ön terhe egyre nehezebb lesz, és a végén nagyon egyedül marad. Sőt már régen egyedül van, mit gondol ki lesz az aki azt mondja, én ön mellett állok. A teher akkor válik le önről, amikor menekülni fognak, de akkor hátat is fordítanak. Még azt sem mondják: boldog névnapot igazgatónő! Ha a dolgozókkal ünnepelt volna, most sokkal boldogabb lenne!

A dolgozó hazudik és örüljön, hogy megtűrik. Nem mi mondjuk, önnel hitették el! Készítsen számvetést! Igaz, hogy azt születésnap körül szokták, de legyen ez most kivétel.

Volt egy nyugdíjas vezető beosztása, csodás lehetőségekkel! Volt egy szakmai csoportja, csupa jó szakemberrel.  Nem furcsa, hogy azt a tanácsot kapta, hogy tőlük kell megszabadulni, de azonnal? Ezt nem ön akarta, hisz akkor került az igazgatói székbe, és szólni nem is mert. Már akkor sem ön döntött! Rossz tanácsot kapott, és ön vakon megfogadta. A szép remények helyett, mi maradt? Félelem, szorongás, rossz és hibás döntések sorozata, kapkodás. Mint tudjuk, a harag nem jó tanácsadó!  Még most sem azokat védi, akik önt nem bántották, nem ártottak önnek. Nem tud a tehertől megszabadulni, mert a teher maga alá temette. Ez a legrosszabb, ami önnel és a beosztott dolgozókkal történhetett. Kérem álljon ki a dolgozók mellett, legyen határozott, és vállalja emelt fővel azt, amit a rosszakarói az ön nyakába zúdítottak. Nem hálás feladat, de emberibb, mint amit most csinálnak. Kiáltsák szét a világban, hogy vállaljuk a felelősséget - igaz már nem önként - de jobb, mintha csak úgy az ön árnyékában élők kiskirályt játszva, azt próbálják elhitetni, hogy élet és halál múlik rajtuk. Ők az ön állásával, szavahihetőségével játszanak. Döntsön igazgatónő, mert ez az állapot nem tartható sokáig! Sajnos már így is sok sérültje van, valódi és átvitt értelemben is. Sajnáljuk, hogy az ön környezete nem jó szemmel nézte a dolgozókat (beosztottakat) az ön közelében. A hibás döntést egyedül ön hozta meg azzal, hogy mindent elhitt nekik. A mi életünkben ez az időszak egy rossz emlék lesz, az ön életében egy meghurcoltatás, amiről a közvélemény nagyon nehezen fog megfeledkezni. Ön belekerült egy kabátlopási históriába. Lehet, hogy az ön kabátját lopták el, de ez egy idő után már, a végkifejlet szempontjából lényegtelen.

A felelősség az öné, rossz döntést hozott! Hogy jövőre lesz e a pszichiátriai otthonban Ilona nap, még nem tudjuk, de ha lesz is, ne ilyen. Ilyen többet ne legyen! Ezt ön sem akarhatja! Boldog névnapot igazgatónő!

 

Olvasónktól kaptuk, köszönjük! 
------------------------------------------------------------------- 
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

36 megjegyzés:

  1. Ez szépen össze lett szedve! De így igaz minden szó aki ezt a levelet megfogalmazta jól látja a dolgokat az intézetben!!!

    VálaszTörlés
  2. Az előző írás érthető és egyértelműen feltárja a problémákat.Gratulálok.Mária

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök az írásnak, jelentessetek meg hasonlókat ehhez még.

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok az íráshoz, igazán lenyűgöző ez a stílus! Jól megfogalmazta a probléma lényegét.
    Profi munka!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a cikked, főleg a megfogalmazás stílusa. Minden szavába-üzenetébe az értelmes valós felfogás.

    VálaszTörlés
  6. jó tudni hogy vagyunk még néhányan akiket nem ragadt el a pénz, a hatalom ördöge és értjük az élet értelmét.remélem sok embernek "megvilágositod elméjét" irásaiddal! sok sikert!

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok az írásához és csak reménykedni tudok,hogy sokan olvassák és lasan kinyilik a szemük azoknakn akik a fideszre szavaztak,hogy nagyot tévedtek. A haza tényleg nem lehet ellenzékben azt szolgálni kell s nem lekezelni.Sok ilyen bátor írás kell és akkor talán valami kibontakozik ebbe az országban.

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok, minden OK. de kimaradt a legnagyobb és legtöbb gondot okozó kolonc a belső ellenőr Zombi.
    Minden fecsegés és belső infó kiáramlása az ő szájából jött, ami sokat segített nekünk.

    VálaszTörlés
  9. A Zombi majd Mária napra lesz köszöntve.

    VálaszTörlés
  10. Elgondolkozom az igazgatónőn, hogy csak áldozat? Mert józan paraszti ész az nincs, mert ha lenne sok mindent nem így csinált volna. Arról nem tehetünk, hogy hagyja magát bábként rángatni. De lehet, hogy ezt se vette észre, mert a hatalom és a pénz elvakította.

    VálaszTörlés
  11. Mi az hogy "ÁLDOZAT"!ne hogy a végén még mártírt csináljunk belőle!!!!!!!!Súlyos felelősség terheli mindenért.Azt hitte hogy a fizetést kell csak felvenni???Akkor is hagyta garázdálkodni az
    általa kinevezett "KISKIRÁLYOKAT",amikor a napnál is világosabb volt,hogy a dolgok már rég a rossz irányba mennek!Bele ment abba a csapdába,hogy mindenki a saját kárán tanul!Ezt egye fene,ez az Ő baja,csak elfelejtette a sok szerencsétlen kiszolgáltatott beteget,és dolgozót!!!A probléma az elején kezdődött,mert fel sem fogta elméjével,hogy milyen nagy súlyú,
    elvárásokkal néz szembe,ami emberséget,és nagy
    szakmai tudást igényel!Utóbbiról ne beszéljünk,
    mert az meg sem volt,és még most sincs meg!!!
    Tehát csak azért hogy mások kárára pöffeszkedhessen,nem lett volna szabad elvállalni,amihez nem ért!Ilyen megvilágításban,
    nehogy már "ÁLDOZAT"legyen!MINDENÉRT MINT IGAZGATÓ,FELELŐSSÉGGEL TARTOZIK!!!!

    VálaszTörlés
  12. Én is az elküldöttök között voltam de áldom a sorsot érte mert ebből a sok terrorból nem kaptam!!!

    VálaszTörlés
  13. Az igazgatónőnem áldozat! Ez tévedés! Ő a második főkolompos,az első a szakmai vezető.Szakmai tudásának hiányába,irányította az intézetet,az igazgatónő meg rá hallgatott.Ha a dolgozóira hallgatott volna nem tartanánk itt.Az egyszerű szegény sorsú dolgozókat lenézte nem figyelt rájuk,ha valamit kifogásoltak.A rokonságának minden hazugságot elhitt.Az igazgatónő a rokonai barátai, csókosainak áldozata,de egyedül ő tehet róla.Nem mártír csak egy ember aki gyakorlat nélkül kezdte az intézetbe, mert csak újságíró gyakorlata lehetett.10 év alatt se szerzett gyakorlatot ,azt a hozzá állása mutatja.De ha csak az egyszerű dolgozóitól kérdezgetett volna akkor is tanult volna egy kicsit.De a pénz a jólét elvette minden emberséges megnyilvánulását.Ha már 3 dolgozó beszélgetett, netán nevettek akkor ő már ellenséget látott bennük. Pedig a lakóknak is jó ha mi is jó kedvűek vagyunk.Ne akarja senki áldozatként kezelni,Ő is a verő emberekért sétált. Az helyett,hogy elküldte volna őket, a rokonait le pisszenti a megalázásokról, terrorról.Csak ennyit kellett volna tenni neki.De ő hazugnak mondta a jelentőket, letagadta a 7 osztályt, rágalmazott.
    Pedig ha a jelentőknek hitt volna és melléjük áll a későbbi vizsgálatoktól meg szabadult volna.Persze mindenki tudott a beteg verésről de annyira megszokott volt,hogy senkit nem érdekelt,nem emelt szót ellene.Lehet,hogy csak gyávaságból.Majd a pénzekkel való elszámolásnál
    mik jönnek elő azt meg csak a vezetők tudhatják mit,hogy csináltak.Mi a szabályos mi szabályellenes az majd a vizsgáló szervek dolga.
    De az az érzésem,majd ott lesznek még csak problémák. Azok még a betegveréstől is súlyosabbak lesznek.De minden verő ember,minden vezető feleljen a tetteiért.Néró

    VálaszTörlés
  14. Az igazgatónő nem áldozat!Ő épp olyan gonosz lelketlen, szívtelen teremtmény mint az intézetben dolgozó rokonai!Megfélemlítésben tartják a dolgozókat a betegeket. Mehetett ahhot dolgozó panaszra még beleis rúgott. Nemsegített. Akkor most majd áldozat nem ??? A fenét! A 7-osztályon 3 ápolót gyanusítanak a lányok másik 5-ről adtak be panaszt akkor el lehet képzelni minden műszakban bántották valamilyen formában a betegeket. Ez nem érdekelte a naccsasszonyt????Gondolkodni kéne!!
    Még hogy áldozat????

    VálaszTörlés
  15. Sajnos már késő kedves s.i.innen már nincs menekvés, ha időben lemondott volna még lehetett volna s másik állása, de az itteni dolgok miatt rövidesen onnan is meneszteni fogják.

    Tudja azt mondják erre, hogy "két szék küzül a pad alá".
    Jó tanító mestere volt még a szocializmusban az sz.k., aki egyszerre akart tanácselnok is és párttikár is lenni, lehet hogy kár volt követni..........
    Higgye el nem fognak sokan bánkódni ön és a férje után sem.
    Szebb jövőt!!

    VálaszTörlés
  16. Ez volt a legjobb névnap eddig, remélem a többiek is követik a példáját!
    A kollégák nem rövidítették meg sem a családi kasszát, sem pedig a lakók megtakarított pénzét!!!

    VálaszTörlés
  17. Akkor igaz a hír? Állítólag visszahívták Zsanáról a halasiakat.
    Persze ott is választások lesznek! Sokba kerülhetne ez a képviselőknek, hát még a polgármesternek!

    VálaszTörlés
  18. Miért nem dolgozhatnak halasiak Zsanán tovább???
    Mert vidékiek? Akkor az intézetből is menesszék a Pírtóiakat!!!Adjon nekik munkát a Patkó tó ura!!!!

    VálaszTörlés
  19. A patkótó ura csináljon munkahelyeket Pirtón.

    VálaszTörlés
  20. Ezek után az igazgatónő is meneszthetné a Zsanai rokonságot!! Tisztuljunk egy kicsit ha lehet!

    VálaszTörlés
  21. Azért hívták őket vissza,nehogy ott vizsgáljanak?
    Pedig Zsanán van akit a vagyonáért vettek fel,ami az igazgatónő nevére került pedig az állam tulajdona lenne.Ehhez mit szól a Megye? Helyes?

    VálaszTörlés
  22. Zsanán az igazgatónő annyit csinált az intézetben mit Halason.Helyette a volt főnővérünk B.J.né vezette az otthont. Ez csak a fizetést vette fel épp úgy mint itt!

    VálaszTörlés
  23. A beköltöző emberektől elcsalta a házukat,még hogy nem csinált semmit.Ez semmi?

    VálaszTörlés
  24. Ez már valami. De a saját érdekében dolgozott harácsolt de rendesen!

    VálaszTörlés
  25. Igen ilyenre alkalmas,de az intézetek vezetését még most se tanulta meg.Ő csak a bántalmazók igazgatója, a betegeké nem.Gyakorlat 10 év eredménye. O.

    VálaszTörlés
  26. Majd csak történik valami!Nyugalmas jókedvű
    hetet kívánok minden dolgozónak,hogy nyugodtan tudjanak gondolkodni.Eltudják dönteni kiket kell nekik védelmezni! Kikért kapnak fizetést!
    Hétvége felé majd hátha világosodik nekik!Dolgozó

    VálaszTörlés
  27. Van aki megvilágosodik ott a hét elején is!

    VálaszTörlés
  28. Ha eddig nem sikerült megvilágosodni ahhoz több időre van szükségük.

    VálaszTörlés
  29. Hány nap szabadság jár az igazgatónőnek?
    Sokat volt már szabadságon eddig is.

    VálaszTörlés
  30. A Másol blog írójának!
    Ha tudnál értelmezni akkor látnád nem magamat dicsérem mert olvasói levél amit közzé tettem!!!
    A másik az igazgatónő tavaly tényleg szabin volt a névnapján de azért mert ha ellenőrzések vannak akkor elmenekül!!! A helyzet akkor sem volt olyan mint most!!!TE is foglalkozz azzal mielőbb ki legyen rúgva az aki kiadta a jegyzőkönyv egy töredékét!!:))))

    VálaszTörlés
  31. Az igazgatónő lehet meg a főorvosnő,a harmadik meg a jegyzőkönyv vezető aki aláírta kár volt a neveket takarni!

    VálaszTörlés
  32. Közös alomból!:):):)

    VálaszTörlés
  33. 11:32-nek Kettőt eltaláltál, két doki, meg aki vezettea jegyzőkönyvet!

    VálaszTörlés
  34. Az egy dolog,hogy egy kutya mind a kettő,de a tetejébe ,még egy petéjű ikrek is!!!LÁSD,viselkedésüket,és az élethez való viszonyulásukat!Egy ketrecbe zárnám mind a kettőt,
    és kíváncsi lennék melyik élné túl a másikat!
    Két dudás nem fér meg egy csárdában!!!!
    Ezek nem mások mint a valóságtól elrugaszkodott
    haramiák!!!!

    VálaszTörlés
  35. Zsanán is panasz van az ellátásra! A nővérek beszélgetnek egymással a betegekkel nem törődnek.
    Ha elesik a beteg nem foglalkoznak vele,nem sietnek a segítségére. Annak az intézetnek is S.I az igazgatónője.Az illetékeseknek kellene már tenni valamit a kényszerből gondozásra szorult emberek védelmébe.Csak egy hozzátartozó

    VálaszTörlés
  36. A 21,25 -ös íráshoz Nem világosodik hanem sötétedik én úgy látom, az írásaik alapján.
    Azt hiszed dereng majd nekik de egyre jobban sötétül, és ez mind csak a rosszindulatúaknál.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)