2010. augusztus 26., csütörtök

Megint csalnak


Halasi Civil Felhívás!


Mi valódi, nem politikus civilek felhívást teszünk közé a lapokban, sajtóban, hogy ebből elég legyen már! Ne akarjanak a bukott vagy hatalomba törekvő (új) pártok, politikusok civilnek mutatkozni, mikor a hétköznapokban a civil szférát semmivel sem segítik!...

Kérjük a politikai kampány részt vevőit, kíméljék meg az így is sok vihartól megtépázott valódi civil szervezeteket attól, hogy önmagukat teljesen jogtalanul és mögöttes tartalom nélkül „civileknek”, „civil szerveződéseknek”, „civil szövetségeknek” nevezik! A civil: a társadalomért cselekvő, hasznos polgár, és nem a politikai hatalomért küzdő, magát szakértőként reklámozó személy. Pontosan tudjuk, hogy a mostani politikai kampányokban a pártnevek, a politikusok nem vonzóak, ezért próbálkoznak a pártok és pártkatonák az ettől való elhatárolódással. Ebben sajnos, a helyi média is partner, és teljesen dilettáns módon átvette és használja a civil szót. Ám felhívjuk a figyelmet, hogy a valódi civil nem akar politikai, önkormányzati, állami hatalmat magának, a valódi civil nem kampányol kopogtató cédulákért és szavazatokért. A valódi civil egyenlően távol tarja magát a gazdaságtól, a politikától és az államtól!

Jogilag sem tiszta dolog, ha egy politikai, állami, önkormányzati hatalomért viaskodó szerveződés civilnek mondja magát! Az ügyészségek, bíróságok általában úgy fogadják el a valódi civil szervezeti alapszabályokat, ha ez benne van:
„Az Egyesület politikai pártoktól - még a céljai eléréséhez sem - sem anyagi sem egyéb támogatást, adományt nem fogadhat el, ilyet nem kérhet; politikai pártoknak semmilyen támogatást nem ajánlhat és nem nyújthat. Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független.”...

…Egyben sajnáljuk, hogy a most hevesen „civil” szót használókkal eddig nem sikerült találkoznunk halasi civil fórumokon, megbeszéléseken, kezdeményezéseken, programokon. A helyi civil szféra közösségi találkozópontjainál nem tudtunk velük eszmét cserélni a civilségről. Nem láttuk, hogy eddig személyükkel, segítségükkel vagy javaslataikkal valaha is támogatták volna a halasi civil oldalt!

Mi, civilek a kultúráért, a családokért, a hagyományápolásért, a sportért, a közösségekért, a természetvédelemért stb. teszünk önzetlenül, hasznosan próbálunk cselekedni, tenni, élni, és másokat is erre az útra hívni. A mostani kampányban a civil szó elhasználódik, és mi, civilek igen kínos helyzetbe kerülünk ettől. Megkérjük az új köntösbe bújt pártkatonákat, a politikai marketingeseket, a sajtót, hogy ne használják a civil szót, ha nem ismerik a tartalmát! Ne éljenek vissza azzal, hogy a mai magyar lakosság 99%-a irtózik a „párt” és „politikus” fogalmaktól, és ne rántsanak magukra „civil jelmezt”. Attól nem válik senki sem civillé, hogy nem meri felvállalni a pártigazolványát, a politikai hovatartozását, és most egy számára ismeretlen fogalom mögé rejtőzik! Kérjük, hogy a civil helyett a politikai célú társadalmi egyesülés kifejezést használják szervezeteik megnevezésénél. Ne keveredjen össze a non-profit, politikailag független, közérdekű civil szervezet fogalma a politikai hatalomért viaskodó csoportokéval. Kérjük a jelölteket és a médiamunkásokat, hogy ne használják a civil fogalmat, ha annak nem felelnek meg a szerveződések, amikre aggatják! Köszönjük a halasi civil ügy érdekében!”


Forrás: Halasi Civilek Felhívása   (2010. augusztus 12.)

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

10 megjegyzés:

  1. A párttagoknak nem is illik használni a civil jelzőt.Ne legyenek köpönyeg forgatók mindig oda húznak,ahol hasznot látnak saját eszméikhez.
    Ha párt tag maradjon is az!

    VálaszTörlés
  2. Ezt jó pár FIDESZ-esünkre is elmondhatjuk, maradjanak a jó öreg szocialistáknál!

    VálaszTörlés
  3. A szemét emberek váltogatják nézeteiket! Ezek szerint eszméiket is. Jó szoccos most fideszes és pár év mulva jó fideszes jobbikos lesz?? Hogy is van ez??? Nincs véleményük amiért kiállnának??

    VálaszTörlés
  4. Aki váltogatja a párttagságát az nem igaz ember.
    Nem tart ki az elvei mellett vagy nincsenek elvei.
    Csak sodródik hátha neki is leesik valami.

    VálaszTörlés
  5. Valaki jól benyalt Bányinak, Rauschnak, és Nagy Ferencnek: „Nagyon nem vagyok fideszes, de nem szeretem az aljas dolgokat!”
    Nagyon fideszes vagyok, de nem szeretem az aljas embereket!!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagy Ferenc ellen indul egy másik Fideszes.
    Hátha az nyer és többe nézi az embereket.
    N.F meg menjen nyugdíjasnak.

    VálaszTörlés
  7. Nyugdíj nélkül!

    VálaszTörlés
  8. No ,mit látnak szemeim munkaidőben a blogra írogatunk tollnok!!!Mit is olvastam e blogon,hogy nem elérhető a munkahelyen a blog!!Ezek szerint ez is hazugság volt!!!

    VálaszTörlés
  9. 18:10 Nagyon fideszesnek: Én sem szeretem az aljas embereket. A többit gondold hozzá! Nem tudom miket szoktál írni, ezért nem mondom azt, hogy ne nézz tükörbe.

    VálaszTörlés
  10. Azért hogy a vezetők tiltják a blog olvasását írást ,mi megtaláljuk a módját,hogy megnézzük.
    telefonról is lehet csak az pénzes.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)