2010. augusztus 3., kedd

Szabad a választás?



Aláírásgyűjtést kezdeményezett egy volt közalkalmazotti tanácstag, a közalkalmazotti tanács visszahívásáról.
A 210 dolgozó közül 110-en írták alá. Minden részleg megkapta a levelét, melyet részlegenként vissza kellett juttatni a kezdeményezőnek, - aki nem mellesleg, az orvos házaspár közvetlen irányítása alatt tevékenykedik, - majd áttekintés után, átadták a közalkalmazotti tanács elnökének! Mindenki tudhatta, ha nem írja alá, ehhez mit fognak szólni a vezetők, akik maguk is, mint közalkalmazottak aláírták… Közben láthatták, ki az, aki aláír, és ki az, aki ellentmond a vezetésnek!
 
Normális esetben kiraknak egy ívet, központi helyen, s aki akarja, aláírja, aki akarja nem. Ne feledjék, túl vagyunk egy tüntetésen, ahol a résztvevőknek épp csak blokkolni nem kellett, mint régen a gyárban. Aki bátorkodott távol maradni, az pedig hallgathatta a megjegyzéseket. Többen szabadságukról is visszautaztak a tüntetésre, mert nem mertek hiányozni!

Kérésemre ma megmutatták nekem a listát… Azon döbbentem meg, hogy olyanok is aláírták, akik a tüntetésen nem önként vettek részt, sőt akik megtagadták a részvételt… Néhányan elmondták, hogy nem tudtak mit tenni, aláírták, mert nagyon nagy nyomás volt rajtuk!
A visszahívás személyem ellen irányult, legalábbis erről értesített korábban a tüntetés szervezője. Teljesen felesleges volt, semmi szükség nem volt rá, elég lett volna, ha az öt főből, hárman lemondanak…
Igaz, akkor elmaradt volna a szervezkedés, a körlevél végig vitele, átadás-átvétele, aláírattatása, a velejáró hangoskodás, a véleménynyilvánítás, a közös felháborodás, a nyomásgyakorlás, a kiállás, a demonstrálás, a bólogatás és a többi teátrális megnyilvánulás!

Lényeg az, hogy ma megtörtént a tanács feloszlatása, és három embert felkért az elnök (7.o. főnővére) a választás lebonyolítására, valamint a szavazatszámlálásra. Hát mit mondjak, a pártatlanság fogalma nem jutott eszembe a személyek neve hallatán, ezért javasoltam, legyenek ott független megfigyelők…
Gondolom ez is egy újabb javaslat, ami ott végzi, ahol a többi… Ha mégsem, akkor sem érhet sokat, hiszem csak szabad ember választhat szabadon.

Nem szerencsés a választás időpontja, legalábbis akkor, ha működő tanácsot szeretnének választani! De ezt ők is pontosan tudják.

Megfélemlített embereknek nem lehet a nyakába sózni egy „demokratikus választást”! Amíg a munkahelyi terror tart, addig semmi értelme ezeknek.
Ahogyan Balczó András mondotta: „A demokrácia felnőtt emberekre van kitalálva, nem félrevezetett emberekre… Hódít a lazaság, az erkölcstelenség, a liberalizmus… a liberalizmus viszont az istentagadás fedőneve.”

Azt is mondhatnám, hogy az ördöggel cimborál, aki támogatja az újabb, irányított választást!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

33 megjegyzés:

  1. Hát igen.Ezt a "demokratikus" választást is "kiváló" politikusainktól tanulták mert így látják ki nem ért velük egyet,és azt közös erővel kicsinálják.Nelegyen hamis illúziójuk, hamis képet kapnak,és nelegyenek elbizakodva mert nagyot fognak csalódni.

    VálaszTörlés
  2. Komolyan most ez volt a legfontosabb teendő az intézetben? Gondolom most nagyon elégedettek magukkal, na most aztán jól megmutattuk....
    Nem inkább a 3 vádlott fgyelmiét kéne megtartani? Persze a mostani vezetők közül nincs, aki fel merné vállani.

    VálaszTörlés
  3. Kik elégedettek?
    Mit kéne megtartani? Kicsit étrhetőbben!

    VálaszTörlés
  4. A "demokratikus"aláírás gyűjtést árgus szemekkel figyelte az összes kedvezményezett, hogy minél hamarabb,és lehetőleg elsőként nyál csurogva lihegve jelenthesse a diktátornak,ha valami nem a szájuk íze szerint történne!!!!!!!!!!
    Lenne még hozzáfűzni valóm,de múltkor megfogadtam hogy munkaidőben nem írok többet!!!!!!!
    Viszlát estére.

    VálaszTörlés
  5. Aláírtam én is,de azért, hogy valami jobbat lehessen kitalálni.Független szakszervezet a megoldás! A közalkalmazotti tanácsnak tárgyalási és véleményezési jogköre van csak ha jól tudom semmi több. Mindenki intézeti dolgozó onnan kapja a fizetését, senki nem fog ellent mondani a vezetőknek egy-egy vitás ügyben (kivéve Erzsikét). Ha nem tudnak a dolgozóért kiállni és a többség nem is akar nem sok értelmét látom. Mellesleg a vezetőség ezzel is csak azt bizonyítja, hogy a demokratikus lépésektől igencsak elhatárolódik. Csak azért akarták feloszlatni, hogy egy ember 5 éves "védettségét" megszüntessék. A dolgozókat képviselni kell ez EU követelmény különben mindenféle támogatástól elesnek így. Vagy újra kell választani vagy szakszervezetet kell létrehozni. Csak a xarnak adtak egy pofont.

    VálaszTörlés
  6. A 7. o főnővére az elnök,hisz ő tett vallomást P.T.re Gondolom a három ember meg a keze alatt dolgozó verő ember lehet.Dolgozó

    VálaszTörlés
  7. Ez az aláírás gyűjtés olyan mintha,pisztolyt fogtak volna a dolgozókra,hogy írd alá.
    Féltjük a munkahelyünket és nem merünk nemet mondani.Szíve szerint sok dolgozó nem írta volna alá.Olyan ez is mint a lufis séta,Kötelező!!!!

    VálaszTörlés
  8. 6,33-hoz.Nincs a vezetőségbe annyi emberség,hogy a vádlottak fegyelmi tárgyalását szervezték volna meg.Vagy azokét akik még nem vádlottak de ők is bántalmazták a betegeket.Ilyen dolgokkal tudnának az igazság ösvényére lépni.Ha becsülettel kivizsgálnák,kiderítenék az igazságot.De ennyire
    nem művelt se az igazgatónő se az orvosok.
    Ilyen vizsgálat tőlük,nem várható el!
    Pedig a lakók és a dolgozók csak ezt várják.MATT

    VálaszTörlés
  9. Bizony ezekben a vezetőkben semmi nincs! Sőt a vádlottakat visszavették dolgozni! Elképesztő!!!

    VálaszTörlés
  10. Ajánlom minden dolgozó figyelmébe, vagy elgondolkozik, hogy megered a nyelve, vagy ezek után nyugtatókkal, terror alatt dolgozik, amíg bírja, és aztán vagy gyógyszer függővé válik, vagy munkahelyet vált, vagy becsavarodik, vagy vonat elé veti magát.

    VálaszTörlés
  11. 6,33 nak Az érdekes lenne,hogy akik mellett tüntettek most azoknak adjanak fegyelmit.
    Ha nem adnak akkor is hazugságba vannak ha adnak akkor is.Ha adnának talán a jó felé húznának.
    Nekik kell ezt eldönteni!

    VálaszTörlés
  12. '6,05 höz Minden dolgozónak érdeke a lakók és a saját érdekébe az igazat mondani.Nem a terrort elviselni éveken keresztül,vagy ameddig bírja idegileg.Nem a gyógyszer a megoldás,vagy vonat alá vetni magát bárkinek .A megoldás az igazat elmondani!Most egy kicsit rossz lehet a munkahely miatt ,de hosszúttávon kifizetődöb,elmondás után megnyugvás.

    VálaszTörlés
  13. Az elkövetett bűn az csak a BTK szerint bűn, mert intézetünkben, a saját fegyelmi határozatukkal alátámasztott súlyos bűncselekményt is elbagatizálják,és képesek piti balesetnek beállítani.Ezek képesek a csillagokat lehazudni az égről.
    És ezek után mondva csinált,kreált,indokokkal,képesek embereket kicsinálni,lehetetlenné tenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aki ezt tovább tűri,nem tudok rá jobb jelzőt találni birka népség!!
    Ha netán valaki úgy érzi,hogy ebben a dologban érintett,és sértve érzi magát attól bocsánatot kérek.
    Maradok tisztelettel a betegek,és a dolgozók érdekeiért harcoló emberekkel szembe!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  14. Csak egy megjegyzés: ide mindenki azt írja, hogy így kellene szembeszállni meg úgy kellene szembe szállni a vezetőkkel,meg hogy eredjen meg a dolgozók nyelve és birkák stb... Ti ebben az intézetben dolgoztok, szembe mentetek már a vezetőkkel, hallattátok hangotok egy-egy nem tetsző utasításra, kiálltatok másokért vagy magatokért már valaha ott? Nem kritika akart lenni csak egészséges kíváncsiság. Mert ahogy én látom az intézeten belül csak Erzsike mer szólni dolgokért másról nem naon tudok...Hol van ilyenkor az itteni összetartás? Akárhányszor fel van dobva a labda az intézetben mindig csak a kibúvókat hallom. Erős kezdés után hatalmas visszaesés mondhatnám. Azt nem merik bevállalni h írnak vagy olvassák egyáltalán a blogot, pedig ehhez aztán semmi köze nincs egy vezetőnek sem és nem is tehet ellene semmit. Ha ilyen apróság miatt is tele a gatya akkor mi van a nagyobb dolgokkal??? Na ez volt a kritika! Amíg ez így marad nem fog itt az ég világon semmi sem változni, nincs összetartás! Na ezért nem érdemes a nevet adni egy-egy kommenthez , mert nagyon gyorsan egyedül maradna az ember.

    VálaszTörlés
  15. Kezdetek óta négy levélcímen várjuk a személyes, valós információkat tartalmazó írásokat. Az elmúlt 8 hónapban alig páran éltek vele. Nehéz így forradalmat csinálni! Még Orbán Viktornak is lehetetlen lenne, ilyen passzivitás mellett.

    Hááát...

    "Egyébként nem tesz semmit. Bocsánat."

    VálaszTörlés
  16. Sajnos ilyen a magyar tátott szájjal várja a sült galambot hát ha a szájába repül.Úgy is lehet mondani,hogy hátra dőlve várja, hogy helyette is kikaparja valaki a gesztenyét.
    Mikor majd jóra fordulnak a dolgok figyeljék meg azt a sok kidüllesztett mellű embert az intézetbe,akik harsogva fogják hirdetni,hogy milyen sokat tettek az ügy érdekében.
    A névtelenségbe burkolódzásról annyit,kevés ember van aki meg merné tenni,mert igaz az a közmondás,hogy sok lúd tudja csak legyőzni a
    DISZNÓT!!!!!!SAJNOS AZ EMBEREK MEGÉLHETÉSI PROBLÉMÁKKAL KÜZDENEK,ÉS EZT HASZNÁLJA KI EZ A SZEMÉT TÁRSASÁG!!

    VálaszTörlés
  17. 16:05-nek.
    CSAK A NYELV MEGEREDÉSE AZ EGYEDÜLI ELFOGADHATÓ ,ÉS JÓ MEGOLDÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  18. 18,52 Van lehetősége minden dolgozónak,az ügyész úrnak elmondani,ami nyomja a szívét.Úgy,hogy az intézetbe nem is tud róla senki.Vagy az Emberjogiak Imél címét telefonszámát keresd ki régebbi írásokba volt,megtalálható.Ők is
    meghallgatják a panaszokat amit továbbítanak.
    Szó szerint.Mi ezen már túl vagyunk. Mária

    VálaszTörlés
  19. 20,24 hez Aki nem mondja el az igazat,az nem tesz a lakók,és a dolgozók érdekébe semmit.De még a saját munkahelye érdekébe sem!Gyáva dolgozó

    VálaszTörlés
  20. Kedves Mária ha tudná amit én tudok elsírná magát higgye el! Sok szerencsét az emberjogisokhoz meg az ügyészúrhoz!

    VálaszTörlés
  21. Ha ennyire borúlátó, azt is eltudja képzeni, hogy ezek a Jobbikot is befogják darálni?
    Én nem hiszem, mert Ők még nem sárosak,és gondolom nem is akarna besározódni,mert a becsület az első!!!
    Legalább a kis pártokba legyen tartás,hogy naggyá válhassanak !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  22. 21:07-nek: Kedves Quatlaw! Ha olyan sokat tud miért nem mesél? Nem baj, ha sírni fogunk!

    VálaszTörlés
  23. Az egymásért való kiállásról csak annyi,hogy belelehet xszarni az egész tanú védelembe.
    Mikor saját magukat sem képesek megvédeni!!!!!!!!!Úgy látszik,hogy itt még mindig az erősebb kutya elvén működnek a dolgok!!!!!!!!!Szegény emberek szegény igazság,szegény Magyarország,hol az igazság!!!!!!!

    VálaszTörlés
  24. Dől hozzájuk a pénz és ez érdekli őket, semmi más! Pedig a dolog nem erről szól! Ez hivatás! Ha nem szívvel, lélekkel csinálja az ember, ne is próbálkozzék ezen a nehéz pályán elindulni. Tudja évek óta figyelem a viselkedését.
    Igazgatónő! Azt hiszem nem kell figyelmeztetnem arra, hogy hány bejelentés érkezett ön ellen az elmúlt években. Talán elfelejtette?

    VálaszTörlés
  25. Én ezekre csak azt tudom mondani nagyon sok ember dolgozik a háttérben sajnos igen névtelenül mert rá van kényszerítve. A vallomásaiknak így is nagy hasznát veszik az illetékes szervek. Akinek tudnia kell a neveket az tudja másra meg nem tartozik!

    VálaszTörlés
  26. 21,07 Ha annyit tud ,mondja el az ügyész úrnak.
    Ha másért nem csak emberségből.Mária

    VálaszTörlés
  27. Szabad Választás! Ki kellene választani azokat
    akik a verők oldalán állnak.És azonnal elküldeni őket.Nem állnak ki a betegekért akkor mi a jó istent keresnek még ott.Egy volt dolgozó

    VálaszTörlés
  28. Arról tudnék mesélni,hogy milyen falakba fog ütközni az aki mesél és hogy mennyire veszik komolyan akár az ügyész úr is. De semmiképpen nem nyílvános forumon fogom ecsetelni, személyesen bármikor olyan embernek akiben megbízom, de azok meg most is sejtik miről beszélek. Cica, a jobbik jó húzásnak látszik és talán az lmp is,de mindenütt vannak kakukktojások ez magyarország ... a pénzért bármit és általában az erősebb kutya b.....k mint tudjuk.

    VálaszTörlés
  29. 20,09 A Cica meg bízható,fordulj hozzá bizalommal .Ha az ügyész úrhoz nem bízol. De személyesen
    Ő se rossz ötlet.Okostojás.

    VálaszTörlés
  30. Qutlawnak!

    Lehet, hogy te rossz időben rossz helyen próbálkoztál. Azokat a falakat le is lehet ám küzdeni, utána megy minden, mint a karikacsapás. Lehet, hogy még egy próbálkozást azért megérne.

    VálaszTörlés
  31. 20,09 Te nem is próbáltad elmondani az igazat!
    Tuti,hogy meghallgattak volna.

    VálaszTörlés
  32. Qutlawnak!

    Az öreg paraszt emberek azt szokták mondani, hogy olyan az élet, mint a bicikli kerék. Nézd meg a szelepet, egyszer lent, egyszer fent. Lehet, hogy ön most azt érzi, hogy lent, de figyelje lesz az még fent is.

    VálaszTörlés
  33. Ha az igazat mondod gyorsan fent lesz.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)