2010. augusztus 7., szombat

Szándékos veszélyeztetés II.


Visszagondoltam néhány esetre, amikor közalkalmazotti tanácstagként, tanácsért megkerestek a munkatársak… Először mindenkit igazgatónőhöz, majd a munkahelyi üzemorvoshoz irányítottam, hogy kérjen igazolást… Sajnos sikeres esetről nem tudok beszámolni. Miről is van szó?

Súlyos, műtött beteg kollégákat - kérésük ellenére -, nehéz fizikai munkát igénylő ápolási osztályra helyeznek vissza dolgozni. Nem csak kérésüket, hanem egészségi állapotukat is figyelmen kívül hagyják, sőt a szakorvosi javaslatot is! A vezetők válaszai ugyanarra a sémára épülnek, miszerint: rád ott van szükség, vagy szó se lehet róla, vagy, ha nem birja, nem kell itt dolgozni! Akinek a betegsége pszichoszomatikus eredetű, vagy maga is potenciális pszichiátriai beteg, azt szándékosan olyan osztályra helyezik át dolgozni, ahol a pszichés megterhelés a sokszorosa az előzőnek! Kérése ellenére! Az is előfordul, hogy ki van adva: „Ki kell csinálni!”
Igaz, ezt nem mindenkivel teszik meg, de vannak a vezetők által kiszemelt emberek, akikkel mind ezt teszik, s vannak, akikkel csak a hatalmukat próbálják fitogtatni. Mindezt egy – véleményem szerint erősen vitatható - munkajogi szabályra hivatkozva, miszerint mindenki az intézmény alkalmazásában áll, nem pedig egy bizonyos részlegen belül… Minden áthelyezés ugyanis ugyanolyan stressz, mint egy teljesen új munkahely, kivéve, hogy itt esélye sincs annak, hogy jobbat kap! Az a szakmai érv pedig, mely szerint: „A rotációra a pszichés megterhelés csökkentése miatt van szükség!” - több, mint cinizmus, a dolgok jelen állása szerint.
Voltak olyan ápolók, akiket súlyos csalás eltussolására úgy vettek rá, hogy megfenyegették, ha nem teszed meg, áthelyeztetlek egy olyan osztályra, ahol az egészségi állapotod miatt nem fogod bírni a munkát! Ez bizony felér a család éhenhalásával (sokaknak ugyanis munkanélküli a párja, vagy a nagykorú eltartott gyermeke…). A büntetőjogi vonatkozását most nem is említem.

Sokan igyekeztek helytállni, tovább veszélyeztetve egészségüket, betegségük kiújulását, vagy állapotuk rosszabbodását. Néhány empatikusabb kolléga, próbálta kikímélni őket, de ezt mindenki tudja, hogy sokáig nem lehet bírni…

Míg Nyugat – Európában számos helyen már nem finanszírozzák, ha a dolgozó pl. megemelés miatt lebetegszik, nálunk még mindig meg kell szakadni az ápolóknak… Ott már mindenütt emelőgépek segítik a munkát, amit kötelesek használni, ugyanis sehol, senkinek sem éri meg, ha a munkatársak lerobbannak. Sem a betegnek, akit el kell látni, s akinek nem jó, ha állandóan új dolgozót lát, akit nem ismer, akiben nem bízik. Nem jó az intézménynek sem, mert új dolgozót kell felvenni, betanítani, vagy a megmaradt – amúgy is megterhelt - ápolókat kell még nagyobb terhelésnek kitenni. A dolgozónak lelkiismeret furdalása van, mert úgy érzi cserbenhagyta kollégáit, a többiek pedig a rájuk testált többlet teher alatt, nem az inadekvát vezetést, hanem – sok esetben felsőbb biztatásra - a beteg kollégát hibáztatják majd. Fizetheti a táppénzt, ami senkinek sem jó. A megbetegített dolgozó a lényegesen kevesebb jövedelemmel veszélyezteti a család megélhetését. A társadalomnak újabb beteget kell eltartania – hosszabb rövidebb távon -, netán korai nyugdíjaztatás és sorolhatnánk. A rosszindulatú, megalapozatlan feljelentgetések miatti vizsgálatok (pl. táppénzcsalás) pedig rengeteg pénzbe kerülnek az adófizetőknek.

Akik ismerik intézményünk viszonyait, azok jól tudják, hogy a fentiek sajnos nem egyedi esetek.

Kérem jogászok szíves tájékoztatását anonim levélben, milyen lehetőség adódik a fentiek megszüntetésére!
Természetesen azon az egyszerű lépésen túlmenően, hogy a fenntartó meneszti az egész vezetését az intézménynek!

Kérjük továbbá, hogy rendeljék el, hogy független szakértőkből álló csoport, vizsgálja meg az intézmény dolgozóinak mentális állapotát, hogy reális képet kapjanak a nálunk uralkodó viszonyokról, s hogy a szükséges és halaszthatatlan lépéseket végre megtegyék, immár nemcsak csak büntetőjogi vonatkozás következtében, hanem szándékos veszélyeztetés miatt is!



Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

44 megjegyzés:

  1. Szerintem sok dolgozó alávetné magát e vizsgálatnak ha a névtelenség garantált!!!

    VálaszTörlés
  2. Volt nekünk már halálosan beteg kollegánk is! Aki szinte a fájdalmát alig bírta el de a mi vezetőink segítettek rajta a legnehezebb osztályon kellett neki dolgozni! Nem hagyta ott a munkahelyét nem ment betegállományba mert sok volt a hitele.Sajnos már nincs köztünk.
    Annyira becsülték a vezetők a temetésére el sem mentek!!!

    VálaszTörlés
  3. Álljon meg a menet.Mit képzeltek Ti!
    Azt hiszitek,hogy egy beteg kollega kedvéért hogy megmaradjon egészsége majd kivesszük rokonunkat,kedves barátunkat, a tíz éve megszokott bebetonozott helyéről.Hát ezt felejtsétek el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Ha egyáltalán,van ezen a földön egy szemernyi igazság,akkor ezek úgy fognak távozni az intézetből,mint a török Eger alól.Az sem baj hogy éjszaka,csak a porta szolgálatot erősítsék meg mert ezek még akkor is úgy lopnak mint a güzü!!!!!

    VálaszTörlés
  5. 14,40 Azok csak tuskók,fel kell hasítani és elégetni!Erre már rá szolgáltak!
    Nincsenek be betonozva.Dolgozók betegek életéért
    felelősek.

    VálaszTörlés
  6. 14,52 Van igazság! Csak a ti vallomásotok még jó lenne hozzá,már csak megerősíteni, a mienket.

    VálaszTörlés
  7. Nem csak függetlennek és anonimnak kell lennie a vizsgálatnak, hanem intézményen kívülinek is. Az utolsó, egyetlen ilyen teszt általi vizsgálat - pedig ennek rendszeres voltát nemcsak javasolja, hanem úgy tudom előírja a törvény - a nagy ebédlőben volt, ahova az összes dolgozót bepréselték, a vezetők árgus szemekkel figyeltek, s igazgatónőék ott sétáltak a dolgozók között...
    Az eredményt a szegedi prof. ismertette, s év végén az összdolgozói értekezleten immár mindnyájan hallhattuk, milyen jól vagyunk!

    VálaszTörlés
  8. A Szegedi prof még csak nem is sejti milyen megalázások vannak nálunk.Így nem vagyunk jól.

    VálaszTörlés
  9. Tudja ő azt hisz az ő tanácsára művelik vezetőink velünk azt amit művelnek. A megfélemlítés az áthelyezések mind az ő ötlete mert így lehet szerinte kordába tartani a dolgozókat. Egy jó összeszokott kollektíva az veszélyforrást jelent az ilyen becstelen vezetőknek!!!

    VálaszTörlés
  10. Noha a nyomozás során a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának zárt osztályán dolgozók közül három ápoló ellen vádat emeltek , az intézet vezetőjét nem mozdították el posztjáról! Miért is???

    VálaszTörlés
  11. A Szegedi prof nem csak sejti, hogy milyen megalázások vannak nálunk, de még tippeket is ad, hogyan lehet a renitenseket betörni, félreállítani, megbüntetni, stb...

    VálaszTörlés
  12. A szegedi dokit se a beteg érdekli (akiknek a gyógítására nem mellesleg felesküdött!), hanem a havi járandósága, na meg a kalács, a túró...

    VálaszTörlés
  13. Szerintetek a szegedi prof elgondolkozott, hogy csak ennyit ér a neve,és a becsülete?

    VálaszTörlés
  14. 18,55 A jól össze szokott kollektíva az mindig jó a lakóknak és a dolgozóknak egyaránt.Akkor a vezetőknek ennek örülni kellene,nem áthelyezéssel rontani azt ami jó.Nem a beteg számít csak a pénz vagy amit el lehet tüntetni,ami az ő zsebüket tömi tele az számít.

    VálaszTörlés
  15. Nemcsak hogy nem mozdították el a vezetőket, de még a vádlottakat is visszahelyezték dolgozni!!!

    VálaszTörlés
  16. Engem az jobban izgat, hogy az elkövetőkből még csak nem is lettek vádlottak, sőt gyanúsítottak sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Azóta is ott dolgoznak, védi őket a vezetés!!! És a prof., a fenntartó, a jogászok hada azon dolgozik, hogy ez így is maradjon!!!
    Vajjon miért???

    VálaszTörlés
  17. Azért mert sok pénzhez jutnak egyes emberek, és félnek, hogy ettől esnek el.

    VálaszTörlés
  18. 8,31 A vádemelés megtörtént akkor,hogy lehet,hogy nem vádlottak.Nem lehet olyan hülye az igazgatónő
    hogy munkába állítsa őket!Maga és az igazság ellen dolgozik.De ez azért lehet így,mert annyi pénzt elcsaltak,gondolják ha nem lesz vádlott,mer ők alkalmazzák. A pénzek BT,KFT-be utalását is
    eltudják sumákolni,elterelik a figyelmet.
    De mi az igazságért tesszük a dolgunkat.Mária

    VálaszTörlés
  19. Tudomásom van róla, hogy a vád megállja helyét, mert sok bizonyíték van. Hogy miért állította az igazgatónő munkába a vádlottakat, azt nem tudom, de ezzel a megnyilvánulásával elásta magát. De gondolom, hogy ehhez a Miskolczi úr is segít neki, de mit is várhatunk el egy lecsúszott ügyésztől?

    VálaszTörlés
  20. Mit keres az intézetben egy lecsúszott ügyész? Csak nem szakmát váltott, mit ért az ápoláshoz?
    Vagy valaki rokona???

    VálaszTörlés
  21. Arra leszek kíváncsi mit mond majd a tv-seknek igazgatónő miért dolgozhatnak a gyanúsítottak?
    Ez olyan mint ha a pedofil tanárt visszarakják a gyerekek közé tanítani röhej!!!!

    VálaszTörlés
  22. Segít a problémák szőnyeg alá söprésében, vagy a T.P. Ügyész Úr kijátszásában.

    VálaszTörlés
  23. Annak nem jár túl az eszén egy menesztett ügyész! Ugyan már!

    VálaszTörlés
  24. Hogy egy volt ügyészt miért alkalmaznak az intézetben? Felettébb gyanús, ugyanis az intézet majd 17 évig nélküle is működött. De most mikor gazdasági válság van elvisz két ápoló bérét. Hogy is van ez? Nincs pénz semmire, és "ügyészt" meg alkalmazzák. Kártya pénzt nem tudják kigazdálkodni, akkor nem hogy jótékonyságból ólálkodik az intézetbe? Ugyanis az ápoláshoz nem ért, ha jól tudom az intézetbe pedig az folyik. Valaki írja meg, hogy miért van ott!

    VálaszTörlés
  25. Ó kicsi Vuk! Te még sok mindent nem tudsz! De ezt én se tudom.

    VálaszTörlés
  26. Megint benne lesznek a tévébe? Nekem sajnos csak kis képernyős tv-m van, Bányai és az igazgatónő már bele se fér.

    VálaszTörlés
  27. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  28. Tudja valaki, hogy Miskolczi miért lett menesztve? Valami bakit elkövetett, és mi az? Na nem baj, az intézetbe úgyis azok vannak szívesen alkalmazva, akik nem az erkölcsösség magaslatán vannak. Nézd, egy erkölcstelen igazgatónő, alkoholista orvosokkal az élen, egy lecsúszott volt ügyész és a vádlottak.

    VálaszTörlés
  29. Nem kell rágalmazni senkit, mé akkor sem, ha nem tudni, hogy miért dolgozik ott!

    VálaszTörlés
  30. A Juhar utcáért küzdő jogászt is rágalmazták, és nem értettünk egyet a rágalmazásával, mert tudtuk, hogy a gyerekeket képviseli!
    Ne ítéljünk elhamarkodottan, reméljük Miskolczi dr. úr nem a betegek és a becsületes dolgozók ellen tevékenykedik!

    VálaszTörlés
  31. Ha az igazgatónő alkalmazza,akkor a betegek és a dolgozók ellen van.A bántalmazók mellett.
    Ez már itt így természetes,még mindig nem tudja az igazgatónő felfogni,hogy ő a lakók miatt van itt, nem a bántalmazók miatt.Nem,hogy nem szerzett gyakorlatot az elmúlt időben,de még azt is elfelejtette,hogy neki a lakókat kellene képviselni védelmezni, a verő legények helyett.
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  32. Nincsen felelős?
    Igen elakarják sumákolni a bajokat mert akkor kiderül a pénzek eltüntetése is.Ha a cégekbe menekíttették a pénzeket akkor azt védik,ennek érdekébe meg tesznek mindent.Mert ha bebizonyosodik a sikkasztás akkor már a segélyek osztását is vizsgálják.S úr is benne van az intézettől eltüntettet pénzek közreműködésébe.Előfordulhat ők többet loptak,mint Zuschlag a 70 milliót.Ezért nem akarják a vezetők a betegverést megszüntetni. Vagy a dolgozóknak nyugodt munkakörülményt.Mert így nem mernek szólni ha elmerik mondani a véleményüket az már nekik nem jó.Ezért alkalmaznak ügyészt jogászt,ügyvédet ,aki segít az igazságot hazugsággá formálni nekik.A közvélemény milyen véleménnyel van olyan vezetőkről akik a bántalmazók mellett állnak.Most még egyre rosszabb a helyzetük,mert az eltűnt beteggel való történések,ezt még fokozzák.Persze ha az ápolója elöl menekült, akkor ott is lett volna mit vizsgálni.
    Az intézetbe nem történt semmi, hazudnak a jelentők,mondta az igazgatónő és Kastyák ügyvéd.A vezetők hazudnak,nem a jelentő nővérek.
    Mikor szólal meg a vezetőknek a lelki ismerete,
    és mikkor veszik észre a felelősség a betegek veréséért legalább annyira az övékké is mint a bántalmazóké.A vezetésük alatt,hogy fordulhatnak elő ilyen bántalmazások.Talán aki melléjük áll azoknak is gondolkozni lenne illő!
    Gondolkozni azon,hogy beteg embereket nem kellene verni,ha valamit kér, vagy erő fitogtatásból ki tudja megverni erősebben.
    Meg a főnővérek miért adják parancsba a verést.
    Az ő felelősségük is a beteg verés,nem jelentették a vezetőik felé,és nem tettek a verések,megalázások megszüntetéséért.


    WWW.Független.N.J

    VálaszTörlés
  33. Minden dolgozónak szólni kellett volna amikor tudomásukra jutott a verés megalázás,nem megfelelő gondozás.De még most is a hazugságok mellett állnak nem a betegek és a dolgozók érdekeit nézik.Mindezt a lakók megfelelő ellátásáért emberséges gondozásáért járó fizetésért teszik.Megkérdőjelezném jogosan veszik fel a fizetésüket? Beteg lakókat kellene védelmezniük,kiállni értük minden bántalmazóval és megalázó személlyel szemben,megvédeni.Ibolya

    VálaszTörlés
  34. Megtette a két becsületes ápolónő azt ami a kötelessége volt, sajnos húzzák nyúzzák mint a rétestésztát az ügyben,így vagy úgy érintettek!
    Nem tudom miben reménykednek,ezt már meg nem történté tenni úgy sem lehet,abba meg végkép ne reménykedjenek,hogy feledésbe merül!!!!!!!!!!!!
    A legaljasabb dolog,hogy amit saját maguk jegyzőkönyveztek,még azt is gyerekes csínytevésnek próbálják beállítani!!!!!!!!!!!!!
    Ne csodálkozzunk,hogy úgy félnek az igazság kiderülésétől mint ÖRDÖG A TÖMJÉN FÜSTTŐL!!!!!!!
    Féljenek csak nyugodtan,töretlenül azon vagyunk,hogy hogy az igazság kiderüljön,és ki is fog derülni!Minden érintett bántalmazó,és az ügy kiderítését így vagy úgy előre kitervelt módon akadályozó kapja meg méltó büntetését,nem csak azért mert az új kormány ezt ígérte,hanem mert igazságérzetünk ezt diktálja!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  35. Az ítéleteket a független bíróságok hozzák és rájuk semmiféle kormány nem lehet hatással. Reméljük, hogy mindenki megkapja azt, amit érdemel. Ugye értjük egymást cica!

    VálaszTörlés
  36. Az itt látható, és tapasztalható sumákolás,nekem úgy tűnik,már kormányokon átívelő,mert nem igaz ha a minisztert érdekelné az igazság,és nem utolsó sorban a betegek és a dolgozók sorsa,akkor azonnal intézkedne!!!Én azt hiszem,azért kapta a kinevezését,hogy a rábízott ágazatban rend legyen!Ennek semmi köze a független igazság szolgáltatás befolyásolásához,és az ügy mielőbbi igazságos,és korrekt befejezését várjuk!!!!!!
    Ugye értjük egymást névtelen!

    VálaszTörlés
  37. Én is ezt mondom: az egyik kormány 19, a másik egy híján 20, ezekről ennyit. Bízzuk a dolgot a bíróságra én ezt mondtam és mondom! Ne rátok, ne ránk, ne a rendőrségre most már és ne az ügyészségre, hanem a bíróságra. Ugye értjük egymást szintén névtelen(cica)?

    VálaszTörlés
  38. Nem értek egyet az előttem szólóval. Ezt általában azok mondják, akik vagy 19-ek, vagy egy híján 20-ak... Nekik mindegy ki van, csak nekik jó legyen.
    Én abban hiszek, hogy nekem akkor lesz jó, ha másoknak is jó lesz: másnak sem kell félni, másnak sem kell éhezni, másnak sem kell aggódni szeretteiért... stb.

    VálaszTörlés
  39. Olyan döntést hozzanak a hatóságok,hogy beteg verés ne lehessen,Dolgozókat ne terrorizálhassa senki.Mindenki kapja meg azt a büntetést amire rá szolgált vagy amit megérdemel.A vezetőktől a verőlegényekig a verető főnővértől kezdve mindenki.Ha valaki hamisan tanúskodott,az meg még komolyabb büntit kapjon,ha nem a lakók mellett
    foglalt állást.Mária

    VálaszTörlés
  40. 15,39-nek A jegyzőkönyvön aláírásukkal elismerték,hogy tudtak a verésekről.Akkor miért hazudoznak? van belőle két példány.Igazgatónő főorvos asszony főápoló asszony.Saját magukat hazudtolják meg.XY

    VálaszTörlés
  41. Protest! Nem kell kiforgatni a gondolatomat. Nem kell azt a látszatot kelteni, hogy én egy önző ember vagyok. Amit leír, hogy miben hisz, abban én is hiszek és reménykedem, hogy jobbra fordul a világ egyszer majd. Bizni viszont már nem bízom a közelmúltban és a jelenleg kormányzó erőkben, erről beszéltem. Ugye ebben nincs kivetnivaló?

    VálaszTörlés
  42. Nincs.
    Nem pont önről, hanem a hasonló gondolkodású embereknek írtam, általánosságban, amivel nem értek egyet.
    Szomorú, ha oda a bizalom, de megértem.

    VálaszTörlés
  43. 20,13 Mócza úr és Nagy László is aláírták a verési jegyzőkönyvet.Aláírásaik bizonyítják,hogy tudtak a verésről.Okostojás

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)