2010. augusztus 7., szombat

Vizsgálat szándékos veszélyeztetés miatt



A hőségriadó napján rendezett intézményi kirándulás, és szabadtéri sportnap rendezvény miatt - egy bejelentés kapcsán - vizsgálat zajlott az intézményben, hogy történt e szándékos veszélyeztetés.
Szúrópróba szerűen engem is meghallgattak, s számtalan kérdést intéztek hozzám, immár a vizsgálat tárgyán túlmutatva. Őszinte érdeklődésük, tájékozottságuk engem is meglepett.


A kollégák által készített írásos beszámolóban, amit a vizsgálatot végzők elé tártak, benne szerepelt, hogy a garai intézmény is elvitte kirándulni a hőségriadóban a lakóit, ugyanoda, a szegedi Vadasparkba! Azt tanácsoltam nekik, hogy ezt fontolják meg, hogy benne maradjon-e! De ők büszkén vállalva, ragaszkodtak hozzá! 
Gondolom, most már hivatalból, a garai otthonban is vizsgálódni fognak…


Személy szerint én egyetlen kérdést tettem volna föl: Voltak e kirándulni, illetve rendeztek e szabadtéri sportversenyt az országosan elrendelt hőségriasztás napján? Igen, vagy nem?

Ettől azonban alaposabbak voltak, sok minden érdekelte őket… Igyekeztem minden kérdésükre, legjobb tudásom, tapasztalatom szerint választ adni… Nem indulatból, nem is haragból – szerencsére ezektől jól tudom mentesíteni magam - , hanem tárgyilagosan, szakmai szempontok alapján…


Tovább gondolva a beszélgetést, az jutott eszembe, hogy a vezetők, akik a lakókat, figyelmetlenségből, tudatlanságból, vagy mulasztásból veszélyeztetésnek teszik ki, miért is ne tennék ezt a kollégákkal… Sőt!


Folytatása következik: Szándékos veszélyeztetés II. (ITT!)



Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

20 megjegyzés:

  1. Igen ez egy kedves gesztus ha mi sárosak vagyunk akkor legyenek a Garaiak is azok!

    VálaszTörlés
  2. A hőség fokozottan megviseli szervezetünket. A különösen veszélyeztetettekre ( állandó gyógyszert szedőkre, 65 évnél idősebbekre és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre) fokozott veszélyt jelent a kánikula, ugyanakkor a lakosság többi részének is jobban oda kell figyelnie a fokozott vízpótlásra, valamint testük hűtésére.
    Az ÁNTSZ kéri, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.
    A nyári hőségben sportoláskor jelentősen megnő az izomgörcs, a hőkimerülés, vagy a halált okozó hőguta kockázata.

    VálaszTörlés
  3. Lehet tervezni a jövőhét közepétől jön a kánikula!!!

    VálaszTörlés
  4. Tanulhatnának már,hogy ne hőség riadós napokra tervezzenek,kirándulást szabadtéri sportolást.
    Ügyesek a fogiba 10-10 beteggel játszanak,a fogisok.

    VálaszTörlés
  5. Még szerencse, hogy csak a "garai példát" követték, nem pl. az "1944-es birkenauit", igaz ott "tussolni" vitték a betegeket és nem is kifejezetten a hőség miatt!
    A hülyeségre, baromságra érdekes módon mindig van magyarázat, ha más nem, hát a "másik is úgy"!
    Persze könnyebb másolni egy másik példáját, mint gondolkozni! de mi lett volna bárkinek is a rosszulléte esetén a kifogás?

    VálaszTörlés
  6. Ha hozzátartozóm megzakkanna, és bekerülne egy ilyen helyre bíznék abban, hogy mindent megtesznek érte, hogy jól legyen, nem pedig hogy tönkre tegyék! Egy egyszerű feljelentésnél nem hiszem, hogy megálltam volna!

    VálaszTörlés
  7. Ezt az Igazgatónőt soha többé nem engedném az egészségügyben dolgozni,teljesen alkalmatlan, és érzéketlen.A 3 ápolót meg a maximálisan kiszabható büntetésre ítélném.
    Ezek a gondozottak teljesen kiszolgáltatottak védekezésre képtelenek,az ilyen mocskos állatok,meg visszaélnek a kiszolgáltatottságukkal.
    Egyébként pár hónapja valaki írta itt,hogy Szegeden az Aczél utcai szoc. otthonban,mit műveltek a a gondozottakkal.Azóta sincs róla semmi hír,hogy ott történt e vizsgálat.

    VálaszTörlés
  8. Mi történt ott?

    VálaszTörlés
  9. Nem lesz ott semmilyen vizsgálat Garán... Ha a mi igazgatónkat és az egész pereputtyát ki nem állhatják a megyében és még mindig itt vannak, akkor miért vizsgálódnának egy olyan intézménynél ahol a vezetőt nagyra tartják, és respektálják!?

    VálaszTörlés
  10. Hivatalból nem vizsgálódnak Garán, erre nincs jogkörük,bejelentés a garai intézet ellen nem érkezett. Az más kérdés, h most, miután itt ez az írás megjelent,valaki tesz-e lépéseket, hisz nálunk is így kezdődött.

    VálaszTörlés
  11. 4,36 Én még a többi bántalmazót is melléjük raknám, főleg azt akinek a műszakjából a beteg elszökött.Annak komoly oka volt,hogy kimászott az ablakon.Nagyon félt az ápolójától,a veréstől.

    VálaszTörlés
  12. Hivatalból nem lesz vizsgálat Garán, nem történt bejelentés. Az más kérdés, hogy most, hogy ez az írás itt megjelent mi fog történni, nálunk is így kezdődött.

    VálaszTörlés
  13. Úgy hallom Szegeden a főorvospár lánya M. Alíz és barátnője B. Brigitta volt kirándulni, Gy.Imrével. Egyiknek sincs egészségügyi végzettsége!!!! :(

    VálaszTörlés
  14. Akkor miért ők mentek,miért nem olyanok akiknek van egészségügyi végzettsége

    VálaszTörlés
  15. Gy.I.-nek van eü.végzettsége :)

    VálaszTörlés
  16. Valami gyors talpaló szociális ápolóit végezhetett.

    VálaszTörlés
  17. Gy.I. a kézműves műhelyben ténykedik, hogy ápolói szak- tudása, gyakorlata mennyi lehet,azt nem tudom. De a fodrászkodását elnézve nem sok.

    VálaszTörlés
  18. Szociális gondozóit végzett, nem?

    VálaszTörlés
  19. 4,28 hoz Mindent megtesznek a betegért,hogy félelembe tartsák őket.Verést kapnak tej helyett.
    Ez az elfogadott gondozás a Kiskunhalasi Körösi úti Intézetbe.A vezetésük ezzel így elégedett.

    VálaszTörlés
  20. Sajnos előfordult, de nem elfogadott. Reméljük sohasem lesz az!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)