2010. szeptember 3., péntek

Mese mese.....

        
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon jól működő intézet, ahol a lakók és a dolgozók is igen jól érezték magukat. Megelégelte ezt a csúf fenntartó és rászabadította az intézetre a rosszat, egy vezető és annak rokonai, barátai képében. Na, volt is innentől kezdve keserves világ! A rosszak egyre többen lettek, hisz a család is bővült (a gyerekek is felcseperedtek). A jók egyre többet dolgoztak, és mindenből  kimaradtak. Ők lettek a kiszolgáló személyzet, tűrve ezt némán, hisz más választásuk nem volt. A vezetők azt hitték, sőt hiszik még most is, hogy aki melldöngetve, fennen hirdeti alázatos elvhűségét, az az Ő emberük. Ez így is lesz mindaddig, míg egy új vezető nem érkezik. Ez a fajta már csak ilyen! Abban a pillanatban egy tökéletes hátra arc és meghalt a király, éljen a király! Megérdemlik egymást, de a fizetésüket nem! Hogy egyik szavam a másikba ne öltsem, elmondom hát amit tudok, és tudatni szeretnék. Akit érdekel jöjjön velem tovább!

Ez az intézet Kiskunhalason van. Tényleg szebb napokat látott (reméljük még fog is). Az intézet elit egysége a foglalkoztató. Na, nem egy tündérkert, hanem egy igazi boszorkány konyha. Jaj a szegény nép fiának, ha egyszer ott a szájára veszik a nevét! Aki oda bekerül, az esetek többségében nagyon "magas" ember gyermeke (pl: orvos gyermeke, gyermekének barátnője, rendőrségen dolgozó apuka... stb.).

Sokan vannak, de legalább nem unatkoznak. Egyszer munkaidőben négy foglalkoztatós a könyvtárban olyan jót kártyázott, hogy nem volt szívem megzavarni őket, holmi lakókra vonatkozó kérdéssel. A kártyaparti résztvevői a szakmai vezető lánya és annak barátnője, a foglalkoztató vezetőjének helyettese, valamint aki azóta már intézetünk másik büszkeségének csapatát erősíti a 9-es osztályon. Istenemre mondom, jól szórakoztak. Sokan vannak, megtehetik. Megfordultam és kisomfordáltam, bár észre sem vettek. De azért jobb a békesség. Hogy ezért még fizetnek is, hát ez is csúcs.

Volt olyan, hogy a szakmai vezető lánykája a fiatalember ölében ült. Na mikor? Munkaidőben! Legalább látják a betegek, itt mindenki szereti egymást. 
 
Van ennél még jobb történetem is. A felvonulás. Teljes öntudatunk birtokában, büszkén és kikérve magunknak. De mit is?? Azt, hogy én tudom, ő tudja, hogy én tudom, sőt, ő azt is tudja, hogy ő maga megtette, igen a beteg megalázását, verését, és mindent ami a sajtóban már megjelent. De mi vonultunk!  A szervező ezzel az akciójával az igazgatóra és a szakmai vezetőre rányomta, égette a lemoshatatlan bélyeget, hogy a verők mellett sétáltak. Sőt bélyeg került a kötelezően sétálókra is. Az már egyértelműen kiderült, hogy kötelező volt, igen KÖTELEZŐ.   Értelmét kitűnően tükrözte a hatalmas sajtó érdeklődés. Jól szórakozott a nászmeneten az utca embere, és várva a következő héten is, de érdeklődés hiányában elmaradt  /a Halas Tv-én kívül más nem jött/.
 
A mesékben a jó elnyeri jutalmát, a rossz pedig a jól megérdemelt büntetését. Ez még kicsit várat magára. Sokáig azt hittem, hogy minden mese vidám, de egy nagyon művelt, sokat tapasztalt és nagyon olvasott ember felvilágosított, hogy van szomorú mese is.
Hogy pont a mi mesénk vége lenne szomorú?? Ez lehetetlen! Adva van egy szép intézet, többségében rendes dolgozókkal. Kérjük a jó tündért, írja a mese végét vidámra. Ha másképp nem megy, adjon annyi önkritikát azoknak, akik ezt a nyolc hónap óta tartó borzalmat előidézték, fenntartják, hogy egyszer az életben felfogják: amit csinálnak, méltatlanná teszi őket arra tisztre, amit bitorolnak A hatalmi mámort győzze le az igazság felismerése, hogy már nagyon régen alkalmatlanok arra, hogy emberekkel így, vagy most már bárhogyan bánjanak. A mesém sokáig tudnám még szövögetni, de hát egyszer minden véget ér, reméljük ez a borzalom is.
 
Bizakodunk, hogy egyszer két munkatárs pár pillanatra megállhatnak beszélgetni, mert most "TILOS"  Ha ez bekövetkezik, akkor ennek a mesének már nem lesz szomorú vége. Hogy vége lesz azt tudjuk, csak az nem mindegy, hogy mikor. Sokáig már nem bírjuk! Bízunk abban, hogy egyszer ott, nagyon magasban valaki rájön, hogy ez a helyzet tarthatatlan, és leküldi a jó tündérrel azt, aki felénk jobbító szándékkal közeledik. 
A jó ápoló azt is tudja, hogy a betegek közül nem ahhoz kell menni először, aki a leghangosabban jajveszékel, hanem ahhoz, aki némán fekszik. Mi, akik a segítséget kérjük, már régen némák vagyunk. Várjuk a lehetőséget, hogy mesénk nagyon-nagyon vidáman fejeződjön be! Azért azt még elmondom, hogy nem mese ez gyereknek, hanem a nagyon szomorú valóság. Sajnos! Történik mindez a XXI. században, egy megyei fenntartású intézményben Kiskunhalason.


Olyan hűséges olvasónktól kaptuk, akit mindnyájan akik ismerjük, csak tisztelni tudunk becsületessége, segítőkészsége,  őszintesége és egyenessége miatt! Köszönjük neki!

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

29 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon szomorú mese de igaz! Tehát nem mese hanem a valóság!Még ez a vezetés lesz addig tovább tart a szomorú valóság.De egyszer csak felébred valamelyik párt emberébe,az emberek iránti tisztelet,emberszeretet és tesznek ezek megszüntetésének érdekébe határozott lépéseket.Még tartják ezt a nem történt semmi szlogent,de sem az igazgatónőig, sem a szakmai vezetőig nem hallatszottak el a problémák.Milyenek azok a vezetők akik nem tudnak,és nem akarnak ilyen szívhez szóló betegverést szexre kényszerítést bántalmazást megszüntetni? Vagy ők nem emberek ? Ők robotok?
    Érzelem hiányos,teremtmények emberség nincs bennük? De majd csak lesz még igazság!
    De olyan igazság !
    Ami még a robotoknak is fájni fog nagyon.
    ""x""

    VálaszTörlés
  2. Érdekes! Mi, az az a megye nem tartozik az országhoz? Itt a Bányai úr az atyaisten? Más törvények vonatkoznak ránk mint az ország többi megyéiben?Mikor is szakadtunk el az anyaországtól??? Bizony nem hallottam ilyet!!!

    VálaszTörlés
  3. Bányai úr bizonyos szolgáltatást kapott az intézetben.Ezt takargatja azért nem függesztette fel a vizsgálatok idejére az igazgatónőt és a szakmai vezetőt. Vagy akit még kell.
    Választások ellőtt így kell kampányolni!
    LEJÁRATNI A FIDESZT! HIÁNYZIK EZ NEKI? XY

    VálaszTörlés
  4. Ilyen egység az ápoltak és a tisztességesen dolgozni akarók ellen még nem volt, mióta a világ világ...
    Mindegy, hogy MSZP, vagy SZDSZ, vagy Fidesz... mindegy, hogy helyi, vagy megyei önkormányzat... mindegy hogy APEH, ÁNTSZ, Gyámhivatal, fenntartó, minisztérium, módszertan, Ombudsman, szakmai szövetség, etikai kollégium... Senki semmit nem találhat, ha mégis, az bagatell... csak jegyzőkönyv készül, "Igen gazdám!" - válaszolnak!
    Senkit soha meg nem kérdeznek, ha igen, csak azért, hogy kiszedjék belőle mit tud, s mit (kit) kell eltüntetni a süllyesztőbe...
    Ehhez értenek, ez az ő örökségük! Jó lenne már magyarrá, nem pedig szolgává válni! Ez pedig Isten nélkül nem fog menni. Mert gonosz erők szövetkeztek az igazság ellen, amit emberi erő le nem győzhet...

    VálaszTörlés
  5. 21,18 Le győzzük csak lassan araszolva,haladva.
    Olyan nem létezik,hogy a hazugság győzzön!
    Még időbe fog telleni de jó az irány!
    A karácsonyi gubát nem itt eszik meg a vezetőink, de az orvosaink se.A betegverők meg attól függ hanyadik fokon tartanak majd. Nem tudtad mindig a jó győz a gonoszt elveszejtik a végén.

    VálaszTörlés
  6. Bácsnarancs
    2010.08.15 |

    A Bács-Kiskun megyei vezetés évek óta fideszes. Ez év elején két botrány a megyei önkormányzat intézményeiben: a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, valamint a kecskeméti Juhar utcai (fogyatékos gyermekek) iskolában. Mindkét esetben magánszemélyek feljelentése alapján rendőrségi eljárás indult, bár a megyei belső vizsgálat hibát nem talált, sőt a megyei vezetés sajtótájékoztatóján becsmérelte az eljárásokat kezdeményezőket.

    A halasi ügyben előzetes letartóztatásokra is, sőt három ápolóval szemben már vádemelésre is sor került, többek között az egyik beteg sérelmére análisan elkövetett erőszakos közösülés címén. A megyei vezetés töretlen bizalmát élvező, a saját intézményében történtekről semmit sem tudó, a történtekről korábban jelzést kapó, de intézkedést elmulasztó igazgatónő még csak fegyelmit sem kapott. A szabadlábra helyezett ápolók pedig ismét az Otthonban dolgozhatnak a betegek között, akiknek sérelmére elkövetettek miatt van velük szemben büntető eljárás. A dolgozók által jelzettek (a 33 beteg által fizetett 106 üdülő és hasonlóak) ellenére a fideszes megyei vezetés a füle botját sem mozdítja, sőt a feljelentéseket tevőket fenyegeti jogi lépések kilátásba helyezésével. Az sem zavar senkit, hogy az egyik vezető alárendeltjeként ugyanott dolgozik a saját férje, a leánygyermeke, a nővére és annak fiúgyermeke is, mint egy nagy családi vállalkozásban.

    Mindezek egyetlen megyei politikust sem zavarnak, minden megy tovább, ahogy korábban. Ez lenne az ígért közéleti tisztogatás és tisztaság? Haverság, komaság, mutyi továbbra is, semmi sem változott, ugyanaz folyik tovább megyei fenntartói segédlettel.

    A Juhar utcai iskolában történtek (gyermekbántalmazások és elzárások) miatti eljárás már több, mint 6 hónapja folyamatban van, 26 terhelő vallomást tett tanú ellenére még meggyanúsításra sem került sor!

    Hát ennyit arról az ígért nagy tisztességről és hasonlóakról, persze az ügyben az összes illetékes mind fideszes, így nem csoda, hogy még ilyen módon is egymást védik. Meddig mehet ez így tovább, hol az az ígért változás?

    VálaszTörlés
  7. Csüggedésre,egy percig se gondoljunk,mert addig nem hagyjuk amíg az igazság ki nem derül!!
    Tart ameddig tart,minél tovább tart annál több
    mocsok fog bukni,mert bízzunk abban,hogy az ügyön
    dolgozó nyomozók,ügyészek és bírók nem korruptak,
    és politikailag nem meg vásárolhatók!!!!!!
    Ha mégis valaki fentről megpróbálná befolyásolni
    az igazság kiderülését az jól gondolja meg mert
    amíg élünk és mozgunk addig harcolunk az igazság
    kiderülése érdekébe!!!!!!!!
    ÉRTI BÁNYAI ÚR!!!!

    VálaszTörlés
  8. Ne hajolj meg a sors előtt , csak azért mert az úgy kívánja .Célod van , s aki ismeri a célt , merj a birtokolni a rávezető eszközöket is . Ha mégis elgyöngülnél a cél előtt , fordulj a szívedhez tanácsért .Egy kis késlekedés nem árt : ami hamar áll elő , hamar a semmibe vész . Nincs jobb társ az erős szívnél , mely a kellő pillanatban átsegít a bajokon

    VálaszTörlés
  9. A boldogság joga - mint mondják - az élethez való jog. De van - e jogom örülni az életnek?
    Így feleltem magamban : igen , minden embernek joga van az örömhöz , amikor ebbe a világba belép. De csak az örülhet, aki nem követ el bűnt, amellyel szenvedést okoz másoknak . Jónak kell lennem! - ebben rejlik mostani földi létem igazi boldogsága, ez a feladatom és ideérkezésem lényege.

    VálaszTörlés
  10. Ezek a megyei vezetők mikor azt mondják hogy kivizsgáljuk,akkor már borítékolni lehet hogy nem
    történt semmi!Az Ő fennhatóságuk alá tartozó
    intézményekbe nagyon szép és jó minden!Olyanok mint a strucc fejüket a homokba dugva,a valóságtól elrugaszkodva szajkózzák vélt kétes"igazukat"!Négy év az hosszú idő,sok mindent
    meglehetett volna oldani,ami pénzbe sem került volna,csak emberség,becsületesség,és tisztesség kellett volna hozzá!!!Újságjukban nagy mellel felsorolták a pozitív eredményeket ami nem nagy
    dicsőség,mert mit gondoltak azért a nem kevés tisztelet díjért nem kell tenni semmit????
    A megoldatlan problémák tömkelegéről meg hallgattak,mint sz@R a fűben!!!!
    Ha egy melós ennyit tenne 4 év alatt a fizetéséért már rég elzavarták volna.Ezek után ne legyenek elájulva maguktól,hanem álljanak ki a nyilvánosság elé és mindenféle mellé beszélés helyett,tételesen számoljanak el a sumákolásukról!!!Az igazság úgy is ki fog derülni,mert addig nem fogjuk abba hagyni,és
    akkor fröccsenni fog a sz@r,és akkor nehogy arra
    feljebb is büdösek legyenek!Egyikükért sem kár, az lenne a legjobb ha olyan lenne mint a pénz kiadó automatába a festék egy életre megjelölné
    Őket!Mi akik tudjuk az igazságot és harcolunk
    annak kiderüléséért,egy kalap sz@rba sem nézzük
    ezt a megyei fenntartót!Az igazság ki fog
    derülni,és akkor ezeknek is takarodni kell!!!
    Hogy nem sül le a pofájukról a bőr!!!!

    VálaszTörlés
  11. A Fidesz szóvivőjének figyelmébe ajánlom,hogy a Bács-Megyei önkormányzat által reprezentált
    "NARANCSBÓL",gazdája elé ne tegyen mert igaz hogy kívülről nagyon egészséges,de belülről már rég elkezdett rohadni!!!!!!!!!!!
    Nem tartanak attól,hogy egy idő után egyre kevesebb hitelük lesz a "PIACON"ezek végett?????

    VálaszTörlés
  12. Kérdezem a beteg verő oldaltól a fő oldalon látható kép láttán,meg mozdult-e lelkiismeretük,ne tán föl fogták-e szürke állományukkal,hogy melyik oldalon kellene állni??
    Ez nem a csókosoknak szól,ha nem az arra az oldalra kényszerítettekhez!!!!!!!

    VálaszTörlés
  13. Ha csak egy elmarasztaló ítélet is születik,annak
    aki egy kicsit is gátolta annak kiderülését,
    annak azonnal távozni kell beosztásából!!!!

    VálaszTörlés
  14. Akinek a neve felmerült előbb-utóbb távozásra kényszerül. Ezt vegyék kéz pénznek!

    VálaszTörlés
  15. A VEZETŐSÉGET FEL ÁLLÍTJÁK MÁR EZ ELSŐ BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS UTÁN. Persze az orvosokat is mivel nekik a betegeik és ellenük dolgoztak 9 hónapon keresztül.Azoknak sincs helye tovább az intézetbe!
    A verő legényekkel távozzanak ők is.Őket védik menjenek velük! A Megyei fenntartó meg majd mondja nem tudtuk, nem hallottuk így nem tettünk ellene semmit!TUDJÁK, A BETEG VERÉSI JEGYZŐKÖNYVÖN OTT AZ ALÁÍRÁSUK.A JELENTŐT LE AKARTÁK BESZÉLNI A JELENTÉSRŐL. DE VAJON MIÉRT?

    VálaszTörlés
  16. Én kp-nek veszem, de hol kell a névnek felmerülni.

    VálaszTörlés
  17. "Tisztelt"fenntartó!
    Úgy látom Önöket egy cseppet sem zavarja,hogy ez a vezetőségi bagázs,nevezhetném gyülekezetnek,
    módszeresen teszi tönkre a dolgozókat!Állításuk szerint,mind ahányan vannak sumákolnak!!!!!
    Nem átalkodott az igazgatónő,még saját házi orvosát is feljelenteni,hogy csal,a dolgozók
    táppénzen tartásával!!!!
    Az orvos szakértők pancserok,az ügyész úr,meg nem ért a dolgához,és lekenyerezte a beteg
    sértetteket!!!!Ennyit a tudor kétszínű,de tud
    több is lenni,ha a helyzet úgy kívánja.Ez a mi IGAZGATÓNŐNK!!!!!!

    VálaszTörlés
  18. Ez a mi igazgatónőnk az újságírónak azt hazudta,hogy nincs is 7 osztály! Ha nem lenne sáros nem hazudott volna.Amikor meg másik újságíró volt itt a 4 es osztályt mutatta.

    VálaszTörlés
  19. 17,00 egy betegverésről készült jegyzőkönyvön!
    Van egy az egyik dolgozó kezébe!

    VálaszTörlés
  20. Garatulálok, és örülök, hogy a kedves dolgozónak kezében, van ,csak azt nem tudom hogyan. Ha valaki sgítene, jót tenne.

    VálaszTörlés
  21. Hova az égbe emelik még a foglalkoztatói létszámot?Annyi íróasztal kell már oda, hogy csak a lépcső fordulóba lehet lerakni igaz ott is rálehet ülni!De nem is elég a kolléga ölébe csüccsenni.

    VálaszTörlés
  22. Ez a jó megoldás! A foglalkoztató létszámát emelik,egyre több ember van. de a betegekkel nem foglalkoznak, azok csak ténferegnek,unatkoznak.
    Ha ilyen magas szakmai szintű dolgozókat alkalmaznak miért unatkoznak a lakók? Mária

    VálaszTörlés
  23. Ne ess kétségbe a hely végett,a "CSÜCCSENÉST"az
    igazgatói irodába is meg oldották annak idején,
    mert a "CÉL" érdekében "CSODÁKRA"képesek!

    VálaszTörlés
  24. A foglalkoztatóban miért nem kötelező a fehér köpeny? Van olyan dolgozó akinek a mellei kivannak a másiknak meg a feneke! Kinek akarnak tetszelegni? Szerintem nem jó hatással van a betegekre sőt!!!! Kellessék az illetők a kapun kívül magukat ne a munkahelyen!!

    VálaszTörlés
  25. Miért nem tilos a fehérköpeny intézeten kívül???
    Egyes dolgozók fehérköpenyben járnak dolgozni,ez milyen dolog!!!Persze ízlés dolga!! Munkaruhában bejönni,abban hazamenni!!!Hozzáteszem ,kerékpáron
    bekerekezni munkaruhában!!!

    VálaszTörlés
  26. Csinosak a foglalkoztatósok nagy többsége!!A nagyarcura nem vonatkoztato!!!

    VálaszTörlés
  27. Ti még nem tudjátok, hogy az ápolási igazgató egy szobába van a szakmai vezetővel és minden "jó" tulajdonságát utánozza, úgy rángatja dróton az igazgatónőt már majdnem, mint a szakmai vezető. Nincs ezzel probléma, csak akkor lesz, ha kiüti az igazgatónőt a nyeregből, mert akkor lesz ám igazán p.fára esés, mert ezeket a "cél érdekében csodákra képes dolgokat ő is tudja ám művelni".

    VálaszTörlés
  28. Már nem sokáig rángatják,mert nem lesznek itt.

    VálaszTörlés
  29. Ha kiüti az igazgatói székből,az se lesz túl jó a lakóknak.Mert most akkor a lakókat védené legalább,akkor látni lehetne,hogy emberséges.
    De így?

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)