2010. szeptember 27., hétfő

Pédaképünk III.

Sokat elmélkedtem azon, hogy nekünk "beosztottaknak" ki az igazi "példakép". Ki az aki intelligenciájával, hatékony, pontos, értékelhető munkájával és vezetői rátermettségével példát mutat. Ezeket a szempontokat követve jutottam el intézetünk belső ellenőréhez.
Nagyon sok rosszat leírnak, leírtunk már róla. Az egészben az a szomorú és elgondolkodtató, hogy a leírtak igazak. Én most mégis szempontok szerint közelítem meg az eddig leírtakat.
Z.-né Mária 10 évvel ezelőtt is ilyen volt. Nem lett (sajnos) okosabb. 2000. év tavaszán felhasználták egy nagyon aljas tervhez. Feladata a nyomozás és a jelentés volt!  Büszke volt rá, hogy a Megyei Közgyűlés akkori alelnöke személyesen kérte, erre a számára hihetetlenül megtisztelő feladatra! Igen a Patkó tó ura! Hogy Z.-né Marikának mihez kellett asszisztálni? Az akkori igazgatónő ellehetetlenítéséhez.  Mert a Patkó tó ura saját jelöltjét akarta és ültette az igazgatói székbe. Véleményem szerint bánja is már azóta, mint az a bizonyos kutya.....
Kit lehet ilyen megalázó, megszégyenítő tevékenységre rábírni? Azt aki annyira buta, mint Z.-né Marika! Mint tudjuk meg is tette, mit elvártak tőle.  Pedig a régi igazgatónő nem érdemelte ezt meg, és csak egy szép szó hiányzott. Nyugdíjba ment volna, mert már egyébként is nyugdíjas volt. Z.-né Marikára az őrségváltás után, továbbra is szükség volt a tisztogatáshoz! Helyismerettel csak ő rendelkezett!
Korábbi információkat és saját beteges képzeletét felhasználva, jelentett az igazgatónőnek! Akiről ő jelentett, annak napjai meg is voltak számlálva! Áldásos közreműködésével a régi jó szakemberek, mind a kapun kívülre kerültek. Természetesen ő csak jelentett, az ítéletvégrehajtó az igazgató és újonnan verbuválódott" ütős kis csapata volt"!  Eljött az a pillanat is mikortól Z.-né Marikára már nem volt akkora szükség. Sőt személye egyre inkább terhet, mint áldást jelentett! Mert volt és van neki egy nagy hibája, közlési kényszerben szenved!
Ettől kezdve játszotta vele igazgatónő a "húzd meg ereszd meg játékát"! Ha Z.-né az igazgató nevében osztogatta az utasításokat és ezt jelentette az, aki Z.-néről is jelentett, akkor jött a letolás! Mint tudjuk Z.-né nem okos, így mindenkitől azt kérdezte: "de akkor jó voltam"? Igen akkor jó voltál, most csak megtűrt vagy! Na akkor jött oldásnak az alkohol! Bátor lett és fenyegetőzött, amit én röviden csak zsarolásnak neveznék! Be is jött neki, ami ékesen bizonyítja, hogy igazgatónő általa is zsarolhatóvá vált!
Hozott ő nagyobb áldozatot is egy bizonyos ellenőrrel létesített "intim" kapcsolattal. Ezt is tőle tudjuk! Sokszor, és sok helyen elmesélte! Igazgatónő, ígért neki fűt-fát-bogarat, csak hallgasson végre! De a közlésikényszer nem így működik! 2004. év végén mindenki úgy tudta, hogy gazdasági vezető helyét Z.-né Marika veszi át! Na akkor lett égzengés a Patkó tó irányából! Jött az üzenet, ha Z.-né gazdasági vezető lesz, akkor igazgatónő meg munkanélküli! - üzente ezt Patkó tó ura!
Z.-né Marika csalódására van gyógyszer! Alkohol és innentől ismétlődik a szokásos műsor, úgy mint sírás, fenyegetőzés és a többi...
Igazgatónő engesztelésül, vagy ki tudja miért, egyre többet engedett meg neki! Meghagyta abban a hitében, hogy egy jól képzett, a helyzet magaslatán álló belső ellenőr! Mit ellenőrzött? Hol van az ellenőrzésekről készített jegyzőkönyv? Egyáltalán kit ellenőrzött? A nagy engedékenység odáig terjed, hogy évente több hónapig nincs az intézetben! Epeműtét, fogsorkészítés, németországi utak! Igazgatónőnek kényelmes, az intézetnek költséges! Ha igazgatónő következetes, akarom mondani nem tart Z.-nétől, akkor már régen könnyített volna a lelkén és megmondhatta volna neki, hogy Marika alkalmatlan vagy a munkádra! De nem! Tetézik a bajt, és olyan kifizetések történnek, amik bizony már kimerítik a szabálytalanság fogalmát! Bizony, bizony a sok útiköltség elszámolás! Ennek jogtalan felvétele egy belső ellenőr esetében, közel jár a bűncselekményhez!
De mint tudjuk az illető kényszeres közlési vágyban szenved! Ezért tudunk ezekről a kifizetésekről! Ezeket az elszámolásokat ellenőrizte valaki? A teljesítésről nem is beszélve! Z.-né fizetés kiegészítésévé vált! Sokszor, sokfelé járt, akár útikönyvet is kiadhatna! De zömében ezek az utazások csak papíron valósultak meg! 

Sajnáljuk, pedig sokat ártott nekünk, de az igazi bűnös ebben az ügyben mégsem Z.-né, hanem aki hagyta, hogy a dolgok így alakuljanak! Marikát egy kicsit áldozatnak is tartjuk.



Emlékeztető: Ki ellenőrzi az  ellenőröket? IV. (Lásd: ITT! * A szerk.)

Az elme számol, a lélek sóvárog, a szív pedig tudja, amit tud.

Anonim levélküldés: ITT!         Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net


32 megjegyzés:

  1. Persze Marika most vissza kapja apródonként amit Ő elkövetett a régi Igazgatónő ellen.Erre mondjuk Isten nem ver bottal. A munkája egyenlő a 0-val miért is kapja a fizetését.Ha alkoholos állapotba van olyankor mindent elmond és olyankor jobb ember.De mivel ő is tudott a beteg bántalmazásról
    és nem vállalta fel az igazságot, megérdemli a sorsát= büntetését!Mária

    VálaszTörlés
  2. Ő vezeti az alapítványi pénzek költségvetését?
    Elszámoltatni! Egy kicsit benne bízok,de azért számoljon ! Lehet,hogy Őt is átvágták.

    VálaszTörlés
  3. Patkó tó ura nagyon féltheti Icukáját, ha nem lehetett Z-né gazdasági igazgató. Nem ő lenne az első munkanélküli.

    VálaszTörlés
  4. Azt nem tudni, hogy mennyivel lett volna jobb vagy rosszabb, ha Z-né lesz a gazdasági igazgató. Azt nem tudom, hogy képesítése lett volna-e hozzá. De ugyanúgy neki is lettek számlázva kiküldetési díjak, mint Kanos úrnak a nyelvvizsgához, mikor Pestre járt és Pécsre iskolába.

    VálaszTörlés
  5. Hát ha gazdasági igazgató lett volna Z-né Marika, biztosan nem elégedett volna meg a második hellyel, tehetsége meg van hozzá, hogy bájai segítségével feljebb kerüljön. Ahogy az ellenőröket kezelni tudta, biztosan tudott volna mást is kezelni, mint a Juharos igazgatónő. Megkereste volna a Megyénél, hogy kitud a segítségére lenni.

    VálaszTörlés
  6. Rivalizálhattak volna a Patkó tó uráért az igazgatónő és Z-né Marika. Szép kis édes hármas.

    VálaszTörlés
  7. A mi igazgatónőnknek állandó rettegés lehet az élete! Mindenki csak zsarolja és egyik hibát a másikra halmozza! A hatalmi vágyába fog belebukni!

    VálaszTörlés
  8. Szeretnénk látni a belső ellenőr jelentését a nyaralásra befizetésekkel kapcsolatban!!!

    VálaszTörlés
  9. Ej ej Marika ha a Kunos úr csalást követ el és te ezt kibeszéled az bizony rád nézve rossz!!!
    A Kunos úrra egyenesen vád!!

    VálaszTörlés
  10. "Sajnos a mi példa képünk " se olyan életet élt az utóbbi években,hogy arról kellene példát vennünk.Nem állnak a becsületesség tetőfokán.
    Meg mikor két ember tartja,hogy pisilni tudjon olyan részeg ilyen példa képből nem kérünk.
    meg azért fekszik le az ellenőrrel,hogy ne találjon problémát.Ilyen példakép nekem nem megfelelő!Dolgozó

    VálaszTörlés
  11. Kiváncsi lennék, hány iskolát, tanfolyamot végzett el az intézmény költségén? Hány konferenciára utazott papíron, s valójában hányon vett részt?
    És a sok sok kiküldetés? Hova, minek?
    Ki ellenőrizte őt?

    VálaszTörlés
  12. Az összes vezető az intézmény költségén tanult!

    VálaszTörlés
  13. De a hozzá állásuk mutatja nem volt érdemes taníttatni Őket! Nem veszik a lakóink hasznát! kárát azt látják érzékelik!

    VálaszTörlés
  14. Olvassák el az Emlékeztetőt! A bejegyzés aljára tettem.

    VálaszTörlés
  15. Mi szüksége van az Intézetünknek ilyen ellenőrökre? Szerintem semmi,az elmúlt 10 év alatt nem tudtak értelmes vizsgálatot felmutatni.
    Ők is csak gyalázták a jelentőket!Miért nem Ők tárták fel a betegveréseket a pénzeltüntetéseket?
    Hol ellenőriztek ez idő alatt? Az Intézetnek számlázták a tanulmányaikat úti költséget,de vajon ennek fejébe mit tettek le az asztalra?
    Nagyon sok ingyenélő van az intézetbe akinek a munkájára semmi szükség de nem is tudnak felmutatni semmit. Hacsak nem azt,hogy az igazgatónő hazugságait támogatják!Okoska

    VálaszTörlés
  16. Ha ez mind igaz, akkor hát mit is mondjak???

    VálaszTörlés
  17. Csak azért vannak,hogy a fizetést felvegyék de érdemi munkát nem tudtak produkálni!
    De becsületesség se nincs bennük,mert akkor az igazságot választották volna a hazugság helyett.

    VálaszTörlés
  18. Azt,hogy te az igazság oldalán állsz, álltál végig
    ettől többet senki nem vár el tőled .12,57 nek

    VálaszTörlés
  19. P! Ön a cica?Ezt nem gondoltam !!!
    Emlékeztető felrakása,hm,hm.

    VálaszTörlés
  20. Fel kell hagyni a cica keresésével!! Én vagyok a cica!!! Nem P és P vagy akárki más!!!

    VálaszTörlés
  21. Mondom én van a Cica és kész, nincs tovább. Egyébként is lehetne akár más is.

    VálaszTörlés
  22. Dobjatok egy hátast ha megtudjátok ki vagyok:)))

    VálaszTörlés
  23. Nem fogják megtudni! Találgatnak mindenkire akinek az írása nem a kedvükre való rá fogják, hogy Ő a Cica. Nyomozzál nagy lendülettel!

    VálaszTörlés
  24. Nem lehet! Még korai de figyeld a médiát!!!

    VálaszTörlés
  25. Figyeltem a TV2 -n A juharos Igazgatónője rendkívüli gyűlést hívott össze ma délután.
    Tovább fogyókúrázik! De a fenntartó azt küldte nyilatkozatba,hogy nem látja értelmét a fogyózásnak, mert rendőrségi eljárás alatt van az igazgatónő.Egy dolgozó meg azt mondta az igazgatónő javasolta a gyerekek büntetését.
    Ők is félnek a terrortól úgy mint mi. Munkás

    VálaszTörlés
  26. Bányai gádor is rendkívüli közgyűlést hívott össze. Valami levelet kaptak az Mszp-től,az miatt.

    VálaszTörlés
  27. Bonyodalom az van + nem a gyerekek a fontosak az Igazgatónőnek!!

    VálaszTörlés
  28. Bányai Gábor is rendkívüli közgyűlést hívott össze. Valami levelet kaptak az Mszp-től,az miatt.

    VálaszTörlés
  29. 18,28 ne a Cicákat kergesd a sötétbe, úgyse látod meg! A lakók gondozásával legyél elfoglalva!""x""

    VálaszTörlés
  30. Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.

    Nem arra az állatra vonatkozik akiről a főcikket írták!!!

    VálaszTörlés
  31. Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét

    VálaszTörlés
  32. A mi lakóinknak is a szeretettel tisztelettel
    megértéssel rendelkező ápolók az álmuk.XY

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)