2010. október 28., csütörtök

Egy lakógyűlés margójára II.


Minden hónapban tartunk az intézményben élőknek lakógyűlést. Itt elmondhatják, megkérdezhetik ami foglalkoztatja őket. Feltéve, ha hagyjuk.
Talán emlékeznek még, kb. két hónapja írtam arról, hogy egy lakónk - aki mellesleg az érdekképviseleti fórum tagja – megkérdezte, hogy őket miért nem kérdezték meg a vád alá helyezett dolgozók visszavételéről? Mindenki lehurrogta őt… Lásd: ITT!
Ráadásul utána hallottam, hogy azt állítják, én biztattam fel a lakót! Mit gondoltak, hogy nem ismerem őket, vagy, hogy rosszat akarok egy betegnek? Elképesztő.

Szóval tegnap megint lakógyűlés volt, ahol a főorvos asszony (szakmai vezető), ismét bizonyságot tett
Többen rossz érzéssel, tehetetlenül szemlélik a fairtást az intézetbe. Egyik férfi lakónk, aki  zokon vette ezt, szóvá is tette, és megkérdezte, hogy hova viszik a fát az intézményből? 
A válasz nem váratott magára… pontosabban nem a válasz, hanem a válaszoló:
- Mert? Miért érdekli magát, hogy hova viszik a fát?! Engem se érdekel! Nem érdekel, mert nem tartozik rám! Ahogy nem tartozik magára sem! Miért nem azt kérdezi, hogy miért nem ott végzik el a dolgukat, ahol kellene? Azt kérdezze, hogy miért lopják egymás holmiját? Azt kérdezze, hogy miért nem ott gyújtanak rá, ahol szabad…

Azt kérdeztem magamba, most ki, hol tévedt el? Nem ez a lakógyűlés, ahol a lakók kérdezhetnek arról, ami őket foglalkoztatja? Most már azt is leszabályozzák, hogy mit kérdezhetnek?

Mellesleg így beszél egy közösségért felelős szakmai vezető? Őt nem érdekli, hogy mi foglalkoztatja, bántja a lakókat? Szerinte ez nem tartozik rá… Kíváncsi lennék, ha a panellakásukat körülölelő parkok összes fáját kiirtanák, ahogy az intézményben élőkkel tették, akkor is azt mondaná, hogy nem érdekel, mert nincs közöm hozzá?! 

A következő kérdezőnek adott válaszára a „Kivéve a Gyevi bírót!” jutott eszembe… „Amennyiben a lakó, munkaidőben nem tartozik a munkaterületén, természetesen arra az időre nem jár munkabér!” – mondotta a főorvosnő, majd hozzáfűzte:  Le kell vonni azt az időt, amit távol töltött!
Ő, évek óta négy napot van bent, a heti ötből. Igazgatónő egy másik (a zsanai önkormányzat által fenntartott és működtetett) intézményébe dolgozik, külön díjazás fejében. Ezek szerint tőle is visszavonják a heti egy napokat? Vagy egy időben, neki - másokkal ellentétben - több díjazás is jár? 

Miközben rendre megszegi az általa, másoktól elvárt morált, hogyan lehet úgy hitelt érdemlő, hogy a kettős mércét,  a saját előnyére alkalmazza?

Sehogyan.


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

6 megjegyzés:

  1. A szakmai vezető az nem ért a szakmájához,és nem ért az emberek nyelvén, főleg a betegekén nem.
    Ha kérdeznek illő rendes választ adni!Ez minimum egy szakmai vezetőtől elvárható!Lehet,hogy az Italozás tette ilyenné de az meg az Igazgatónő felelőssége! Én is felteszem a kérdést: Ki adott engedélyt a fa vágásra? Ki vizsgálta és állította minden fa beteg? Gondolom a felelősséget vállalja!
    Van annyi köze a lakónak is a fákhoz mint az Igazgatónőnek vagy a szakmai vezetőnek.
    Nekik az otthonuk az előbbieknek csak a munkahelyük.Attól,hogy a szakmai vezetőt nem érdekli mi történik a fával,akkor is kötelessége az igaz választ adni a lakó kérdésére. Egy orvosból lett szakmai vezetőnek ezt tudni kellene. Mária Nem P.P.

    VálaszTörlés
  2. Példamutatással kellene élnie akkor,várhatna el bármit is.Azért mert Ő az alkohol beteg szakmai vezető attól Ő még nem több mint egy lakó.
    Egyformán betegek! Irisz! Nem P:P ne másokat okolj az Én írásomért!

    VálaszTörlés
  3. Mérce az alkoholos üveg meg a pohár!
    Ugyan mit várhatnánk el a szakmai vezetőtől?
    Emberséget? Az már kihalt!

    VálaszTörlés
  4. Csak azt nem értem a Fenntartó miért nem küldi el kényszer elvonóra Őket is meg a belső ellenőrt is Minden alkohol beteget!

    VálaszTörlés
  5. Talán azért, mert a fenntartó is kényszerhelyzetben van.

    VálaszTörlés
  6. Ha igazságos lett volna végig nem lenne kényszerhelyzetben.De ők megvásárolhatóak voltak . Most meg zsarolhatóak.Ez az Ő saját hibájuk.
    Mária

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)