2010. október 15., péntek

Munkával büntetnek...


„Nem lehet az embereket munkával büntetni!” – hangzott el Gyurcsány Ferenc szájából pár évvel ezelőtt.
Igen ám, de nekünk a munka nem büntetés. Persze ezt sokan nem értik, mert azt nézik, hogy lehet úgy hozzáállni, hogy más jobban hozzáférjen, vagy úgy csinálni, mintha…

A mentálhigiénés csoport szakmai(nak álcázott) kirándulást szervezett, a változatosság kedvéért – ismét – egy börtönbe: a két IMEI-s (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet) látogatás után harmadikként a Kalocsai Börtön és Fegyházba. Nálam ez már súrolja a perverzitás határát. Na meg, ha „sikerül bejutni és belefér az időnkbe”  - amit mellesleg már rég leszerveztek, - „akkor megnézzük az Érseki Palotát.” - tájékoztattak.
Sajnos én nem tudok velük menni, mert nem tudták előre bediktálni az adataimat, és nem volt meg az elérhetőségem.(!) Megjegyzem, a lakcímem 10 éve nem változott, és másnapra ideér a levél az intézményből… ahogy ezt korábban, többször is sikeresen megtette a tájékoztató. Arról nem is beszélve, ha a bloggal kapcsolatban kifogást emelt, azonnal megtalálta elérhetőségünket e-mailben.

Kis buták. Miért nem mondták, hogy nem akarják, hogy én is menjek. Megértettem volna... (Az IMEI-be volt korábban gondozottam, akit rendszeresen  látogattam, Kalocsán pedig fél éves börtönmissziós gyakorlaton vettem rész...) Ráadásul mindenki óhaja ez, az övék is, az enyém is… én szívesebben dolgozom, mint hogy huszonötödször elmenjek egy általam jól ismert nyomasztó helyre, nyomasztó légkörben. Elkerülhették volna a kínos magyarázkodást is, meg ezt a blogbejegyzést is.

Tehát a kollégáim kirándulnak, - azok is, akik nem tartoznak a csoportba, – én dolgozom a kreatív műhelybe, ahol újabb meglepetés várt…

Folyt. köv.

„Le vagyok írva!”


Csoporttársamat, Gyenizse Imrét a kreatív műhelyben helyettesítve tudom meg a betegektől, hogy ő már rég leírt engem, mert én feljelentgetem a saját kollégáimat!(?)* Megrökönyödtem… Soha nem jelentettem fel őket, tehát az állítás nem igaz. Másfelől, hogyan lehetséges az, hogy egy segítő egy másik segítőt a lakóknak elmarasztalóan véleményez, ráadásul a háta mögött. Arról nem is beszélve, hogy hazugságot állít! Ez nem csak a szociális szakmai etikát sérti, hanem a legelemibb társas érintkezés alapszabályait. Nem elég, hogy hazugságot állít, hanem a tényeket is elhallgatja, hogy ő rólam, - felsőbb biztatásra, többed magával - a hátam mögött, rágalmazó leveleket írogat az igazgatónőnek!
Akik rólam vezetői utasításra valótlanságokat írogatva jelentgetnek, azok vádolnak meg azzal, hogy én mindenkit feljelentgetek. Ezt a pszichológia projekciónak hívja.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy szociális munka napján megyei kitüntetett dolgozóról van szó! Amiket még halkabban kellene megjegyeznem, azokat már nem is fogják hallani… Tőlem nem.
S ha most azt állítom, hogy ennek ellenére nem neheztelek rá, úgy sem hiszik el nekem, pedig így igaz.


(*Arra nem gondolhatott, amikor a főnővért fel kellett jelentenem, mert a  lakók és kollégák előtt fenyegetett meg tettlegességgel, hiszen akkor nem használt volna többes számot.)



Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

13 megjegyzés:

  1. Ha ennyire nem tetszik,hogy Protest még itt dolgozik,akkor összeférhetetlenség miatt teljes fizetéssel függesztjük fel a munkából a bírósági
    döntések idejére vagy addig ameddig nem lesz vége ennek az Intézeti ügynek.A Blog miatt nem tehet senki semmit. Véleményünket írjuk a Blogjukra ezért Őt büntetni rágalmazni hazugságot állítani róla nem illő.Persze a kétszínűek közülünk is kilógnak.Mindenki tudja róluk,hogy milyenek. Szemükbe hízelegnek a hátuk mögött meg hazugságokat terjesztenek.
    Az ilyen emberek csak így érzik jól magukat.
    Az én írásom miatt ne másokat bántsatok! Mária

    VálaszTörlés
  2. A Vágóné Ancsát is ezért verették meg a lakóval,mert mondták a betegnek,hogy meg kell verni.Pedig a leghitványabb dolog az mikor a betegnek panaszkodik valamelyik dolgozó a másik dolgozóra. A beteg is érzi,hogy nincs nyugalom!
    Nem is érezheti magát biztonságba,ha a dolgozók egymásra mutogatva rágalmazzák egymást.Ezt szemtől szembe intézzék el kulturáltan és ne a betegek szeme láttára,vagy füle hallatára.
    A 7-es főnővére volt egyik jelentő,meg két fiú.
    Nem Erzsike jelentette a munkatársait. Van aki még most is ilyen nagy tévedésbe él.Munkás
    Nem P§P.

    VálaszTörlés
  3. Aki szívesen dolgozik azt nem lehet munkával büntetni!Azt,hogy nem akarták,hogy velük menj te is kirándulni nagyban köszönheted a mi írásainknak is.De ha győz az igazság akkor meg mi közösítjük ki Őket név szerint.Azért teszik mert még hisznek a mumusba nekik még betudnak magyarázni mindent. És még el is hiszik,ha igaz ha nem!. Sajnálni kell őket !!!! Gabi

    VálaszTörlés
  4. Huha,nagy az ellentmondás!Eddig azt állítottátok az ápolók verik a betegeket!Ezek szerint nem így van???!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Ezek szerint az ápolók nem csak a betegeket, hanem a kollégákat is verik, vagy veretik... Hol itt az ellentmondás, ha ugyanaz a hunyó?

    VálaszTörlés
  6. Ez csak a Judit miatt lett megveretve hiszen a keresztanyja.Legyen egy olyan eset is amikor a beteg is bánt.A beteg megmondta ki kérte rá,hogy ha idejön Ancsa verje meg. Dolgozó

    VálaszTörlés
  7. Ezzel akarják a verőlegényeket,főnővéreket védelmezni! Nem volt jó ötlet! Ez csak rontott a helyzetükön!

    VálaszTörlés
  8. Tudomásom szerint nincsenek verőlegények az intézetben!!!A lakók bizony elvereik,pontosabban rátámadnak az ápolókra!!!!Ez tény!

    VálaszTörlés
  9. Az is tény, hogy az ápolók minden ok nélkül verik a betegeket!!! Az, hogy kiprovokálunk verést és bizonyítsuk azt, hogy a dolgozót a beteg is veri az csak félrevezetés!!

    VálaszTörlés
  10. Az ápolók okkal sem verhetik a betegeket.

    VálaszTörlés
  11. 15,24 Te még most is szemellenzőt viselsz?
    Vagy nehezen ér el a tudatodig,hogy kettő verőlegényt a beteg gondozásba foglalkoztatnak!
    Akik ellen vádat is emeltek!Sajnálattal olvastam az írásodat,de olyan érzésem van,hogy te egy lakó vagy de nem tudom,hogy jutottál gépközelbe?

    VálaszTörlés
  12. 15,24 nem is dolgozik itt akkor tudná mi az igazság!

    VálaszTörlés
  13. Újabb téves híreket terjeszt a kreatív műhelyes kolléga a betegek körében rólam:
    Szerinte nekem köszönheti az intézmény, hogy nem hívják meg az intézményt a városi rendezvényekre, mint pl. a költészet napja, a szüreti fesztivál, vagy az évente megrendezett kreatív műhely kiállítására a művelődési házba...

    Ez hogy állt össze a fejében, ki tudja... Az eszébe se jut, hogy az intézmény rossz híréért a rossz elkövetője a felelős?

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)