2010. október 1., péntek

Példaképeink IV.


Egy vezető akkor válik igazán méltatlanná beosztására, ha azt hiszi magáról, hogy minden hatalom ura! Ami vele és körülötte történik őt szolgálja, úgy ahogy ő akarja, sőt parancsolja!
Igen, intézetünk gazdasági igazgatójáról van szó! Csak így szolidan gazdasági igazgatónak titulálja magát! Pályafutása (ámokfutása) alatt nem sok munkatárs arcára varázsolt mosolyt. Az igaz, hogy ez nincs benne a munkaköri leírásában, úgy, ahogy az sem, hogy munkatársát hazugnak nevezze, megalázza, megtiporja, megszégyenítse, lehetőleg úgy, hogy többen hallják! Erre azért van szükség, hogy mindenki tudja, ő az úr és mindenkire ez vár, ha neki ellent mer mondani! Az lehet, de bízunk benne, hogy nem sokáig!
 

A szerencse az, hogy kismama műszakban dolgozik, később jön, korábban megy. Nyáron elvétve téved be, akkor is inkább éjszaka!
Szerencséje van, mert van egy beosztottja (pénzügyi csoportvezető), akire az intézendő feladatokat kioszthatja! Bár sokszor hallottuk gazdasági igazgatónk felháborodott szavait, hogy
mi az, hogy ő nem dolgozik? Ő otthonról intézi az intézet ügyeit! Hogy is van ez? Akkor ő távmunkát végez? Van a megyétől erre engedélye? Ha ezt jól értjük, akkor az összes bizalmas intézeti, sőt megyei anyag is átkerült egy másik (az ő otthoni) számítógépre? Szabályos ez? Állandóan folyik a gyanúsítgatás, hogy bizalmas számadatok, hogy kerülnek nyilvánosságra? Hát így! A gazdasági igazgató, átküldi a saját otthoni számítógépére! Nagyon szeretnénk azt hinni, hogy ezt az igazgató és a megye tudtával  teszi! Ez bizony távmunka! A távmunkának nagyon szigorú törvényi szabályozása van!

Belépésétől kezdve  intézetünknek csak költséget jelentett személye! Rögtön beiskoláztuk, tanulmányi szerződés alapján, hihetetlen, de nagyon sokszor intézeti busz vitte és ment érte, másnap vissza! (Nem mintha nem rendelkezne saját gépjárművel!) Nyelvvizsgához tandíj, minden vizsgára intézeti busz, természetesen sofőrrel! Diploma persze sehol! Ha titokban mégis "megszerezte", akkor bocsánat és gratulálunk! Nem olyan sok az a 6 év, mióta végzi! Nem lett volna célszerűbb egy szakirányú, diplomás, hozzáértő szakembert felvenni, hogy elkerüljük ezt a sok és felesleges kiadást!? Akkor még nem beszéltünk gyönyörű és nagyon drága irodájáról. Külön kárpitrendelés a bútoraira, amit egy fiktív foglalkoztatott kárpitos húzott át! (De ezt már valaki megírta.)

Nagyításért kattintson a képre!
 
Toronyóra lánccal!

Na és ne legyünk kicsinyesek hisz ez mindenkinek jár, egy álló óra a sarokba! Toronyóra lánccal! Nagyon szép és szekrényes! Na, ez sem ajándék ! Ennek külön története van!  
Az ebéd rendelései példaértékűek, így kell ezt csinálni! Reggel a konyhán közölni, hogy fogyókúrájában milyen napnál tart, nem bízni semmit a véletlenre! Így legalább tudják, mit kell neki főzni külön! Ja és haza is két adagot, de azt majd sofőr kiviszi. Régi szép idők! De a rúd kalácsot nem bízta másra, azt felhozatta és ő vitte haza! Akkoriban, nem láttuk az ebéd fizetési listán a nevét!

Ellenőrzései során ha azt tapasztalta, hogy valamelyik ápoló elaludt, intézetre szóló botrányt kerekített! Zengett a ház! Ez tényleg minimum bérmegvonással járó bűn!

De az természetes, hogy a felesége hosszú hónapokig úgy kapta a fizetését, hogy színét sem láttuk! (Tudomásunk szerint, még csak nem is minimálbért!)
Ha eleinte még pár órácskára betévedt, akkor a férje irodájában tanulgatott, természetesen igazgatói engedéllyel. Nem tudjuk, hogy mit tanult, mert mint látjuk, itt mi csak a munkaidőt fizettük! Szép az élet! Ugye milyen nagy bűn, ha egy fáradt ápoló egy kicsit megszunyál? Sokba kerül az nekünk? Nem az, ami sokba került!

Ha egy bizonylatról hiányzik egy aláírás, az ügyintézőnek minimum kirúgás jár! Ő kíséri személyesen a kapuig, mert ott jelenleg is legalább 30 fő áll sorba egy-egy helyre, állítja a gazdasági igazgató. Alig, alig üti meg a fenyegetés fogalmát! Szeretném megkérdezni, biztos ez a legnagyobb hiba egy-némely számlán? Szabad gondolkozni, hogy van-e olyan számla, amire már az első aláírást is kár volt ráírni? Legalábbis, mintha némelyek mögött nem lenne teljesítés! Mi ezt nem tudjuk, csak kérdezzük.

Az üdülésről még nem is beszéltünk! Az üdülési díj befizetése körül még van egy nagy titok! Ön is tudja, én is tudom, mindenki tudja!
Jut eszembe, pár napja mikor az irodájában jártam, nem láttam azt a helyes kis televíziót az állványon! Talán otthoni munkájához nélkülözhetetlen? Netán szervizben van, vagy leadta a raktárba? Természetesen bizonylaton! Hisz rend a lelke mindennek! Ön már csak tudja!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

39 megjegyzés:

  1. Akkor ezért van világítás éjszaka a szobájában?

    VálaszTörlés
  2. Lehetne tudni a toronyóra történetét? Érdekes!
    A dolgozóknak meg se kártyapénz, se beiskolázási segély, se jutalom!

    VálaszTörlés
  3. Csak a villanyt felejti el leoltani.

    VálaszTörlés
  4. Mindent meglehet tudni csak pár nap türelem, jön a toronyóra története is!

    VálaszTörlés
  5. Csak nem élete végéig rendezkedett be??? Mert akkor ezt nagyon elszúrta!!

    VálaszTörlés
  6. Ha nincsen benne hűtőszekrény, akkor csak valami Club-szoba lehet!
    :)

    VálaszTörlés
  7. Kanos úrnak nagyon szép hétvégét kívánok! :)))
    Lehet, hogy már 1-2 hét múlva nem birtokolja birodalmát és ennek tudatában van, ezért kipakolja, emiatt hiányzik már a TV?

    VálaszTörlés
  8. Ez még a Cicának is új talán?

    VálaszTörlés
  9. Isten hozta a clubban, reméljük önt is ki kísérik a kapunk kívülre és ott is hagyják!!! Ön helyett is van 30 másik ember!!!!

    VálaszTörlés
  10. Olyanok, akik képzettek, és alkalmasak az állás betöltésére.

    VálaszTörlés
  11. Azért volt az éjszakai világítás a szobájába mert akkor javította át a nyaralással kapcsolatos könyveléseket!Meg a nyaraltatási pénzek nem voltak
    könyvelésbe kimutatva hát bele javított.
    Olyant bíztak rá amihez nem ért.mindig más csinálta helyette a munkát Ő meg sokszor be se jött.Nem mintha hiányzott volna.Egy kis senkiből csináltak gazdasági Igazgatót.Most iszák a levét!
    Ellenőrzései során aki elszundított a harmadik éjszaka után az hatalmas nagy bűnt követett el.
    De Ő nem járt be dolgozni, ezért a diplomás (diploma nélkül) fizetést felvette hány éven keresztül is?
    Az nem bűn az már megszokás.De akkor minek vannak a jogászok azok se tudják,hogy a fizetésért a munkahelyen az elő írt munkaidőt be kell tartani.És illik is érte dolgozni. nem másra hárítani a saját munkánkat.Most meg már pakol menti a menthetőt.Vissza felé kellene hordani az elvitt dolgokat.Meg a kaját is fizesse be visszamenőleg. Betegnek a nyaralás idejére kétszer kellett fizetni,neki egyszer de hosszú időre.Mária

    VálaszTörlés
  12. 12,54 de bárszekrény az van.!

    VálaszTörlés
  13. Akiről a panaszfalon beszélnek az az igazgatónő besúgója, akinek nincs is konkrét munkája ha úgy gondolja hazamegy. Mindezek ellenére beiskolázták és hálából minden irodai dolgozóról jelent az igazgatónőnek!!!

    VálaszTörlés
  14. Állítólag a nyóckerből jött.

    VálaszTörlés
  15. Mi ? még besúgóra is futja az intézetnek nekünk meg nincs kártyapénz? A sok ingyenélő az kap mindent,juttatást jutalmat mi meg semmit csak a fizetésünket de lehet,hogy azt is rövidre szabva!

    VálaszTörlés
  16. A besúgókat jutalomból, az intézet kitaníttatja!
    Minden osztályon, részlegen, irodában ül egy emberük!
    Jutalmuk, az év végén ajándékkosár, aranygyűrű,stb.

    VálaszTörlés
  17. Arról lehet megismerni őket, hogy mind egyformák: tekintet, kisugárzás, műveltség, érdeklődés, gondolkodás, beállítódás, beszédstílus, öltözködés, viselet, ízlés...

    VálaszTörlés
  18. "Szupervízióra nem a lángot táplálni megyek, hanem meggyújtani az elhamvadt parazsat." - mondta egy szupervízor a minap.

    Sajnos ez jellemzi a szociális szférát.

    VálaszTörlés
  19. Itt olyan puskapor szagú minden! Ne gyújtsatok tűzet.Robbanáshoz vezet! Lehet,hogy így is robban öngyulladás következik be.

    VálaszTörlés
  20. Ezek a szegény sofőrök, hogy bírták ezt a munkát? Vitték a betegeket az SZTK-ba. Hordták a Kunos urat iskolába, nyelvvizsgára, a Jánoshalmi ügyészt reggel- délután a buszmegállóba ,és nem utolsó sorban a Patkó tó urának a választási kampányába is besegítettek mert vitték a Pirtói lakosokat a Balatonra!!
    A sofőröknek nehéz volt az ápolók a betegekkel meg kint várakoztak az SZTK-ba mert nem volt ráérő gépkocsi aki visszavigye őket az intézetben. Hozzá kell tennem étlen -szomjan.
    Ki fizette a patkótó urának a választási kampány ezen részét:????

    VálaszTörlés
  21. Annak az ápolónak ki fizeti az üzemanyagot aki a saját autójával viszi ki a beteget mert nem akarja az egész napját kint tölteni az sztk-ba???

    VálaszTörlés
  22. A Kanos úr a fő orvos úr hozadéka!!!

    VálaszTörlés
  23. 15:35!A gk.vezetők kimennek a betegért és az ápolóért,a várakozásért nem ők a felelősek!!!
    Saját gk-val úgy tudom nem lehet kimenni beteggel,a főnővér felelősége,ha megengedi.

    VálaszTörlés
  24. De ha kanos urat viszi akkor mikor ér vissza? vagy a Patkótó urát Balatonra viszi akkor sok időt várhatnak a betegek az SZTK ba.Csomagoltatok nekik enni inni valót?

    VálaszTörlés
  25. Olvasd el még egyszer!!! Senki nem állította azt, hogy nem mennek ki értük!!!De nagyon sokára.
    A többit hagyjuk van, hogy ki is viszik és van olyan is , hogy az ápoló ismerőse hozza be őket!!!

    VálaszTörlés
  26. kunos úrnak még a vacsorát is vitték a sofőrök!
    ők dolgoznak feleslegesen is ami nem is tartozik a minden napos munkájukhoz.Mennyiért kapta a vacsorát?

    VálaszTörlés
  27. na persze, evett reggel 7h30 kor majd eszik délután 15h-kor

    VálaszTörlés
  28. Annyiért kaphatta a vacsorát amennyiért az ebédet a teljes családjának!:))

    VálaszTörlés
  29. De nincs az ebéd fizetési listán a neve! Ő a mérlegképes könyvelő majd könyvel ide oda és meg oldja a saját családja étkeztetését az Intézet költségén.Kalácsot azt elviszi az többit utána szállíttatja! Így kell ezt csinálni! Nem ám csak tejfölös tésztát vacsorára,mint a fizetésből telik!

    VálaszTörlés
  30. De az akinek csak tejfölös tésztára telik az most nyugodtan alszik ellentétben a vezetőség tagjaival.

    VálaszTörlés
  31. Ebéd fizetés?
    Megtetszett az úrnak egy telefon bőrtok.
    Neki kellett,de azonnal, tessék kimenni érte,
    és megvenni.
    Ugyebár nem a saját pénzen?
    Birja az intézet költségvetése ezt is, ugy mint a többit, el is lehet azt könyvelni.
    Szegény könyvelők, miket nem láttak.
    De kellett a toronyóra is lánccal.
    Igen.. és a sok klimaberendezés hova is lett.
    Mennyi összeget fizettünk a klimaszerelőnek, azért a néhány intézeti klimaberendezés felszereléséért?
    A többit ugyan kiknek kellett felszerelni, és hol is?
    Talányos kérdés...

    VálaszTörlés
  32. Nagyon egyszerű, meg kell számolni mennyi klíma van aztán a számlán lévő összeget elosztani a darabszámmal és máris kiderül mennyibe került egy! Ha nagyon drága akkor jutott otthonra is!!

    VálaszTörlés
  33. A darabszámnak is szerepelni kell a számlán!
    Hány db? Hány FT? Egynek az ára mennyi?összesen menyi? Okoska

    VálaszTörlés
  34. Erre hipp-hopp válaszolunk? Az üdülési számlákkal mi a helyzet Könyvelő????ott van csak igazi nagy pénz elcsalás!! Erre lépjen!

    VálaszTörlés
  35. Ez a kanos egy tolvaj, koldus aki mindent visz csak elbírja!

    VálaszTörlés
  36. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  37. Szólni kellene neki visszafelé hordja ne elfelé!

    VálaszTörlés
  38. 10,17 A mostani vizsgálatok végén meg kapod a választ a kérdésedre.Remélem a Bt-kel kapcsolatos kérdésekre is meg lesz a válasz.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)