2010. november 8., hétfő

Gondolatok Jóról és Rosszról XI.



                   Nagyítható!
             


Azt tartja a mondás, durva cölöphöz durva bunkó kell. Azokhoz a bunkókhoz, akik mint "vad úri tatárok" ülnek a nép nyakán, olyan nyelven kell szólni, amilyet képesek megérteni. 

El sem játszhatják, hogy nem érik fel ésszel. Mert annyi azért van nekik. No de, mennyi az az annyi? Gondolkodóba ejt a kérdés, mert nem képesek felfogni nagy a baj! Semmi jót nem látok erre a hétre, bizony pár ember helyében nagyon nem szeretnék lenni! 

Kellemes hetet mindenkinek! 
                                                                                                                                                                      
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net
    

31 megjegyzés:

  1. Az adatok azok valóban Tények.
    Kemény...de amit írt, az igaz...Na ezt nem lesz olyan könnyű kibogozni és helyretenni..
    Na de miért nem értik a sajátjai??? És engem ez sokkal jobban érdekel!
    Meglehetősen sokan vagyunk az intézetnek abban a szegmensében amely már hallani sem akar erről a vezetésről!
    Tehetségtelen megalomán emberek ,akik tönkretettek am-block egy közösséget.
    „Kérem szépen, itt valaki nem mond igazat, vagy nem érti a dolgát. Nem akarom rossz krimiíróként lelőni a poént, de előrebocsátom: nem az itteni blogon megszólalók igazmondásával van a probléma.”
    Kemény volt...de amit írtak, az igaz...
    A másik oldal bejegyzései csak fröcsögés!

    az egész világosra sikeredett, gratula hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Mennyi idejük is volt rá,hogy megérthessék ?
    11 hónap ? Nem sikerült megérteni! Nem lehet ezektől az emberektől várni semmi jót.Ezt az oldalt szennylapnak írták,ma már minden értelmes ember belátta a másik az.Itt a tények vannak,ott a hazugságok és a rágalmazások. mert ha vissza olvassa valaki az írásaikat láthatja,hogy legtöbb írás csak rágalmazást mutat.Nem cáfolat mert azóta már sok minden bizonyítva lett. Gabi

    VálaszTörlés
  3. Tisztelt előttem szóló!

    Aki eddig nem értette meg, hogy miről is van szó, az már hiába is olvassa, akkor se fogja. De ha vezető az értetlen és még érintett is, akkor a hatóság segít megérteni, hogy miről is írunk már közel egy éve.

    VálaszTörlés
  4. A tények nem szűnnek meg attól, hogy figyelmen kívül hagyják őket.

    VálaszTörlés
  5. Nézzünk meg egy híradót (igazira gondolok, mint például a hírTV). Napi szintem buknak be a "na én aztán nem veszíthetek" nagyjátékosok. Ehhez képest a mieink csak a sótartót viszik haza az étteremből. De a törvény éber őreinek erre is kiterjed a figyelmük, főleg ha segítünk is nekik! Ki mondta, hogy nem lehet ülni száz millió alatti összeg eltulajdonításáért?!

    VálaszTörlés
  6. Már sima bolti lopásért is lecsücsültetik az embert!

    VálaszTörlés
  7. Itt lesz még ez a csalás a közalkalmazotti tanáccsal, összejön szépen a dolog! Bolond aki most száll bele! Inkább menekülniük kéne!

    VálaszTörlés
  8. Milyen csalás????

    VálaszTörlés
  9. Figyeljen csak! Rodolfó újra köztünk van!

    VálaszTörlés
  10. Nézzük csak. A közalkalmazotti választás már javában zajlott, mikor kiküldték a dolgozóknak a leveleket. Direkt úgy időzítettek, hogy ne tudjanak szavazni. Meg kell nézni a szavazás kezdetének dátumát, levél feladásának dátumát és a kézhez vétel dátumát. Ez csak egy kicsi, és a többi?

    VálaszTörlés
  11. Meg se várták a szavazatokat már el lett döntve ki legyen!Ez is hazugságon alapszik. Mindent hazugságra építenek?

    VálaszTörlés
  12. Még valamit, kedves kérdező?

    VálaszTörlés
  13. Nem ember szerető ,nem (mind)empatikus emberek, játszották eddig a főnőkösdit,de ennek is vége lesz hamarosan. Meddig is dolgozhat még az intézményben. Nem tenne jót senkinek , sem az intézménynek, főleg nem a beteg lakóknak. A miérteket a hozzászólásomban már többször is leírtam. "A gyáva ember képtelen a szeretet kimutatására, az a bátrak kiváltsága." Ezzel azt szerettem volna megerősíteni, hogy a kiabálás, ordítozás, a verés, megveretés, bezárás - a tehetetlen ember elkeseredett cselekedete(i).
    Arról nem írnak, ami jogsértő volt a lakókkal , dolgozókkal szemben. Úgy értem az elítélés szintjén nem írt! Intézményben történt, történik, zajlott, zajlik az mind közügy lett attól a naptól kezdve,hogy az igazgatónő nem állt a jelentők mellé,mert neki szóltak először.
    Kedves döbbenet! Nem vagyunk egyformák! Egyik napról a másikra nem tehetik túl magukat a kollégák az eltelt 10 év megaláztatásain, jogsértésein. Ehhez is idő és változások kellenek. Mindenki aki szereti és érti a munkáját ott az intézményben biztosan tiszta lapot szeretne. Bízom benne ez be is következik, ha együtt-azonos irányba indul a többség. Eredményt hoz a beteg lakókért , egymásért, a szakma munka valós megítéléséért .
    Akik meg nem tudták ésszel felfogni,hogy a lakókért vagyunk azoknak meg majd megmagyarázzák a hatóságnál.A lakók érdekében együttműködésre kell törekedniük.Ibolya

    VálaszTörlés
  14. Már nem mer kérdezni:)) Megkapta a választ!:)

    VálaszTörlés
  15. Mind a vezetőség emberei voltak a szavazatszámláláskor!!! ( a besúgók, spiclik,nyalisok Ki hisz nekik??? Én nem!

    VálaszTörlés
  16. Ki ellenőrzi az ellenőröket?

    Bejelentés, feljelentés, vizsgálat-kérés, segítségkérés, panaszlevél, stb...
    Tíz éve számtalan, ehhez hasonló került benyújtásra intézményünktől a különböző hatóságokhoz, ellenőrző szervekhez, fenntartóhoz...
    Ellenőrzés, ellenőrzés hátán, mégis mindent rendben találnak. Hogyan lehetséges ez? Álcából egy-két formai hibát találnak ugyan, amiről jegyzőkönyv készül, ejnye-bejnye... hát persze! Röhögés, magabiztosság, megerősödés a vezetés részéről, majd nyomozás, üldözés, szankció, példa statuálás...

    Mi történik a háttérben?

    Bármilyen ügyben jön ki az ellenőrzés, pontosan tudják hova nyúlhatnak, hova nem. Ha nem beavatott ember is jön, és találna valamit, akkor arra rászól a rutinos ellenőr társa, a „beavatott”: „Na, jól van most már, haladjunk, haladjunk!”

    A fogadóbizottság stratégiával felszerelt: első osztályú vendéglátás; miniszoknya, tüllruha, dekoltázs... Ha ez sem elég, jön a személyes szolgáltatás, ahogyan a delikvens hangoztatta egy elmarasztalás után siránkozva: „Akkor jó voltam az Icunak, amikor lefeküdtem az ellenőrrel?!”

    Kezdik már érteni, ugye!

    Csak hogy mindenki jól értse, két példát hoznék még:
    Bejelentés érkezik a fenntartóhoz, a lakók nyaraltatásával kapcsolatban: 106 nyaraló, ebből 33 lakó, csak ők fizetnek!
    Kijön az ellenőrzés, a táborvezető előhúzza – gondolom az újraírt - tábori névsort, 66 fővel! S ez így megy tovább... A vizsgálat nem alapos, nem szakszerű... Csak le kellett volna kérni a Baranyai megyei ÁNTSZ jegyzőkönyvét a tábor ellenőrzéséről!

    De hát én adjak tippet?

    Bejelentés érkezik a fenntartóhoz a várakozó listával kapcsolatban, ugyanis 2005-06-ban alig haladt a listáról való bekerülés az intézménybe. Kérdésemre az a válasz, hogy „a megye nyomja be őket!”. A megye szerint ez valótlan. Jön az ellenőrzés, de nincs vizsgálat a megjelölt időpontokban, csak az előző évet vizsgálták, ahol elmondásuk szerint, mindent rendben találtak!

    No komment.

    Csak pár kérdést engedjenek meg nekem!

    • Minek a belső ellenőr, ha semmit sem ellenőriz?

    • Ha minden rendben, miért kell mindent radírozni és újra írni?

    • Ki ellenőrzi az (ál) ellenőröket?
    A minisztériumi vizsgálatok jegyzőkönyvébe ami persze hiteles mivel minisztérium adta ki 106 fő nyaraló szerepelt.


    WWW.Pszicho.Net

    VálaszTörlés
  17. A főorvosnő simító kérése után, a minisztériumból adták ki a 106 fő nyaralásáról szóló jegyzőkönyvet.Úgy emlékezem.Akkor most hány beteg és hány rokon nyaralt valójában? Miért is javították át, a létszámot? Akkor is csak 33 volt a lakó?
    Fizették a nyaralást is meg az Intézeti ellátást is ! Miért két helyre fizetettek velük egy időre?
    Bennfentes

    VálaszTörlés
  18. Ezzel már nincsen gond. Minden papír a megfelelő helyen van!

    VálaszTörlés
  19. Szakmai munka, nyugalom, az elvesztett bizalom újraépítése! Erre van most szükség. A gyűlölködés, a személyeskedés nem ide vezet.
    Szeretnénk, ha a jogsértő intézkedések, és azok következményei eltakaríthatóak lennének. Most már indulatok nélkül, csak a tények a fontosak Mostantól ne valami ellen, hanem valamiért szálljunk síkra! Álljunk ki közösen a lakókért meggyőződésünk, a hitünk mellett, és egymásért!
    A nagytakarítás meg közben folytatódik!
    A szemetet ki kell söpörni! fertőtleníteni se árt!Minden tiszta legyen! Mária

    VálaszTörlés
  20. Kitakarítani ez a legfontosabb! Takarítani takarítani!

    VálaszTörlés
  21. A közalkalmazotti összejött!!! Elcsalták az egészet!!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)