2010. november 23., kedd

Pikszisben(t) - kint


Egy megmosolyogtató történet, csak hogy érzékeljék önök is…

Az egyik csókos, aki állítólag besúgó is egyben, kirinyálja (kisírja) magának az ingyen étkeztetést. Munkavégzését tekintve ellenőrzi, többek között, hogy megtörténik-e a szabadságok részarányos kivétele az összes dolgozó részéről! Ennek törvénytelenségére korábban felhívtam a vezetés, majd az ő figyelmét is. Hiszen, hogyan pihenhetné ki a dolgozó az éves fáradalmát, ha havonta két-három napot kell kivennie? 
„Tudja ő, de ezt kell csinálnia!” válasszal buzgólkodik a törvénytelenség megvalósításában, mint ellenőr. Pontosan, amolyan belső ellenőr helyettesféle, igaz a munkaköre szerint foglalkoztatós, vagy szociális nővér a beosztása. (Ez nálunk rendszeresen változhat.) 
Az egy főre kiállított ebédjegyével – amit persze nem kell kifizetnie -, megy étkezni, ételhordóval a kezében. Az ételosztásnál általában bejelenti, hogy ő ezt nagyon szereti… Aztán leül, eszik egy kis levest a tálból, a többit (teljes ebéd repetás adaggal kiharcolva) elviszi ételhordóban… Nincs értelme őt ellenőrizni, mert nincs is rajta a befizetési listán… 
Nem értenek ugyan egyet vele, de ápolni kell a jó kapcsolatot, hiszen a konyhát is ő ellenőrzi a munkája során… ezért jól megpakolják ételesét. Nem mintha lenne takargatnivalójuk, de kinek hiányzik még egy belső ellenőr, aki napokig a nyakukon ül, és még nehezebben dolgozhatnának, az egyébként is szűkre szabott létszámmal…
A megerősödése csúcsán pedig egyszerűen kijelenti, hogy ő annyit kér, mint B. Andrea főápoló asszony, aki szintén egy adagot vinne, de hat fasírt landol az ételhordójába… Ez már mégis csak sok. Ettől a kottyantásától  – a hálózatnak köszönhetően, még aznap visszajut a főápoló asszony fülébe - kiesik a pikszisből, amit szán és bán, s azt se tudja, hogy pedálozza vissza magát  Állandóan sírdogál, persze mindig magánéleti ürüggyel… Ekkor van a leggyengébb ponton, most alkalmas kicsinálni, gondolja az igazi „gáncsoskodó” a csoportban, B. Andrea barátnője. Két legyet üthet egy csapásra, imponálhat barátnőjének, s megbosszulja alulmaradását egy korábbi  vitájukban. Intézkedése nem várat magára, hősünk se’perc alatt máshol (más munkakörben, a 7. osztályon) találja magát…
No de visszatérve a történetére, amikor volt jegye, amiért nem fizetett, egy napi távolléte kapcsán átruházta ebédjegyét nélkülöző kollégájára, aki örült az ebédnek. Aztán amikor visszatért, legombolta a kollégáról az ebéd árát!
Nem sokat változtat a helyzeten az a tény, hogy abban a tudatban élt, mi úgy tudjuk, fizet az ebédért!

Azt azért elárulom, a történet belülről, nem is olyan megmosolyogtató…

Az elbeszélés kapcsán, párom háromszor nyúlt a gyógyszeréért… Ön hányszor tenné ezt?
Rejtvény mindenkinek: Hány nonszenszt talál a leírtakban?



Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net           Kiskunhalas

26 megjegyzés:

  1. A két kolléga vitájának a tárgya, a függetlenített csoporttag (ebédes) megkerülte a csoport helyettes vezetőjét (Senkit), aki ezt kifogásolta... A tét nagy: kinek áll jobban a szénája a főorvosnőnél!

    Azt hiszem ezt kívülről nem lehet érteni, de ezek vérre menő harcok, játszmák a hálózat tagjai között...
    Ki van közelebb a tűzhöz!?

    VálaszTörlés
  2. Majd megtudjuk,mert hamarosan sok harmadfokú égési
    sérültet fogunk megismerni!!!!

    VálaszTörlés
  3. Megfejtés: 21!
    Jó a válasz?

    VálaszTörlés
  4. Ha már ennyire adakozik az intézet, akkor miért ezek az emberek kaptak ingyen étkezést? Miért nem az éjszakás nővérek? Akik lehet, hogy nem is otthonról mentek be éjszakára dolgozni, hanem lehet, hogy napszámból. Milyen jól esett volna nekik egy-egy tányér leves. És nem kell hatalmi harcot vívni.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Na már megint itt van Figyelő Böskénk! Ő már csak tudja, hogy mit okoznak a pszichiátriai gyógyszerek, főleg ha nem is együtt adhatóak!

    VálaszTörlés
  7. Szedi ő is hamarosan! Csak ne nekem keljen kimenteni amikor a sz@r összecsap a feje felett!:)

    VálaszTörlés
  8. Az ingyen evesrol en is tudok meselni! Fonover 2 ebed haza a gyerekeknek, 1 ebed megeszi,1 ebed a ferjnek! Fizet 1-et!!
    Tudok olyanrol is, hogy betegallomanyba volt a dolgozo es amikor ment dolgozni visszamenoleg kikellett fizetnie az ebedet arra a honapra amikor nem dolgozott. Lehet bejart ebedelni? Ketlem mert senki nem latta!
    Na ki ehetett a nevere?

    VálaszTörlés
  9. Az azért pofátlanság,hogy ha nem dolgozik akkor is fizessen az ebédért.Ki eszi meg ha Ő nincs ott? De az is,hogy valakik azért egyenek ingyen mert a magánélete nem jó! Mikor nekünk kaját találtak este a hűtőbe az éjszakásoknak hagytuk és jött egy nagyokos ellenőrizni és ki dobálta a kukába!Az a nagy okos nem gondolta,hogy éjjel ha valamelyik ápoló megéhezik milyen jól esik neki.Az egyik ingyen eheti 2-3 adagot viheti az elfogadott de 3 szelet párizsi az éjszakás dolgozónak nem fogadható el.Még az ilyen egyszerű emberséges gondolkodást nem értik,akkor ne várjuk el tőlük a beteg gondozást, beteg verés nélkül kell végre hajtani.

    VálaszTörlés
  10. Jó ez már ha a kaja miatt is marják egymást .Fellépett az irigység.Egyik közelebb van a tűzhöz mint a másik és ez baj.Lesznek itt még cifrább dolgok is amit mondanak egymásra.Csak szoruljon a hurok egyre jobban a nyakuk köré.
    Érezni lehet,hogy érzik már.Néró

    VálaszTörlés
  11. A Figyelő évekig a lakók kajáját ette a 2. osztályon, térítés nélkül!
    Hát bőr az van arcán, jó vastagon!
    Eüs

    VálaszTörlés
  12. A főorvosnőtől nem véletlen akartak megszabadulni a kórházból. A Katona főorvos ki is jelentette, "vagy ő, vagy én"!
    Honnan tudná, milyen gyógyszert lehet a másikkal együtt felíratni!? Azt kellene megvizsgálni, hány beteg halálát okozták tudatlanságukkal, lumpen életmódjukkal!!

    VálaszTörlés
  13. Még a betegek össze kapart maradékát sem érdemelte
    volna meg ,milyen aljas dolog ebéd előtt turkálni
    más kajájába,mert biztos,hogy a tisztálkodó eszköz
    a javát kiválogatta a mondva csinált igazgatónőnek!

    VálaszTörlés
  14. Ha a Figyelő ebédet fizetett volna, akkor nem jutott volna alkoholra. Ne sajnáljátok már tőle, ha nem is akadt meg a torkán. De az alkohol a máját hizlalta. Ez egy jó hír!):)

    VálaszTörlés
  15. Figyelőnek: inkább tőle, mint érte...

    VálaszTörlés
  16. Érzem az írásokból, hogy egyre nő a feszültség. Biztos a pénteki közgyűlés miatt idegesek egyesek. Én kifejezetten várom, hogy mi fog történni. Ha valaki megtudja, kérem tudassa a többiekkel is. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  17. A gyógyítása értékeléseként a betegek tányérját esetleg kinyalhatta volna,A beteg ha jól lakott utána. Nem P:P. Hanem dolgozó!

    VálaszTörlés
  18. Arról az ebédesről beszélsz aki B.T.volt kertésszel szerelembe esett.A pénzéért családi perpatvart is vállalta!!Most nincs pénzes pasi aki fizette volna az ebédjét?!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  19. Az élelmezés vezető a főápolónő szomszédja, vagy az a diétás nővér?

    VálaszTörlés
  20. Mindegy, a szomszédság nem fertőző betegség...
    Szerencsére.

    VálaszTörlés
  21. Ezeknél azt sem tudni!:)

    VálaszTörlés
  22. Értük kezeskedem.

    VálaszTörlés
  23. "Állandóan sírdogál, persze mindig magánéleti ürüggyel…" - ezt, a kollégái mesélték...
    Amit nekem sírt, az köztünk maradt, mint a többi is!
    Remélem, ezt ő is elmondhatja magáról...
    A történet pedig nem róla szól, - bár ő a főszereplője,- hanem az intézmény abszurd működéséről!

    VálaszTörlés
  24. De az igazat elmondanák már nem is esne róluk szó.

    VálaszTörlés
  25. A dolgozók szabadságának részarányos kivételét (havonta két nap) sokan sérelmezték. Persze ez csak a beosztottakra vonatkozott.
    Levélben többen, többször kérték a munkaügyi főfelügyelőségtől a panaszuk kivizsgálását: nem történt semmi. Nem találtak rendellenességet. Ha igen, sem intézkedtek a törvénytelenség megszüntetéséről.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)