2011. január 3., hétfő

Hatszor erőszakolt meg egy férfi ápoltat?(idézzük fel)


A pszichiátriai otthon két ápolónője tavaly januárban jelentette fel a kollégákat, melynek nyomán vizsgálatot indított a rendőrség és az ügyészség.
„A szexuális dolgokkal kapcsolatban show-műsorszerűen buzdították őket, főként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre” – mondta az otthon egyik volt dolgozója. Egy másik még ott dolgozó ápolónő pedig azt mondta, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást. Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az előző este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, hogy érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az ügy kirobbanása után nem sokkal, február elején közleményt adott ki, melyben közölte: "Sem a belső, sem a független szakmai szervezetek által lefolytatott vizsgálat nem tárt fel olyan visszaéléseket, amelyek a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának munkatársaival szemben a sajtóban felhozott súlyos vádak megalapozottságát alátámasztotta volna."
A hatósági vizsgálatok során azonban az otthon három férfi dolgozója ellen merültek fel olyan adatok, amelyek alapján letartóztatásuk mellett folyt ellenük a nyomozás.
A júliusban elkészült vádirat súlyos bűncselekmények elkövetését rója fel az ápolóknak. Az ügy elsőrendű vádlottját azzal vádolja az ügyészség, hogy 2009 nyarától 2010 januárig hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat. A másodrendű vádlottnak akaratnyilvánításra képtelen személy ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie. Az ügy harmadrendű vádlottja súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, illetve védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt áll majd bíróság elé.

Jelenleg mindhárom vádlott szabadlábon van, azonban január 10.-én tárgyalásuk lesz.

10 megjegyzés:

  1. Az orvosok meg olyan részegek voltak,hogy egy hét után józanodtak ki, és jutott eszükbe be küldeni a kórházi vizsgálatra.Azonnal küldeni kellett volna vizsgálatra és jelenteni a rendőrségen.
    Az ilyen esetekbe az Orvosnak szakmai vezetőnek
    főnővérnek és az Igazgatónak is felelőssége van!
    Itt látható milyen fontos a beteg igazát megkeresni! Csak a hatalom és a pénz, na meg az alkohol az első! A betegért kiállni az meg nekik az utolsó helyen van.Ugye kedves Figyelő
    te nem figyelsz,vagy ha nézel nem látsz vagy egy helyett ötöt látsz.Ezt a részegség teszi!
    A valóságot nem látod vagy nem érted. Nem hibáztatlak sajnállak,hogy ezt tette veled az alkohol.Kivetkőztél magadból orvosi tudásból emberségből,és a hazugságot próbálod magadnak is bemesélni,te lehet,hogy elhiszed de a dolgozók zöme már meg értette,hogy csak is az igazság a betegek védelme fontos! Munkás

    VálaszTörlés
  2. Ha egyszer jelzik azonnal a vezetőknek mi történt akkor miért csak egy hét múlva vitették orvoshoz vizsgálatra! A beteg azonnal jelezte, fájt neki a hátsója de rá se hederítettek! Egy hét után nem gyógyult akkor már eltudták vinni orvoshoz?

    VálaszTörlés
  3. Az egyik vádlott elárulta az interjúban- amikor kiderült!!

    VálaszTörlés
  4. Kukucskának annyi,meg a többi vezetőnek is!
    Elég szomorú,hogy még mindig átléphetik az intézet
    kapuját,és meg nyomoríthatnak beteget, dolgozót
    egyaránt!Hosszúkezűnek köszönhetően,még mindig
    itt rontják a levegőt!
    A vezetőkkel együtt az összes, az üggyel negatívan
    kapcsolodó mufti is kapja meg a büntetését!!!

    VálaszTörlés
  5. A Fenntartónak is vannak felelősei azokat is meg kell kérdezni miért mehetett eddig az Intézeti probléma? Hiszen tudtak róla,jelezve volt.XY

    VálaszTörlés
  6. Roppant jó lenne ha kegyetlen keményen meg lenne bírságolva az intézmény felelős (az?) vezetője és az össze beosztottja!
    A felsorolt bűncselekményeken kívül miattuk sok ember nem meri pszichés gondjai miatt felkeresni a pszichiátriát!
    Csak Dr. Jozef Mengele működésékez tudom hasonlítani a vádlottak cselekményét!
    Ne feledjük, országunk lakosságának a mentális státusa rengeteg kívánnivalót hagy maga után.

    VálaszTörlés
  7. Nem kellene túlzásokba esnünk.
    Azt, hogy pontosan mi történhetett, és hogy a bántalmazások milyen körülmények között, és milyen előzményeket követően, milyen formában valósulhattak meg, csak kevesen tudhatják. A ő tanúskodásuk adhat csak teljes választ. Addig próbáljunk meg tartózkodni az ügy részleteinek - találgatáson alapuló - taglalásától.

    Minden, konkrét és bizonyított tényt a Blog részletesen közölni fog!


    Perennis

    VálaszTörlés
  8. Az első részlet már hétfőn este megjelenhet.

    VálaszTörlés
  9. A csütörtökit jobban várom,akkor már 4 nap eredményéről tudhatunk.

    VálaszTörlés
  10. A "buzdítók ellen" semmilyen eljárás nem indult. A mai napig a betegek mellett dolgoznak!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)