2011. január 23., vasárnap

A Közalkalmazotti Tanács tagja voltam...


Közalkalmazotti tanács tagságába való beválasztásom óta, mondhatni folyamatos nyomás alatt dolgozom…
Rendszeresek a munkakör módosítások, a napi ellenőrzések, a rapotrahívások… A vezetés kirekesztő, együttműködést megtagadó magatartása jellemezte a működést. Egyetlen témakörre szorítkozott a közös munka: az év végi beszámoló aláírása… Az ezzel kapcsolatos – lényeget érintő – észrevételeimet, mérlegelés nélkül, figyelmen kívül hagyták (kompetenciahatárok, valótlanságok)…
Működésünk 6 évében, soha nem jutottunk el a közalkalmazotti tanácstagok számára rendezett konferenciára… A meghívót sem kaptuk meg.
Egyetlen egyszer sem kérték ki a véleményünket, semmilyen jóléti ügyben, mint nyaralás, segítés, jutalmazás, kitüntetés, jelöltállítás, szavazatszámlálás, étkeztetési hozzájárulás, nővérszállón történő elhelyezés, nővérszálló bezárása… Sőt, a nővérszálló bezárásáról utolsónak értesültem, a lakókocsi üzemen kívül helyezéséről, tartásáról pedig ellenkező ígéretet kaptam (Lakókocsi szolgált korábban a dolgozók – személyválogatás nélküli – nyaraltatásához.).
Nem egyeztették velünk a költségvetési tervezetet, sem a 10 %-os leépítést, sem a nyugdíjasok elbocsátását, sem a szabadságolási tervet, sőt, ez utóbbit többszöri kérésem és figyelmeztetésem ellenére, folyamatosan jogszabályellenesen adták ki (részarányosan vetették/íratták ki a dolgozókkal)…
Az összes, - dolgozók érdekében tett - javaslatunkat lesöpörte igazgatónő az asztalról… Pl. étkezési hozzájárulás, nyaraltatás (lakókocsiban), beiskolázási támogatás, 6 órás munkaidő többlépcsős bevezetése, kártyapénz kifizetése, bérmegtakarításból jutalmazás, Mikulás-csomag, valamint alternatív jutalmazás (könyvutalvány, fitness bérlet, uszoda-bérlet, színház bérlet, konditerem…), - mondván, nincs pénz. Előzetes igényfelmérést követően megszerveztük a dohányzás leszokását segítő vizsgálatot helyben, kedvezményesen, de igazgató asszony nem engedélyezte az intézmény területére történő belépésüket, hiszen akkor mit szól majd a halasi konkurencia, nevezetesen, a Hospinvest gazdasági igazgatójának felesége!?


Folyt. köv.



Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk: ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

7 megjegyzés:

  1. A hatalom "MÁMORÁBAN"ezek mindent megtehettek!

    VálaszTörlés
  2. A fenti írásba amiket felsoroltak abból Mit kaptunk meg? Mert Én semmit.Lehet,hogy ez is pofára megy?Aki nyal az kap a többi meg nem.""x""

    VálaszTörlés
  3. Így működik nem tudtad?

    VálaszTörlés
  4. Az a kicsi csínytevés mennyi forintot jelent?
    10 év alatt 220 dolgozó kártyapénze.Hány millió?

    VálaszTörlés
  5. Kajajeggyel, többi juttatással mi van?

    VálaszTörlés
  6. Neked nem jár semmi!

    VálaszTörlés
  7. tudom! nem kaptam.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)