2011. január 7., péntek

Tehetetlen tettesek


Nem tudom, hogy miért vállalja túl magát  valaki…  Folyton el akar jutni valahova, ahonnan máris magasabbra tör, nincs megállás… Bizonyítási kényszere, kisebbrendűségi tudata miatt nem hagyja leállni…
Nem képes senki etikus módon, több munkakört betölteni a szakmai elvárásoknak megfelelően… Erről már írtunk többször, lásd pl. ITT! ITT!  és  ITT!

Igazgatónőt mindkét munkahelyén, többször is elmarasztalták Megállapítást nyert többek között, hogy az évek óta tartó nyaraltatások alatt a betegek duplán fizettek… Sajnálatos módon azonban a betegek pénzének visszafizetését, azóta is elmulasztotta megtenni.
A zsanai intézmény működésével kapcsolatosan a közigazgatási hivatal szólította fel a feltárt törvénytelenségek megszüntetésére… Mindezek ellenére sem takarózhat azzal, hogy a sok munka miatt nem tudott kellő figyelmet szentelni az intézményben történtekre…

Azzal védekezni, hogy ő(k) nem tudták mi történt, már hazugságnak is gyenge állítás lenne, hiszen jegyzőkönyvek sokasága tanúskodik a visszaélésekről. A súlyos korábbi visszaélésekről… többek között szexuális bűncselekményekről, bántalmazásokról, lakók pénzének és egyéb értékeiknek eltulajdonításairól, amiket elhallgattak a hatóságok elől… S még ha a jegyzőkönyvek közül többet sikerült is eltüntetni azóta, a tanúk nagy része, még emlékszik a történtekre, s tanúsítani is hajlandó… Már aki túlélte, hiszen sokan elhunytak azóta… Lásd: ITT!, ITT! , ITT!  és ITT! 

Hogy mi lesz az intézmény jövője, - sokak szerint - attól függ, milyen párt áll az igazgatónő mögött,  s az ellenpártnál erősebb-e. Hogy igazgatónő mögött melyik párt áll, az nyilvánvaló… az MSZP, az SZDSZ, és a Fidesz… mikor melyikkel erősebb a kötődése… 
Én nem hiszek ebben, hiszen tíz év óta nyílt titok ami az intézményünkben folyik, így hát sem az MSZP-s, sem a megyei Fideszes vezetés nem védekezhet azzal, hogy nem tudtak róla… Mindenki tudott róla… A hálózatnak köszönhetően, a legapróbb eseményről is (Lásd. ITT!). A panaszos levelek rendre mentek (pártvezetéstől, pártállástól függetlenül) a fenntartóhoz, majd postafordultával jöttek vissza igazgató asszony kezébe… Így hát ő, személy szerint többszörösen, több olvasatból is értesült ugyanarról a problémáról… tudják, a „bizalmasai” által, a fenntartói értesítésen át, valamint a panaszos levelek visszaérkeztetésén keresztül… Arról nem is beszélve, hogy a leveleket megelőzően általában az érintettek személyesen kértek meghallgatást panaszuk kivizsgálása ügyében… Tudott a fenntartó a munkatársakat szándékosan ért egészségkárosodásról, hiszen erről többször tettem említést én magam  is panaszos leveleimben, majd személyesen is. (Lásd: ITT!, ITT! és ITT!
Sok ember kényszerült fenyegetés miatt elhagyni az intézményt, sok dolgozó pedig – az állandósult vezetői terror okozta stressz miatt - megbetegedett, s gyógyszert szedni kényszerül… Több munkatárs az üldöztetés miatt tartós táppénzen van, veszélyeztetve ezzel megélhetését, ahol egyébként munkahelye részéről további zaklatásnak vannak kitéve… 

Igazgatónő saját elmondása szerint, egyben hibázott: hogy nem bocsátotta el azt a három embert… Hogy arra a három emberre gondolt-e akiket a két nővér jelentett, vagy a másik háromra, akik ellen vádat emeltek, vagy három kollégára, azt az önök képzeletére bízom… Az azonban furcsa, hogy bármelyik három emberre gondolt is, mégsem kezdeményezett ellenük fegyelmi eljárást… (Egy ápolóval szemben kénytelen volt mégis lefolytatni a fegyelmi eljárást, de csak azért, mert a kórházból észlelték a betegbántalmazást, és már nem lehetett házon belül elsimítani. A belső vizsgálat a tanúvallomások alapján vétlennek ítélte az ápolót, akiből a későbbiek során – szintén tanúvallomások alapján - mégis vádlott lett!? Ki, mikor, miért hazudott?
Érthetetlen, hogy egy felelős pozícióban lévő vezető ezek után, mindössze ennyi önkritikára képes.

Sem az intézmény vezetése, sem a fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat soha többé nem védekezhet azzal, hogy nem tudtak arról, ami az intézményünkbe történt!
Tudtak róla, tehát szándékos veszélyeztetésről beszélhetünk. Annál is inkább, mivel egyetlen érdemleges intézkedést sem hoztak a visszaélések megszüntetése érdekében! Sőt, olyan vizsgálatokat vezényeltek le, melyben a vizsgálódás nem a tényfeltárást (Lásd: ITT! és ITT!), hanem a fenntartó álláspontját (miszerint nem történt semmi! Lásd: ITT!) igyekezett igazolni (Lásd: ITT! és  ITT!) a feljelentő nővéreket, pedig munkájukban, személyükben elmarasztalni…

Kíváncsian várom, hogyan próbálnak kibújni a felelősség alól… Hiszen, a problémák szőnyeg alá söprésével több ember (lakó és dolgozó) halálát okozták!

Várom válaszukat, kicsit méltóbbat, mint az eddigi fenyegetés, feljelentés, ellehetetlenítés…
Új idők következnek, új kihívásokkal, új válaszokra várva…

Türelmünk végtelen, az idő azonban véges.



Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

17 megjegyzés:

  1. Az igazgatónő a felelősséget hárítja de nagyon.
    Ez alól Ő már nem bújhat ki.Ha egy kicsit is elgondolkodott volna a saját hozzáállásán akkor már a bántalmazókat nem is alkalmazta volna a bírósági döntésekig. Megnyugtatta volna a hozzátartózókat,hogy bántalmazók nem lehetnek a betegek közelébe.Ez helyett Ő sétát szervezett a betegverők védelmére rágalmazta,rágalmaztatta a tényt feltáró nővéreket.Ezzel még a saját alkalmatlanságát bizonygatva. A dolgozókat hazugságra bírta rá pl: összeférhetetlenségi stb.Az Igazgatónő legalább olyan hibás a megtörtént esetekért mint a verőlegények.
    Remélem kap is annyit mint a három vádlott. Együttesen gondolta! Azért az orvosoknak a felelősségét se felejtsük el,mert nekik egy bántalmazott sérüléseit kellett volna tudni hiszen ketten vannak 350 betegre.Persze ha a beteget is nézték volna nem csak a füzetet akkor más lenne a véleményem.Bennfentes

    VálaszTörlés
  2. A megyei fenntartó,TUDATOSAN hazudott a médiának,
    amikor politikai támadásnak állították be saját
    bűncselekményeiket,így próbálva elterelni a figyelmet a valós dolgokról!!!

    VálaszTörlés
  3. Nem-e kéne rendet tenni tisztelt Fidesz vezetőség!

    VálaszTörlés
  4. Felhívnám figyelmüket,hogy ideje lenne eltakarítani,a megye éléről,ezt a megtébolyodott
    megyei legnagyobb GURUT!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Ugyan már ezt nem szabad,mert ez még tud rombolni,
    mert ez a bor reklámozásán kívül csak ehhez ért!!!

    VálaszTörlés
  6. Sokra fogja vinni a Fidesz,ha ilyen tartó "pillérekre"TÁMASZKODIK!!

    VálaszTörlés
  7. Ki tudja mi lesz a vége ennek a bűncselekmény sorozatnak,de le szögezhetjük,hogy az események 3/4-részéért a fenntartó a felelős,mert ha akartak
    volna tenni ellene legalább annyira mint ahogy nem,akkor a kezdet kezdetén ez mind meg előzhető lett volna !!!UGYAN MÉRT NEM TETTÉK A KÖTELESSÉGÜKET!!!

    VálaszTörlés
  8. A Kard utca sarkán van egy palota,APEH kartás
    boldogtalan térjen be oda!!!
    Mikor kijön,és ha rendesen végzi a dolgát,sokkal
    boldogabb lesz!A jól végzett munka"NEMESÍT"!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Az APEH nak már régen vizsgálódni kellene tudtommal.

    VálaszTörlés
  10. A halasi Adócsoport vezetője is sétált a tüntetőkkel! Ő több szinten is érintett:
    1. a főnővér révén,
    2. a hivatásos gondnokságai ügyében (lányai helyett is ő látta el a teendőket!),
    3. az érdekképviseleti fórum tagjaként!
    Sőt, számon kérte az ügyészt, hogy őt nem értesítették a gondnokoltjai kihallgatásáról!
    Vajon miért? Mert akkor felkészítették volna a betegeket, mint a belső vizsgálatkor?
    Kérdés az is, meddig ér el az ő keze, APEH ügyben...
    Hamarosan erre is fény derül!

    VálaszTörlés
  11. Lehet,hogy messze elér a keze de Ő vajon fizetett e adót a betegek gondnokságáért kapott összegből.
    Meg miért a betegverők oldalán sétált? Ő a betegek után kapja a tisztelet díjat. Ő is elfordult a betegektől akkor mit veri a nyálát?
    Neki is kötelessége lett volna a verések jelentése!Vagy a 70 betegből senkit nem bért sérelem? Vagy nem is érdekli,hogy mi van a betegekkel? 70 beteg főállású gondnoknak is elég sok nem,hogy neki a munkája mellett.
    Különben is a főnővérhez jön nem a betegekhez.
    Pár szem szaloncukor karácsonyra és már le is csöngette a gondnokságot.Munkás

    VálaszTörlés
  12. Ez a gondnok egy aljas sze..t l..a!!

    VálaszTörlés
  13. Biztos kevés volt az Apehos apanázs!
    Nincs ezeknek szégyen érzetük!!!

    VálaszTörlés
  14. Persze hogy kevés volt minden pénz,mert kellett a
    "tündér lánkára"!Vén kulyon!

    VálaszTörlés
  15. A "kedves" igazgatónő nem csak abban hibázott, hogy nem bocsátotta el azt a 3 embert! Már abban is hibázott, hogy egyáltalán kiállt mellettük! Ezzel bizony magára vonta a figyelmet, mi takargatni valója lehet, ami talán még ezeknél a bűncselekményeknél is nagyobb! Persze most már bánhatja, hogy nem volt elég esze, nem volt taktikus, a tanácsadóival együtt.
    Annyi esze azért még van, hogy nem az intézet orvosaival kezelteti magát.:)))

    VálaszTörlés
  16. Ezeknél nincsen taktika, csak: ...nekem, nekem, nekem!!!

    VálaszTörlés
  17. Ha az Intézet nagy tudású orvosaival kezeltetné magát akkor Ő is a betegek közé kerülne hamarosan.
    Pár pohár után már olyan gyógyszereket írnának fel neki ami nem,hogy nem használ hanem még árt is.XY

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)