2011. február 11., péntek

Nincs új a nap alatt - Közalkalmazotti tanács választása I-II.

  
Három közalkalmazotti tanács választását éltem meg…
Az első választás alkalmával, legtöbb szavazattal és bizalommal elnöknek választottak… Az ülést követően, mire fölértem, hívatott az igazgató asszony, s olyan dolgokat kért számon, amikről nem határoztunk, csak érintőlegesen beszélgettünk róla… Többször megfenyegetett, ha követelőzünk (munkaruha, étkezési hozzájárulás…), működésképtelenné tesszük az intézményt!
A közalkalmazotti kedvezmény igénybevételét, kisebb hadjárat követte… A személyemet érintő munkahelyi presszió és folyamatos zaklatás ebben az időben  kezdődött, és mind a mai napig tart.

A második választást belső, vezetői kampány előzte meg. Előre megmondták kire kell szavazni, hogy ne kerülhessek be újra a tagságba… Ezt többen megerősítették. Az eredmény 3:2 a vezetők javára… Újra a legtöbb szavazatot kaptam, de az elnökválasztáson szavazategyenlőség alakult ki… K. Judit a hetes osztály főnővére, ragaszkodott az elnökséghez, így lemondtam róla, abban a reményben, hogy az egyetértés közte és a vezetés között, gyümölcsöző együttműködést hív életre, ami a munkatársak javát szolgálja… Nem így történt…
A tanács továbbra is két részre szakadva működött… Egyik tanácstag elmondása szerint, a három tanácstag bekerülésének előre megbeszélt, határozott célja az volt, hogy engem kirekesszenek…

Eltávolításom céljából, táppénzes távollétem alatt, az ominózus lufis tüntetés után, aláírásgyűjtést szervezték, a vezetők támogatásával a közalkalmazotti tanács visszahívására. /Ezt megelőzően és követően a közvetlen munkatársaim – felsőbb utasításra – összeférhetetlenségi indítványt adtak be ellenem…/
A tanács megszűnése ügyében összehívott értekezleten – valószínűleg jogi tanácsra –, végül is nem vetették be ellenem az aláírásgyűjtést. A visszahívás indoklásában semmi konkrétum nem szerepelt, sőt személyemet sem nevezték meg… A visszahívás helyett, indoklás nélkül lemondtak a jelenlévő közalkalmazotti tanácstagok… engem kivéve, mindnyájan.
Új választást írtak ki tanácsom ellenére, nem megvárva az intézménnyel kapcsolatos történések kimenetelét.

Folyt. köv.

Előzmény: ITT! és  ITT! és ITT! és ITT!


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk: ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

8 megjegyzés:

  1. Akik lemondtak mi a f@szt keresnek megint ott mint közalkalmazotti tanácstag?

    VálaszTörlés
  2. Ha egyszer valaki lemond minek vállalja újból?
    Valami nagy okos javaslatára? Ez így gusztustalan etikátlan a lemondott személyekre nézve.Talán önkritikát kellett volna gyakorolni nekik.
    Gondolják,hogy ezek után semmi felelősségük nincs a betegverésért hazugságaikért a tüntetésért az igazság ellen. Itt minden etikátlan! Munkás

    VálaszTörlés
  3. Le sír róluk az embertelen hozzáállás!

    VálaszTörlés
  4. Ezek nyakig benne vannak a pácba,a szakmai vezetőnek volt ilyen javaslata.Azért ezek lettek megválasztva.Annyira volt igazságos a választás is mint a beteg gondozás,vagy a betegek védése.
    Munkás

    VálaszTörlés
  5. European Court of Human Rights
    Council of Europe
    67075 Strasbourg-Cedex
    France

    Fax: +33 (0)3 88 41 27 30

    VálaszTörlés
  6. Ez még jól jöhet nekünk is.

    VálaszTörlés
  7. A dolgozóknak kellett volna dönteni kire akarnak szavazni!Gondolom ha nem kötelező lett volna nem a bántalmazókra és azokért hazudozó emberekre szavaztak volna.

    VálaszTörlés
  8. Majd változik a helyzet már csak egy hónap és lesz
    a tárgyalás sorozat.Remélem ítélet is születik.XY

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)