2011. április 16., szombat

Meddig tart ez az embertelenség?



 


Sajnos még a bizalommal, optimizmussal jövőbe tekintő emberben is elhatalmasodik a teljes remény vesztettség.
Ezt fokozza a rossz munkahelyi légkör, az egymás utáni megbetegedések híre.  Ezeket a betegségeket próbáljuk titkolni, mert saját érdekünkben jobb, ha nem kerül napvilágra. Hogy miért? Mert ha észreveszik valakin, hogy problémája van, jobban járt volna ha meg sem születik.

Csak végig kellene járni az intézetet  egy munkájához értő pszichiáternek, rögtön látná a munkatársak arcán a félelmet, sőt azt is látná, hogy a félelmet a vezetők, és a holdudvarukba tartozó kedves rokonok, barátok váltják ki. Az intézet pszichiátere azért nem látja, mert ő is a népnyúzók közé tartozik.
 

Ebben a gazdasági helyzetben nagy úr a munkahely!  A megélhetés a mai világban mindent megér! Pedig nagyon nagy árat fizetünk érte!  Úgy, mint magas vérnyomás, pszichés megbetegedések, pajzsmirigy betegségek és cukorbetegségek. Sorolhatnám még tovább, de azt elmondom, hogy az itt szerzett pajzsmirigy betegség műtéte után rehabilitációra, a legnehezebb osztályra tették! Ami nem öl meg, az megerősít! Ez a kedves vezetőinkről sokat elárul, de arról is, hogy az elmúlt másfél évben mik történtek az intézetben! 

Nem szabad egymással beszélni! Néha összenézünk, de arra is vigyázunk, hogy valaki meg ne lássa! Kémlelő ablakot vágattak mint a börtönben. Kell annál megalázóbb, hogy a reggel magammal vitt ebédemet az intézet főorvos asszonya, kézmosás nélkül áttúrja!? Hátha azt ebédelek, amit a lakóktól ellopok!  Ő és kedves férje ezt csinálta: először a 2-es, majd az 1-es osztályon a betegek ebédjéből, először nekik szedtek. Elvégre kifizette a beteg!  Osztályt azért váltott, mert a 2-es nyugdíjas főnővérét igazgatónő, időközben Zsanára vette át főápolónak, így maradt az 1-es osztály.
 

Itt már régen nem csak a gazdasági és egyéb visszaélésekről van szó! Pedig azok is megtörténnek! Ezt még tetézi kőkeményen a hatalommal való visszaélés! Aki eddig nem dolgozott, most sem teszi! Minek is? Eddig is fizettek érte, most meg főleg, mivel túl sokat tudnak egymásról!
 

Tisztelt Dr. Balogh László úr örömmel hallottuk, hogy Ön arra kérte  az Elnök urat, hogy szüntesse meg ezt az áldatlan állapotot, ami az intézetben kialakult.

Könyörögve kérjük, álljanak ki mellettünk addig, míg az egy-két öngyilkosságot nem követi még esetleg több is! Ott és akkor a főnővérnek parancsba volt adva, hogy ki kell csinálni a dolgozót!  (Felsőbb utasításra!) Sajnos egy gyengébb idegzetű munkatárs volt, így túl jól sikerült a kicsinálás.
 

Az intézetben kb. 50 fő a rokon és a jóbarát, tehát ez azt jelenti, közel 150 fő van, akinek illik meghúznia magát. "Mert ha nem tetszik a rendszer szabad elmenni!" Vezetőink kedvenc mondását idéztem.
 Ezen túlmenően rossz hírét keltik a szakmának is az intézetben folyó ügyek, megyén belül és kívül, sőt már országhatáron is túl.
Mikor lesz vége? A gazdasági válság nem azt jelenti, hogy aki az én állásom fölött dönthet, azt elvtelenül védem! Ezt próbálják Önök, akik jól látják az intézetben folyó ügyek tarthatatlanságát, a Tisztelt Elnök úrral megértetni!
 

Ne 150 ember menjen el egy munkahelyről azért, hogy az ott maradó sógor, koma, férj, feleség gyerekestül jól érezze magát. Félműszakban teljes fizetésért!

Kérjük Tisztelt Dr. Balogh László urat, képviselje érdekeinket, ezáltal nyerje vissza az intézet a hitelét, elismertségét!

11 év rombolását, züllesztését nehéz lesz feledtetni, de mint tapasztaltuk, ha egy munkahelyen összefogás és béke van, szárnyakat kap a dolgozó. Jelenleg csak feszültséget és félelmet viszünk haza családunk körébe is.

Annyit nem keresünk, hogy ha végleg lerobbanunk, legyen miből a továbbiakban megélni. Az erkölcsileg tiszta munkahelyhez mindenkinek joga van, csak sajnos mi nem tudunk élni vele! 

Nem a mi hibánkból!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

19 megjegyzés:

  1. Erkölcsileg tiszta munkahelyhez valóban jogunk lenne.De mint régebben írták ez egy kupleráj.
    Szexel minden ellenőrt le lehet kenyerezni.
    A hazugság csak megér ennyit? Miért nem akkor cselekedett a Fenntartó amikor a jelentőt le akarták beszélni a jelentésről,Nagy Lászlónak és Mócza Györgynek miért nem jutott eszébe,hogy becsületesen kivizsgálják az eseteket? Érdekük úgy kívánta,hogy eltusolják az ügyet.3 betegverő elküldése lett volna a megoldás véleményem szerint vagy udvarosnak alkalmazták volna Őket tovább."2-3 ember bosszúja rágalmazása mint írták,mondták.Azért ha a Fidesz embereit ennyire nem érdekli 350 beteg ember sorsa meg 150 dolgozóé ez nagyon rossz fénybe tünteti fel a pártot.Mert nem mondhatjuk vagy mutogathatunk másra,mert nem Gyurcsány van hatalmon.A Fidesz sok szavazóját elveszíti mert nem képesek igazságosan dönteni sem a Kiskunhalasi Pszichiátriai Intézet,sem a Kecskeméti juhar utcai iskolások érdekében.
    Sikkasztás vagy csalás pályázati pénzek állnak a háttérbe,ha a hazugságot ily módon képesek támogatni? Mihálovics Benedek

    VálaszTörlés
  2. Ki az a Balogh?Kire én gondolok akkor ha én egyszer kinyitom a számat,ha én egyszer elkezdek beszélni.Kérdezd meg tőle!

    VálaszTörlés
  3. Ha valaki aláírja, az csak kizárólagosan a saját nevét ha kérhetem mert törlésre kerül! Manót ismerjük, nem Ő írta!

    VálaszTörlés
  4. Emlékezzünk a daganatos nővérkékre! Túl voltak a kemó th-án és máris mehettek az ápolási osztályra regenerálódni! Menni alig tudtak.

    VálaszTörlés
  5. Milyen aranyos lehet a Manó! Gratulálok neki!

    VálaszTörlés
  6. Aranyos is! Nagy az igazságérzete és ettől más mint sok ember!

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy a kedves manócskát így véditek, ha őszinte és igazat mond védjétek, de újra megkérdezem, a régi megyei vezetés elnökére gondoltok, amikor azt írjátok, hogy hozzáfordultok segítségért? Jó helyre, az biztos, de amikor kell majd Róla is megtudjátok az igazságot. Gőgös gúnár benedek, és neki is van vaj a hátán.
    Gratulálok Nektek!!!!
    kecskeméti olvasó.

    VálaszTörlés
  8. Egyszer és mindenkor értsék meg a per kimenetelétől függetlenül, ezt az áldatlan, kaszárnya hangulatot meg kell szüntetni mert rámegy a dolgozók egészsége! Ha tovább megyek a családi élete is rámegy!

    VálaszTörlés
  9. Te kecskeméti- halasi olvasó! Már azt sem tudod hol vagy? Ezt is én mondjam meg neked!?

    VálaszTörlés
  10. 2011. április 16. 19:36-nak
    Igazad van, én úgy járok haza már évek óta, hogy ne szóljon otthon senki hozzám.
    Ha menni kell dolgozni már akkor éjjel aludni nem tudok és fáradtan érek eleve be a munkahelyemre.
    Vége lehetne már. Semmibe nem bízom mert tudom közel 10 éve folyamatosan megy a panasz a megyéhez és a Balogh urék sem segítettek.
    Olyan érzésem van ennek soha de soha nem lesz vége. Majd csak kihalunk és nem kell többet szenvednünk.

    VálaszTörlés
  11. Az nem lehet érdeke senkinek,hogy a dolgozók kihaljanak az intézetből a terrorba tartás miatt.Azt még megértem,hogy mérgezik hátba verik a beteget,hogy bevérezzen a tüdeje meg úgy meg verik,hogy a mentő viszi el.Azt utasításra teszik mert akkor sűrűbben cserélődnek a betegek és a soron kívüli bejutásért tejelnek a vezetőknek.
    A Fenntartó a füle botját sem mozdítja meg a beteg lakókért azt már nem tartom elfogadhatónak.A hozzáállásuk elégtelen!
    Azt azért tudni kell,hogy ezen ügyek jelentéséhez tisztánlátásra érző szívre emberségességre volt szűkség a jelentő részéről.Ha a politikai simogatások miatt (Bányai és társai)eltusolják a betegverést akkor ennek az Istennek az idejébe nem lesz még egy dolgozó Magyarországon aki ki álljon bármikor is a beteg emberek védelmébe!Ezek a politikusok lehet,hogy azt tartják első szempontnak,ha meghalnak nem kerülnek pénzbe a kormánynak.Ilyen felfogással a hetedikén elfogott Román gyilkost is kitüntetésbe kellene részesíteni,hogy agyon vert egy vállalkozót.
    Vagy minden olyan embert aki idős beteg embert megver és elszedi a pénzét értékét.Ha meg hal az idős személy nem kell nyugdíjat fizetni neki
    a bántalmazóját meg dicsérni kell jó munkát végeztél.Azon az ominózus 7 es osztályon is hasonló gondolkodással tüntették ki a dolgozókat.Mivel a politikusok igencsak simogatják a két intézménybe történteket,nem a helyzet javításán fáradoznak,ezért csak azt kívánom nekik,hogy gondolják azt,hogy az Ő szüleik is a lakók között vannak.Amennyit tesznek a beteg lakókért gyerekekért olyan mértékű legyen a szerencséjük az életük végéig.

    WWW:Mediano.hu

    VálaszTörlés
  12. Cica,szerinted a tisztességes,becsületes dolgozók kevesen vannak.A te híveid sokan,kezdjél aláírás gyűjtésbe.Lásd Közalkalmazotti Tanács újra választása.véleményem szerint,írogattok baromságokat néhányan,azt akarjátok elérni valakiknek az utasítására,hogy bezárják az intézetet.Bizony ha valaki belépett valahová onnan nehéz kilépni.Azok a feljelentgetések-minősít benneteket.ki a francos fenének adtak jutalmat az alapítványból kérdezi valaki-a tudomány megállt,mert hazudozol.

    VálaszTörlés
  13. Senki nem mondta azt, hogy tisztességes, becsületes dolgozók kevesen vannak! De sok dolgozó azért hallgat mert félti a munkahelyét! Ezt tudomásul kell venni. Amit mi ide leírtunk az mind igaz, ezt is tudomásul kell venni! Mindenre van bizonyíték, remélem ezt érted? Senkinek nem az a szándéka, hogy az intézetet bezárják. Te biztos a nyalis oldalhoz tartózol, az, az a vezetőség által képviselt hazugságokat támogatod. Akkor nem érzed a bőrödön a megfélemlítéseket. A kérdésedre a választ majd megkapod! Időben!

    VálaszTörlés
  14. A közalkalmazotti tanács újraválasztását jobb ha nem emlegeted! Ha valaki lemond a mandátumáról az minek indul újból? Tudjuk ott is mentek a csalások, mert volt aki megkapta a szükséges támogatást mégsem jutott be. Ennyit a ti becsületességetekről!

    VálaszTörlés
  15. De nagyon fáj,hogy nem kerültél bé.

    VálaszTörlés
  16. Nem is akartam ! De nem is voltam tagja soha!!

    VálaszTörlés
  17. 12-38-nak!
    Bégetésed nyugtázzuk,bégess csak nyugodtan,ha ez
    Téged megnyugtat!
    Biztos Te vagy a"nyáj"szóvivője!

    VálaszTörlés
  18. 6,27 Nem azt akarjuk elérni,hogy bezárják az intézetet.Élhető életet akarunk a lakóknak,a dolgozóknak meg nyugodt kiegyensúlyozott munkahelyet.Kurva nagy kívánság? Nem pénz kérdése csak hozzá állás!Neked ezt hiába is magyarázom Te betegebb vagy mint némelyik lakó!Gabi

    VálaszTörlés
  19. Az egész szociális ágazat egy pénznyelő automata.

    Elveszik a nyugdíjas pénzét, mondván cserébe ellátást kap... Hogy mit kap, kiktől, azt láthatjuk.
    Majd ő kiképzi szakembereket, - a potenciális munkanélküliekből -, látjuk milyen motivációval, milyen színvonalon.
    Elveszik az adófizető pénzét, hogy a szociálisan rászorultakról gondoskodjon az állam... Látjuk, milyen felelősen teszi!
    Elveszi, egy részét az odaszánt pénznek leosztja, annak a egy nem kevés részét valószínű újra visszaveszi, ezúttal magának a nagyobb részt lecsippenti, a többi ki tudja hova, milyen "nemes" célt szolgál...
    12 éve, mindkét elnöklő párt, ugyanazt teszi a megyében! Semmit!
    Az ellenőrző szervek utasításban kapták a tiltást, az intézményben történő visszaélések leleplezése ügyében!

    Elvtársak, miről is beszélnek?

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)