2011. április 21., csütörtök

Misi bácsi


Misi bácsi megbetegedését, nem a szokásos munkahelyi stressz okozta, mint sok dolgozónk pszichoszomatikus megbetegedését… 

Őt a zaklatás, rágalmazás és a meghazudtolás tette tönkre, amennyire én emlékszem. Akkoriban vele előgondoztam, jártuk a megyét egész nap… Egyik napon a mobiltelefonja többször sípolva bejelzett útközben, de hiába vette föl minduntalan, nem volt térerő, sem jelzés a nem fogadott hívásról.

Pár óra múlva sikerült elérnie – szintén útközben – a belső ellenőrnek, Zöldhegyinének, aki minősíthetetlen hangnemben, szóhoz nem juttatva Misi bácsit leteremtette, úgy, hogy mi is hallottuk a kocsiban. Azzal vádolta meg, hogy szándékosan nem veszi föl telefonját, hogy ne fogadja a hívásokat a főnökétől. Misi bácsi próbált ugyan magyarázkodni, hogy nem volt térerő és semmiféle szándékos mulasztás nem történt a részéről, amit mi is megerősítettünk a háttérből. Akkoriban ő diszponált a sofőrök és a gépjárművek használata fölött is (kecskére káposztát!). Meghagyta neki, hogy amennyiben hazatér, azonnal keresse meg őt!

Misi bácsi olyan ideges lett, hogy azt hittük, menten agyvérzést kap… Nyugtatgattuk, de nagyon fel volt háborodva az igazságtalanságon és magán a feltételezésen is. Azt mondta, nem először vádolta meg őt úgy, hogy meg sem hallgatta… A dolgok hátterében egy másik sofőr állt, aki nyugdíjas lévén nem dolgozhatott, csak hat órát… Ráadásul váltótársa, rokona a pirtói megyei alelnöknek (aki igazgatói székbe emelte Simon Ilonát)… Ővele nincs gond, csak azokkal, akik a protezsátor kedvére téve, - előnyöket remélve, - próbálják a protekciós dolgozót a másik fölé helyezni…

Mire Misi bácsival hazaértünk, már várták az igazgatói irodába…

Misi bácsit akkor éjjel elvitte a mentő… utána hosszú ideig nem dolgozott, majd leszázalékolták…

Amikor a legközelebb találkoztunk, elmesélte, hogy behívatták az igazgatói irodába, „szőnyeg szélére” állították, és igazgatónő – akit a belső ellenőr már kellőképpen felhangolt – úgy leteremtette, hogy mit képzel ő… és csak záporoztak felé az alaptalan vádak… Próbálta ő elmondani, de letorkolta… Szóhoz sem jutott.

„Tudod, nem az esett a legrosszabbul, hogy igaztalanul bevádolt a Zöldhegyiné, hanem az, hogy az Icu (igazgatónő) meg sem hallgatott! Még annak sem adta meg az esélyét, hogy nekem hihessen…

Nem értette, azt hitte rá neheztel valamiért… Dehogy neheztel – vigasztaltam. 

Az igazgatónő nem buta, pontosan tudja, hogy ki mond igazat. Olyan emberek nyomása alatt teszi ezt, akik a kezében tartják, ezért nem is engedheti meg magának azt, hogy meghallgassa a másik felet, hiszen akkor lehet, hogy azt kellene elmarasztalnia, akit nem szabad. Meg akkor mérlegelnie kellene! Legalábbis látszólag, de ezt sem teheti meg… Milyen kár, hiszen mennyi kárt, tragédiát okozott már ezzel.

Talán, Misi bácsi is élhetne még…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

25 megjegyzés:

  1. Ide vezet az mikor egy igazgató nem dönthet igazságosan,mert különböző kétes ügyei miatt a
    markában tartja valaki!

    VálaszTörlés
  2. A betegverőket is ilyenek miatt védik! Egyiket elküldték, utána visszavették és kiutalták neki arra a hónapra a munkabért amikor nem is dolgozott.Ilyen igazság van az Intézetben.
    Az az ember is sokat tudhatott ha zsarolással vissza jöhetett.Markába tartja a vezetőket.
    Mária

    VálaszTörlés
  3. Az Isten nem ver bottal,majd megkapják méltó büntetésüket mindegyik kivétel nélkül.

    VálaszTörlés
  4. Zöldhegyiné hozzájárult már a közléshez?
    Lehet, hogy levélben fog tájékoztatni minket, hova tűnt Édua koncert bevétele?

    VálaszTörlés
  5. Holnap majd kiáll és azt mondja újra: Nekem tiszta a lelkiismeretem!
    Ha nem nyomasztja semmi az azért van, mert nincs amit nyomna...
    Hiányzik az a 21 gramm belőle...

    VálaszTörlés
  6. Még a Zöldhegyiné írta magáról 1x Ő aztán soha senkit meg nem bántana! Lehet így van szemtől szembe soha, de tökéletes háttérmunkát végez a dolgozók kicsinálására!!
    A másik vezetés közben évek óta tilos telefonálni! Miért kényszerítik a dolgozókat arra hogy mindig vegyék fel a telefont ha a főnöke keresi? Ugyanakkor volt, hogy megtiltották az intézet területén tilos mobiltelefont használni, mindenki otthon intézze a dolgait! Érdekes a kisgyermekeseket az óvodából-iskolából is kereshetik mert van valami probléma!Tilos felvenni a telefont ilyenkor?Szarházi banda!

    VálaszTörlés
  7. Akkor a főnökök ha telefonálnak akkor sem kell felvenni.A belsőellenőr csak akkor kedves barátságos ha részeg.Amikor a nővérszállón aludt akkor sokat mesélt pityókásan.Utána meg másra fogták,hogy más mondta el.Pénzosztás!

    VálaszTörlés
  8. Sz Károly is mint igazgatónő főnöke,eszem puszi
    nyalom szád kapcsolatba állt Icukával!
    Intézeti látogatását befejezve,"csomagocskával"
    felpakolva az udvaron vettek érzékeny búcsút
    egymástól!
    Ilyen kapcsolatba kell lenni egy alá, fölé rendeltségi viszonyba!
    A jelen helyzet is dettó ugyan ez!
    Korrupt vezetők,és politikusok!
    Így könnyű hazudni,hogy minden szép és jó!
    A betegek,és dolgozók meg had szenvedjenek!
    Bűnszövetkezet az egész banda!

    VálaszTörlés
  9. Névtelen írta...

    Ősi mesterséget használják fel ellenőrök megjelenésekor is.Ez a mesterség juttatta igazgatói székbe S.I. mezei újságíróból, betegeket ellátó intézet igazgatójának gyakorlat és egészségügyi szakma is kellett volna. De az ősi mesterséggel mindent megtudott szerezni.A megyénél is ezt alkalmazza azért nézik el a hazugságot betegverést és a csalásokat?

    VálaszTörlés
  10. Névtelen írta...

    Mit gondolsz Halasról megindulsz Kecskemétre mennyien űzik az ősi mesterséget, pont annyian, mint ezek.

    VálaszTörlés
  11. Névtelen írta...

    2011. április 21. 21:07 részére
    Hazudsz te hernyó

    VálaszTörlés
  12. Nem hazudok te pondró a hátuk mögött mentem és figyeltem! Ez így igaz ahogy leírtam! Tudod évek óta nyitott szemmel járok!

    VálaszTörlés
  13. Te hazudsz pondró!
    Én a portánál beszélgettem és láttam, hogy Sz.K.-t az igazgatónő kikísérte és átadta neki az ajándékot majd puszival búcsúztak egymástól.

    VálaszTörlés
  14. Én meg rájuk nyitottam az ajtót.Érdekes pozícióban voltak a főorvos úrral.

    VálaszTörlés
  15. Tudom, hogy nagyon ki voltál bukva, mert ezt nem gondoltad volna.

    VálaszTörlés
  16. Hazudsz te hernyónak!
    Kérdezze meg a fogisokat, állandóan nekik kellett a kreatív műhelyes ajándékokat becsomagolni, ha jött egy ilusztis(?) vendég!
    Ha a megyéhez mentek, tizesével vitték az ajándékokat, persze térítés nélkül, és persze a legjavát!

    Ön csak akkor állíthatja, ha hazudunk, ha ön a kettőből az egyik volt... Ebben az a sajnálatos, hogy akkor ön az, aki hazudik!

    VálaszTörlés
  17. Misi bácsi telefonja egyébként a sajátja volt, nem kapott céges telefont!
    Nemcsak hogy zaklatták a telefonján vezetés közben, minősíthetetlen hangnemben lekiabálva, hazugságot állítva, hanem még el is várták, hogy a saját költségén visszahívja őket, hogy kénye-kedvük szerint egzecíroztassák, ha kell, ha nem számonkérjék, hogy hol van már!!!

    Senkit sem kötelezhetnek arra, hogy saját telefonján, és költségén intézze a munkahelyi dolgokat!
    Mert nálunk, ha nem tévedek, még mindig ez megy!

    VálaszTörlés
  18. Na ná, hogy ez megy! Ha beteget visz ki az ápoló a kórházhoz kutya kötelessége a saját telefonján beszólni a gépkocsivezetőnek, hogy végeztek és jöjjön érte!
    Úgy, hogy gondoskodnak a dolgozók többlet telefonköltségéről!

    VálaszTörlés
  19. Azért van itt még más is! Amikor a bulik voltak, na ne gondoljuk, hogy a dolgozóknak hanem a vezetőknek! Mennyi sok-sok drága alkoholt hozott be a gépkocsivezető. Lám és mi szerepelt a számlán? Üdítő a betegeknek! Ha a betegek ennyi értékű üdítőt elfogyasztottak volna a fülükön fröcsögött volna ki! Nem kaptak üdítőt a betegek. Vizes bort kaptak De az Unicum az sok volt a vezetőknek mert mindegyiknek az a kedvence!
    Láttam a sok üres piás üveget mert a takarítónő megmutatta mit visz ki a zsákban az irodából.

    VálaszTörlés
  20. Ami alkoholt megittak az is a betegekre lett ráírva! Gazdasági vezető szerint ez a szabályos?

    VálaszTörlés
  21. A család hozzájárult-e a blogra való felíráshoz?Szégyeljétek magatokat.Szégyenérzés nincs?Mindenki foglalkozzon a saját családjával.Mikor látogatta meg tollnok?

    VálaszTörlés
  22. Kérd meg a Zöldhegyinét látogassa meg a családot kérjen térden állva bocsánatot, Csatlakozhatsz hozzá te is! Aztán beszélhetünk arról miért jelent meg a blogon! Én meglátogattam, sőt a családom is!
    Amilyen kapcsolatban voltunk vele az a legkevesebb, hogy felidézzük mi miért történt vele!!

    VálaszTörlés
  23. Mióta tegeződünk?

    VálaszTörlés
  24. Te igen buta ember te kezdted a tegeződést!
    De azóta amióta megittad a lábvizemet!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)