2011. április 18., hétfő

Negyvenmilliós kórházi sikkasztás !



Tegnap iratokat foglalt le a rendőrség. Az eljárás még tavaly májusban indult egy negyvenmillió forintos hiányt mutató technikai raktárkészlet miatt Kiss Zoltán Tamás, a holding vezérigazgatójának a feljelentésére, ám vádemelési javaslat még nem született. A nyomozást tavaly decemberben pedig elfogultság miatt áttették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra. 

Pásztorné Kovács Ágnes rendőrségi szóvivő elmondta, jelenleg azt vizsgálják, milyen összeget érint a bűncselekmény, illetve kik lehetnek érintettek benne. A tanúmeghallgatások már folynak, gyanúsított azonban még nincs, így őrizetbe sem vettek senkit - közölte.
Kiss Zoltán Tamás közölte, 2010. május 19-én tett hivatalból feljelentést a technikai leltár vizsgálatakor tapasztalt szabálytalanságok miatt. Ezekre akkor derült fény, amikor 2009 őszén, a holding megalakulásakor átvették a vagyontárgyakat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzattól. Az átadás-átvétel során kiderült, 2004 végétől több mint 40 millió forintnyi olyan tárgyat - például hűtőket, kórházi ágyakat, napi tisztasági eszközöket is - tartanak nyilván, amelyek a valóságban nem lelhetők fel, felhasználásuknak sincs nyoma, illetve leselejtezve sincsenek.
A vezérigazgató közölte, a kinevezése előtt öt évvel korábbról datálódó ügy teljes felderítéséhez belső eszközeik kevésnek bizonyultak, ezért fordultak a rendőrséghez.
A holding gazdálkodásáról Kiss Zoltán Tamás azt közölte, annak megalakulásakor a Jósa András Oktatókórház mellett csak a fehérgyarmati és a nagykállói kórház lett a tagja; ekkor 6,3 milliárd forintnyi adósságot kellett konszolidálniuk, amiből a legnagyobb tétel a Jósa kórházé volt. 2010 nyarán csatlakozott hozzájuk a mátészalkai kórház. Jelenleg a négy intézmény összes adóssága 4,5 milliárd forint, a 2010-es évet viszont pozitív eredménnyel zárták.
Elmondta, a megtakarítás jelentős része a kiszervezett egységek visszavételéből származik. A radiológiai szolgáltatást, a telepatológiát és a teleradiológiát már visszavették, valamint tervezik a takarítás kiszervezésének megszüntetését is.

Forrás: Magyar Nemzet 
Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

3 megjegyzés:

  1. Elég volt a politikai diktatúrából - Szétszakadt a koalíció,
    Rekord rövid ideig, mindössze 17 percig tartott a város képviselőinek hétfői testületi ülése, melyen több mint 20 napirendi pontot, köztük a Halas gazdasági programját tárgyalták volna a képviselők. Az ok prózai: a városvezetői 8 fős többséghez tartozó Nagy Péter alpolgármester és fia, Nagy Róbert képviselő a napirendi pontokról való szavazás során tartózkodtak, míg a 7 fős Fidesz frakció tagjai – mint azt korábban jelezték is – szintén nemmel szavaztak vagy tartózkodtak. El nem fogadott napirend híján viszont nem folytatódhat a munka a testületben.

    – Elég volt a demokrácia sárba tiprásából és a politikai diktatúrából – mondta az ülés után Nagy Péter arra a kérdésünkre, hogy miért nem szavazták meg a napirendet. – A háttérből a szocialisták irányítanak, a polgármester meg végrehajtja az ő akaratukat – tette hozzá az alpolgármester, akinél – mint megtudtuk – a helyi médiavezetői pályázat kiírásáról szóló napirend visszavonása verte ki a biztosítékot.

    Mint az alpolgármestertől megtudtuk: a közte és a polgármester, Gyovai István között húzódó árok a választások óta egyre csak szélesedik, mert Nagy Péter – saját elmondása szerint – a Fidesszel akart koalícióra lépni, ám javaslatát Gyovai nem fogadta el. De mindezen túl is akad problémája a „kiszavazó” alpolgármesternek a városvezetéssel.

    – Ez a város őrült nehéz gazdasági helyzetben van: 2,5 milliárd forint Halas hitelállománya, és most még fel akarnak venni másfél milliárdot azért, hogy ezt fizetni tudjuk. Ez a város a saját vesztébe rohan. Nem fogadták el a véleményemet, én meg ehhez nem fogok asszisztálni, nem leszek az eszköze a politikai diktatúrának – fogalmazott Nagy Péter.

    Gyovai István durva lépésnek nevezte azt, hogy a "két Nagy" nem támogatta a napirendi pontokat, felrúgva ezzel a városvezetői többség korábban kötött megállapodását. Mint a polgármestertől megtudtuk: kilátásba helyezte Nagy Péter alpolgármesteri megbízatásának megszüntetését.

    – Csütörtökön rendkívüli ülés keretében fogjuk tárgyalni ezt a kérdést is. Ha a testület – meglepő módon – nem támogatja Nagy Péter alpolgármesteri megbízatásának visszavonását, akkor polgármesterként én megvonhatom tőle a jogköreit – tájékoztatott Gyovai.

    Nagy Péter – ahogyan lapunknak hangsúlyozta – nem megélhetési politikus: tisztában van azzal, hogy lépésük nem marad következmények nélkül. Az alpolgármester elmondta: nem elégedett az általa vezetett Jövőnk Halas Egyesület színeiben polgármesternek választott Gyovai István munkájával, ezért azt sem tartja kizártnak, hogy ha – mint Nagy fogalmaz – Halas érdekei úgy kívánják, előbb-utóbb kezdeményezni kell a testület feloszlatását.

    VálaszTörlés
  2. A mi Intézetünkbe is kellene egy leltározás innen is tűntek el berendezési tárgyak festmények.
    A tárgyak számlái bekerültek,csak a tárgyak tűntek el.

    VálaszTörlés
  3. A BKMÖ-nél is van annyi sikkasztás,ezért nem az igazságot képviselik,hanem a hazugságot.Dolgozó

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)