2011. április 27., szerda

Szociális szakvizsga margójára III.

  
Háborog az ország a cigánybűnözés következtében szerveződő önvédelmi csoportok bilincsben történő előállítása miatt…
A rendőrség tehetetlen, Orbán Viktor és Pintér Sándor adós maradt egy ígérettel, ráadásul Pintér úr barátja, Gergényi úr és bűntársai még mindig szabadlábon vannak.

Iványi Gábor lelkész főigazgató úr által vezetett, Wesley János Lelkészképző Főiskolán  szervezett szociális szakvizsga előkészítő konzultációin történtek az alábbiak:

Nemes Judit, a szakvizsga bizottság elnöke által tartott konzultáción, több mint százan megjelentünk… 
Az előadásában a cigánykérdésre terelődött a szó. A téma sokakat felkavart, mivel Szögi Lajos tanár úr olaszliszkai meglincselése még frissen élt a hallgatók emlékezetében… Az előadás egy rövid időre interaktívvá vált, - ami az előadó és a szakvizsgázók között kialakult ellentétes véleménynek volt köszönhető. A tanárnő, a „nincs cigánybűnözés” és „az csak egy egyedi eset volt” felkiáltásokkal nyomatékosítva zárta rövidre a vitát. Tette ezt – más érvelni valója nem lévén - hangereje, tekintélye, pozíciója, hatalma prezentálásával…

Tett még egy kijelentést, az első Orbán kormány idején bevezetett és sikeresen működő törvény eltörlésének indoklásáról, melyben a családi pótlék juttatását iskolalátogatási igazoláshoz kötötték! Azt mondta, hogy azért kellett eltörölni, mert egy távoli megyében, a hivatal munkatársát életveszélyesen megfenyegették  (cigányok)! ?? (Ha én ennyire kreatív lennék, bezárhatnám a "boltot"! Bocsánat, már ki is zártak! * A szerk.)
Ez már teljesen kiverte a biztosítékot a jelenlévő szakemberek többségénél, de tanulva az előzőkből, jobbnak látták, nem keveredni vitába a vehemens elnök asszonnyal, végülis, mindenki szeretne sikeres szakvizsgát tenni...
Szomorú és elfogadhatatlan, hogy ilyen beállítódású emberek taníthatják a szakmát!

Mindenesetre furcsa volt látni és tapasztalni, hogy emberek, hogyan próbálják másokra erőltetni pártjuk álláspontját és hamis ideológiáját, elfogadás, partneri viszony, érvelés, megvitatás, szakmaiság, tapasztalatcsere nélkül. Nyilván, nem engedheti meg magának, hogy tanuljon mások tapasztalataiból… Nem csak elméleti, hanem hivatásukat gyakorló szakemberek mindennapos tapasztalataiból sem… Emlékszem ott ültek mellettem az aszódi fiúnevelő intézet sokat látott munkatársai, akik az enyémmel azonos véleményükkel, jobbnak látták elhallgatni tudásukat, tapasztalatukat, véleményüket, mert egyelőre úgy látszik, hogy ez, a szakma prominens vezetőjét sajnálatos módon nem érdekli!
Így a szakvizsga bizottság elnökének nem marad más, mint a lekiabálás, mellyel ezt üzeni minden ellentmondónak, hogy aki nem ért velem egyet, az rasszista!

Mivel magyar vagyok, ezt nyugodt szívvel visszautasíthatom az összes elhívatott, és elfogulatlan szakember nevében!
Ráadásul ebben a témában, már rég nem beszélhetünk előítéletről, csakis utóítéletről, mivel 500 éves tapasztalás áll mögötte…
Ezt a két merőben különböző látásmódot pedig, úgy látszik valakik szándékosan, alantas érdekből összekeverik és sajnos még mindig fennen hirdethetik!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

6 megjegyzés:

  1. Hát igen! Az ott jelenlevők inkább hallgattak annak reményében, hogy szakvizsgát akarnak tenni és ha elmondják azt amit gondolnak akkor ez nem így lesz! Épp mint az intézetben! Hallgatunk mert kell a munkahely és már ott tartunk, véleményünk sincs! Megtartjuk magunknak.

    VálaszTörlés
  2. Gyurcsány idejében lőttek a cigányokra,most menekítik,kitelepítik Őket.Az országba nagyon sok problémáról akarják elterelni a figyelmet.
    Minden városba faluba lesz rendőr két héten belül ígérte a Pintér Sándor úr.Ne tartsunk megélhetési bűnözőket,mert a kisnyugdíjas azért nem áll sorba segélyért,mert próbálja megteremteni magának kis kertjében,termelésből. Van amikor a termését más szedi le,azt szigorúan kellene büntetni.
    Vagy ha a tyúkokat is ellopják a tojás ára hiányozni fog a gyógyszerek vásárlásánál.
    Nem vagyok rasszista vannak cigányok a rokonságomban azok nem járnak el lopni.
    Mikor védik a rendőrök meg az időseket az ilyen emberektől.Legyen ezen a hangsúly a többi már rasszistázás nélkül is megoldódik.MATT

    VálaszTörlés
  3. A tisztességes cigányság is biztonságban és békében kíván élni. Őket sem védik meg a bűnöző cigányoktól!
    A rend mindannyiunk közös érdeke, a káoszt, a gyűlöletet pedig láthatóan bejáratott módon, felülről, kívülről generálják!
    Nem szabad bedőlni nekik, közösen kell kiállni a tisztességes embereknek egymás mellett! Ehhez pedig jogunk van.

    VálaszTörlés
  4. Cigány bűnözés vagy politikai játszma?
    Valamire fel kell hívni az ország figyelmét.A valós rossz helyzetre ne koncentráljanak.
    A politikusok meg félnek ha valahol valami egyenruhás megmozdulás van.Törvényt hoznak ellenük a valós bajok orvosolása helyett.
    Ha az egyenruhások ellen hoznak törvényt utána nem fordul elő cigány bűnözés?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó a kérdése.

    VálaszTörlés
  6. Lenin elvtárs szerint a hatalomnak lehet eszköze az erőszak!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)