2011. április 3., vasárnap

Tisztelt Olvasóink!



Tisztelt Olvasóink!


Örömmel tudatjuk, hogy a Netre fel! Blog immáron két éve igyekszik mindenki számára érdekes, szórakoztató, tartalmas és elgondolkodtató írásokkal szolgálni. A mostani évforduló alkalmat ad arra is, hogy számot adjunk magunknak, eljutattuk-e az üzenetet a megfelelő módon, és elértük-e célunkat a megfelelő területen. Azt mondhatjuk, hogy tevékenységünk a két év alatt, fél millió érdeklődő figyelmét keltette fel, de megvalósult tervekről beszámolni nem tudunk. Egyetlenegy jelentősebb témában, egyetlenegy kisebb történet és egyetlen egy apró ügy kapcsán sem számolhatunk be sikerekről. Nem a mi szégyenünk ez, nem érezzük a súlyát az eredménytelenségnek. 1.250 bejegyzés keletkezett, és ha lejegyzésenként csak 10 sorral, és soronként 70 betűvel számolunk, akkor 875.000 leütött karaktert kapunk végeredményként! Nem kevés ez!
16.600 hozzászólás jelzi, hogy mindenkit érintő témákat vetettünk fel, és rendre, fontos kérdéseket sikerült feltennünk. A válaszok, amik hozzánk érkeztek, még nagyszerűbb teljesítményről árulkodnak! Dupla sorokkal és soronként 50 betűvel kalkulálva, 1.660.000 karaktert kapunk! Rengeteg! Köszönjük, és biztosak vagyunk benne, hogy számításunk még így is túlontúl óvatos volt! Két és fél millió betű után már nem lehet azt mondani, hogy a Blogot érdektelenség kísérte. Sokan és sokféleképpen szólaltak meg, mindenki ereje és tudása szerint. A számunkra értelmezhetetlen és kusza hozzászólásokat most nem említem, színes kiegészítői voltak az amúgy, minőségi diskurzusoknak. Tudjuk, hogy nagyképűen, felfuvalkodottan, vagy csípős arroganciával és utánozhatatlan tahósággal érkező embertársaink hamar megszégyenültek és kerestek maguknak olyan lehetőséget, ahol kiélhetik primitív hóbortjaikat.

Fontos állomáshoz érkeztünk. Kiértékelve a blog elmúlt két évét, óriási sikerünk mellett szembeötlő a hiányosság. Szándékunk ellenére sem sikerült feltámasztanunk a civil kurázsit. Írásaink, hozzászólásaink kapcsán nem történt előrelépés, a kezdeti feszültség nem oldódott, hanem sokkalta inkább fokozódott. Jól ismert tény hogy, senki se mozdult meg. Teljes eredménytelenséget könyvelhetünk el: összefogást serkentő, és mozgósító erőnk gyakorlatilag egyenlő a nullával. Utolsó próbaként a kerítés lefestését céloztuk meg, de érezhetően kihátrált mögülünk mindenki. A holnapi engedélykérés elmarad, és akciónkat leállítjuk. Vége.

Mivel a Blog a továbbiakban sem tudja a megfelelő működést, azaz a tényleges hatékonyságot biztosítani, két év után befejezi próbálkozó szerepét, és rövid átmeneti szakaszt követően felszámolja önmagát. Részleges működtetés, arculatváltás elképzelhető egy agilis moderátor bevonásával. Ennek kidolgozására a jól ismert e-mail címeken tehetnek javaslatokat. Egyes cikkek újraközlése, más, tematikus portálon elképzelhető, az egyeztetés és a fejlesztés folyamatban van.


Köszönjük mindenkinek, hogy az elmúlt két évben a Netre fel! Blogot választotta!


Levélküldés: ITT!  és ITT!

17 megjegyzés:

  1. Az emberi élet döntések sorozata, igen vagy nem, kint vagy benn, lent vagy fent. Aztán itt vannak azok a döntések, amik számítanak, szeretni vagy gyulölni, hosnek lenni vagy gyávának, harcolni vagy feladni. Élni vagy meghalni. Ez a legfontosabb döntés, és a döntés nem mindig a mi kezünkben van.
    Kérdezzük meg az emberektol, hogy mit akarnak az élettol. A válasz egyszeru. Boldogságot. Talán ez az elvárás, habár pont az, hogy boldogok akarunk lenni, tart távol attól, hogy azok legyünk. Talán minél többet próbálkozunk, és jobban akarjuk a boldogságot, annál bizonytalanabbak vagyunk, hogy megtaláljuk-e. Elérjük azt a pontot, hogy már fel se ismerjük önmagunkat. Ehelyett csak mosolygunk. Iszonyúan próbáljuk annak a boldog embernek mutatni magunkat, akik lenni akarunk. Míg végül be nem ugrik, hogy mindig is ott volt. Nem az álmainkban vagy a reményeinkben, hanem a tudásban, a kényelemben. Az ismertben.

    VálaszTörlés
  2. A szeretet azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el, és azokat a kéréseket is meghallja, melyeket nem mertek kimondani.

    VálaszTörlés
  3. Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy vak lány, aki utálta magát és az egész világot azért, mert nem láthatott semmit. Születése óta vak volt, és mindent és mindenkit gyűlölt. Mindenkit, kivéve a barátját. Ő mindig vele volt, hajlandó volt segíteni neki, bármilyen problémája is volt. Egyszer azt mondta a lány a fiúnak, hogy ha egyszer láthatná a világot, akkor rögtön hozzá menne.
    Történt egy nap, hogy a hosszú idő után, jött egy valaki, aki felajánlotta a szemeit a lánynak. A lány nagyon megörült, hogy végre láthatja a világot és az ő szerelmét. A fiú rögtön a műtét után elment a lány után, és megkérdezte, hogy: �Most, hogy végre látod az egész világot, hozzám jössz?� A lány mosolygott, de miután kinyitotta az új szemeit és meglátta a szerelmét, sokkot kapott. A fiú szintén vak volt.
    A lány elkezdett gondolkodni az új életén, és végülis az ajánlatot visszautasította. A srác szomorúan távozott.
    Pár nappal később a lány kapott egy kézzel-írott levelet a volt kedvesétől. A fiú a levélben megköszönte a sok közösen eltöltött percet és a levél végére egy megjegyzést tett: ""Kérlek vigyázz a szemeimre!""

    VálaszTörlés
  4. Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész.

    VálaszTörlés
  5. Kedves 8:59! Ez így nagyon egyszerű lenne. Ami jött ebben az ügyben: az agresszív, beteges hajlamú, vagy a tehetetleneket kihasználó "emberek". Elviselték, akiknek nem kellett volna,amíg valaki nyilttá nem tette embertelen cselekedeteiket! Elmenni meg nem akartak (nak), maguktól egyáltalán nem,talán kitiltással igen (vagy elzárással).
    Szerintem nem ilyen egyszerű, s nem ennyi az egész! Azoknak biztosan nem, akik elszenvedték amiről a blog tartalmilag szólt.
    Sajnálom a befejezést itt, remélem nem ez a vége!

    VálaszTörlés
  6. Nem ez nem lehet a vége! Majd a bíróság mondja ki a végét. Felsorolva ki mit követett el ha Ők mondják,hogy vége akkor vége lesz de szeptember óta vizsgálják a pénzügyi vonalat ,azóta nem mondták,hogy ártatlanok így biztosan nem is azok.
    8 hónapja vizsgálják biztosan találtak is éppen eleget.Már a Hatóság részéről jó lenne ha valamit bejelentenének.Legalább azt miben kapcsolódik a segélyosztás az Intézetbe kiadott papírokkal,hogy egyes dolgozók kaphattak segélyt.Gabi

    VálaszTörlés
  7. Mene tekel ufarsin

    VálaszTörlés
  8. Vajon kire gondolt a 15:37-es hozzászóló? Ki az aki megméretett és könnyűnek találtatott?
    Van tippem, csak azok nem érzik ezt, akikre én gondolok.

    VálaszTörlés
  9. Érzik ezt már majdnem minden osztályon.Mert mindenütt van aki vétett,így vagy úgy csak leplezik a félelmüket pedig nagyon látszik rajtuk.
    Mindenkit elér a végzete a sorsát senki nem kerülheti el.Változtatni meg nem képesek.Ahhoz magasabb szintű gondolkodás kellene meg önálló vélemény.De van akiknek ez nem adatott meg.
    Ibolya

    VálaszTörlés
  10. Jómagam naponta többször nézek rá a blogra, a kecskeméti juharos ügyben tartottam már egyszemélyes tüntetést is.
    Minden fórumon elmentem a jogilag megengedhető végletekig.
    Nem újdonság, hogy a többség de facto beszari.
    Ide tartoznak a toporgó irányított hatóságok is.
    Sokan a nyugdíjazást, mások pedig a halált választották.
    Elmentem Kecskemétről, más megyébe, van ahol nem így mennek a dolgok.

    Ha ti nem kezditek el, akkor ki?
    Ha ti nem viszitek végig, akkor ki?

    Ennek a blognak mindig volt, van, lenne
    mondanivalója.

    rivas007

    VálaszTörlés
  11. Van mondani valója a blognak de sajna nem jut el odáig ahol hathatós intézkedést tennének a problémák megszüntetésére.A Fenntartónak lett volna joga tenni a betegverések megszüntetésére,ezzel szemben támogatta a tüntetést a betegverők mellett. Mit várhatnak a beteg emberek gyerekek ha a fenntartó is ilyen hozzáállást tanúsít.Bűnt pártolja nem megszünteti azt.MATT

    VálaszTörlés
  12. 2011. április 4. 19:23 hozzászóláshoz.
    Természetesen a blogra céloztam

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm,hogy tovább is írhatunk a betegek védelmébe. Ez a blog nagy reményt ad.De a lakóinknak meg az újságcikkek amibe az van,hogy őket védik egyes dolgozók.Milyen örömmel mondják,hogy ezt olvasták az újságba vagy azt olvasták.Érdekes felállás a lakók értik a lényeget a Fenntartó a vezetők meg a befolyásolható dolgozók nem értik. A lakókkal kellene lecserélni Őket mert Ők még olyan szinten sem tudnak gondolkodni mint a lakók.

    VálaszTörlés
  14. Költői kérdés "FENNTARTÓ"!!!
    Mit is tart fenn már évek óta TUDATOSAN???
    Mondjuk ki egyenesen mennyi pénz CSURGOTT ezért
    vissza valami Bányai nevezetűhöz?
    Ezt a sok mocskosságot ingyért nem lehet támogatni,elősegíteni,és PALÁSTOLNI!!!
    Ez az érdekük a mai napig!!!
    Fölöttébb érdekes mikor volt miniszterek vannak a vádlottak padján manapság,nem kétlem,hogy jogosan,akkor a Fidesz kegyeltje,embereket tesz tönkre tudatosan,
    ez a Bányai nevezetű mentelmi joga mögé bújó SENKI!!!
    Ez egy értelmi színvonalát tekintve egy toprongy!!!
    Meddig tűri még a Fidesz,hogy így lejárassák a
    pártot,vagy az a cél hogy ilyenekkel büntessék
    Bács-megyét mint ez a Bányai nevezetű bűnöző!!!
    Mi előtt felszisszenne valaki közlöm,hogy az a legnagyobb bűnöző aki elősegíti,támogatja,és takargatja ezt a bűncselekmény sorozatot!!!
    Vagy talán a "VEZÉR"út mutatásait követed???
    Száz szónak is egy a vége,nagyobb bűnöző vagy mint a beteg verők,érted Bányai!!!!
    BÁNYAI,és BANDÁJA takarodj!!!!!!

    VálaszTörlés
  15. Évek óta mennek az észrevételek a fenntartóhoz,de érdemi intézkedés helyett inkább szóltak az igazgatónőnek, hogy kit kell nyírni, mert nem tetszik neki VALAMI!!

    VálaszTörlés
  16. Laikus szerint ez egy aljas bűnszövetkezet a
    fenntartóval az élen!

    VálaszTörlés
  17. Nyilatkozta a "fenntartó",hogy nem tör pálcát az igazgatónő feje fölött!
    Mi kell még,hogy törjön a pálca?
    Addig húzza-nyúzza a fenntartó,hogy az Ő feje fölött fog törni a mester gerenda!!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)