2011. május 2., hétfő

Emlékezzünk 2.
Mi régen megmondtuk már!

Sokat elmélkedtem azon, hogy nekünk "beosztottaknak" ki az igazi "példakép". Ki az aki intelligenciájával, hatékony, pontos, értékelhető munkájával és vezetői rátermettségével példát mutat. Ezeket a szempontokat követve jutottam el intézetünk belső ellenőréhez.
Nagyon sok rosszat leírnak, leírtunk már róla. Az egészben az a szomorú és elgondolkodtató, hogy a leírtak igazak. Én most mégis szempontok szerint közelítem meg az eddig leírtakat.
Z.-né Mária 10 évvel ezelőtt is ilyen volt. Nem lett (sajnos) okosabb. 2000. év tavaszán felhasználták egy nagyon aljas tervhez. Feladata a nyomozás és a jelentés volt!  Büszke volt rá, hogy a Megyei Közgyűlés akkori alelnöke személyesen kérte, erre a számára hihetetlenül megtisztelő feladatra! Igen a Patkó tó ura! Hogy Z.-né Marikának mihez kellett asszisztálni? Az akkori igazgatónő ellehetetlenítéséhez.  Mert a Patkó tó ura saját jelöltjét akarta és ültette az igazgatói székbe. Véleményem szerint bánja is már azóta, mint az a bizonyos kutya.....
Kit lehet ilyen megalázó, megszégyenítő tevékenységre rábírni? Azt aki annyira buta, mint Z.-né Marika! Mint tudjuk meg is tette, mit elvártak tőle.  Pedig a régi igazgatónő nem érdemelte ezt meg, és csak egy szép szó hiányzott. Nyugdíjba ment volna, mert már egyébként is nyugdíjas volt. Z.-né Marikára az őrségváltás után, továbbra is szükség volt a tisztogatáshoz! Helyismerettel csak ő rendelkezett!
Korábbi információkat és saját beteges képzeletét felhasználva, jelentett az igazgatónőnek! Akiről ő jelentett, annak napjai meg is voltak számlálva! Áldásos közreműködésével a régi jó szakemberek, mind a kapun kívülre kerültek. Természetesen ő csak jelentett, az ítéletvégrehajtó az igazgató és újonnan verbuválódott" ütős kis csapata volt"!  Eljött az a pillanat is mikortól Z.-né Marikára már nem volt akkora szükség. Sőt személye egyre inkább terhet, mint áldást jelentett! Mert volt és van neki egy nagy hibája, közlési kényszerben szenved!
Ettől kezdve játszotta vele igazgatónő a "húzd meg ereszd meg játékát"! Ha Z.-né az igazgató nevében osztogatta az utasításokat és ezt jelentette az, aki Z.-néről is jelentett, akkor jött a letolás! Mint tudjuk Z.-né nem okos, így mindenkitől azt kérdezte: "de akkor jó voltam"? Igen akkor jó voltál, most csak megtűrt vagy! Na akkor jött oldásnak az alkohol! Bátor lett és fenyegetőzött, amit én röviden csak zsarolásnak neveznék! Be is jött neki, ami ékesen bizonyítja, hogy igazgatónő általa is zsarolhatóvá vált!
Hozott ő nagyobb áldozatot is egy bizonyos ellenőrrel létesített "intim" kapcsolattal. Ezt is tőle tudjuk! Sokszor, és sok helyen elmesélte! Igazgatónő, ígért neki fűt-fát-bogarat, csak hallgasson végre! De a közlésikényszer nem így működik! 2004. év végén mindenki úgy tudta, hogy gazdasági vezető helyét Z.-né Marika veszi át! Na akkor lett égzengés a Patkó tó irányából! Jött az üzenet, ha Z.-né gazdasági vezető lesz, akkor igazgatónő meg munkanélküli! - üzente ezt Patkó tó ura!
Z.-né Marika csalódására van gyógyszer! Alkohol és innentől ismétlődik a szokásos műsor, úgy mint sírás, fenyegetőzés és a többi...
Igazgatónő engesztelésül, vagy ki tudja miért, egyre többet engedett meg neki! Meghagyta abban a hitében, hogy egy jól képzett, a helyzet magaslatán álló belső ellenőr! Mit ellenőrzött? Hol van az ellenőrzésekről készített jegyzőkönyv? Egyáltalán kit ellenőrzött? A nagy engedékenység odáig terjed, hogy évente több hónapig nincs az intézetben! Epeműtét, fogsorkészítés, németországi utak! Igazgatónőnek kényelmes, az intézetnek költséges! Ha igazgatónő következetes, akarom mondani nem tart Z.-nétől, akkor már régen könnyített volna a lelkén és megmondhatta volna neki, hogy Marika alkalmatlan vagy a munkádra! De nem! Tetézik a bajt, és olyan kifizetések történnek, amik bizony már kimerítik a szabálytalanság fogalmát! Bizony, bizony a sok útiköltség elszámolás! Ennek jogtalan felvétele egy belső ellenőr esetében, közel jár a bűncselekményhez!
De mint tudjuk az illető kényszeres közlési vágyban szenved! Ezért tudunk ezekről a kifizetésekről! Ezeket az elszámolásokat ellenőrizte valaki? A teljesítésről nem is beszélve! Z.-né fizetés kiegészítésévé vált! Sokszor, sokfelé járt, akár útikönyvet is kiadhatna! De zömében ezek az utazások csak papíron valósultak meg! 

Sajnáljuk, pedig sokat ártott nekünk, de az igazi bűnös ebben az ügyben mégsem Z.-né, hanem aki hagyta, hogy a dolgok így alakuljanak! Marikát egy kicsit áldozatnak is tartjuk.

Igen, az alkohol áldozatának!

7 megjegyzés:

  1. Ez volt a belsőellenőr leglátványosabb munkája! A többit látni nem lehetett mert nem csinált semmit.

    VálaszTörlés
  2. Én nem tartom áldozatnak Marikát! Bűnrészesnek inkább! Ha valaki hagyja, hogy az orránál fogva vezessék, minden szépet és jót ígérve, az nem áldozat. Az már más kérdés, hogy az alkoholhoz amiatt nyúlhatott, mert azért van lelkiismerete. Viszont annyi ereje már nem volt, hogy saját magát mentve feldobja a többieket! Most aztán mindent rákennek, hiszen ő a belső ellenőr, aki a megye megállapításai szerint is, nem végezte a munkáját, hagyta, hogy azt csináljanak a pénzzel, amit akarnak. Most a saját bőrén kénytelen megtanulni, mindennek ára van!

    VálaszTörlés
  3. De Zné Marikába még az az egy jó tulajdonság van,hogy nem kezdett el kamuzni mint Ica,hogy jól meghatározható nem tudom meghatározni,csoportok
    vannak a háttérbe.Az igazságot követelők vannak
    már tudhatnák. Mária

    VálaszTörlés
  4. Nem kérünk! Követelünk! Igazságot még ha bele gebednek a hazugságba akkor is az igazságot akarjuk.Gabi

    VálaszTörlés
  5. Szépen leírtátok. Drukkolok,hogy az igazság kiderüljön és végre béke legyen az intézetben,olyan legyen a hangulat a munkamorál mint 1993- Ilona megjelenéséig. Kabóca

    VálaszTörlés
  6. Olyan csak akkor lesz ha vissza jön Cilike,hogy felépítse újra amit ezek a majmok leromboltak!
    Ő,csak Ő lenne képes rövid időn belül rendet tenni
    Mert ért a szakmájához,és emberséges!

    VálaszTörlés
  7. Mindenesetre olyan vezetők kellenének akik a lakókat tisztelik. A dolgozókat meghallgatják megbeszélik velük a dolgokat rendesen.Nem mint a király meg a jobbágy.Persze az alkoholosokat száműznék az intézetből a bántalmazókkal hazudósokkal és a népes rokonságukkal egy időben.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)