2011. május 24., kedd

Halálbiztos terápia - ÚJRAKÖZLÉS!


Ez a bejegyzés május 8.-án, EGY HÉTTEL a kéztöréses eset (ITT!)  ELŐTT íródott!

Előzmény: ITT!  

Mint írtuk, átsuhant fejünkben az a gondolatfoszlány, hogy a hetes osztályon, a legsúlyosabb betegeknél, azért cserélik le a férfi személyzetet női ápolókra, s azért csökkentik le a betegek gyógyszeradagját egyik napról a másikra, s változtatnak a bevett szakmai gyakorlaton, mert jól jönne most a tárgyalások finisében egy kis nővérverés, amiből hasznot húzhatnának…

A dolgozókat ért támadásokkal, a jogos önvédelmet hangsúlyozva lehetne az ápolók brutális fellépését, a betegveréseket elbagatellizálni…

Aztán elvetettük, bízva abban, hogy ilyen galádságra csak nem képesek a vezetőink…

A közigazgatási hivatal határozata alapján, drasztikus létszámcsökkentést kell elérni… Ennek több útja lehetséges, az egyik, a felvételek szüneteltetése, a másik az intézményi jogviszony megszüntetése… Ez utóbbi például megszűnhet, áthelyezéssel, kiköltözéssel, illetve elhalálozással.

Harangozó Judit főorvosnőtől tanultam – többek között -, ha a beteg jól van, nem szabad változtatni a gyógyszeres terápiáján. Sőt, még a régi gyógyszereit is érdemes meghagyni neki, annak ellenére, hogy ma már jóval korszerűbb készítmények is léteznek.

Egyre több esetet hallani, indokolatlan terápiamódosításokról az intézetben. Illetve elmaradnak az indokoltnak tűnő terápiamódosítások, melyek a betegek kompenzált állapotának eléréséhez elengedhetetlenül szükségesek volnának. Ezek nem az árváltozások miatti módosítások. Itt a terápiamódosítás, kifejezetten, a gyógyszeradag csökkentését jelenti. Drasztikus csökkentést. Az egyik következménye, hogy az eddig nyugodt beteg zaklatottá, agresszívvé válik, és nem kap segítséget… Egyre többen köszönhetik ennek, állapotrosszabbodásukat, mely nagyon nehezen kezelhető, hiszen dupla terhet jelent a beteget közvetlenül ellátók számára. Nemcsak az agresszív betegek száma nő meg, amit pluszba kell kezelni, kivédeni, adminisztrálni, hanem a többi beteget is meg kell védeni, miközben el kell őket is látni… A gyengébb nem védelme automatikusan elvonja a figyelmet, a bajbajutott (megtámadott) kolléga is segítségre szorul… Ráadásul a munkatárs is feszült lesz, amitől mindenki még feszültebb lesz…

Mindezek azért történhetnek meg, mert az intézményi hierarchiában a felettük állók nem teljesítik a munkavállalói kötelességüket, és nem képesek megfelelni a minimum szakmai elvárásoknak és követelményeknek sem.

A terápiamódosítások  másik következménye lehet, az elhalálozás. Többeknek feltűnt, hogy a hirtelen elhalálozások közvetlen a drasztikus terápiamódosítás után következnek be. Ezúttal azonban a halál oka nem szívmegállás volt, hanem tüdőgyulladás… Ez még a laikus dolgozóknak is szemet szúr.

Lásd még: ITT!  

Nem értem. Vagy ha igen, az nagyon rosszat jelent


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

31 megjegyzés:

  1. Tudom, sokak szerint ők már nem számítanak, és eddig sem számítottak… Ha már én is így fogom gondolni, ígérem, nem fogok többet írni… Addig azonban kötelességem, legalábbis szeptember 18-ig, a felmentésemig. Utána már csak a hivatásom miatti elköteleződés okán emelek szót.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálatos módon épp a héten történt egy újabb bántalmazás, egy nőbeteg a 7. osztályról megtámadott, egy kiváló ápolónőt (súlyosan bántalmazva)… A betegnek az ártalmatlanná tétele során, eltört a karja (ebben, úgy tudjuk semmi szándékosság nem volt).

    VálaszTörlés
  3. Az orvosházaspár számára ismeretlen a munkaidő, a rendelési idő, a munkaképes állapot, csakúgy, minta személyes találkozás a beteggel, alkoholmentesség, rendelés megtartása, konzultáció más szakorvosokkal, fokozatosság elve, vizit…
    Nem is tudom mit keresnek még mindig bent?

    VálaszTörlés
  4. Mikor Ancsát oda rakták ápolónak az is azért volt,hogy védhessék tovább a betegverőket mert majd Ancsát bántják és milyen agresszívek a lakók majd azt bizonyítják. Az,hogy az orvosaink most gyógyszer csökkentéssel változtatással akarják ugyanezt elérni nem kétséges. Az is előfordulhat,hogy így jelentős anyagi megtakarítást érnek el. Gondolják az el lopott pénzeket ez majd csökkenti.István

    VálaszTörlés
  5. Kapálózásból mindegyik megbukott már, persze hogy ragaszkodnak a székükhöz, ha nincs hova menni! Csak Simonnak meg azoknak akiknek vannak cégeik! Persze csak akkor működő a cégeik, ha összefüggésbe van az intézeti pénzekkel..
    HOL VAN A BÉRMEGTAKARÍTÁS ÖSSZEGE? ami a költségvetés helyett a központi alapból fizetett közhasznúak foglalkoztatásából "megtakarításként" összejött?
    HOL VAN EZ A PÉNZ? MIRE, MI MÁSRA LETT ELKÖLTVE? Kerítés pénz, jótékonysági pénz, bérmegtakarítási pénz, Kártyapénz. Bennfentes.

    VálaszTörlés
  6. A vezetők tudják a választ és a fenntartó!
    A vizsgálataik nem találtak semmi törvénytelenséget. Ez azt jelentheti,hogy a fenntartó utasítására cselekedtek.Munkás

    VálaszTörlés
  7. Befolyásukat még az igazságszolgáltatás ellehetetlenítésére is bevetik,és minden eszközzel
    harcolnak az igazság ellen!

    VálaszTörlés
  8. Mennyi macerát meg úsztak volna,ha tisztességesen és becsületesen végezte volna a munkáját a fenntartó!
    Nem tudom mire várnak mert ettől csak rosszabb
    jöhet nekik!

    VálaszTörlés
  9. A sok rossz közül a legrosszabbat megvárják!
    Erre lehet következtetni már a hozzá állásukból.

    VálaszTörlés
  10. Igyekeznek eltüntetni azokat a lakókat akik vallomást tettek.Mindegy nekik még ha az élete árán akkor is.

    VálaszTörlés
  11. Pedig a lakó vallomása is felér a hazugok vallomásával.Ezek nem értik,hogy a lakókért vagyunk.A lakók tudják,hogy értük szóltak a jelentők.

    VálaszTörlés
  12. Némelyiktől értelmesebbek a lakók mit csodálkoztok.

    VálaszTörlés
  13. Halálbiztos,a hátba verésük is.Hányan haltak meg bevérzett tüdőgyulladástól?

    VálaszTörlés
  14. A fenntartó alkalmazza ezt a részeges alkalmatlan bűnbandát,nem vették észre a vizsgálatokon,hogy alkalmatlan emberekkel van tele az intézet vezetése.Pedig nagyon szabályos vizsgálatok voltak mindenre kiterjedő.Legjobban a jelentést tevők lebeszélése volt a cél.Ibolya

    VálaszTörlés
  15. A minap egy beszélgetésnek fültanúja voltam! Az egyik ott dolgozó panaszkodott régi kollégájának, nem érti a therápiát a 7-es osztályon! Súlyosan csökkentették azt és a szükség esetit sem szabad beadni mint rég! Félnek egyszer nagy baj lesz és a nők rettegve mennek oda be dolgozni! Tudni illik ha az ápoló észrevette valamikor a változást a betegen és tudta ilyenkor a beteg agresszívvá válik akkor megoltották. Most hiába jelzi, tilos oltani, a válasz majd ha csinál valamit. Ezt várták erre ment ki az egész th módosítás és a szükség eseti tiltása. Valóban azt akarják elérni bebizonyítani ott agresszívak a betegek. De kérdem én akkor miért gyenge női ápolókat raknak oda? Megvan ennek is a magyarázata, mert azt meg meri támadni a beteg a gyógyszer hiányában fellépő más állapotában.
    Szégyen, hogy ilyennek kiteszik a saját dolgozóikat hisz nem tudni előre mi lesz a végkimenetel!

    VálaszTörlés
  16. Kedves Cica!
    Nem értem, hogy miért nem kezdeményez valaki (akár hozzátartozó, akár más) vizsgálatot a terápiás módszerek változtatása miatt? Ezt alaposan kivizsgálnák, hiszen akár bűncselekmény is lehet (foglalkozás körében elkövetett ...) de ha biztos az infó, akár egyből feljelentés is mehetne!

    VálaszTörlés
  17. Maximálisan egyet értek de én nem azon a területen dolgozom és azt nem mondhatom úgy hallottam, igaz többektől a dolgot és ezért teszek feljelentést! Egy ottani dolgozónak kéne ezt megtenni de mindenki fél! Nagyon megvagyunk félemlítve, szemrebbenés nélkül hazudnak a képünkbe, vádolnak igaztalanul!

    VálaszTörlés
  18. Aki tudja és nem jelenti bűnsegéd,gondatlan veszélyeztetésben..

    VálaszTörlés
  19. Mást vártatok? Ezek az orvosok elitták már az eszüket.Nem a beteggel foglalkoznak azok hanem a piával. Vigyétek a közelemből ezt a bolondot!
    Neki az nem ember csak egy bolond! Csak a saját helyükért kapálóznak,meg a hazugok betegverőkért hátha akkor itt maradhatnak.Minek ide két részeges orvos? Egy is elég volna egy tisztességes, aki a betegekért képes kiállni a bántalmazókkal szemben. Dolgozó

    VálaszTörlés
  20. Ilonkánk! Foglalkozott már a betegekkel Én még nem láttam dolgozni velük.Azért,hogy fejlesztő pedagógus iskolája nincsen,hazudásba jelesre tanítaná Őket.Azt játszanák ki tud nagyobbat hazudni.Ilonkánk lenne a győztes.

    VálaszTörlés
  21. Ez meg a fenntartónkat dicséri!
    Mit is vár az ember ettől a képmutató,szemfényvesztő várostól?
    Díszes főtérre,46 alpolgármesterre,és minden egyéb marhaságra,ami látszat arra van pénz.Mit csináljanak azok a szülők akik gyermekét nem vették fel,a 80.000 ezer forintos fizetésből magán ovi.De ugyanez van az iskolabeíratásnál is,ha egy jobb iskolába szeretné az ember beíratni a gyermekét,és nem tud hamis lakcímkártyát szerezni,akkor mehet a gyermek a dakoták közzé.Hát ez kecskemét.siker pénz csillogás.amit most ellopnak Stadler Józsi bácsitól abból lehetne ovi férőhelyet létrehozni. Segítik a gyerekes szülőket?
    Orbán mit hangoztat,és ezek mit csinálnak? mindent fordítva!

    VálaszTörlés
  22. Az Ombucmannak kell írni egy levelet,hogy vizsgáltassa felül az intézetben történteket,és minden Megye által üzemeltetett intézményt.
    Gondozás ellátás és betegverés gyerek elzárás,verés és a pénzügyi dolgokat is.Másik iskolából is írtak,hogy kék zöld a gyerek.
    Nem lehet hagyni,hogy ilyeneket megengedjen Bányai és kompetenciája.Ibolya

    VálaszTörlés
  23. Bányai úr erre mit mond? Hazugság nem igaz?
    A páfrány utcai otthon "működésében" ha valaki tud valamit ami megfelelt az előírásoknak arra pedig én lennék kíváncsi.
    A bizonyíthatóan kékre-zöldre rugdosott gyermekek ügyében miért nem járt el a hatóság?
    Azt nem hiszem el, hogy egy zsaru sem tudott erről.
    Bár a rendőrök is nagy játékosok, ha megbilincselt fiatalkorú megveréséről van szó.
    A "belső vizsgálat" mint önmaga paródiája simán elsiklott a gyermeki jogok súlyos megsértése felett.
    Persze a cigány származású fiatalok ma egyébként is inkább célkeresztben vannak, mint teljes körű ellátásban.
    Mindent összegezve a Páfrány utca is megérne egy ügyészségi vizsgálatot.
    Minden általa fenntartott intézetbe baj van!
    Jó lenne már ha elő venné a józan paraszti eszét és megszüntetné ezeket.Kötelessége tenni az ilyen ellátás ellen! Ha nem képes rá mondjon le!

    VálaszTörlés
  24. Sokadik intézetből jelentették már!

    Egy fecske nem csinál nyarat szokták mondani.
    Most mégis két fecske csinált egy nagy méretű
    vizsgálatot halason. A társaik támogatásával,ki mit tud alapon ha jól értelmezem az írásokat.
    Országos megmozdulássá fejlődik meglátásom ez.
    Már több megyéből jeleztek hasonló gondozási eljárásokat.Felbátorodtak a dolgozók,nem nyelik le a sérelmeiket,nem hagyják szó nélkül a bántalmazásokat.Már a magán intézetekben történtek miatt 27 bezártak nem megfelelő gondozás miatt.Másutt pénzbírsággal próbálják jobb belátásra bírni a vezetőket. Nem azért írok,hogy zárják be ezeket az intézményeket, vagy összevonják,távol áll tőlem. Sajnálatos dolog,hogy a vezetők üzemeltetők nem úgy látják a saját helyzetüket, mint azok akik szólnak felemelik a hangjukat a beteg emberekért gyerekekért vagy akárcsak idősekért.
    Akik az elesettekért teszik mindezeket. Olvasható több helyen egyre többen érzik azt, így nem lehet, nem szabad ápolni.Elismerésem minden jóérzésű embernek aki ki mer állni kockáztatva a munkahelyét a kezük alatt élő
    gyerekekét felnőttekért.Nekik gratulálok, Akik meg hazudoznak bántják a lakóikat és hátat fordítanak nekik, a verőlegényekért tolvaj rokonokért,csalásért sikkasztásért azoknak nem ilyen intézetekben lenne a helye.Főleg nem ilyen betegeknél.Mert a tolvajt sem szokták bankárnak alkalmazni,mert nem lehet megbízni benne meg nem is etikus.A betegverőket sem illik,nem etikus,s még visszataszító hatással van minden jó érzésű emberre. Halason már célba érnek rövid idő alatt,csak Bács-kiskunba több ilyen helyzetet engedtek kialakulni.Ezeknél a szószóló dolgozóknak erőt egészséget kitartást,
    kívánok.Lehet a Halasi példaképet követni.
    Az első nehezen megy a többi már gördülékenyen.

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  25. Intézeti orvosaink most már el érnek arra a szintre,hogy Hágában kell felelni tetteikért!

    VálaszTörlés
  26. Megérdemelnék! De Én elégedett leszek már akkor ha leváltják Őket.Egy normális orvos legyen, aki a beteget is embernek nézi,ne egy bolondnak.
    Ez már csak az orvost minősíti.Munkás

    VálaszTörlés
  27. Egy rab dúdolgat a cellájában. Az őr rászól:
    Mit képzel, egy börtönben énekel?
    Dobjon ki ha nem tetszik!

    VálaszTörlés
  28. Csak már az intézetből dúdolgatna ott 10 ember.
    Azt már Én is ünnepnapnak tekinteném.

    VálaszTörlés
  29. A főorvos asszonyból a Bányainak is elege van.

    VálaszTörlés
  30. Mint mindenkinek.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)