2011. május 26., csütörtök

A New York Times (se) járt itt!


Nézem a híreket itt, nézem a híreket ott. Hírgyűjtő portálok anyagát pásztázom, de mindhiába, sehol egy cikk, vagy legalább gyorshír az intézmény csoda, nyílt napjáról. Két nap alatt 2 (azaz kettő) újságban jelent meg bármi is, no és persze a házi beszállítónál a Ponty TV – Halasi Trükkös, „objektív” médium ikreknél. Nincs min csodálkozni, náluk az anyag valószínűleg már megvolt egy héttel korábban is…

Talán egy ici-picit kellemetlen lehet, hogy Kecskemétről leutaznak a nagyurak, - pedig nem is olyan régen jártak erre, valószínűleg a hely szelleme csábítja őket ismételten vissza -, és  a meghirdetett nyílt napon a kutya se kíváncsi rájuk. Mi lehet az oka? Nem akarok semmit se belemagyarázni, de megesik azzal az emberrel, aki sorozatosan „félreértelmezhető” dolgokat mond, hogy elveszti a sajtó bizalmát. Inkább ahhoz mennek, aki őszintén beszél az igazságról. Ez a mi behozhatatlan előnyünk.

A színpadias megoldásokat nálunk parasztvakításnak (nem szitokszó) nevezik, amikor lekezeléssel társul, és egyetlen céljuk az elterelés. Vegyél egy hiteles embert. Na jó, vegyél egy kevésbé hitel-romlott embert. Állítsd be nyájas, kedves, barátságos, talpraesett és komoly, vallásos vezetőnek. Enged, hogy magához édesgesse a kiéhezett embereket, és három hónap elteltével koronázd meg a „téglát”!

Természetesen tudjuk, hogy erről szól az egész történet. A szakképesítéssel nem rendelkező, de szimpatikus fiatalember lesz az új igazgató, pályázat kiírása nélkül. Ne nézzenek minket majomnak, tudunk számolni! Április 30. mondott le az igazgatónő, egy hónap telt el (harmada a határidőnek), és a megyének esze ágában sincs meghirdetni a pályázatot! Bárki meggyőződhet a megye passzivitásáról: ITT! Folyik a figyelemelterelés, látványos akciók, és közben telik-múlik az idő. Az az egyértelmű szándékuk, hogy augusztus 1-én, jelentkezők hiányára, és gondolom formai okokra is hivatkozva csak egy ember maradhasson talpon. Arra pedig, hogy nem rendelkezik szakirányú végzettséggel jó példa, hogy ilyesmi az elmúlt 11 évben sem okozott problémát (nekik). Mit gondolnak ki lesz a befutó? Most lehet fogadásokat kötni!

Engemet nem az zavar a legjobban, hogy megint csalnak, hanem az, hogy mindenféle átlátszó manőverrel etetnek. Felháborít, hogy hülyének néznek és nagyívűnek gondolt akcióikról azt hiszik, hogy átláthatatlan, sűrű ködöt vonnak ügyleteik köré. Szerencsére az emberek egyre inkább felismerik, hogy hatalom-, - és igen, - pénz-átmentési projektek megvalósulásának vagyunk szemlélői.

Egész napos sajtórendezvény 5 embernek, Nem kínos? Mi lesz a következő? Koktél-parti és tűzijáték a két, nagy embernek? Vitorlázás, vízisízés a tavon, ökörsütés nyárson egy kiváltságos részvételével? Természetesen az intézet, azaz a lakók pénzéből? Nem kéne abbahagyni a görcsös ügyetlenkedést, és végre nekiállni a többség számára megnyugtató megoldást találni? Természetesen, úgy ahogyan a többség szeretné. Tisztességesen.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

4 megjegyzés:

  1. Nem megbízott,hanem pályáztatott igazgatót akarunk! A pap mikor ide került azt se tudhatta mi történt már kijelentette nem volt igaz nem történt semmi! Meggyőződött volna a dolgokról vagy mondta volna most jöttem még nem tudhatom.
    De Ő tudta mi történt 2009 ősszén,aki ennyire tud ( nem ide való igazgatónak )hazudni. Biztos Somogyból átlátott!MATT

    VálaszTörlés
  2. A tényeket ferdítik még most is. Ez nem a dolgozók szégyene, hanem a vezetőkké.
    Akik végig a lakókért a dolgozókért álltak ki azoknak nincs szégyellni valójuk. A vezetés alkalmatlanságát mutatja, nem tudták megoldani házon belül.3 ember felmentése és vége. Rágalom hadjáratot indítottak hazugságra alapozva.Össze dőlni látszik a hazugságra épített kártyavár.
    Munkás

    VálaszTörlés
  3. Nem volt meghirdetve a nyílt nap,akkor lettek volna kínos kérdések. Bányainak esze ágában sem volt értelmes válaszokat adni a kérdésekre.
    Ezért titokban jött.XY

    VálaszTörlés
  4. Titkos nyílt nap? A hozzátartozókat miért nem hívta meg Bányai? Félre állt volna a szája ha azok is elmondhatták volna amit a betegeik panaszkodtak nekik éveken keresztül.
    Mert aki bejár látogatni az szereti a betegét.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)