2011. augusztus 22., hétfő

Nézzünk magunkba!

Kezdhetném úgy is, hogy az alábbi írásomban ha bárki magára ismer, az csakis a véletlennek köszönhető. Nem! Azért nem, mert ha valaki magára ismer, vagy tudja, hogy ki ismerhetne magára, az érintett az alábbi történetben!
Közeledik az  a bizonyos tárgyalás, ami arról szól, hogy intézetünk "igazmondó" főnővére egy olyan kollektíva előtt tett fenyegető, testi épséget veszélyeztető kijelentéseket, ahol szerencséjére mindenkinek szelektív a hallása! Aki nem hallotta, de ott volt, annak nem a hallásával van a baj, hanem sajnos gyáva és megalkuvó. Mint tudjuk, egyik sem az egyenes jellem ismérve! Senki nem hallotta, de képletesen szólva a munkatársak elégedetten nyugtázták az eredményt! Igen, ez kell neki! Kérdezem csendben, nekik is?

Mert ha igen, akkor nagyobb a baj mint gondoltuk! A fenyegető "" erős asszony"" tudjuk miért csinálta! Aki hallgat róla, attól gyenge érv az, hogy féltem a munkahelyem! A jelenlegi igazgatónak már nem unkanővére az igazmondó főnővér!

Egyszer már leírtam, hogy gyermekeink nem látnak gondolatainkba, de ez nem azt jelenti, hogy rendőrségen, bíróságon hazudhatunk... sehol sem, még magamnak sem, mert szerencsére gondolatainkat nem látják, de nekünk a saját lelkiismeretünkkel kell elszámolni. Aki hazudik, hogy néz gyermeke tiszta tekintetében? Mondja - e némán magában, ma hazudtam - a hallgatás is hazugság - jó akartam lenni egy olyan kollektíva előtt, ami már közösségnek sem nevezhető!



Elvtelenül egy olyan ügyet képviselek, amiről tudom, hogy szégyellnem kellene magam, mert nem léptem oda és nem mondtam meg annak a bizonyos főnővérnek, hogy ez a foglalkoztató és nem egy kocsma. Nézzen körül, vegye észre, hogy itt lakók szabadidejének hasznos eltöltésére próbálunk törekedni. Ennek az ő produkciója nem része!
 A hallgatásnak több fajtája van, ezek közül az egyik a sunyi, gyáva hallgatás. Ez rombol és nem utolsósorban nagyon megaláz! Többen, illetve az érintett területről szinte mindenki ezt választotta! Még most sem adom fel a reményt, hogy legalább egy valaki lesz aki azt mondja " igen, én hallottam, és el is mondom".
Sokszor csak bele kell hallgatni egy-egy beszélgetésbe, ahol csendben - szinte csak maguknak - kimondják, hogy sajnos ez mind igaz és még több is!

Hölgyeim és uraim, még egy alkalom lesz, hogy hangosan, egyenes gerinccel el is mondják!
Ha nem teszi ezt, kinek dolga lenne, viselnie kell például azt a bélyeget, minek felragasztásában tevőlegesen rész vett! A bélyeg felirata: hazug vagyok és gyáva!
Csak megjegyzem, ha így dönt, az is marad ebben az ügyben örökre.



A foglalkoztató az intézet szíve, lelke lenne, ha a munkatársak - nagy tisztelet a kivételnek - is így gondolnák!
Kérdezhetném, hogy a vezetőjük tudja-e, hogy egyik prominens munkatársa, min fáradozik, nem is először. Igen igen, a szokásos! Nős, családos férjet elvenni a feleségtől. A dolog pikantériája, hogy most ebben az esetben a feleség is az intézet dolgozója. Kedvencünket ez nem gátolja, gondolván, hogy akitől el lehet venni a férjet, az meg sem érdemli! 
De ez csak az ő gondolata! Vajon mit gondolnak a gyerekek? Ha pontosan nem is értik mi történik, édesanyjuk szomorú arcát látva, érezni fogják, hogy baj van! A nevenincs hölgy annak a lelkes csapatnak a tagja, sőt szószólója, kik közül senki nem hallotta az igazmondó főnővér fenyegetését. Azt hiszem nem is igazán csodálkozunk rajta! De ha én kollektívájuk tagja lennék, nem vállalnám a sorsközösséget velük. Már csak szégyenemben sem!
Valószínű a következő áldozat na kitalálják-e az alábbi számokból 9-7-? osztály dolgozója lesz. -2-2.
Most a 7-es osztálynál tartunk! Tesz-e valaki annak érdekében valamit, hogy ez a számsor ne folytatódjon? 

Érdeklődve várjuk!
.

18 megjegyzés:

  1. Ezt a mínusz 2-tőt értsük úgy, hogy a következő áldozat az 5-ös osztályról lesz?

    VálaszTörlés
  2. Könnyen előfordulhat?
    Én úgy látom, hogy ott is kivannak az idegei egy-két embernek!

    VálaszTörlés
  3. Amíg ez a vezetés van, marad a "Vigyázat! Családveszély!" figyelmeztető tábla az intézet bejáratánál!
    Az erkölcsi megújulás elemi szükséglet a megmaradáshoz.

    Az ilyen embereket pedig ki kell közösíteni. Az ilyen embereket kell kiközösíteni, tisztelt vezetőség.

    VálaszTörlés
  4. Adolterous - házasságtörő - A

    VálaszTörlés
  5. Tudjátok akik hazugsággal rágalmazzák azokat akik kiálltak a betegekért,azokat ki kell söpörni az Intézetből,mert azoknak semmi keresnivalójuk nincsen a beteg emberek mellett. Olyanok kellenek melléjük akik embernek nézik Őket és megvédik minden aljas ápolótól aki bántja vagy szex jeleneteket követel meg tőlük. Gabi

    VálaszTörlés
  6. Kiugrott a pszichiátria ablakából és szörnyethalt
    2011. augusztus 22. 17:46 , Legutóbb frissítve: 2011. augusztus 22. 18:00 N. N. M.

    Kiugrott egy második emeleti ablakon a kiskunhalasi pszichiátriai és fogyatékos betegek otthonának egyik lakója – tájékoztatott a baon.hu egyik olvasója.

    Minden szép és jó nem történt semmi. Csak egy szerencsétlen beteg már nem tudta elviselni a "túl jó gondozást:"
    MEDDIG MEHET EZ MÉG? Nem becsülettel kellene gondoskodni róluk? Nem P-P.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Honan tudod, hogy épp erről az illetöről van szó?
    Nincs név a cikkben!

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  10. Ma pont került az ügy végére. Úgy zárult, mint ahogyan kezdődött: gyáván, sunyin és hazug módon. Azaz semmi új, vannak akik jellemtelenek születnek és úgy is élik le az életüket. Köszönjük. Köszönjük, hogy rajtuk keresztül újra és újra felismerjük, hogy semmi közünk hozzájuk...

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  12. Jaaaaaaaaaaa a férj meg a 7-esen!!:))

    VálaszTörlés
  13. A tényekbe megerősítették,hogy a halasi körösi útiintézetről volt szó. Valahogy azért egy pap szájából furcsán hangzott,hogy így is tovább élt mint otthon élt volna. Biztosan nagyon jó az orvosi ellátás, gondozás ha már a halálba menekülést jobbnak találta,akkor ???????????????.
    Nyilatkozott az intézet lelkésze aki vezetőnek képzeli magát,ami már csak egy hónapig tart. István

    VálaszTörlés
  14. Halason nem sok Pszichiátriai intézet van.A Baonon meg a halasit írták. Munkás

    VálaszTörlés
  15. Miért lett öngyilkos egy olyan lakó az 5-ösön, aki csendes volt és még a családja is törődött vele? Ezek szerint még a 9-esen is kibírhatóbb az élet?

    VálaszTörlés
  16. Azokon az ablakokon soha nem volt rács ami az 53-as fele néz, úgy, hogy nem is tudott az ombudsman mit leszedetni!! Ez is egy nagy hazugság mint a többi!!

    VálaszTörlés
  17. Mielőtt nyilatkozik valaki legalább utána érdeklődhetett volna, hogy volt-e rács az út felüli oldalon?
    Hát nem volt, csak az udvar felüli oldalon van.
    Hát így lejáratni saját magát? De hát az elődjétől is ezt látta.

    VálaszTörlés
  18. Hazudni tudni kell, és ésszel nem eszetlenül!
    A Jó Isten ezt már nem bocsájtja meg neki!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)