2011. szeptember 18., vasárnap

Olvasói levél – Replika … Paprika


„Ha egy újságíró csak összeollózni tud egy cikket, - s azt is hibásan teszi - ráadásul etikátlanul, akkor legalább fizethetne annak, akitől idéz!

Nyilván felületes olvasója a blognak, mert ha nem így lenne, akkor nem írna butaságot!
Pl. a „senkit nem érdekel” kezdetű mondatainál elmondhatná, hogy kivéve U-t, alias Protestet.
T.i. a blogon megtalálhatja azokat az írásait, és korábbi intézményvezetőnek címzett hivatalos leveleit - melyek vsz. a kukába landoltak -, melyben több ízben szót emel nemcsak az intézmény dolgozóiért, hanem konkrétan a 7. osztályon dolgozókért... Vagy amikor szót emel, hogy kezdeményezzen igazgatónő eljárást azon beteg ellen, aki késsel támadt a takarítónőre, folyamatos felügyelet mellett! De az intézményvezető nem indított eljárást, inkább házon belül "elintézte". Ahogyan azokat a szexuális visszaéléseket is sikerült szőnyeg alá söpörni, amelyek évekre visszamenőleg, több dolgozóval összefüggésben is bizonyságot nyertek…
S ha nem hallott volna még arról, hogy U. annak a fiatal nőbetegnek az intézménybe történő  felvételét - előgondozást végző szakemberként - elutasította, aki több kollégát bántalmazott már azóta, sőt utóbb csomókban tépte ki egy kolléga haját... igaz, kartörése miatt magyarázkodhatott a mb. igazgató. Ugyanaz a beteg volt az, akit majdnem halálra vert egy másik lakónk, mert "megcsalta". Ha hallgatnának szakemberekre időnként – pl. U-ra -, elkerülhető lett volna az intézmény hírnevének hírhedtté válása.
A fentiek értelmében tehát, azt kellett volna írnia, hogy „az bezzeg senkit sem érdekel… kivéve Uray Erzsébetet és néhány ápolónőt.”

Tudja, ha a mi szakmánkban úgy dolgoznánk, ahogy ön teszi - felülről utasítva miről írhat, miről nem, azon belül is, hogy miről mit írhat, mit képviselhet, melyik oldalon kell állnia, mit kell elhallgatnia, s mit elferdíteni, hogy az igazságból gazság legyen - akkor bizony sok ember halálát, kárát okoznánk... Mert itt a hozzáértés hiánya kedves P. úr emberéleteket követel…
Ezért védi a vezetést, vagy a verőembereket a betegekkel és szakmaisággal, és az alapvető normákkal szemben? Mert maga azokat az embereket tartja normális felének a társadalomnak, akik a betegeket bolondoknak hívják! Igaz, ha azt tudom, hogy hazánkban minden a fejetetejére állt, akkor könnyebben megértjük önt is. Bár, - ahogy többször olvastuk már U. E-től – nem értünk önnel egyet.
Ha igaza van, akkor viszont a „bolond” firkász és a „bolond” verő is egy tőről fakad… Így már érthető, hogy miért azokért áll ki, s miért azok rokonszenvesek önnek, akik a betegeket verik, veszélyeztetik, és aljas módon kihasználják, visszaélnek a kiszolgáltatottságukkal és a korlátozottságukkal. Hiszen mindenki, a magához hasonlóval érzi jól magát…

Azt meg végképp nem értem, hogy miért zavarja az önt, ha egy szakember pályázik a vezetői állásra, s miért nem zavarta, zavarja, ha ezt nem szakemberek teszik, vagy tették eddig? Nem kell válaszolnia, mert már megtette…

Azért én az ön helyében, megkérdezném a pszichológusomat erről! Tudja, valakiknek az ilyen szintű lekezelése, általában érintettségre vall…”


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

5 megjegyzés:

  1. Ez az újságíró azt írja amit mondanak neki. Nem győződik meg,hogy igaz vagy nem,neki arra nem telik a figyelméből. Neki köze nincs,hogy ki pályázik az igazgatói székért. Bányai az iskolázottságot írta ki a pályázatba,mivel a Megbízott igazgatónak nincs megfelelő végzettsége,így esélyes lehet az akinek iskolázottsága gyakorlata,és elsősorban a betegekért való kiállása van előtérbe helyezve.
    Nem az,hogy már így is többet élt a beteg,mint a pap mondta. Arról is írhatott volna,hogy orvosaink 9 hónap alatt a beteggel nem találkoztak aki gyermeket szült az intézetbe. 350 beteg jut 2 orvosra és mégsem találkoztak.
    Az ilyen ellátásról is lehetne írni,ez jobban közel van az igazsághoz mint amit Ő hasra ütés szerint ír. Ha újságíró akar maradni az igazságra törekedjen mert a hazugság gyorsan meghal. Okoska

    VálaszTörlés
  2. A Halasi tükör sosem az igazságot képviseli,ha nem
    a bűnözők védelmezője,és szócsöve!

    VálaszTörlés
  3. Ő nem a Halasi tükör, hanem a TvHalas újságírója.
    De ez nem lényeges, hiszen lehetett volna K.Z. is, a Halasi tükörtől, hiszen mondandójuk, - bár különböző oldalon állnak - mindig egybecseng a témával kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  4. Ők azok az újságírók akik nem tudnak semmit az igazságról,de nem is nyomóznak,hogy mi az igazság. Amit a szájukba adnak a hazugok leírják.
    A Halas Tv és a tükör hírnevét rombolva ezekkel a tudósítással. Dolgozó

    VálaszTörlés
  5. Bolond lyukból bolond szél fúj. - tartja a közmondás.
    Nem érdemes vele foglalkozni.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)