2011. szeptember 24., szombat

Összegzés


Lehet, hogy sokan furcsának találják a címet, mert összegzést év végén készítünk. Számba vesszük, hogy milyen évet hagyunk magunk mögött, és mit várunk az elkövetkezőtől.
Tegyünk most kivételt, mert nem évet, hanem reményeink szerint egy korszakot zárunk le!
Lezárjuk, de elfelejteni sokáig nem tudjuk!

Borzalmas, mi több, - néha már - elviselhetetlennek tűnő éveken vagyunk túl! Sajnos, történt igazi visszafordíthatatlan tragédia is, úgy a lakók, mint a munkatársak életében.
Volt ebben az elmúlt 11 évben és 3 hónapban kirúgás, lelki megnyomorítás, alázás, sértés, fegyelmik garmada, fenyegetés - majdnem kihagytam - és nyilvános megszégyenítés!
Hogy mi nem volt? Szervezett, hozzáértő irányítás, emberi elismerő szó, bizalom és felelősség vállalás  a kimondott szóért!
Hamar kialakult a diktatórikus, vagyis parancs uralmon alapuló vezetés! Exigazgatónő sokáig nem vette észre, pedig többen figyelmeztettük, hogy már nem ő a vezető!
Mire rájött, már késő volt. Bekövetkezett az, ami ellen már nem tudott tenni, zsarolhatóvá vált. Szinte mindenre fordítva reagált, mint elvárható lett volna! Nem a hozzáértő munkatársakra támaszkodott, sőt, mi több, egyenesen az ellenséget látta bennünk! Vezetőink olyan szintre jutottak, hogy már mindenkiben ellenséget láttak!
Információkat tartottak vissza, mert a szakmai tudás hiánya butasággal és gőggel is társult. Ez így együtt a beosztott munkatársakra nézve léleknyomorító! Szembesültünk nap mint nap a hazugságokkal! Védtelenek voltunk, mert rögtön megkaptuk a ne próbáld megmagyarázni panel mondatot.
A visszaigazolást minden esetben megkapták a közeli rokonoktól, barátoktól és azok barátaiból verbuválódott, hihetetlenül ostoba udvartartásuktól. A szemükbe ez a csapat volt a mértékadó! Erre én csak azt mondom, illetve írom, hogy madarat tolláról... a többit tudjuk, sőt tapasztaltuk!

Tisztelt ex ig. nő! Nem a kemény fedeles diplomák száma jelenti az alkalmasságot, sőt az önmagában kevés, legyen akárhány is!  Emberségből az élet vizsgáztat, igaz bizonyítványt nem állít ki!
Itt az eredmény a munkatársak arcán látszik! Sajnos nálunk a rémület, félelem és szorongás látszott az arcokon! Önök szerint: "Úgy kell nekik és ha valaki szól, még bele is rúgunk!"
Az önök szemében a legnagyobb bűn azért mégis csak az, ha valaki ért a szakmájához! Ha ésszerű javaslata és véleménye is van, akkor legyen áruló, sőt ellenség! Hivatalból üldözendő! Aki beszél vele, azt meg egyenesen égő máglyára kell dobni! Ugye tudják kiről beszélek?  "Nem kell válaszolni, költői kérdés volt!"

Igazgatóváltás előtt vagyunk! Legalább is reméljük! Jelenlegi mb. igazgatónk is maradandóan beírta a köztudatba a nevét! Egyszer indulatában kijelentette, ő utána senki nem fizetett 700.000 Ft-ot. Tudtuk, hogy nem igaz, mert nem ez volt a kérdés. Elszólás volt, de legalább ez is kiderült. Sőt odáig ment, hogy tudja, ki élt a kelleténél is már többet!  Sajnos, ennek a nagy nyilvánosság előtt, többször is hangot adott! Nincs mit hozzáfűzni!
Ez volt idáig!
 
Bízzunk benne, hogy 2011. október 1-től szebb napok jönnek, úgy a lakókra, mint a munkatársakra! Ehhez arra is szükség van, hogy az ex ig. nő lekerüljön a fizetési jegyzékről, annál is inkább, mert nem tudjuk, hogy mit is csinál, illetve mit nem csinál!
Munkavégzése (?!) az emberbarát gazdasági igazgatóval egy irodában történik, sőt a pénzügyi csoportvezető áldásos jelenléte, tovább emeli a színvonalat.

Pályázat! Sokan várjuk a kihirdetés napját, remélve, hogy olyan nyeri, aki ismeri a körülményeket, tudja, hogy mitől és mi romlott el nagyon! Tőle várjuk a megnyugvást és azt is, hogy ismét emberhez méltó munkahelyünk legyen, ne börtönnek érezzük az intézetet.

Még egy észrevétel! A pályázati kiírásban szerepel, hogy a munkakör betöltéséhez szükséges szakvizsga akár 2 évig is ráér! Miért?? Ez nem költői kérdés!  A megyében - Kiskunhalason - nincs olyan szakember? Tovább megyek, a pályázok között nincs olyan személy, akinek a birtokában már most van?
Vagy folytatjuk dicső tevékenységünket és mi mindig taníttatunk valakit? A feleslegesen kifizetett tanulmányi költségeket is megérné egyszer összesíteni!
A nem dolgozó, hanem csak a fizetési jegyzékben szereplő munkatársak évek óta kifizetett bére, két gyermekintézmény éves étkezési költségét fedezné! Csak bátran, össze kell adni! Félelmetes összeg lesz a végeredmény!
Nem is tudom, mit is mondjak, írjak még? Aki akarja látja, sőt már régen tudja, hogy nagyon nagy a baj! Olyan igazgatót várunk aki tudja, hogy hova nyúljon a baj mielőbbi megszüntetése érdekében, és főleg visszaadja hitünket. Azt várjuk, hogy számítson ránk!
 
Mához egy hétre - már egy napja - tudni fogjuk a választ!
Egy kéretlen tanács, az itt eltöltött időt én az önök helyében nem írnám be a további referencia anyagomba! De ez talán az utolsó, amiben még önök döntenek!


32 megjegyzés:

  1. Hát ezt jól megírtad cica. Nagyon igaz az egész.

    VálaszTörlés
  2. Nemcsak a feleslegesen kifizetett tanulmányi költségeket kellene vizsgálni. Azt is ellenőrizni kell, hogy az intézmény profiljába illeszkedik-e a képzés, illetve szükséges volt-e a részvétel!

    VálaszTörlés
  3. Miért mondják a gyermekétkeztetésben, hogy 100-200 ezer Ft hiányzik és nem tudnak főzni?
    Van itt pénz kérem csak utána kell nézni, kik hova szórják.

    VálaszTörlés
  4. Ki vagy Te Cica? Tudom sosem tudjuk meg de az őszinte és igaz szavaidért sokan tisztelünk.
    Sose találjon meg ez a brancs,habár nem maradhatnak. Ha mégis az Isten vigyázzon Rád és óvjon meg tőlük.

    VálaszTörlés
  5. A miniszterelnök szerint a törvényeknek - a korábbiakkal ellentétben - a becsületes embereket kell védeniük, és nem a bűnözőket. Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának - jelentette ki Orbán Viktor szombat délután tiszthelyettes rendőrök ünnepélyes eskütételén a budapesti Hősök terén.

    Ezek a munka nélküli bérkifizetések a belső és a minőségellenőrre is vonatkoznak?

    VálaszTörlés
  6. A megbízott igazgatónak a Tv-nek nyilatkozott nem igazmondásai, és a beteg így is tovább élt kijelentése után már illetlen dolog pályázni.
    Az Ex meg jó,hogy még itt van mert az elszámoltatásoknál nem hívatkozhat arra,hogy nem emlékszik miért a hazugságért tüntetett! Mert hát sok minden dupla áron került be a BT-jén keresztül. Azok miatt is elkell számoltatni. Meg a pályázati pénzek, mennyi és mire lett költve.
    Már a kórházakat is elszámoltatják a mi intézetünk sem marad ki föleg ha át veszik a megyétől. Minden esetre szakmabeli hiteles embert kell választani,nem olyant aki azt hazudja amit a szájába rágnak neki. Mert a megbízott igazgató márcsak ilyen. Itt nem történt semmi nyilatkozta a TV-nek,de nem is dolgozott még itt. Nem is tudhatta! Ha azt mondta volna nem tudom majd utánna nézek érdeklődöm, akkor hiteles maradhatot volna.
    Ameddig a megyénél a Fideszesek az Exet védelmezik vele együtt a hazugságot a bántalmazók tüntetését,még Bányai azt állítja nincsenek titkok és nincsenek kínos kérdések addig Ők sem tapossák az igazság ösvényét.
    Lassan ideje lenne belátni nekik,hogy rossz uton járnak. Vagy Ők sem értik a saját munkájuknak igazságot kell képviselni.Ők szolgálják az embereket a nagy többséget.
    Vagy az a néhány hazug embert szolgálják?
    István

    VálaszTörlés
  7. Újat kezdenek?
    Orbán lezárta a kifosztás korszakát - és mélyülő válságot jelentett be

    Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának, a kabinet lezárta a bűnözőket mentegető, pártfogó liberális kormányok időszakát - jelentette ki Orbán.
    2011.09.24 17:10MTI
    A miniszterelnök szerint a törvényeknek - a korábbiakkal ellentétben - a becsületes embereket kell védeniük, nem pedig a bűnözőket, és senki nem állhat sem a törvények felett, sem azokon kívül. Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának, a kabinet lezárta a bűnözőket mentegető, pártfogó liberális kormányok időszakát - jelentette ki Orbán Viktor szombat délután 1.327 tiszthelyettes rendőr ünnepélyes eskütételén és a Készenléti Rendőrség csapatzászló-adományozási ünnepségén a budapesti Hősök terén.

    VálaszTörlés
  8. A megbízott igazgatót akarjuk igazgatónak!!!!
    Az itt megjelent pályazatból süt a sértődöttség,bosszúállás,önmagasztalás.Ellentmondások,pl.leépítés végrehajtásáról ír,a következő bekezdésben kevés a nővér bővíteni kell!Leépítés után évekig nem lehet bővíten!Jelenleg is kevés az ápoló!!!!Van itt igazgató nem kérünk másikat!!!

    VálaszTörlés
  9. Ez az igazgató hazug és rosszindulatú!! Nem kérünk a személyéből! Igen is leépíteni az alkalmatlan dolgozókat!

    VálaszTörlés
  10. A m.b. igazgató egy kis faluban talán jól tudna alkalmazkodni egy eldugott kápolnába! Semmi esetre sem nálunk.

    VálaszTörlés
  11. "Van itt igazgató" több is!
    Van itt vezető, több is a kelleténél!
    A bérükből bőven lehet ápolónőket foglalkoztatni.

    VálaszTörlés
  12. A fogisok között is vannak ápolói végzettségűek!!!
    Végre dolgozhatnának.:)
    Alica kis királylány és az udvartartása!!

    VálaszTörlés
  13. Nevén nevezzük III.

    Családi hierarchia


    Dr. Szűcs Erzsébet szakmai vezetőként felettese férjének, Dr. Molnár Árpádnak.

    Dr. Szűcs Erzsébet szakmai vezetőként felettese nővérének, Maczkó Lászlóné főnővérnek, aki középvezető.
    Maczkó Lászlóné fia az intézmény portása.

    Dr. Szűcs Erzsébet szakmai vezetőként felettese lányának Molnár Alíznak aki a mentálhigiénés csoport tagja.

    VálaszTörlés
  14. Az egyik a bíróság elől kimenekült Németországba dolgozni! csak reménykedünk, hogy nem engedik betegek közelébe!!!
    Így aztán végleg összeomlott a közalkalmazotti tanács.
    Nahát, pedig mennyit fáradoztak, hogy pozícióhoz jussanak!?

    VálaszTörlés
  15. 19,52 Miért félsz a leépítéstől? Talán te nem a betegekért vagy itt? Gondolkozz el mi a munkád te valóban mit csinálsz? Majd rá jössz ha nem a lakókat képviseled akkor semmi keresni valód nincs az intézetben. Csak az fél az új igazgatótól akinek nem tiszta a gatyája,és hazudozik össze vissza. A becsületes dolgozók várják a változást! Jobb legyen a lakóinknak és meglegyenek becsülve azok a dolgozók akik a betegek bántalmazása ellen szólni mertek,mernek és fognak ezek után is. Nem a bántalmazók miatt tüntettek,és hazudnak félre vezetve mindenkit ,még a hatóságot is. Ide csak olyan dolgozó kell akinek van véleménye akarata igazságérzete,ezeket nyíltan vállalni is merje.
    Hazugság csak ideig óráig érvényesülhet! Gabi

    VálaszTörlés
  16. 19,52 Te a blog miatti jelentgető vagy?
    Még mindig nem éred fel ésszel mi a kötelességed.
    Bennfentes

    VálaszTörlés
  17. Nevetséges,P ,mint igazgató?Ki az aki komolyan gondolja ?!Khalason biztos nem,de máshol?no abban is kételkedem.Az a sok-sok levelecske....mit is tükröz?

    VálaszTörlés
  18. Jövőre kikerül a béren kívüli juttatások rendszeréből a hidegétel-utalvány, vagy havi öt–nyolcezer forintra csökkentve egyetlen állami cégtől megrendelhető utalvány váltja fel, írta szombati számában a Népszabadság a birtokába került tervezetre hivatkozva.

    Az éves szinten 150 ezer forintig támogatható meleg étkezésért csak a bankkártyához hasonló SZÉP-kártyával lehet majd fizetni.

    Érdekes! Kikerül? Nem is láttunk ilyet!!!
    Vagy van aki igen???

    VálaszTörlés
  19. Évi 700 ezer Ft étkezési hozzájárulást vajon kinek fizettek ki, ha a dolgozóknak nem?
    Reméljük ennek is vége lesz.

    VálaszTörlés
  20. 21:08
    Mit is tükröz?

    Azt mindenki tudja. A válaszok a levelekre, amit visszaküldtek az exigazgatónak intézkedésre! Az az igazi tükör!
    Ajánlott olvasmány: Ki ellenőrzi az ellenőröket I-IX.

    VálaszTörlés
  21. "A válaszra egy magát megnevezni nem kívánó illető hívta fel a figyelmünket, aki a közigazgatási hivatal munkatársa…

    Az ok egyszerű: A leveleket nem volt szabad iktatni, felsőbb utasításra! Fel kellett bontani, elolvasták, de iktatás nélkül visszaküldték az intézményvezetőnek, aki saját hatáskörben járhatott, és járt el!

    Ez miféle eljárás? Kedves senkiháziak! Ki mer ilyen utasítást adni, fejvesztés terhe mellett?
    Munkatársuk elpanaszolta, hogy, már neki is túlzás és gyomorforgató az a sok disznóság, amire fátylat kellett borítaniuk…"

    Ki ellenőrzi az ellenőröket VII.

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  23. Azért lenne pofára esés ha Ő lenne? Bár csak Ő nyerne! Még egy esélyesebb van mint a plébános.
    A 4 közül a pap az utólsó esélyes.

    VálaszTörlés
  24. 2011. szeptember 25. 20:12-nek

    Kérnénk újrafogalmazni! Monogram jöhet, qrva csak ebben a formában!

    VálaszTörlés
  25. A becsületes emberek látják még a hívatalokba is,hogy nem jó amit parancsolnak nekik.De meg kell csinálni.

    VálaszTörlés
  26. Sajnos azok akik a parancsot kiadták nem veszik észre,hogy rosszul dolgoznak,rosszul döntenek más emberek sorsa felett. Mária

    VálaszTörlés
  27. 20,12 újrafogalmazás estén az összes rokonságuk fel lenne sorolva!

    VálaszTörlés
  28. Nem kell. Ez a lelkiismeret szabadsága és az egyén felelőssége.
    A német menekülteket átengedő magyar parancsnok is megtagadta a parancsot! A főnöke lehordta, aztán a kitüntetésért meg odaállt helyette!
    A hősről filmet készítettek az osztrákok(nem a magyarok!), így tudtuk meg mi magyarok, hogy van egy hősünk, akire ismét büszkék lehetünk!

    VálaszTörlés
  29. Van egy emlékpark ott egy haranggal ahol átengedték.

    VálaszTörlés
  30. Ma lesz a pályázók meghallgatása.
    Csak reménykedhetünk, hogy a józan eszükre hallgatnak a megyében és valóban kompetens, a szakmáját szerető és ÉRTŐ igazgatót választanak.
    Ez lenne mindenkinek az érdeke. Elég volt a dilettáns vezetőkből!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)