2011. november 2., szerda

Már nincs határ!!!

.  
Ferencz Norbertet a Karmák című filmsorozat egyik szakértőjét , aki az Új Szemlélet csoport tagjaként a hazai radikális szociális munka képviselője, hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettével vádolják. „Bűne”, hogy az Új Szemlélet csoport szakmai akciója keretében (mely a kukázás tiltását és pénzbírsággal való büntetését lehetővé tevő önkormányzati rendelet elleni direkt akció volt), kiállt szabálysértő kollégái mellett, valamint további szolidaritásra kérte a jelenlévőket. A VIII. kerületi ügyészség Ferencz Norbert e tettét a köznyugalom megzavarására alkalmas uszításnak és általános elégedetlenségre való felhívásnak minősítette. Kollégái szerint Norbert a szociális munka etikai kódexének figyelembevételével csupán a kötelességét végezte. A sajtó képviselőit november 4-én 8:00-kor várják a Markó utca 25. szám előtt. Részlet a szociális munka etikai kódexéből: 10. pont: A szociális munkás felelőssége, az Etikai Kódexet aláíró és csatlakozó szakmai szervezetek joga és kötelessége, hogy felhívják a döntéshozók, valamint a közvélemény figyelmét mindarra, amiben a nélkülözés és a szenvedés kialakulásáért a döntéshozók, a társadalom vagy egyes intézmények felelősek, illetve amivel akadályozzák ezek enyhítését. 11. pont: A szociális munkás tevékenységével, szakmai állásfoglalásaival segíti elő a társadalmi változásokat.

30 megjegyzés:

  1. Köznyugalom ez lenne,hogy börtönbe zárják? Amikor a rászorult emberek érdekében szól valaki
    az az egész társadalom hasznára válik! Azért mert a parlamentbe nem látják a valós problémákat, elfoglaltságuk a saját jólétüknél véget is ér. Nem akarják a rászoruló embereket az utcákon tereken látni,egy megoldást találtak nekik, ellehetetleníteni Őket. A szociális szférába nagyon sok helyen a szőnyeg alá söprik a problémát,mintsem emberséges megoldást keresnének a helyzetek javítására. A szociális
    intézetekben Makótól Sopronig Halastól Pusztaszerig olyan vezetés dolgozik akik a lakóikat nem veszik emberszámba. Egyes helyeken
    egyes vezetők többre nézik a bántalmazókat mint a lakóikat. Ennek megváltoztatására szemléletváltásra lenne szükség és felvilágosításra hiszen azt tudni kellene,hogy minden dolgozó bármelyik intézetben dolgozik a lakók életének javításáért van alkalmazva. Ezek lennének a lakó otthonok? Ahol nem élhetnek a lakók nyugodt körülmények között. Néhány beteges felfogású,hajlamú dolgozó miatt. Mindent meg kell tenni az ilyenek kiszűrése érdekében.
    Az pedig elsősorban a fenntartók, vezetők orvosok sorban lefelé még a takarítónak is kötelessége jelenteni ha embertelen gondozást észlel.

    WWW.Független.N.J.

    VálaszTörlés
  2. Ismertető
    ▪ Közlemények
    ▪ Közlemény beadása




    2011. november 2., szerda 10:36

    Ombudsmani jelentés a kiskunhalasi pszichiátria ügyében
    Budapest, 2011. november 2., szerda (OS) - Az ombudsmani vizsgálat több visszásságot tárt fel az intézetben. Az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa 2010-ben széleskörű vizsgálatot folytatott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, az intézet lakóival szemben elkövetett emberjogi sérelmek gyanúja miatt. Vizsgálata eredményéről Prof. Dr. Szabó Máté októberben jelentést tett közzé.


    Mint ismeretes, a kiskunhalasi pszichiátriai otthon ügye 2010 elején került a nyilvánosság elé, amikor az intézet két dolgozója a városi ügyészséghez és a médiához fordult, mondván, az otthon egyes ápolói brutálisan bántalmaznak, megaláznak lakókat. Az ügyészségi vizsgálat folyományaként három ápoló, valamint az intézet volt igazgatója ellen vádat emeltek – utóbbi ellen magánokirat-hamisítás volt a vád.

    Az ombudsmani vizsgálat az intézetben számos visszásságot tárt fel, többek között megállapította, hogy az intézetben tapasztaltak több pontban visszásságot idéznek elő az élethez és az emberi méltósághoz való joggal, valamint a jogállamiság elvéből fakadó jogbiztonság követelményével összefüggésben, így például az intézet lakóinak kapcsolattartására vonatkozó szabályozás, az elhelyezési körülmények, az alkalmazott korlátozó intézkedések tekintetében.

    Az Ombudsman a nemzeti erőforrás miniszterhez, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához, valamint a kiskunhalasi intézet igazgatójához fordult, felkérve őket, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket a visszásságok kiküszöbölése érdekében.

    Az ombudsmani jelentés itt olvasható:
    www.obh.hu/allam/jelentes/201003330.rtf

    VálaszTörlés
  3. Te vadállat, á jelentés java része a Pusztaszert elemzi.

    VálaszTörlés
  4. Olvasási nehézség? Ki is tudna ezen segíteni?
    Senki...

    VálaszTörlés
  5. Kiskunhalas!
    Az a jelentés a kiskunhalasi intézetről szól,egy szó sincs benne Pusztaszerről!
    Ezek a botrányos esetek hány ember hozzájárulásával valósulhattak meg? Ellenőrök,orvosok vezetők főápolók főnővérek stb.
    Kinek milyen mértékű a felelőssége azt majd a bíróság eldönti. Igazságszolgáltatás a munkájuk,a beteg embereknek is van joguk normális körülmények között élni. Verés megaláztatás megerőszakolás mentesen. Ha a melléjük rendelt vezetők dolgozók képtelenek erre,ezt biztosítani akkor a hatóságnak kell a felelősségeket vizsgálni. Példaértékű büntetések kiszabásával honorálni a becstelen felelőtlen személyeknek. Ez a minimum ami elvárható ezen ügy elbírálása kapcsán.

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  6. Ferencz Norbert szociális munkás fellépett a hajléktalan-üldöző önkormányzat rendelet ellen.
    Az ügyészség ezért - hihetetlenül hangzik - uszítással vádolja.
    Aki tud, jöjjön el holnap a bírósági tárgyalásra: péntek 8:30; V. Markó utca 25. (III. em. 372-es tárgyaló).

    VálaszTörlés
  7. Ha én bele tudok nézni esténként a saját tükrömbe, akkor másoktól is ezt kapom vissza. Mindenki azt a kisugárzást és energiát kapja, amit ő ad másnak, de csak azt adhatja, ami benne van. Mert mindig azt kapjuk vissza, amit önmagunk adunk.

    Csernus Imre

    VálaszTörlés
  8. Azt kapjuk amit mi is tudunk adni,ez évezredek óta így müködik. Ha nem is rögtön de minden rossz visszaüt. A jó megsokszorozza önmagát több jóban lesz része élete során annak aki jót tud nyújtani.
    A rossz akkor jön amikor már azt hiszük több rossz nem jöhet már. De jön!
    Evelyn

    VálaszTörlés
  9. Miért ez a szociális munkás védi az embereket és a jogait? Szociális ügyekért felelős Miniszter miért nem ? Még ezt az életet sem élhetik? Hol éljenek? Vannak képviselők azoknak kellene kiállni még a hajléktalanokért is. A parlamentbe nincs olyan ember aki emberségesen nézné a dolgokat,és ki állna a szegényekért, hajléktalanokért a magukat megvédeni nem képes személyekért.

    VálaszTörlés
  10. Petőfi Népe november 3 csütörtöki száma írja,hogy az ombudsman felszólította a fenntartót a májusban történt eset kivizsgálására. Az a kéztöréses eset volt,sérültek e a beteg jogai?
    a 2010 évben azok kerültek e be az intézetbe akik a legrászorultabbak,vagy a legtöbb pénzt ígérők?
    A rendőrségi vizsgálat nem egyenlő a belsővizsgálattal. Azt le kell folytatni!
    Ennek a cikknek az olvasása során a fenntartótól Én is kérdezném,hogy van az időbeosztása a volt igazgatónak? Zsanai intézetben igazgatóként dolgozik jelenleg is.
    A körösi úti intézetben fejlesztő pedagógusként kap fizetést. Hogy tud két helyen dolgozni egy időben,két fizetésért? nem tűnt fel a fenntartónak,hogy eddig is így volt a munkaideje. Egyik helyen sem volt jelen,csak a fizetés járt neki! A Főorvosnő játszotta az igazgatót,ezért nem tudta tudja valójában mik történtek meg az Ő felelőssége alatt. A fenntartónak erről milyen felelősség elmulasztása jut az eszébe? Vagy néhány elküldött dolgozó bosszúja? Még csak ez jut az eszükbe,vagy rendes vizsgálatokra is képesek lennének? MATT

    VálaszTörlés
  11. A Fenntartó még nem szerzett tudomást róla?

    Egy büntető ügyben gyanúsítottá vált intézményvezető már nem felel meg a pályázatban előírt tiszta erkölcsi bizonyítvány követelménynek, az arról való tudomás szerzést követő 30 napon belül az ellene folyamatban levő vizsgálat jogerős lezárásáig fel kellett volna függeszteni az állásából. A fizetésünk azért késik mert elvitte Veránka? Vagy a fenntartó nem emlékszik semmire,nem tudja nem hallotta? István

    VálaszTörlés
  12. Ilyen erővel Ópusztaszeren is vezetőváltás kellene!

    VálaszTörlés
  13. Mi közünk van nekünk Ópusztaszerhez? Mi halason vagyunk a mi intézetünk problémája nem a Pusztaszeré vagy Makóé de nem is Soproné ez a halasi Körösi úti intézet problémája,vagyis a vezetésé meg néhány dolgozóé, helyesbítve.
    Ne hívjátok fel a figyelmet másik intézetekre,mert még több büntetéseket szabnak ki
    példamutatás céljából. Dolgozó

    VálaszTörlés
  14. Ezért provokálják az írásokat,mert azt szeretnék elérni,hogy példát statuáljanak a halasiakra kiszabott büntetésekkel. Mária

    VálaszTörlés
  15. Halason az ápolók rendesen végzik a munkájukat.Gyakran előfordul,hogy agresszív betegek rátámadnak az ápolókra.Ezzel súlyos sérüléseket okoznak!!!Szégyeljék magukat azok akik a halasi intézetben dolgoznak és ezen a blogon pocskondiáznak.Nekik tudniuk kell,hogy nem az ápolók durvák!Néhány agresszív beteg rátámad az ápolókra,betegekre.Betegverésről nem hallottam!Az ápolókat verik.támadják!Menj oda dolgozni,tölts el néhány hónapot,ha kibírod,utána járjon a szád!

    VálaszTörlés
  16. 18,42 Ott dolgozom már évek óta még egyszer sem bántottak! Dolgoztam a hetesen is,meg több osztályon.
    Van egy néhány beteg lelki állapotú dolgozó azok miatt van ez a botrány,meg a vezetők nem helyesen jártak el semmi más oka nincs ennek. Azt amit te tudsz adni a betegnek azt kapod vissza! Munkás

    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  18. Ne keverd a vidd ki a bilit az idd ki a bilit-tel!!!!!

    VálaszTörlés
  19. 18:42-nek
    Menj oda betegnek, majd megtudod!
    Még álcáznod se kell magad, csak nyújtsd be a kérelmedet. De lehet, hogy fű alatt is megoldják, ha van pénzed. Ha nincs vegyél fel kölcsönt.Más is ezt csinálta.

    VálaszTörlés
  20. Te meg dolgozónak!Kiváncsi lennék rá meddig birnád!A 7-est válaszd!oly sok jót írtatok az osztály betegeiről,ápolókról rosszat,bizonyíthatsz!

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  22. Te gyengelméjű! A te felfogásod szerint csak úgy megy menjen feküdjön be? Aztán mond azt is kinek nyomja ilyenkor oda a lovét? te barom! Neki nincs ilyen helyre szüksége.

    VálaszTörlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  24. 11:14
    Őszinteség, bátorság, pozitív hozzáállás?
    Azért mert belőled ezek hiányoznak, még nem kell haragudnod...
    Létezik ugyan fejlődés, változás... de ahhoz, elsősorban tiszta látás szükséges. Elsősorban önmagunkról.

    VálaszTörlés
  25. 11,14 Miből gondolod azt,hogy Perennis írta?
    Ebben nagyot tévedtél! Ha nem tudod a dolgokat akkor ne találgass,hívd fel telefonon és kérdez rá. Ha a neved kiírjuk,mert a butaságod elárul,az meg nem tetszik jelentgetsz. Gondolkozz utána írj.
    19,51 szcientológiát nem kellene összekeverni a Halasi betegverőkkel,csalókkal és a hazugságért tüntetőkkel.

    VálaszTörlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  27. Beszari banda vagytok blogosok.

    VálaszTörlés
  28. 9,25 Te meg csaló hazug betegbántalmazó!
    Nézz a tükörbe és köpd szembe magad!

    VálaszTörlés
  29. Javasolnám neki a szembeköpés helyett,akassza fel magát ha még a lelkiismerete még most sem a beteg emberekért szólalt meg,hanem a bántalmazókért. Mária
    Nem P.P.

    VálaszTörlés
  30. 18,42 Te beteg vagy neked már haza sem kell menned. Próbálj csendben maradni nehogy kényszer
    alatt tartsanak. XY

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)