2011. november 21., hétfő

NA AZ ILYEN NYILATKOZÓT SEM AZ ESZÉÉRT FOGJÁK DÍCSÉRNI (HA EGYÁLTALÁN DÍCSÉRI BÁRKI IS)

A baon-nak a halasi 7-es osztály Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által javasolt bezárásával kapcsolatos ma megjelent cikkében olvasható:

"Vincze István, a halasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek otthonának megbízott igazgatója ...hangsúlyozza: – "A vizsgálatot kezdeményező CCHR-t a Szcientológia Egyház – a külföldön súlyosan destruktív szektának minősített gazdasági társulás – működteti, akik esküdt ellenségei a pszichiátriai ellátásnak."

Na és akkor mi van, ha ők kezdeményezték? Attól már nem is lennének a történtek és a körülmények kifogásolhatóak? Vagy ők már nem is jogosultak jelzéssel élni? Ezek szerint a visszásságok (bűncselekmények) miatti jelzésre/feljelentésre csak meghatározott körbe (BKMÖ és társai körébe) tartozó kivételezett személyek lennének illetékesek? 

Értem már a halason korábban történteket! Biztos azt hitték egyes vezetők, hogy egyszerű ember nem, kizárólag csak magasabb beosztásban levő tehet velük szemben feljelentést a "húzásaik" miatt?! (azok meg úgysem tesznek, hiszen "egy követ fújnak" velük)

ALAPOSAN TÉVEDTEK!

9 megjegyzés:

  1. Gratula!!! Ezek a vezetők kb úgy gondolkodnak, azért dőlt össze a ház mert a kéményből hiányzott a füst!!:)

    VálaszTörlés
  2. Az igazgató úr nem fél attól, hogy az ilyen kijelentései sokba kerülhetnek neki? Nem fogja a megye kifizetni neki. Icuka helyett se fizetnek.

    VálaszTörlés
  3. Szégyelljék magukat a BKMÖ-nél,mivel Ők a fenntartók nekik lett volna a felelősségük ezt megakadályozni.Kivizsgálni a betegverőket és azok támogatóit eltávolítani a betegek közeléből. A vizsgálataik minősítik Őket!
    István

    VálaszTörlés
  4. CCHR Kötelessége? = Emberjogi bizottság az emberekért....

    Emberszámba veszik a beteget!
    A megbízott igazgató mint lelkész vagy pap az Én olvasatomban az elesettek rászorulók lelki vigasztalására hívatott segítséget nyújtani.
    Fájó pontként beszél arról,hogy a CCHR tette meg a feljelentést. Neki is kötelessége lett volna amiről mellébeszélésekkel próbál feledkeztetni.
    Mindegy ki jelentette! A lényeg abban van,hogy tovább nem bánthatják a beteg lakókat.
    Ezen felül megbízott igazgatóként a felelősök szankcionálása már az Ő feladata lenne.
    Amit ilyen olyan nyilatkozattal leplezni kényszerül. Ami lehet az Ő tudatlansága vagy a fenntartó kérése, mert azoknak is a vizsgálataik, embereik rosszul álltak az adott helyzet kivizsgálásához. Két három kirúgott ember bosszúja mondotta Bányai Gábor.
    Már tudni látszik,hogy tévedése több fórumot is meg mozgatott. A PÉF nyilatkozata Brüsszelben még májusban,elmarasztaló a fenntartó és a vezetők számára. Ezek után három vádlott Két gyanúsított személy az eredmény ami már eredményként könyvelhető el. Lemondott igazgató bizonyítja a jelentések valódiság tartalmát.
    Jelenteni annak a főápolónak kellett volna akinek tudni kellene mik történnek az osztályokon. Fizetésért teszi (tette volna)ha a becsületesség erénye lenne. A főnővér akinek az osztályán beteg bántalmazások voltak felelősségét mulasztotta el azzal,hogy nem jelentette az igazgató felé. A belsőellenőr miért nem vizsgálta ki valóban mi történt Őneki ez a feladat köre amit tüntetéssel a beteg bántalmazókért fejezte ki a munkájának fontossági sorrendjét. Az Ő szankcionálásának az orvosokéval összhangban kell lennie.
    Azok is a betegverőket védelmezték,sétáltak értük, tudtommal a beteg lakók gondozására gyógyítására vannak alkalmazva. Igaz csak a füzetet nézték a beteget nem vizsgálták! Azért csak nem kellett volna a bántalmazókért tüntetni nekik.
    Szakmai vezetőként meg még több felelősség terheli. Ha van lelkiismerete akkor talán majd megszólal és az igazságos oldalt támogatja ha az italozás nem hatalmasodott el rajta. Belsőellenőr az alkohol fogyasztást sem vette észre soha senkin,mert Ő is fogyasztotta munkaidőben. Munkahelyen a dolgozók verekedése nem megengedett! Beteg embereket bántani, brutális gondozásra engedi a közvéleményt következtetni. Ha nincsenek meg a törvények a források a beteg elhelyezéséhez akkor sem hivatkozhat egy lelkész arra,hogy nincs törvény rá. Betegverés az emberségességen múlott volna, amit Neki hívatásánál fogva elítélni lenne hívatott.(Nem hazudozni a betegverőkért)
    Bízom az igazságos vizsgálatokban az érte járó büntetés másokat elrettentő példa mutatására
    Az nem járja,hogy egy beteg otthonba az ott lakó embereket a bejáró dolgozó megverje orális szexre adjon utasítást,vagy megerőszakolja.

    WWW.Mediano.hu

    VálaszTörlés
  5. "esküdt ellenségei a pszichiátriai ellátásnak" - mondja Vincze István...
    Amennyire én tudom, nem a pszichiátriai ellátásnak, hanem a pszichiátriai visszaéléseknek az esküdt ellenségei...
    Lehet, hogy ez a problémájuk a szcientológusokkal??

    VálaszTörlés
  6. Nem a betegek ellen vannak! A beteg bántalmazások ellen! Nem tűnt fel a papocskának? Nem nézik jó szemmel ha a beteg embereket megrövidítik elszedik a pénzüket nem kapják meg ami járna nekik hanem egyes személyek ellopják tőlük.
    Például az a bizonyos fényképezőgép. Ezeket egy papnak is szégyen ha ilyent támogat.
    Minek tanult ha nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól. Bűnözőnek? Munkás

    VálaszTörlés
  7. Vincze István hozzászólásához megjegyezni kívánom:
    " – Azok a lakók kerültek oda, akik a saját betegségüknek megfelelő lakóegységekbe nem tudtak beilleszkedni, és ezzel a lakótársaik és önmaguk épségét, nyugalmát folyamatosan veszélyeztették."
    Tessék mondani és az időközben áthelyezett kollégák épségét nem veszélyeztetik?Lásd az utóbbi időben megtörtént két munkahelyi balesetet.
    Alulfizetett kollégák minden veszélynek kitéve.Vajon évekkel ezelőtt miért nem történtek meg ilyen balesetek? Talán más volt a gyógyszerezésük ? Mindenki attól retteg mikor kerül arra az osztályra ahová az utóbbi időben életveszélyessé vált bemenni dolgozni.

    VálaszTörlés
  8. Esküdt ellenségei a pszichiátriai betegeknek azok akik a betegverőkért tüntettek. Gabi

    VálaszTörlés
  9. Felül kellene vizsgálni,hogy megfelelő gyógyszert kapnak e. Most azért van,hogy mondhassák agresszívek. Egy kis szakmai ismeret és minden megoldható.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)