2011. április 16., szombat

Meddig tart ez az embertelenség?



 


Sajnos még a bizalommal, optimizmussal jövőbe tekintő emberben is elhatalmasodik a teljes remény vesztettség.
Ezt fokozza a rossz munkahelyi légkör, az egymás utáni megbetegedések híre.  Ezeket a betegségeket próbáljuk titkolni, mert saját érdekünkben jobb, ha nem kerül napvilágra. Hogy miért? Mert ha észreveszik valakin, hogy problémája van, jobban járt volna ha meg sem születik.

Csak végig kellene járni az intézetet  egy munkájához értő pszichiáternek, rögtön látná a munkatársak arcán a félelmet, sőt azt is látná, hogy a félelmet a vezetők, és a holdudvarukba tartozó kedves rokonok, barátok váltják ki. Az intézet pszichiátere azért nem látja, mert ő is a népnyúzók közé tartozik.
 

Ebben a gazdasági helyzetben nagy úr a munkahely!  A megélhetés a mai világban mindent megér! Pedig nagyon nagy árat fizetünk érte!  Úgy, mint magas vérnyomás, pszichés megbetegedések, pajzsmirigy betegségek és cukorbetegségek. Sorolhatnám még tovább, de azt elmondom, hogy az itt szerzett pajzsmirigy betegség műtéte után rehabilitációra, a legnehezebb osztályra tették! Ami nem öl meg, az megerősít! Ez a kedves vezetőinkről sokat elárul, de arról is, hogy az elmúlt másfél évben mik történtek az intézetben! 

Nem szabad egymással beszélni! Néha összenézünk, de arra is vigyázunk, hogy valaki meg ne lássa! Kémlelő ablakot vágattak mint a börtönben. Kell annál megalázóbb, hogy a reggel magammal vitt ebédemet az intézet főorvos asszonya, kézmosás nélkül áttúrja!? Hátha azt ebédelek, amit a lakóktól ellopok!  Ő és kedves férje ezt csinálta: először a 2-es, majd az 1-es osztályon a betegek ebédjéből, először nekik szedtek. Elvégre kifizette a beteg!  Osztályt azért váltott, mert a 2-es nyugdíjas főnővérét igazgatónő, időközben Zsanára vette át főápolónak, így maradt az 1-es osztály.
 

Itt már régen nem csak a gazdasági és egyéb visszaélésekről van szó! Pedig azok is megtörténnek! Ezt még tetézi kőkeményen a hatalommal való visszaélés! Aki eddig nem dolgozott, most sem teszi! Minek is? Eddig is fizettek érte, most meg főleg, mivel túl sokat tudnak egymásról!
 

Tisztelt Dr. Balogh László úr örömmel hallottuk, hogy Ön arra kérte  az Elnök urat, hogy szüntesse meg ezt az áldatlan állapotot, ami az intézetben kialakult.

Könyörögve kérjük, álljanak ki mellettünk addig, míg az egy-két öngyilkosságot nem követi még esetleg több is! Ott és akkor a főnővérnek parancsba volt adva, hogy ki kell csinálni a dolgozót!  (Felsőbb utasításra!) Sajnos egy gyengébb idegzetű munkatárs volt, így túl jól sikerült a kicsinálás.
 

Az intézetben kb. 50 fő a rokon és a jóbarát, tehát ez azt jelenti, közel 150 fő van, akinek illik meghúznia magát. "Mert ha nem tetszik a rendszer szabad elmenni!" Vezetőink kedvenc mondását idéztem.
 Ezen túlmenően rossz hírét keltik a szakmának is az intézetben folyó ügyek, megyén belül és kívül, sőt már országhatáron is túl.
Mikor lesz vége? A gazdasági válság nem azt jelenti, hogy aki az én állásom fölött dönthet, azt elvtelenül védem! Ezt próbálják Önök, akik jól látják az intézetben folyó ügyek tarthatatlanságát, a Tisztelt Elnök úrral megértetni!
 

Ne 150 ember menjen el egy munkahelyről azért, hogy az ott maradó sógor, koma, férj, feleség gyerekestül jól érezze magát. Félműszakban teljes fizetésért!

Kérjük Tisztelt Dr. Balogh László urat, képviselje érdekeinket, ezáltal nyerje vissza az intézet a hitelét, elismertségét!

11 év rombolását, züllesztését nehéz lesz feledtetni, de mint tapasztaltuk, ha egy munkahelyen összefogás és béke van, szárnyakat kap a dolgozó. Jelenleg csak feszültséget és félelmet viszünk haza családunk körébe is.

Annyit nem keresünk, hogy ha végleg lerobbanunk, legyen miből a továbbiakban megélni. Az erkölcsileg tiszta munkahelyhez mindenkinek joga van, csak sajnos mi nem tudunk élni vele! 

Nem a mi hibánkból!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Most még lehet választani...





Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 15., péntek

Ajánlatunk a jövő hétre


"Rabosítás: A büntetőeljárás alá vont személyről fényképfelvétel és tízujjas ujjnyomatlap készítése.

Az ártatlanság vélelme csak annyit jelent, hogy nem tekintik bűnösnek, amíg az nem bizonyított.
A rabosítás nem büntetés, csak egy adatrögzítési eljárás."
 
 

Ugye, hogy nem is lesz olyan vészes!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 14., csütörtök

IGAZSÁGTÉTEL


Az igazságtétel nem azt jelenti, hogy bosszút állunk a bántódásért, és megtoroljuk a rajtunk esett sérelmet. Nem. Az igazságtétel azt jelenti, hogy az „Alkotó” rendjének törvénye érvényre jut, helyükre kerülnek a dolgok, és igazság tétetik az igazságtalanságban.

Magyarán: máglyára nem kerültök, de száz évet fogtok ülni a sitten! Bizony ám!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Lássuk csak!...

 

2011. április 12., kedd

Kérdésem van... IV.


A dolgozók tudatos és szándékos egészségkárosítása, mennyibe fog kerülni az adófizetőknek?


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Egy remekmű margójára



 

Előfordul, hogy egy látvány olyan mélyen megérint bennünket, hogy nem tudunk szabadulni a hatása alól, legyen ez negatív vagy pozitív érzés. Ebben az esetben sajnos - mint mostanában már megszokhattuk - ismét sikerült egy jó nagyot rúgni a munkatársakba.  Hogy miről is van szó? Hát egy ablakról! Nem is akármilyen ablak! Már a látványa is megalázza, megszégyeníti azt, aki az ablak másik oldalán dolgozik.
Első gondolatom az volt, hogy rögtön jön a börtönőr és benéz a  kémlelőnyíláson! Döbbenetes érzés volt! Mélyen együtt éreztem és érzek az ablak mögött dolgozó munkatársakkal. Ha ezt még valaki egy esetleges "na és akkor" megjegyzéssel elintézné, annak elmondanám, hogy a munkaügyön is van ablak, a pénzügy felé! Függöny csak egyik oldalon van, a csoportvezető felől, aki bármikor szinte észrevétlenül és titokban  meglesheti beosztottjait. Azért használom ezt az erősnek tűnő, lesheti kifejezést, mert ha ez az ablak becsületes célokat szolgálna, akkor egyik oldalon sem lenne függöny.
Következő gondolatom az volt, hogy a belsőellenőr és minőségügyi vezető irodájára is vágnak ablakot. Ez mint tudjuk és látjuk, a mai napig nem történt meg!
Jobb is mert ugyan azt mindenki tudja, hogy egyikőjük sem dolgozik, de legalább nem látjuk az üres irodát. Nekik nem számít, hogy hosszú évek óta nem kapjuk a kártyapénzt, nekik kimondottan jól jön, hogy számlára kapjuk a fizetést. El sem tudják képzelni, hogy annyi időt eltöltsenek az intézetben, hogy egy esetleges sorbaállást -- már mint fizetésért -, kibírjanak az intézet falai között. Mi azért még most is várjuk az elmaradott kártyapénz kifizetését!!  Mondja ki valaki, hogy a fenntartó mulasztott és nem utalta át az összeget!
 

De térjünk vissza az eredeti témához: ABLAK. Így csúnya nagybetűvel. Gondolkodjunk közösen, mi célt szolgálhat? Lehet egy vasúti pénztári ablak is. Bár ma  már azok is nagyobbak. Kérjünk jegyet azoknak, akiknek már régen nem kellene itt lenniük. El ne felejtsük, hogy csak odafelé, vissza még véletlenül sem!

Vagy lehet, hogy a gondnokok csak innen intézhetik gondnokoltjaik ügyét? Ez jó gondolat! Nem kell hozzá más csak az, hogy egész nap égjen a villany a folyóson. Alig jelent felesleges és észszerűtlen kiadást! De mint tudjuk, nem mindenhol van gazdasági válság! Nálunk aztán főleg nincs!

Az sem rossz ötlet, hogy a betegek pénzén minden gondnoknak veszünk egy elemlámpát és ha látni akarja, hogy mit ír alá, világítson magának! Ja és hozzon egy sámlit is, mert az ablakban nem férnek el a papírjai. Az, hogy nem hallja, amit bentről mondanak, ezek után már úgysem jelent semmit.

Gondoljuk tovább az ügyet! Nekem sajnos az a gondolatom erősödött meg, hogy ez az ablak a börtönajtókon lévő kémlelőnyílásnak a megfelelője.
 
Aki ezt az ablakot kitalálta, az nagyon-nagyon fél valamitől! Tőle jobban csak az fél, ak engedélyezte a létrehozását!

Tisztelt vezetők, szeretném Önöknek elmondani, hogy
akik csalást, hamisítást követtek el, azok nem a pénzügyön, vagy a munkaügyön dolgoznak! 
Hogy melyik irodában dolgoznak? Azt mindenkinek a fantáziájára bízom. Ha kitalálták, nem jár érte jutalom, mert azt hiszem nem egy nehéz kérdés!

Tisztelt vezetők, mehet a nyomozás ki vagyok! Tudjátok ki vagyok? Egy közétek jól beilleszkedett ember, akinek hányingere van tőletek! Szabad dolgozni :)) minden megalázott dolgozóért kaptok egy feljelentést!! Amit dokumentumokkal bizonyítani fogok!



2011. április 11., hétfő

Szándékos félreértelmezés?


Együtt szakvizsgáztam egy intézményvezetővel, akivel a minap - a világhálónak köszönhetően -  eszmecserét folytattunk a soronkívüli bekerülések módjáról. Érdekes adalékkal szolgált... 
Miért van az, hogy máshol normálisan működnek a dolgok - lásd Zala megyében - nálunk meg minden a feje tetején áll?

"A soron kívüli elhelyezés szabályai

15. § (1) Állami fenntartású, valamint az ellátási szerződéssel működtetett egyházi, nem állami fenntartású intézmény esetén a soron kívüli ellátás biztosítását különösen az alapozza meg, ha az igénybe vevő

a) önmaga ellátására teljesen képtelen és nincs olyan hozzátartozója, aki ellátásáról gondoskodna, és ellátása más egészségügyi vagy szociális szolgáltatás biztosításával sem oldható meg,

b) a háziorvos, kezelőorvos szakvéleménye szerint soron kívüli elhelyezése indokolt,

c) szociális helyzetében, egészségi állapotában olyan kedvezőtlen változás következett be, amely miatt soron kívüli elhelyezése vált szükségessé,

d) kapcsolata vele együtt élő hozzátartozójával, eltartójával helyrehozhatatlanul megromlott, és a további együttélés életét, testi épségét veszélyezteti.

(2) A soron kívüli elhelyezés iránti igény sorrendben megelőzi a többi kérelmet.

16. § (1) Ha soron kívüli elhelyezési igény merül fel, az intézményvezető dönt a soron kívüliség fennállásáról.

(2) Ha valamennyi soron kívüli elhelyezési igény nem teljesíthető, az intézményvezető haladéktalanul intézkedik az előgondozás lefolytatásáról, majd dönt a jogosultak elhelyezési sorrendjéről.

(3) Nem teljesíthető soron kívüli elhelyezési igény azon igénybe vevő férőhelyére, aki a férőhely elfoglalásának időpontjáról már értesítést kapott.

(4) Soron kívüli elhelyezést az intézményben rendelkezésre álló férőhelyeken felül is lehet biztosítani, figyelemmel az Szt. 92/K. § (5) bekezdésében megállapított korlátra."

(A 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendeletből)

Nem törvényes és nem igaz tehát, az igazgató asszony azon állítása, miszerint az igénylő soronkívüli felvételének javaslattételére a beteg szakorvosa nem jogosult!
Ezen állításait a törvény egyértelműen cáfolja, mint ahogyan a korábbi gyakorlat is. Emlékezzen Dr. Kalmár Sándor Kiskunhalasi Kórház korábbi pszichiátriai osztályvezető főorvosával való együttműködésre.
Valótlan, etikátlan és félrevezető azon állítása is, mely szerint a soronkívüli felvételt csak a beteg hozzátartozója, gondnoka kezdeményezheti! 
Ráadásul ez a kijelentése felveti gyakorlatban a rászorultak helyzetével való visszaélés és a korrupció lehetőségét is, ugyanakkor cáfolja azon korábbi televíziós nyilatkozatát, mely szerint a vezetők, a bekerülést megelőzően nem találkoznak a hozzátartozókkal!

A társszakmákkal való együttműködésnek törvényben foglalt alapja és módja van. Ehhez szükségszerű és elengedhetetlen a kliens központú megközelítés térnyerése, újragondolása, az önével ellentétes szemlélet életrehívása, megvalósítása...
  
Természetesen önök nélkül...
  
Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Közadakozás a Regnum Marianum templom visszaépítéséért!


Petíció a Regnum Marianum-templom visszaépítéséért Mi, ezen petíció aláírói kezdeményezzük a Budapest, városligeti, 1931-ben felépült, majd Rákosi Mátyás rémuralma idején, 1951-ben lerombolt Magna Domina Hungarorum - közismert nevén Regnum Marianum – templom közadakozásból történő visszaépítését. 
A Regnum Marianum-templom (klikkeljen!) a magyar nemzeti összetartozás szimbóluma, amelynek visszaépítése az 56-osok célkitűzései között is szerepelt. A kommunista diktatúra bukását követően kötelességünknek tartjuk - Mindszenty József bíboros-hercegprímás és II. János Pál pápa kérését is teljesítve – a templom újjáépítését. 
Kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a tervezett városligeti - Dózsa György úti fejlesztési koncepcióba illessze be a Regnum Marianum-templom azonos helyszínen – eredeti tervek szerint – történő visszaépítését. Kérjük továbbá, hogy a Kormány legkésőbb 2011. szeptember 23-ig, a templom lerombolásának 60. évfordulójáig intézkedjen az adományozás lebonyolításának megszervezéséről. 
Kezdeményezésünk célkitűzése, hogy a Regnum Marianum-templom visszaépítése – szükség szerint állami és egyházi anyagi támogatással – belátható időn belül megkezdődjön. 
Kérjük Címzetteket – különösen a Magyar Köztársaság Kormányát - kezdeményezésünk támogatására, a magyarság e jogos, 60 éve fennálló kérésének teljesítésére. 

Tisztelettel: Budapest, 2011. február 25. Váralja Szövetség 

A petíció aláírható: ITT!
A cikket megtekintheti: ITT!

------------------------------------------------------------ 
 Polgárinfotól kaptuk. Köszönjük!
Csatlakozzunk, minél többen! 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

2011. április 10., vasárnap

Kérdésem van... III.

 
Ön szerint is a közpénzek elherdálása az adófizetők pénzéből szociális intézményeket fenntartani úgy, hogy a betegek ellátása, jövedelme, vagyona, biztonsága, élete veszélyben van, s ennek megakadályozása érdekében a felelős megyei fenntartó 12 éve nem tesz lépéseket, sőt a felelősöket anyagi és erkölcsi elismerésben is részesíti?


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook