2011. április 30., szombat

Új munkakör, új kihívás!






ÁLLÁSFOGLALÁS



Tisztelt Olvasók!


Mivel úgy érezzük, - és az Önök leveleiből is ezt olvassuk ki -, hogy a pénteki napon nem történt semmi lényegi előrelépés az intézményben uralkodó tarthatatlan állapotok felszámolásának vonatkozásában, és nem mondatott ki az ex-igazgató felelőssége, Blogunk változatlanul fogja kutató, feltáró és közzétevő munkáját folytatni. Kérjük őrizzék meg higgadtságukat, az "intézményi hálózat" teljes összeomlása már közel van. Nem kell már sok ideig várni a teljes megtisztulásig!


Üdvözlettel: a Blog teljes csapata

Ő sem érti, de mi megpróbáljuk…


Egyszerre érintett meg bennünket Perennissel ez a hihetetlenül ellentmondásos nyilatkozat és külön-külön párhuzamosan - egymás tudta nélkül - ihletett írásra bennünket. Nézzék el nekünk…

„Elsősorban a betegek és az intézmény érdekében hoztam meg ezt a döntést. Fontos, hogy az igazság kiderüljön, és úgy éreztem, hogy a személyem elleni méltatlan támadások ezt nem segítik elő - mondta el Simon Ilona, majd hozzátette: reméli, hogy ezen túl kollégái képesek lesznek csak a munkára, a magas szintű pszichiátriai ellátásra koncentrálni.” (Simon Ilona)

"Elsősorban a betegek és az intézmény érdekében hoztam meg ezt a döntést."

-    Elsősorban is, ön nem hozott meg semmiféle döntést. Ez nem az ön döntése, maradjunk ennyiben. Másfelől pedig ezzel csak a saját maga helyzetét próbálja menteni.
-          Másodsorban, ön még nem hozott a betegek és az intézmény érdekében jó döntést.
-          Harmadszor, önt még soha nem érdekelték a betegek – tudjuk, hogy soha nem vett részt intézményi rendezvényen, hacsak nem az ön érdekeit szolgálta (kapcsolati és egyéb tőke), akkor viszont mindenkinek be kellett állni a csatasorba…
-          Negyedszer, ha az intézmény jó hírét akarná szolgálni, akkor már régen le kellett volna mondania, sőt ide se kellett volna jönnie…

"Fontos, hogy az igazság kiderüljön"

-          Amennyire én tudom, egy jottányit sem segítette az igazság kiderítését, sőt, mindent megtett(ek) annak hátráltatása, eltussolása és megakadályozása érdekében. Tehát, nemcsak hogy fontos nem volt, hanem az volt fontos, hogy ne derüljön ki. Sőt, azonnali összmunkatársi értekezletet hívott össze, hogy a feljelentő nővéreket a hátuk mögött, hazugsággal, becstelenséggel megvádolja.

"A személyem elleni méltatlan támadások"

-          Az ön személyét senki sem támadja, csak a cselekedeteit és mulasztásait! 
-   Nem a támadások méltatlanok, hanem ön vált méltatlanná a tisztség betöltésére. Azok a cselekmények pedig, amit az ön vezetésével, vagy vezetése alatt elkövettek, azokra egy más, nem etikai törvénykönyvben szereplő fogalom használata pontosabb lenne.
-          Másrészt, ami az igazság felderítésére irányul, - ráadásul emberek védelme érdekében - azt sohasem lehet támadásnak nevezni!
-          Támadást ön indított a saját intézménye ellen, amikor az igazság feltáróit – akik a szolgálati utat betartva kerestek megoldást, segítséget kérve öntől – szervezett, alantas eszközökkel megpróbálta teljességgel ellehetetleníteni. Mindezt módszeresen alkalmazva. Nem riadva vissza, mint intézményvezető a folyamatos pszichikai terror alkalmazásától sem, a többi, szintén vétlen munkatárssal szemben. Megnyerve és támogatását megszerezve ehhez, - önként és dalolva -, az összes vezetőnek (főorvosnő, főápoló, főnővérek, főkönyvelő, gazd. vezető, főnővérek), sőt majd az egész mentálhigiénés csoportnak…
-          „Támadások” elleni védekezésképpen támadásba lendült – blogra írás tiltása, blogolvasás tiltása, tüntetés a betegverőkért, ellenblog támogatása, csatlósok jutalmazása, médián keresztüli folyamatos fenyegetések…

"Ezentúl"

-          Mert eddig, miért nem voltak képesek? Nem az intézményvezető felelős az intézményében kialakult „katasztrofális” légkörért? Ezentúl sem lesz Uray, aki akkor sem volt, amikor „hátráltatta” őket…

"Képesek lesznek a munkára koncentrálni"

- Ha eddig nem voltak képesek, akkor mit keresnek ott? Mitől válnak hirtelen képessé majd a munkára koncentrálni, magyarul dolgozni? Attól, hogy ön beül közéjük?

"Magas szintű pszichiátriai ellátás"

-          Aha, aha, aha…


Én tényleg megpróbáltam...


 Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

„A személyem elleni méltatlan támadások miatt lemondok.”


„Fontos, hogy az igazság kiderüljön, és úgy éreztem, hogy a személyem elleni méltatlan támadások ezt nem segítik elő*

Ezt a mondatot méltán lehetne az elmúlt pár év legelfuseráltabb mondatának nevezni. Az első mondatrészben az igazság kiderítésének fontosságát emeli ki a nyilatkozó („Fontos, hogy az igazság kiderüljön”). Ennek ellent mond az a tény, hogy hatékonyan egy intézményvezető a pozíciójából tudja leginkább segíteni a teljes körű kivizsgálást. De nem, ő úgy próbál „segíteni”, hogy félreáll, ezzel azt sugallva: oldjátok meg, bánom is én! Elsőre talán annak tűnik, de cseppet sem őszinte már ez a része sem a mondatnak.
Továbbhaladva, az „úgy érzem” rész egy kis, mímelt, őszintének látszó kezdéssel próbál minket ráhangolni a mondatvégi gigantikus képzavarra.
Tovább. Ki hallott már arról, hogy valaha is egy vezető, az őt ért „igaztalan” vádak miatt mondott volna le? Bács-Kiskunban? Magyarországon? Európában? A földgolyón? Képzeljük el egy percre azt a világot, ahol a támadások esetén, a sértett fél szépen visszahúzódik, és lemond mindenről, ami őt megilleti. Nem lenne szükség bíróságokra. Mégis, ez az asszony, - aki most elenged mindent -, azt üzente nekünk másfél hónapja, hogy szétperli az egész világot (ITT!). Akkor, most mit higgyünk?! Megvilágosodás? Esetleg csendben, a háttérben perli szét a világot? Saját pénzből, hiszen az intézményi jogász-teamet már nem utasíthatja! Vagy mégis?

Összegezve, értelmezve, újraszerkesztve a mondatot: A Simon Ilonát érő méltatlan támadások nem segítik a számára oly fontos igazság kiderülését. Ezért ő lemond*.

Megpróbáltam, de rájöttem: nem tudom értelmezni…


* A „különleges” mondat szerzője gyakorlott médiaszakember.

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

ABSZURD



Húsvét reggelén, Id. Kovács József felébredvén szomorúan tapasztalta, hogy egy tyúkocskájának és a hozzá tartozó három tojásnak az éjszaka során lába kélt.

Felkerekedett hát hajnali fél ötkor, hogy elérje a hat órási távolsági buszt, ami a vasútállomásra viszi őt. Két és fél óra vonatozást követően ért fel Budapestre, kis utánaérdeklődés, és egyenesen a Teve utcai rendőrpalota felé vette az irányt. Délben ért oda, így a díszes előcsarnokban elköltötte, magával hozott, szegényes, kis ebédkéjét. Befejezvén az ügyfélirányító ablakhoz lépett. „Feljelentést szeretnék tenni Orbán Viktor Miniszterelnök Úr ellen!” Kínos szünet után az ügyintéző egy sorszámot adott neki. Az egyest… Nem kellett sokat várnia, hamarosan behívták egy szép, nagy helységbe, ami tele volt sürgő-forgó emberekkel. Egyiküket, másikukat már ismerte fotóról, leginkább a szúrós szemű, alacsony, bajszos úr ábrázata rémlett neki. 

„Mondhatja!” - szólt rá nyersen.

„Az a helyzet, kérem tisztelettel, hogy az éjszakában ellopták a kis tyúkomat és az alatta nyugvó három tojásocskát. Az elkövetőben, a testmagasság és az árnyék alapján, - azt hiszem -, felismerni véltem Orbán Viktor Miniszterelnök Urat! Ha megbocsájtanak…”

„Bizonyíték?”

„Persze! Sokat utaztam, hogy itt legyek, és személyesen mondhassam el! Bármikor elmesélem újra, amit láttam!”

„Értesíteni fogjuk, most elmehet!” – és útjára bocsájtották Id. Kovács József bácsit, köszönés nélkül.

A délutáni sajtóanyagban szenzációs hírek jelentek meg, ami körbejárták az egész világot:. „Mi volt előbb, a tyúk vagy az Orbán?”. ”Húsvétolás másként: nem kapta, hanem lopta a tojást!”. „Nem festette, zsebre tette!”. ”Tyúkperben az ország első embere!”. „Orbán sajtófőnöke: szívhat-tyúk!”. „Orbánnak ráléptek a tojásaira…”. ”Miniszterelnöki vacsora: tyúkhúsleves és tojásrántotta”. „Orbán Viktor miniszterelnök mondjon le posztjáról!”…

Négy napra rá, pénteken a miniszterelnöki hivatal bejelentette Orbán Viktor lemondását. Indoklásukban szerepelt, - hogy a távozás ellenére -, a miniszterelnök személyével kapcsolatban semmilyen gyanú nem merült fel. Alapos vizsgálatok bizonyítják, hogy Orbán hivatali idejében semmilyen visszaélést nem találtak, a miniszterelnök fedhetetlen. A hivatal is értetlenül áll Orbán döntésével kapcsolatban.

Orbán Viktor így kommentálta az eseményeket:

„Fontos, hogy az igazság kiderüljön, és úgy éreztem, hogy a személyem elleni méltatlan támadások ezt nem segítik elő, ezért lemondok. Elsősorban a tyúkocska és tojásai, valamint Kovács bácsi érdekében hoztam meg ezt a döntést…”

Az ex-miniszterelnök tudomásunk szerint jelenleg a miniszterelnöki hivatal büféjében dolgozik, árufeltöltőként.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

A tegnapi nap egy röhej! Ezek mindenkit hülyére akarnak venni?!



2011. április 29., péntek

Simon az új munkaerő
Először kirúgta,
majd Uray helyére pályázott...


2011. április 29. 17:02 Zs. D. [BAON]

KISKUNHALAS  | Elfogadta a Bács-Kiskun megyei közgyűlés Simon Ilona, a BKMÖ Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona igazgatójának lemondását. Simon Ilona csak a vezetői széktől vált meg: továbbra is a Kőrösi úton dolgozik.

A botrányairól elhíresült, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat által fenntartott kiskunhalasi pszichiátriai otthon másfél éve került reflektorfénybe, amikor két ápolónő azt állította: több férfi munkatársuk szexuálisan zaklatja, veri és megalázza az ápoltakat. Az üggyel kapcsolatban fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozást a rendőrség, mely után vádat emeltek három ápoló ellen. Őket szemérem elleni erőszakkal – hat rendbeli nemi erőszakkal -, súlyos testi sértéssel és zsarolással vádolja az ügyészség, perük jelenleg is tart a Kiskunhalasi Városi Bíróságon.

A pszichiátriával kapcsolatban  két kisebb súlyú gazdasági szabálytalanság gyanúja miatt is eljárást indítottak a hatóságok. Az intézményvezető ellen köz- és magánokirat-hamisítás miatt folyik eljárás. Ebben az ügyben az igazgatónőt gyanúsítottként hallgatták ki még októberben. Az elmúlt hónapokban az is felmerült, hogy az otthon vezetői kenőpénzeket fogadtak el, hogy egy-egy beteg előrébb kerüljön a várólistán. Ezzel kapcsolatban a Kőrösi úti intézményben iratokat foglaltak le a megyei rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályának munkatársai, a nyomozás jelenleg is tart.

Simon Ilona az után adta be lemondását, hogy március végén az intézmény körül lévő botrányok mellett a fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése újabb öt év bizalmat szavazott meg számára. – Nem hozhatunk elhamarkodott döntést, még akkor sem, ha a gyanúsításban szereplő cselekmények ellenkeznek erkölcsi érzékünkkel – mondta akkor a határozatot ellenzők számára címzett válaszában Bányai Gábor, a közgyűlés elnöke.

A pénteki, Simon Ilona lemondását elfogadó közgyűlés után a döntés okát kutató kérdésünkre az intézmény félreállt vezetője elmondta: kiéleződtek a támadások a személye ellen. 

Elsősorban a betegek és az intézmény érdekében hoztam meg ezt a döntést. Fontos, hogy az igazság kiderüljön, és úgy éreztem, hogy a személyem elleni méltatlan támadások ezt nem segítik elő - mondta el Simon Ilona, majd hozzátette: reméli, hogy ezen túl kollégái képesek lesznek csak a munkára, a magas szintű pszichiátriai ellátásra koncentrálni.

Simon Ilona lemondása után a megyei önkormányzat pályázatot ír ki a vezetői feladatok ellátására. Amíg a procedúra zajlik addig a jelenleg is az otthonban dolgozó Vincze István  (lelkipásztor; kapcsolódó írások: ITT! és ITT!) irányítja majd az intézményt.

Simon Ilona csak a vezetői státusáról mondott le, továbbra is a Kőrösi úti Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában fog dolgozni. Úgy tudjuk fejlesztő pedagógus munkakörben.

 Forrás: ITT!

------------------------------------------------------------------------------

OLVASÓI VÉLEMÉNYEK:


Ha napi 8 órában, hetente 5 napot fog dolgozni, hogyan fogja i(ga)zgatni a zsanai otthont. Valahonnan hiányoznia kell! 
----- 
Jó helyre kerül! Most aztán majd saját bőrén tapasztalhatja az összeférhetetlenséget!
-----
Ekkora marhaságot még nem hallottam! Abban az intézményben képes maradni, ahol mindenféle bűncselekményt elkövetett, nem csak a pénzügyire gondolok, hanem a betegekkel, dolgozókkal amit tett! Ezek szerint kirúgták Zsanáról is? Hát ez jó hecc lesz, oda jár be napi 8 órát dolgozni, ahova amíg semmi dolga nem volt, nem ment be? Ha ezt megteszi, jó vastag bőr van a képén! Akkor ez csak egy álca, és a háttérben marad továbbra is igazgató! A döntő szó az övé lesz, és mindenkit befolyásolni fog.
Ez nem történhet meg, csak Bács megyében, habár nem tudom elhinni, hogy
képes az intézetben megvárni a letartóztatását. Ez az év vicce szerintem. Takarodjon, keressen magának máshol munkahelyet!
-----
Így legalább láthatjuk majd, ha nem önként távozik! :):)
-----
Trauma 1 - igazgatónő lemondott

Trauma 2 - Vincze István lesz az igazgató

Trauma 3 - Igazgatónő marad, mint fejlesztő padagógus

Trauma 4... - Még egy traumát már nem bírunk ki! Ennyi elég!

-----
Ez a barom állat mindenkit ki akar készíteni a maradásával?!
----- 
A Nógrádi Krisztina lesz a főnöke! Hihihi...
Meg a Visnyei Ági!
Sőt, a főorvosnő is! Hihihi...

-----
Mit is mondott akkor a volt igazgatónőnek, amikor elfoglalta a helyét? "Nem kellesz ide , nehogy már kerülgesselek, arra vártam, hogy megszabaduljak tőled, ki vagy tiltva az intézetből! Semmi helyed itt, mert akkor az emberekben te leszel az igazgató, és nem fogadnak el engem! Még ebédért sem jöhetsz be! Megértetted?"
-----
Majd a lelkész rendet vág közöttük, igazán rászolgáltak! Nográdi Krisztina nem fog affektálni, és kénytelen lesz gyógypedagógusi munkát végezni?
Sz. Orsolya dolgozni fog... V. Ágnes be fog járni a munkahelyére... Alicia kiskirálylánynak lesz konkrét munkája...
B. Brigitta kevésbé lesz arrogáns a lakókkal...
Csak azt kell kitalálniuk, ki lesz velük összeférhetetlen!:)

-----
Hát ha ez így igaz, hogy Erzsike helyére pályázik, hát akkor rendesen kösse fel a bugyogó szárát!
Általában csere esetén, minőségi változást gondolhatnánk, ebben az esetben
Erzsike olyan magasra rakta a mércét, hogy annak egy tizedét sem fogja teljesíteni!
Hát ha úgy gondolja erőlködjön,és égjen mint a kapca gyár!

----- 
Én a helyébe még Halasról is eltakarodnék, nem "ideiglenesen", amire majd kényszerítik, hanem végleg!
----- 
A Fenntartó, diktátorokat bűnösöket meg alkoholistákat alkalmaz! Ezek segítik a pénzek elherdálásában. A juharos igazgatónőnek a fél fizetését dobják össze azok, akik védelmezik, ne az adófizetők pénzéből finanszírozzák a buta igazgatókat. Lássák be végre,hogy nem beteg emberek és gyerekek ellátására való emberek.
Mert az jó, ha az okos hülyéskedik, de ha a buta okoskodik, az általában rosszat szül.

----- 
Ez a "megoldás",megint jellemzi a megyei boszorkány konyha alattomos szakmaiatlan hozzáállását!
Ez jellemző Bányai, és a pirtói Casanova "áldásos"kéz, kezet mos ténykedésére!
Gusztustalan férgek!
Mit is várhatnánk egy alulképzett megyei vezetőtől, aki a parlamentbe egy leírt szöveget sem tud értelmesen, összefüggően elolvasni!
A Bács megyei vezetők a bűnözés részesei, és ennek a fenntartói, minden áron! Zuschlag ezekhez képest kezdő kisiskolás csak!

-----
A lelkész úr azért jött ide, hogy alternatíva lehessen Simon utódlásában! Különben miért fizettek, fizetnének annyit érte egy olyan állásért, ami nem is létezik? 
-----
Uray kirúgatása is része volt az alkunak!
Simon már rég nem volt abban a helyzetben, hogy ilyen döntést önállóan meghozhasson! Kisebb, piti ügyeket sem tudott megoldani, mondván, hogy meg van kötve a keze!

-----
Vince úr Isten szolgája, Lukács országgyűlési képviselő kegyeltje, bátran nagy merészen vállalta ezt a nemes feladatot!
Nem kis különbség elé néz,mert
ezután nem az Úr tanácsait kell követnie, hanem a foglalkoztatóból, ne tán a főorvos asszony szobájából jönnek a megkérdőjelezhetetlen "arrogáns"utasítások!
Ne csodálkozzunk ez nem véletlen ezt a bohóc forgatókönyvet a megyénél Bányai és bűntársai agyalták ki!
Az orránál fogva vezetés enyhe kifejezés, ő lesz a bűnbanda áldásos "JOBB KEZE"!

-----
Azt erősítették meg a médiának, hogy távozik az igazgatónő, nem azt, hogy alacsonyabb munkakörben alkalmazzák. Vagy már azt se tudják a politikusaink, hogy mit is mondtak?
 



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook


MÉDIAVISSZHANG



Lemondott a kiskunhalasi pszichiátriai otthon vezetője
Delmagyar.hu
(ITT!)
2011.04.29. 14:35

Lemondott posztjáról Simon Ilona, a kiskunhalasi megyei pszichiátriai otthon vezetője. Az intézményvezető a péntek délelőtti megyei közgyűlésen jelentette be távozását.

Az igazgatónő a felmondási időt sem tölti ki, egyelőre Vincze István látja el a vezetői feladatokat. Simon Ilona helyére pályázatot írnak ki.

Mint azt korábban megírtuk
az intézményvezető ellen köz- és magánokirat-hamisítás miatt folyik eljárás. Az ügyben az igazgatónőt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség jelenleg
az igazgatónő és egy másik dolgozó ellen gyűjt adatokat, mindkettőjüket sikkasztással és csalással gyanúsítják. A fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az igazgatónő ellen folyó több büntetőeljárás dacára korábban újabb öt évvel meghosszabbította a szerződését.
 
Az elmúlt időszakban számos botrányos üggyel hozták összefüggésbe az intézményt, három ápoló ellen jelenleg is bírósági eljárás folyik, de a rendőrség is nyomoz feljelentések után az otthonban történtek miatt.


Lemondott Simon, a botrányoktól hangos pszichiátria vezetője
ATV (ITT!)
2011.04.29. 15:54 

A megyei hírportál szerint lemondott posztjáról Simon Ilona, a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek - kiskunhalasi - Otthonának igazgatója.

 A hírt azóta hivatalos helyről is megerősítették. A lemondásra ma délelőtt a közgyűlés ülésén került sor. Az igazgató még a felmondási időt sem tölti ki, egyelőre Vincze István látja el a vezetői feladatokat. Jekő Attilától, a közgyűlés halasi tagjától kapott tájékoztatás szerint Simon Ilona helyére pályázatot írnak ki. A lemondás érdekessége, hogy nem is olyan régen éppen a megyénél erősítették meg posztján a most távozó Simon Ilonát. Mint emlékezetes: az elmúlt időszakban rengeteg botrányos üggyel hozták összefüggésbe az intézményt, három ápoló ellen jelenleg is bírósági eljárás folyik, de a rendőrség is nyomoz feljelentések után az otthonban történtek miatt.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Megígértük,...



Simon Ilona

...kiraktuk! 

Egy átsorolás margójára




Szerencsések vagyunk, hogy időnként azért jó dolog is történik velünk! Így volt ez mostanában, amikor többünket átsoroltak, szerencsére felfelé. Az átsorolás átvétele során előadott körítés már bántotta az önérzetem. Akkor abban a pillanatban még el is engedtem a fülem mellett, de mikor többektől is visszahallottam, elgondolkodtam, hogy mit is akart a munkaügyi vezető asszony tudomásunkra hozni.  Csak éppen írást nem kaptunk tőle arról, hogy ez az átsorolás már régebben esedékes lett volna, csak hát ő nem ért rá, mert nagyon sok dolga volt. Hogy átsorolásra kerültünk, kizárólag neki köszönhetjük!  Vagyis végzettségünknek, képzettségünknek talán nincs is köze hozzá? Ha ez az átsorolás az ő döntésén múlott, akkor nagyobb a baj mint gondoljuk! Most értettem meg a zúgolódás okát. Tehát értsük úgy, hogy a szakmával foglalkozó vezetőink és az igazgató, szakmai vezető, főápolónő nem vették a fáradságot, hogy utána nézzenek, van-e lehetőség magasabb fokozatba való átsorolásra? Nem készítettek bértervet a várható többlet kiadásra? Nem egyeztettek a fenntartóval, hogy vállalja-e a megemelkedett bérköltség finanszírozását?
Több kérdésem is van a munkaügy vezetőjéhez!
Tisztában van-e azzal, hogy amikor ezeket a mondatokat kimondta, azt sugallta, hogy akinek feladata a besorolások meghatározása, nem törődik vele. Ez Tisztelt Asszonyom lejáratás a javából! Ha valóban önnek köszönhetjük, akkor hatáskör túllépés is! A besorolások megállapítása nem az ön feladata és kompetenciája! Az a szakmai vezetők joga és kötelessége!
Szeretném felhívni a figyelmét arra az egyszerű tényre, hogy van  nekünk főnökünk épp elég, ilyen is olyan is!

Ne próbáljon tőlünk hálát kicsikarni egy olyan intézkedésért amiben nem ön, hanem a szakmai vezetők döntenek.
Kérjük szálljon le a magas lóról, addig amíg nagyon nagyot nem esik! 

Ha az átsorolások mostantól az ön hatáskörébe kerültek, szíveskedjen kiírni az ajtóra, hogy a konyhai dolgozók, takarítók, karbantartók mikor mehetnek aláírni, már csak a sorban állás elkerülése miatt. Ha én kihagytam valakit azért ön ne felejtse ki!
Örülünk az átsorolásnak, a kicsit több pénznek, és talán azt is beleéreztük, hogy végzettségünket jobban elismerik. Sajnos a munkaügy vezetője ezt elvette tőlünk, mondván - ha nem is ennyire nyíltan - rajta kívül  ezzel nem törődik senki.

Miért van az, hogy ha kapunk valamit, azt olyan szövegkörítéssel kapjuk, hogy inkább sírnánk? Ismét megaláztak bennünket, mert ezek szerint már réges-régen járt volna a magasabb fokozat, csak a szakmai vezetők közül senki nem törődött vele. 
Bár ha tovább gondolom lehet, hogy egyedül csak "Ő" ért hozzá! Egyébként is képviselő és nem is akárhol, hanem Zsanán!
Így azért mindjárt más! Vagy mégsem?




FRISS! FRISS! FRISS!


Lemondott a botrányoktól hangos pszichiátriai otthon vezetője
2011. április 29. 13:01 [BAON]


Ma (pénteken) összeült a Bács-Kiskun megyei közgyűlés. Az utolsó napirendi pont a megyei fenntartásban lévő halasi pszichiátriai otthon igazgatójának lemondása volt.

Simon Ilona a közgyűlés határozata szerint a felmondási idejét sem tölti ki. A vezetői poszt betöltésére kiírták a pályázatot, annak elbírálásáig Vincze István vezeti az elmúlt időszakban több botránytól hangos kiskunhalasi otthont. 

Forrás: ITT!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

KEZDŐDIK? KEZDŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐDIK! EGYNEK MÁR ANNYI!



 

Hat év börtönre ítélték a volt közgyűlési alelnököt

 

Hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság csütörtökön Gergely Zsoltot, a megyei közgyűlés korábbi fideszes alelnökét, hat évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a bíróság, valamint 43 millió forint kártérítés megfizetését rendelte el – mindezt maga az érintett jelentette be csütörtökön délután megtartott sajtótájékoztatóján.

 


 

Gergely Zsolt ellen hivatali vesztegetés miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, mert a vádirat szerint megállapodott két vállalkozóval, hogy áron alul adja el nekik a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központot. A megyei közgyűlés 2007 tavaszán döntött úgy, hogy értékesíti a korábbi MSZMP-székházat. Felértékeltették az ingatlant, majd az ehhez igazodó minimális vételárat is meghatározva, meghirdették eladásra. Az ügyészség szerint Gergely Zsolttal a két vállalkozó még a pályázat kiírása előtt felvette a kapcsolatot, és a közgyűlési alelnök közreműködésével még azelőtt megismerték a pályázat tartalmát, hogy azt nyilvánosságra hozták volna. A vádirat szerint ennek fejében Gergely Zsolt harminc millió forinttal olcsóban vásárolt meg az egyik vállalkozótól egy építési telket, amin egy félkész ház is állt.

 

A volt közgyűlési alelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy a bíróság döntése ellen fellebbezni kíván, mert nem követte el a terhére rótt bűncselekményt, s azt is bejelentette, hogy az ítéletről értesítette a Fidesz vezetését, egyben kérte párttagságának felfüggesztését, illetve lemondott arról, hogy a politikai tömörülést ne érje hátrány a vele szemben született elmarasztaló ítélet miatt.


A Gergely Zsolt ügyével párhuzamosan tárgyalta a bíróság az ongai polgármesterrel kapcsolatos vádat is, a közös pont a velük kapcsolatban lévő két vállalkozó volt. E vádpont szerint a két vállalkozó egy harmadik társukkal együtt meg akart venni egy Onga külterületén lévő ingatlant, a polgármester pedig két tételben egymillió forintot vett át tőlük, hogy közbenjárására a képviselő-testület az ingatlan művelési ágát átminősítse. A bíróság ez ügyben is elmarasztaló ítéletet hozott, az érintettekkel szemben börtönbüntetést szabott ki.

Forrás: http://www.boon.hu/miskolc/hat-ev-bortonre-iteltek-a-volt-kozgyulesi-alelnokot/news-20110428-05100076 (kattintson!)


 

Szép napot mára! :)




 Azt mondták cukor falat vagyok, sok ember életét megédesítettem már, így, vagy úgy! :))

2011. április 28., csütörtök

A nap képe 40.


Eugene Delacroix - A Szabadság vezeti a népet(1830)


 Az "újraértelmezett" festmény tanulmányozásához kattintson a képre!

HÉTVÉGE





Megsárgult fotók


Hallottam, hogy mostanában új hobbi dívik az osztályokon… a fényképnézegetés. Megpróbálják visszaidézni a lakók nyaraltatásakor készült képeik alapján a jelenlévők névsorát…  évekre visszamenőleg!  
Na, nem szórakozásból teszik ezt, hanem felsőbb utasításra, ugyanis nem tudják, mely lakókat vitték el nyaraltatni Sikondára és Balatonra.
Mondják, valami ellenőrzéshez kell, mert bár több korábbi vizsgálat is mindent rendben talált, mégis eltűnt az fránya lista…
Kérdezem én, akkor hogyan találtak mindent rendben, vagy mit is ellenőriztek egyáltalán? Vagy a 109 főről a felére átsatírozott, újraírt tábornévsor már itt nem elegendő? Lehet, hogy ezúttal alapos vizsgálat elé néznek? Új ellenőrök jöttek, esetleg nem is ellenőrök? Sok kérdésünk lehetne még, de inkább segítsük a hatóságok munkáját! Én is ezt teszem, ezért megpróbálok pár tippet adni:

Először is Borbás Andrea táborvezetőnél meg kell legyen, az eredeti és a „revideált” lista is. Minimum 5 évre visszamenőleg… hacsak, a főorvos úr, vagy a főorvosnő szalvétának el nem használta, mert másnak ugyebár nincs bejárása a zárt folyosó, zárt irodájába. Ha a szigorú adminisztrációs fegyelem ellenére, mégis ilyen súlyos gondatlanság történt, hogy elvesztek, méghozzá az összes egyszerre, akkor ez bizony többszörösen is felveti a megbízhatóság és a fegyelmi felelősség kérdését! 
Esetleg próbálják meg felhívni az eddigi ellenőrző szerveket, hátha ők a korábbi ellenőrzések kapcsán lemásolták valami miatt, és megvan nekik. Biztosan szívesen elküldené Rausch úr, vagy valaki más azt a listát, melyen mindent rendben talált…
Ha így se kerülne elő, akkor csak vissza kell keresni a befizetési pénztárbizonylatokon, hogy mely lakók fizettek a nyaraltatásért.  Ez könnyen visszanézhető akár 5 évre is. Ugye azt nem akarják mondani, hogy azok is elvesztek? Vagy mégis ezt mernék állítani? Ez már jóval túlmutatna a számlafegyelem súlyos megsértésén…
Akkor vegyék elő a napi pénztárjelentéseket, melyekben vissza lehet követni, hiszen régi pénzügyesként tudom, hogy ezen át kellet futni az összes befizetésnek, sőt, ezen a bizonylatszámok is visszakövethetők.
Van még tippem, hogy segítsek, bár szerintem már ezek alapján is bőven összeállíthatók az eredeti listák...
A nővéreknek le kellett adni a konyha felé a nyaralók névsorát, hiszen nekik nem az intézményben kell biztosítani az étkeztetést. Csak vissza kell keresni…
Vagy, a hivatásos gondnokok biztos tudnak segíteni, hiszen ők fizették be a nyaraltatási költségeket a pénztárbizonylatokon, amit össze lehetne vetni az intézményi nyilvántartással, egyezés címen. A nyaralási zsebpénzt is elhozták és átadták elismervény fejében.
A gyámhivatalnál is nyoma marad, hiszen a gyámügyi letétből való kivételhez, kérelmet kell benyújtani, amiről határozat születik…

Három dolog jutott még eszembe… Bár remélem már időközben régen előkerültek azok az elveszettnek hitt listák…
Az egyik, hátha az üdültető cég lefűzte az eredeti táborlistát és másolni tud belőle. Az idegenforgalmi adó miatt is nyilvántarthatják…
A másik, a táborokat ellenőrző területileg illetékes ÁNTSZ-t is meg lehet kérdezni. Ha név szerint nem is kapták meg a listát, a létszám megadása is komoly támpontot adhat a gyűjtésben.
A harmadik ötletemnek, bár már egyre kisebb az esélye, megkeresni a buszsofőr(öke)t, hátha az utaslistát megőrizték.
S ha ezek közül egy se vezet eredményre, akkor nagy a baj!
Még egy ötlet, ha megengedik, de ez már tényleg az utolsó! Hívják föl az ingyen nyaralókat, hátha emlékeznek, hogy kikkel nyaraltak! Biztosan egy-egy lakó mély nyomot hagyott az emlékezetükben, és esetleg a nevére is emlékeznek, de ha nem, leírják a külsejét, s az alapján beugrik a kísérőknek, hogy ki lehet az a lakó!
Bevallom ez utóbbi túl körülményes, és bizonyos szempontból kellemetlen lehet, de ha az egyszerű nyilvántartás – valami oknál fogva – nem működik, mi maradhat más… Ez is van olyan jó ötlet, mint a fényképnézegettetés!

Remélem sikerült segítenem. Azért én azt javaslom, ne adják föl… Végül is az anyag nem vész el, csak átalakul…
Meg aztán tudják, aki keres, az talál…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

PÉNTEK