2012. február 18., szombat

KÖNNYŰ MÁSÉVAL VERNI A CSALÁNT!

Nem tudok és nem is akarok szó nélkül elmenni az ezen blogon az enyémhez (detonator blog) hasonlóan tapasztalható jelenségek mellett, amik miatt én előbb egy ideig szüneteltettem a bejegyzéseim közzétételét, majd azokat folytatva kizártam a megjegyzésírások lehetőségét.

Hosszú hónapok teltek el a blogok megnyitását követően, de a mi oldalunkon még mindig csak ott tartunk, hogy csupán névtelenül osztják számosan az észt, hogy mit is kellene tennünk és hasonlóak, miközben magát, személyét közülük senki sem vállalja.

Az egyik hozzászóló azt írja: "Ügyvédet kellene fogadni, nem is a megyéből, hanem máshonnan!" Kinek a költségén? A másik hozzászóló meg azt, hogy: "Fel kell jelenteni!" Osztják ám a névtelenek azt észt, pedig nem tudok arról, hogy nekik bárki és bármi is tiltaná azt, hogy maguk is lépjenek, pl. maguk tegyék meg a másnak javasolt feljelentést!

De ugyanúgy nem tudok arról sem, hogy miközben ellenünk, a blogokat üzemeltetők ellen számos eljárás indult a velünk szembeni feljelentések miatt, aközben lett volna akár csak egyetlen önmagát vállaló is, aki odaállt volna pl. az Erzsike elé, hogy: " itt vagyok, mit tudok segíteni?!"

Nem kellene sok mellettünk kiálló ahhoz, hogy a minket feljelentgetők meggondolják magukat, elgondolkozzanak azon, hogy érdemes-e, de így bátran és nyugodtan teszik a feljelentéseket, mert tudják, hogy ezen az oldalon nincs segítség, egymásért összefogás, csak náluk működik a véd- és dacszövetség.

Ugyanígy meglepődve olvastam a blog egyik cikkéhez "írt" megjegyzést. Kedves István! Ha már a blogomban megjelentett írásomat saját megjegyzéseként itt, ebben a blogban közzéteszi , illene legalább utalnia rá, hogy az honnan és kitől is származik, nem? különösen, hogy anélkül még értelmetlen is egy kicsit. (nem csak Smidt "Plagibá"-ra vonatkoznak azok a bizonyos bizonyos szabályok, nem is beszélve az illemről és etikáról!)

Talán egy kicsit jobban magukba kellene nézni a megjegyzésíróknak, talán egy kicsit jobban és határozottabban kiállni Erzsikéék mellett, nem csak azért, mert nagy segítség lenne az számukra, de egyben azért a tisztesség okából is, amit épp annyira hiányolnak a másik oldal tagjai részéről, mert szerintem ez így nem tisztességes!

Erzsike sem a saját egyéni érdekét nézte, amikor tette és teszi mindezeket, mégis az ez miatti kényszerű hadakozásában magára marad, senki sem áll mellé magát, önnön személyét és véleményét vállalva segítő tanúként. Vagy ha erre abból a sokszor emlegetett tisztességből mégse "fussa", akkor legalább ne ossza már az illető az észt, hogy mit és hogyan kellene másoknak csinálnia, miközben maga meg csak kussolva meglapul!

Ebben az országban mindig is nagy "divat" volt az ablakon keresztül bámészkodva nézni a deportáltak vonulását és hasonlóakat, de mára már 2012 évet írunk és semmi sem változna? Névtelenül osztjátok az észt másoknak, tanácsokat adva, közben persze csak a háttérben megbújva?

Már nem elég a csak csendes egyetértő hallgatás, a "bátor" névtelen csatlakozó megjegyzés, hanem tettekre, kiállásra, egymás tényleges támogatására lenne szükség! (Detonator azaz Dr.Domokos Győző)

MI LETT VELETEK EMBEREK? HOVÁ TŰNT MÁRA A TISZTESSÉG ÉS AZ ÖNBECSÜLÉS BELŐLETEK?

9 megjegyzés:

  1. Kiskunhalason olyan szinten összefonódott a maffia és a politikai-városi intézményes vezetés, hogy mindenki fél, méghozzá nagyon. Kiskunhalas elnyerte 2011-ben a legkevésbé szimpatikus, élhető, élvezhető magyar város országos versenyében az első helyet. A város lakói szenvednek és rettegnek. Ki mer egy ilyen városban névvel írni?Persze kellene ez ellen tenni. De amíg ilyen vezetése van a városnak, fejjel menni a falnak nem szabad. Először létre kell hozni egy erős civil szövetséget, és mikor az már biztosan áll a lábán, van sajtó nyilvánossága, akkor kell névvel előállni.Az, akinek nincs komoly tartaléka, ne ugorjon ki az árokból lelövetni magát, maradjon csak fedezékben. Ha elbocsátják mondva csinált ürüggyel az állásából, már semmit nem tud szinte segíteni. Tehát: szervezkedni kell,óvatosan, okosan! És mikor van már erő, akkor kell kiállni nyílt színtéren csatázni.

    VálaszTörlés
  2. Korrupciógyanú – Semmibe vették a rendőrök a szakmai előírásokat
    „Részben szakszerűtlenül, a vonatkozó normák előírásainak figyelmen kívül hagyásával intézkedtek a rendőrök”, amikor – anélkül, hogy mondandóját meghallgatták és a feljelentését rögzítették volna – előbb Kiskunhalasról Kiskőrösre, majd onnan vissza, Kiskunhalasra küldték tavaly október 15-én a halasi termálfürdő parkolójában életveszélyesen megfenyegetett O. Lászlónét.
    Fekete Gy. Attila| Népszabadság| 2012. február 17. |11 komment

    VálaszTörlés
  3. http://nol.hu/belfold/20120217-rejtelyes_szalak_a_birougyben#kommentek

    Itt van az egész cikk! A kiskunhalasi rendőrség húzta-vonta az életveszélyesen megfenyegetett nőt, de jegyzőkönyvet nem vettek fel tőle. Bezzeg a kínai büfés kínai szoptatos anyukáját azt volt eszük a gyikossággal megvádolni. Azt is húzták-vonták a padlóra teperték, saját gyerekei előtt terrorizálták! Szégyen, ami Kiskunhalason történik a rendőrség részéről! Most ezt írjam meg névvel? Mi legyek én, öngyilkos jelőlt?

    VálaszTörlés
  4. Egy olyan országban, ahol ilyesmi megtörténhet, ott okosan kell megnyilvánulni ( mert ugye nem a bünözőket gyanúsítják a DNS minta ellopásával, hanem a BM-es közfeladatot ellátókat, a RENDŐRÖKET):Személyi mulasztás miatt tűnhetett el a Fenyő-gyilkosság gyanúsítottjának DNS-e
    2011-06-09 08:19:09 | Megosztás
    Cimkék: Jozef Roh, gyilkos, gyilkosság, magyar,
    Személyi felelőse lehet annak a vizsgálatnak, amely azt tisztázta, hogyan tűnhetett el két évre a Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított Jozef Rohác DNS-mintája - értesült a Magyar Nemzet. A lap a vizsgálat eredményeire hivatkozva azt írja, a bizonyítékok eltűnéséért többen is felelősek lehetnek a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben.
    folytatás
    Forrás: Origo itthon

    VálaszTörlés
  5. http://hirek.myrss.hu/hir/673867/kinaiak-tettek-panaszt-a-halasi-rendorokre.html

    Itt meg lehet nézni, mi vár arra, akit kiszolgáltatottnak tartanak, és azt hiszik, mindent megtehetnek vele! Amit a kiskunhalasi rendőrök műveltek ezzel kínai a családdal, az világ szégyen! NO ÉS MEGTALÁLTÁK MÁR AZ IGAZI GYILKOST?

    VálaszTörlés
  6. Kedves Detonátor!

    Nem úgy van az, hogy senki nem áll mellé! Igen is van aki tanúskodik mellette és a tárgyaláson is mellette fog állni, annak ellenére, hogy van olyan tanú is, aki maga is majdnem vádlott lett!!! Miért? A tanúvallomása miatt!!
    Az igazságszolgáltatásban gyorsan fordul a kerék, és nagyon hamar rabosítanak, ilyeszgetés gyanánt!

    VálaszTörlés
  7. Detonátornak igaza van! Kevés dolgozó az aki ki mer állni a lakókat védeni. Terrorban részesül ha meg teszi. A tanúvédelem is olyan mire beérünk az intézetbe dolgozni,a vezetők már minden szavunkról tudnak ami a kihallgatáson történt. Így működik halason az igazságszolgáltatás munkája.
    Magam részéről Én mindent megteszek a betegek védelmében képviseletében ami tőlem telik. István

    VálaszTörlés
  8. Nagy árat kell ezért a tetű lassú nyomozásért fizetni a dolgozóknak.
    Csigától lassabban működik a bíróság munkája is.

    Vajon mit érezhet az a dolgozó aki a Simonnak főnővérnek orvosnőnek a kedvéért a gyerekét hazugságra utasította. Majd hamis tanúzás miatt Őket is büntethetik

    VálaszTörlés
  9. Megérdemli! Tudom kiről beszélsz. Per költséget ügyvédet fizethet!
    Mi az neki 70 ezer egy alkalom védésért,az üres zsebből kidobni.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)