2012. március 2., péntek

Gyanúsított lettem


.
Egyik lehetséges előzmény: ITT!
.
A minap csöngetett a postás, ismét ajánlott levelet hozott… Nehéz megszokni a sok fenyegetést és zaklatást az otthonunkba… Első gondolatom, hogy biztosan megint a halasi Bíróság, vagy Rendőrség, de nem… A kalocsai ügyészség!
Elképzelésem sincs, mi jöhet nekem Kalocsáról? Miközben aláírom, kutakodom az agyamban kalocsai kapcsolódási pontokat keresve… Dr. Téglásné Dr. Zoltán Erna kalocsai közjegyző (a mi vezető ügyészünk, Dr. Téglás Péter felesége), de ő is halasi, vagy a szintén halasi volt nyomozó Molnár László, aki most ott rendőrkapitány, akinek fia kollégám volt a mentálhigiénés csoportban… Nem jutott más eszembe…
Kíváncsian bontom ki a borítékot, s látom, hogy benne van egy levél a Kecskeméti Ügyészségről! Ennek megfejtése meghaladja a képességeimet, annál is inkább, mivel halasi vagyok…

Semmi nem jut eszembe, se ügy, se bármi, amit akár tudatlanul is elkövettem volna… se Kalocsáról, se Kecskemétről… Aztán felrémlett nekem, hogy a halasi rendőrségi meghallgatásom végén (lásd fenn) megkérdeztem, hogy - abból, hogy a Cica nicknevű hozzászóló személyét - az ő és családja élete, biztonsága érdekében - nem nevezhetem meg (lásd korábbi fenyegetések, robbantások), - nekem személy szerint milyen hátrányom származhat? A nyomozó válaszul elmondta: Azt, hogy a nyomozás akadályozása, mint bűncselekmény fennáll-e az én esetemben, azt majd a bírónő mérlegeli…

Aztán bevillant még, hogy a halasi vezető ügyész tanácsát megszívlelve Lásd: ITT!, több feljelentést tettem (emlékeznek még a fakivágás, a jótékonysági koncert ügyére) a Bács-Kiskun Megyei Ügyészségre, tekintettel arra, hogy a halasi hatóságok nagy politikai nyomás alatt dolgoznak intézményünk ügyében. A kecskemétiek illetékesség miatt Kiskunhalasra irányították át, melyet mindhárom esetben – bűncselekmény hiányában – itthon megszüntettek… ami ellen panasszal éltem, melyet ismételten elutasítottak… Akkoriban azt üzenték, hogy hamis vádaskodás miatt majd viszonperrel élnek… Ez azonban több volna, mint nevetséges…

Kezembe véve a levelet, annak tartalma nemcsak meghökkentett, hanem meg is rémített… A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként megidézLásd: ITT! No nem azért rémültem meg, mert megijedtem, hogy valami titkos bűnömre fényt derítettek, hanem azért, hogy hova jutott Magyarországon az igazságszolgáltatás!? 
Nézem a címet, nem ismerős: Mátyási út 3. – keresem a térképen, nincs is ilyen nevű közterület, csak Mátyási u. (utca) 3.! Bosszankodom, de már meg se lepődök…
Keresem a sorok között, hátha rábukkanok, hogy miről van szó, de semmi információt nem közöl, viszont: „Be. 67.§ (5) bekezdése alapján felhívom a megidézettet, hogy az ügyre vonatkozó iratain kívül a bizonyításnál felhasználható feljegyzéseit, vagy egyéb tárgyait hozza magával!”?

Erőt vettem magamon – mivel éppen orvostól jöttem lázasan – és felhívtam a megadott telefonszámot, ahol egy hölgy kedvesen tájékoztatott, hogy nem adhat információt arról, hogy milyen ügyről van szó… csak meg kell jelennem. Kérdeztem, hogy akkor hogyan készüljek fel az „ügyre”, válaszul megismételte, hogy nem adhat információt!  Mondom azt se értem, hogy a borítékon kalocsai ügyészség a feladó, míg a levél fejlécén már kecskeméti szerepel, ahova meg is idéznek… Azt válaszolta, hogy igen, az előfordulhat, mert az egyik ügyész, az itt is dolgozik és ott is…

Azt nem kérdezték meg, hogy van e pénzem átutazni Kecskemétre a 22.800,- Ft-os jövedelmemből… de arról tájékoztatnak, hogy az ügyvédem (akit ezen kiadás mellett jogom van felfogadni) jelen lehet a kihallgatáson!

Azért egy dolog feltétlenül idekívánkozik… Azok, akik elkövették a bűncselekményeket még csak gyanúsítottak se lettek, akik pedig törvénytisztelő, kötelességtudó és felelős polgárokként viselkednek, azokból gyanúsítottakat kreálhatnak…

Ez pedig végtelen szomorúsággal tölt el, mert máris mindenki, igen, mindenki bizonyos lehet abban, hogy ez senkinek sem jelent jót, és senkinek az érdekeit nem szolgálhatja!

A személyemre vonatkozó megbélyegzésnek az erkölcsi, anyagi, szakmai és egyéb veszteségeit, annak következményeit, kihatásait pedig még felmérni sem lehet



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

37 megjegyzés:

  1. Ez nem szól semmi másról mint Bányai mentegeti Simon Ilonát! Azért téged okolnak mert írhatunk a lapodra. Aki ír erre alapra akár cica akár nyyúl nick névvel ahhoz meg senkinek semmi köze.
    Bizonyítsák be,hogy nem történtek betegverések,és számoljanak el minden oda utalt forinttal.
    Ha ez megtörtént utána ugrálhat Bányai és Simon is. Nem tudnak elfelejteni szeptember óta, annyira hiányzol nekik. Ez nem szól másról mint bosszúról Ellened. A bíróság munkája is elgondolkodtató! Nem a csalókat sikkasztókat, betegverőket erőszakolókat meg a beteg orális szexre utasítókat idézik be gyanúsítottként.
    Politika utasítását követik nem az igazságét. Evelyn

    VálaszTörlés
  2. Én sok mindent értek de mi a fenének kellett azt mondanod- vagy megmondanod, hogy tudod ki a cica? Nem tudod és kész! Villogni akartál?

    VálaszTörlés
  3. Sosem jut eszembe villogni... remélem.
    Ahogy hazudni sem.

    VálaszTörlés
  4. Hogy megnyugtassalak, nem tudja!!!

    VálaszTörlés
  5. Cica! Ez már a Hatóságtól is pofátlanság,hogy téged keresnek nem a csalókat!
    Miért vagy te ilyen fontos? Te bántalmaztad a beteg embereket vagy te erőszakoltad meg Őket,azért akarnak téged?
    Esetleg te raktad el a juttatásainkat?
    Akik tüntetni voltak azokat kellene megkérdezni úgy istenigazából,hogy fenyegetés hatására vettek részt,vagy önként.
    A hamis tanúknak meg a körmeit kellene csípőfogóval leszedni az első után igazat mondanának. István

    VálaszTörlés
  6. Még fejléce sincs. Lehet, hogy azért írták el a címet, mert az egész csak egy beugratás?
    Ilyen pecsétet az 5 éves kisfiam is tud csinálni! Nagyon elmés!

    VálaszTörlés
  7. Rá jöttem milyen tárgyaidat kell magaddal vinni. Van neked egy fekete macskád arra kíváncsiak. Ha nincs Cica kosarad adok.
    Ha bármiben tudok segíteni csak egy szó. Dolgozó

    VálaszTörlés
  8. Érdekes! Az Ügyre vonatkozó iratait hozza magával, Milyen ügyre?
    Miről van szó? A Pályázatod nyert az a bajuk? ? XY

    VálaszTörlés
  9. Egy emailre válaszolva.
    A Címzett fénymásolja le a becses idézőjét.
    Későbbiekben szűkség lesz rá.
    Az eredetit nem fogja vissza kapni.
    Ezen tárgyalás után össze jövünk.
    C.

    VálaszTörlés
  10. Ez aztán igen.
    Minden után nyomoznak,csak a betegverés erőszakolás lopás csalás sikkasztás után nem.
    Mi a fontossági sorrend: Cica Gabi Mária István stb:::::::
    Valós ügyre mikor térnek át?
    Bányai Úr mikor válaszol a dolgozók kérdéseire?
    50 kérdés nem sok!

    VálaszTörlés
  11. Mindenkit gyűlölnek aki segít vagy csak szólni mer.
    Egymásnak segítenek haragudni!
    AZ ügyészek is behódoltak a Fideszes megyeházának?
    Néró

    VálaszTörlés
  12. Úgy meg vannak keveredve azt sem tudják hol vannak Kalocsán vagy Kecskeméten. Okoska

    VálaszTörlés
  13. Ne foglalkozz semmivel Erzsike ne vedd a szívedre! Te leszel az igazgató, kaptam egy fülest nagy az esélyed rá, mert sokat nem akarnak foglalkozni az intézettel. Olyan ember kell akibe megbíznak,és biztosak benne nem fog több ügy lenni. Hajrá szurkolok én is!!

    VálaszTörlés
  14. Kérjél a jegyzőkönyvből.
    Olyan érzésem van,hogy le van fizetve az ügyész.
    Vagy a bíró.
    Ha nem írták miről van szó.
    Bányai bukástól fél.
    Arra kíváncsiak,hogy mit tudunk.
    Fel szeretnének készülni a tárgyalásra.
    Két évi nyomozás eredménye még mindig semmi.
    Meg akarnak felelni a politikusoknak.
    Az igazság az odaát van,nem náluk.
    Ibolya

    VálaszTörlés
  15. Látod Erzsike milyen fontos lettél. Te gyanúsított vagy, Kimpián meg csalt 7és fél év már ki néz neki, már be is indult a blog. Olyan unalmas volt már egy ideje.
    Tedd fel a jegyzókönyvet is .

    VálaszTörlés
  16. Cica ügyben segíthetek! Akár egy zsákra valót is vihetsz magaddal.
    Összeszedem a szomszédokból. Van 3 fekete 2 vörös 2 piszkos fehér 3 fekete és fehér foltos. MATT

    VálaszTörlés
  17. Miért fontos nekik a Cica kiléte? Miért nem azon munkálkodnak amit feltárt a Cica! Ja, hogy időközben hagytak sok hónapot a dokumentumok megsemmisítésére! Most meg úgy gondolják valahogy véget kell érni az ügynek és a Cicán akarják elverni a port, jó látványossan? Ismerjük a megfélemlítést, emlékezzünk csak a 2 autó felrobbantására. Kinek a megrendelésére? Majd nyílvánosságra kerül az is előbb- utóbb. Az ember azt látja manapság minden bűnügyet amit a kormányhoz közeli palimadarak követtek el azt elkell tusolni. De, hogy bebizonyítsák jutottak valamire, azokat büntetik akik feltárták a búncselekményt, visszaéléseket! Fasza országban élünk!

    VálaszTörlés
  18. Ismerős a történet. Nem az ügy a fontos, hanem annak a személye, aki feltárja. Nem a vétkeseket kell megbüntetni, hanem azokat akik leleplezik a gazemberségeket. De, ennek most vége. Mindenkit megnyugtathatok: Brüsszel felé vesszük az irányt. Érdekes lesz a tárgyalás is, tele "gyanús" idegenekkel. Változik a világ, változtatunk mi is egy keveset rajta! :)

    P.

    VálaszTörlés
  19. Mar 2, 2012 11:13 PM-nak

    Szabályos hajtóvadászat indult azon emberek ellen akik tényfeltárást megtették!
    Belelehet sz@rni az ilyen demokráciába! De kíváncsi lennék azon ügyészekre, nyomozókra akik azért magukban gonolkodnak, sőt lehet a tükör előtt leköpnék magukat, de rávannak kényszerítve mindenre a munkahelyük megtartása érdekében. Arra leszek még kíváncsi melyik lesz az első aki mindenről beszámol milyen politikai nyomás alatt dolgozta és mit miért tettek úgy ahogy!

    VálaszTörlés
  20. Kiskunhalason úgy tűnik, a maffia világa uralkodik, a rendőrség nem vesz fel jegyzőkönyvet, ha az elmondottak a maffia érdekeit sérti, inkább megfélemlíti a tisztességes állampolgárt. A nyomozó hatóságok nem jutnak eredményre, bármennyire evidens a bűnelkövetés, valahogy csak nem sikerül leleplezniük. Szabályosan úgy néz ki a dolog, mintha a bűnözők érdekében dolgoznának a vizsgálódás elhúzásával, azzal, hogy próbálják elfeledtetni a történéseket, hátha kifárad, megbetegszik, elköltözik, meghal a bűnnek ellenálló nép. Kiskunhalason az olajmaffia, dohánymaffia, drog maffia, és prostitucióval foglalkozó maffia szaga terjeng a levegőben. Valahogy úgy fest, mintha csak azok maradhatnának pozicióban a hatóságoknál, akik kiszolgálják a bűnelkövetőket. Ideje rendet tenni a városban, mert rossz vége lesz annak, ha a bűn ilyen szinten belepi az emberi lelkeket. Olyan szinten, hogy fajtalankodásra kényszerítenek kiszolgáltatott embereket.Olyan szinten, hogy megverik, esetleg megölik az intézet betegeit. Egyes hatalmi pozicióban lévő emberek hihetetlen mértékű szexuális devianciája valahogy az intézetben testesül meg, ott materializálódik, válik láthatóvá. Bár a fél város, ha nem az egész, tudja, mily pokoli dolgokat művelnek egyes diplomás emberek, akiknek a jogot kéne képviselniük,és igazságot kéne szolgáltatniuk, mégsem szól senki, mindenki hallgat. Bűnösök között cinkos az, aki néma marad. Ha végre eltávolíttatná Kiskunhalas lakossága a közhatalmi szerveknél pozicióban lévő immorális embereket, nem mernék ezeket a bűntényeket véghez vinni az intézetben dolgozók. És onnan is ki lennének ebrudálva a bűnözők. Fejtől bűzlik a hal!

    VálaszTörlés
  21. Senki sem engedhet a "kényszernek".
    Azért csinálhatnak meg bármit, mert tudják, hogy az emberek általában felelősen gondolkoznak, és tesznek, hogy eltarthassák a családjukat... De, csak rövid távon bírnak felelősen gondolkodni! Arra már sajnos nem gondolnak, hogy mi lesz holnap, és a gyerekeik, unokáig olyan életben "kényszerülnek" majd élni, amilyet most harcolunk ki nekik.
    Ha abban reménykedik bárki, hogy majd csak nyugdíjba mennek, aztán jobb lesz, annak azt üzenem, hogy ne reménykedjen, mert majd jönnek a gyerekeik, unokáik és folytatják azt, amit tanultak, láttak felmenőiktől... De van ami még ettől is rosszabb: a mi gyerekeink is ránk fognak hasonlítani, és úgy fognak viselkedni, ahogy azt tőlünk látják... Ettől a csalódástól pedig mindenkit megóvnék.
    Úgy, hogy azt javaslom mindenkinek, próbáljon - magyarként - hosszútávon és közösségben gondolkodni, s a továbbiakban ne csak a maga érdekeit nézze!

    VálaszTörlés
  22. Halasi tükörből másoltam be ha minden igaz szóról szóra.

    PSZICHIÁTRIA - tragédiák

    Miközben javában tart a Körösi úti
    pszichiátriai otthonban történtek vizsgálata,
    úgy tűnik,az ügy egyre többeket visel meg mindkét oldalon.
    Ezzel kapcsolatos hírek a cselekményeket nyilvánosságra hozók
    Környezetéből láttak/látnak folyamatosan napvilágot az internet révén.
    A blog tanúsága szerint múlt héten már a harmadik dolgozó lett öngyilkos, a férfi korábban az ügyeket kirobbantó két ápoló mellé állt,de később meggondolta magát. (kényszer hatására) Ezt Én írtam)
    A bírósági eljárás közel két éve tart.
    Úgy tudjuk,leghamarabb ez év júliusában születhet elsőfokú ítélet.
    (ha)


    Március végére volt ígéret a tárgyalásokra.
    Húzzák mint a rétes tésztát.
    Idő kell annak,hogy el könyveljék jóra a pályázati pénzek, kártyapénzek
    étkezési utalványok koncert bevétel a fa árát, plusz ami a Simon BT- keresztül került be az intézetbe dupla áron.
    Emlékezetek még Kunos irodájában éjjel javítgatták a könyvelést, amikor valaki dolgokat felírt a blogra. Nagyon kár volt konkrét dolgokat felírni mert rögtön könyvelték elfogadhatóra. Igaz volt amit már háromszor is átírtak. Lássátok ilyen az igazságszolgáltatás halason.
    Meg vannak véve az ügyészek,nyomozók meg azokhoz közeliek.
    Betegverők szégyen szemre meg a csaló vezetők tovább dolgozhatnak az intézetben. Aki a lakókért névvel kiállt, a már régen működő blogját
    át engedte a mi írásaink , hozzászólásainknak. Azt a dolgozót kirúgták.
    Ebbe az intézetbe csak olyan kell aki hazudik, úgy ahogy a vezetés elvárja tőle. A lelkész az gyorsan bele tanult.
    Laci meg nem tudta elviselni Simon által állított pofont.
    Nem adott pofont! Csak azért,hogy a jelentőket ne támogassa azért szerették volna rá bizonyítani azt az egy pofont.
    Ilyenek a vezetők főápoló főnővérek, meg néhány aljas dolgozó.
    Ezért jó ez a blog, nem tudják ki kicsoda.
    Eszi is a fene Őket,hogy kik vagyunk. Úgyhogy továbbra is ugyan az a terror uralkodik, hiába lett megbízott igazgató.
    Irisz

    VálaszTörlés
  23. Az az érdekes az egészbe,hogy minden alkalommal jó volt a könyvelés,meg felelt a belsőellenőrnek. Mária

    VálaszTörlés
  24. Nem volt jó azért javítgatták. 109 nyaraló volt ebből 43 lakó néhány dolgozó. A többi meg az igazgatónő orvosok és barátaik rokonaik.
    Megtehették a beteggel fizettették meg. Nyaralást és az intézeti ellátást egy időben. Biztosan minden beteg ketté volt hasítva,hogy egy időben két helyen is tudott enni inni élni. Gyenge gondolkodásúak még ezt is elhiszik. Néró

    VálaszTörlés
  25. Nem értem, hogy ha ennyire biztosak egyesek a tényekben (109 nyaralóból csak 43 lakó, stb.) akkor az ezeket író, állító miért nem tesz maga feljelentést?
    Miért mindig csak más lépjen? Mire vártok emberek?

    VálaszTörlés
  26. Ezt már vizsgálták ha minden igaz. Eredmény nélkül. Volt jelentve. Annak alapján javították a létszámot ahogy mi fel írtuk a blogra. Erőteljesebben a főápolóra kellene rákérdezni Ő felelt a nyaralók létszámáért. Mint mindent ezt is eltusolják. Gabi

    VálaszTörlés
  27. A lelkész nem szégyellt elmenni a Laci temetésére?
    Az Ő vezetése alatt történhetett meg ez a tragédia!
    Nem tud vagy nem akar változtatni? Gabi

    VálaszTörlés
  28. A sült galambra sokan...

    VálaszTörlés
  29. Tanulj tinó ökör lesz belőled! Akik nem értik,hiába olvassák ezt az oldalt ez azoknak szól. Akik nem tudják felfogni,hogy a lakókat vagyunk kötelesek védeni nem a betegverőket vagy a hazugságot. Úgy eltiltanám az ápolástól
    azokat akik ezt még nem értik,hogy soha többé ne ápolhassanak beteget.
    István

    VálaszTörlés
  30. Ezt Én is így helyeselném ahogy István írta! XY

    VálaszTörlés
  31. Erzsike te lettél gyanúsított? Akkor az igazgatónő a bántalmazók már elítéltek? Hogyan működik ez felétek? Aki védi a lakókat az gyanúsított vagy aki a blogra ír,aki bántja Őket aki duplán fizettet aki ellopja a pénzüket, meg a dolgozóknak járó juttatást az még dolgozhat,aki védi Őket azt kirúgták. Mi ebben a ráció,hol van az igazságos eljárás?
    Jó barát

    VálaszTörlés
  32. Az a gyanúsított aki a betegekért ki mer állni, a betegverők a csaló igazgatónő,belsőellenőr meg még most is dolgozhat.
    Ez hűen tükrözi a halasi hatóság nyomozását, az ügyek elbírálását.
    Városlakó

    VálaszTörlés
  33. Hol volt,hol nem volt.
    Gyanúsítottként az útólsó szó jogán kérdezd meg hova tette Kastyák ügyvéd a jótékonysági pénzt a koncert bevételét.
    Ő volt az est házigazdája csak emlékszik még rá kinek adta oda! Munkás

    VálaszTörlés
  34. Azt is kérdezd meg ha teheted, hogy visszamenőleg mikor kapjuk meg az étkezési jegyeket. Mert ami jár az nekünk járt,nem a vezetőknek akik azon vásároltak mindig. Néró

    VálaszTörlés
  35. Gyanúsítottként talán a betegverőket csalókat kellene be idézni az ügyészségnek. Aki névvel vállalta a betegek védelmét a blogján az a gyanúsított,arra enged következtetni,hogy már minden fordítva működik.
    Még az igazságszolgáltatás is!

    VálaszTörlés
  36. Strasbourgig jut a kiskunhalasi pszichiátria botránya,ez már biztos.
    Ilyen politikai támogatással mint amit a megyénél tesznek,nem várható igazságos elbírálás. Az első, Simon további 5 évre való kinevezése,az előző igazgatóválasztás pályáztatás után nem történt meg. Arra a következtetésre ad okot,hogy csúsztatásokat simítják.
    A jelenlegi igazgató választást meg a kormány embere a volt Tsz elnök dönti el,hogy ki legyen. Szakmai szempontokhoz lila gőze nincsen, de Ő dönthet beteg emberek sorsáról. Nem beszélve a dolgozókkal történt terrorról,megalázásokról. Azt támogatják annak érdekében,hogy az eltüntetett pénzeket ne keressék. Urayt is azért kérték gyanúsítottként
    mert jó pályázatot írt,de ne lehessen igazgató.
    Már nem sok idő van az új igazgató munkába állásához,remélem olyant választanak ki, aki felérte ésszel,hogy a beteg lakókért kötelező kiállni!
    Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  37. Tévedtem, egész más ügyben hívtak: hamis vád.
    Nem is értem, hiszen én tettem feljelentést... Bővebben, hamarosan.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)