2012. május 12., szombat

Egy majális margójára…


Kétségbeejtő helyzet uralkodik országszerte… Emberek vetnek véget az életüknek önként, mert nem lát(tat)ják a kiutat a munkanélküliség, a banki és közüzemi eladósodás, a betegség, a nélkülözés övezte reménytelen és méltatlan állapotból…

Naponta ugranak ki emberek lakásuk emeleti ablakából, vetik vonat elé, vagy villamos elé magukat, felakasztják magukat, vagy szándékosan közúti balesetet okozva választják a halált… Ezek az események és okok persze elkerülik a híradások nagy részét… Pedig ideje lenne felemelni a hangunkat, hogy közösen mondjuk nemet a megszorításokra, kizsákmányolásra és igent, az élhető jövőre… Pártállástól függetlenül… Mert a pártok csak azért vannak, hogy pártoskodással elválasszák az embereket egymástól, s hogy ellenségeskedést szítsanak közöttünk a maguk javára, ellenünkre… Igen, ezt is a mi pénzünkből. Miközben a közös célt agyon hallgattatják… a méltó, egymással szolidáris, fizikai, szellemi és lelki gyarapodásunk magvalósítását minden eszközzel megakadályozzák… 

Ha valaki szolidáris a másikkal, netán a gyengébbel, azt kiközösítik… Aki nem elég önző, azt nem veszik be maguk közé… Szerencsére…

Vannak, akik képesek felülemelkedni a pártoskodáson…
Vannak, akik minden fajta igazság ellen küzdenek, folyamatosan harcolnak a társadalom igazságos szervezéséért, azért, hogy ne történjen meg a hazugság és csalás által történt kizsákmányolás, s a megtermelt javak igazságtalan szétosztása. Dr. Fóris Eszter mindig azok mellé áll, akik az adott kérdésben a legjobban, leghatározottabban állnak ki, ha kell, az LMP-sekkel tüntet (doktori plagizálás), ha kell, a baloldaliak mellett (szociális fórum), ha pedig a jobboldal mellett (választások tisztasága) a leghatékonyabb a munkája  akkor a radikális nemzeti oldallal tart (magyar föld védelme). Nem pártfüggő, hanem az igazság oldalán áll. Példát ad az összefogásra, a kitartásra, a végsőkig fel nem adásra...

Május elsején egy olyan mozgalomhoz csatlakozott, mely minden rászorulót és kisemmizettet képviselni szándékozik. A Magyar Szociális Fórum a legelesettebbek mellet emeli fel a szavát!

Lásd: ITT! 

A Magyar Szociális Fórum szervezésében Budapesten, 2012. március 25-én megtartott Népi Gyűlés követelései az élet védelmében, a létfenntartásért 

A Népi Gyűlés megállapította, hogy a jelenleg folytatott politika életekbe kerül. Megélhetésük, otthonuk, családjuk elvesztése miatt embereket kerget öngyilkosságba, a mögöttünk álló télen 330 honfitársunk fagyott meg, a kilakoltatási tilalom tavaly július 1-i feloldása miatt 3 ezren kerültek az utcára, a március 1-én feloldott moratórium miatt 15 ezer embertől készülnek elvenni otthonát. A Népi Gyűlés az élet elleni merényletnek tartja ezt a politikát, és az élethez való legalapvetőbb emberi jog nevében ellenállásra szólít fel vele szemben. Azt akarjuk, hogy mielőbb véget vessenek az életek pusztulását előidéző politikának, nehogy még többen pusztuljanak bele! A Népi Gyűlés szerint mindenekelőtt fel kell számolni a politika alárendelődését a pénzügyi csoportok érdekeinek, és meg kell szüntetni a politika összefonódását a banki érdekekkel, mert a jelenlegi állapot fenntartása óhatatlanul az emberi jogokkal ellentétes cselekedetekhez vezet. Követeljük a kormánytól, hogy
  1. Azonnal állítsa le azoknak az embereknek, családoknak a kilakoltatását, akiknek nincs hová menniük. Követeljük a kormánytól, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a végrehajtóknak adott engedélyét, és ne engedje meg, hogy március végéig elárverezzenek 5050 lakást 15 ezer ember feje fölül, sorsukra hagyva őket!
  2. Ne engedje meg a rendőrség igénybe vételét a kilakoltatások lebonyolításában, hanem a rendőrséget csak az állampolgárok életének és biztonságának védelmében használja fel! Tegyék a rendőrök kötelességévé olyan elővigyázatossági intézkedések meghozatalát, amelyekkel elkerülhetik, hogy kilakoltatásuk közben öngyilkosok legyenek emberek. Követeljük a legszigorúbb hatósági fellépés elrendelését azokkal szemben, akik felelőtlen magatartásukkal, vagy szándékosan embereket kergetnek a halálba!
  3. Azonnal fogjanak hozzá olyan intézkedések meghozatalához, amelyekkel megszüntethető, hogy Magyarországon évről-évre tömegesen fagyjanak meg a szabad ég alatt és fűtetlen otthonukban. Az intézkedések sorában a legelsőnek azt tartjuk, hogy megszűnjenek a kilakoltatások, és ne kerüljön még több ember az utcára!
  4. Követeljük a március 1-én feloldott kilakoltatási moratórium érvényben tartását mindaddig, amíg nem orvosolják megnyugtatóan a megélhetési válságot.
  5. Az állam indítson közérdekű keresetet a bankok által megkárosított állampolgárok érdekében, és kényszerítse rá a hitelezőket a hitelezetteknek okozott kár megtérítésére a banki extraprofit terhére.
  6. Követeljük a lakosság rohamos elszegényedésének feltartóztatását. Ennek érdekében a következő azonnali lépéseket követeljük:
-          a 27 százalékos áfa 9 százalékra csökkentését az alapvető élelmiszerek, a mindennapos szükségleti cikkek, az életmentő gyógyszerek és az egészségügyi segédeszközök esetében;
-          a megélhetéshez és az életben maradáshoz szükséges szolgáltatások, így a földgáz, a víz, a csatorna és a villanyáram díját terhelő 27 százalékos áfa 12 százalékra csökkentését; (Számításunk szerint ezzel az intézkedéssel a negyedével csökkenne a rezsiköltség, és több százezer családnak jelentene azonnali könnyebbséget.)
-          az EU-átlagárat messze meghaladó ivóvízdíj EU-átlagra mérséklését;
-          a csatornaszolgáltatói árak jelentős mérséklését;
-          a hatósági árak inflációval arányos kiigazítását az inflációt meghaladó áremelés helyett; az államigazgatási szolgáltatási díjak mérséklését; tegyék költségmentessé a devizahiteles kereseteket;
-          követeljük a kormánytól, hogy ne vonjon el forrásokat az önkormányzatoktól, mert ezzel a helyi adók növelésére kényszerítik őket és növelik a lakosság terheit!
-          vonják vissza azt az előírást, amely arra kötelezi a jövedelem nélkülieket, hogy a tavalyi 5100 Forint helyett 6300 Forintot fizessenek egészségügyi járulékként, mindezt romló egészségügyi szolgáltatások és emelkedő gyógyszerárak mellett.
7. Követeljük, hogy adják meg a minimálbért a közmunkásoknak is! A 8 órában foglalkoztatott szakképzetlen közmunkások ennek megfelelően 60 ezer Forintot kapjanak kézhez a 47 ezer helyett, a szakképzettek pedig 71 ezer Forintot kapjanak. Ne vonják meg tőlük a műszakpótlékot, és engedélyezzék nekik a túlórát!
8. Vonják vissza a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvényt és függesszék fel az „új komplex minősítő vizsgálatok” néven elhíresült intézkedést, mert a rokkantak létét veszélyeztetik.
9. Vezessék be Magyarországon a magáncsőd intézményét!
10. A kormány szerezzen érvényt az élethez való emberi jognak. Maradéktalanul tegyen eleget az „Emberi Jogok Egyetemes Törvényéből” fakadó kötelezettségének!
11. A Népi Gyűlés állandó bizottságot állít fel, hogy nyomon kövesse követeléseinek teljesítését, és tovább lépjen. Felhatalmazta a megalakuló bizottságot arra, hogy képviselje követeléseit a kormánnyal folytatandó tárgyalásokon. Követeljük a kormánytól, hogy tárgyaljon a népi gyűlés képviselőivel!
12. Ha a kormány nem volna hajlandó teljesíteni azonnali követeléseinket, és ésszerű időn belül nem válaszolna követeléseinkre, akkor további akciókat helyezünk kilátásba életünk és megélhetésünk érdekében.
13. A fenti követeléseket még ma eljuttatjuk Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Nekünk mindig azok mellé kell állnunk, akik az igazság képviseletében felemelik szavukat. Pártállástól függetlenül. Íme, ez a követelés, melyhez mindnyájan csatlakozhatunk.


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

59 megjegyzés:

  1. Amikor a liszt árán is 27% az áfa pedig az alapvető élelmiszerhez kellene,hogy tartozzon.
    A cukor ízesítésre befőtt elrakásra szolgál ami alapvető élelmiszernek számolható és nem luxus cikknek.
    Amikor a villanyszámlán a Rendszerhasználati-üzemeltetési díj 6 - 7 ezer forint körül van egy átlagos család számlájában feltüntetve.
    Miért is fizetünk mi a felhasznált áram árának egyharmad részének megfelelő árat a rendszer használatért.Nem cserélik olyan sűrűn a vezetékeket meg nem is kopik olyan arányban.
    A Fizetéseket úgy határozzák meg,hogy 50% a rezsi számlákat ki lehessen fizetni, a másik 50 % élelmet ruhát gyereket nevelni lehetne.
    Matolcsi Úr itt kellene kezdeni nem az ágyba küldeni a fiatalokat.
    Még nincs esély,lehetőség sem a gyereket felnevelni addig céltudatosan használunk fogamzásgátlót.
    Az ágyba bújáshoz meg van a lehetőség,hol az egyik szülőnél hol a másiknál.
    Hol lakjunk a gyerekkel? Miből neveljük fel?
    Hol dolgozhatnánk? Hol a látható kiszámíthatóság
    hogy egy év múlva -két év múlva mi lesz velünk dolgozhatunk vagy munka nélkül,segély nélkül elkallódunk valahol. Mi arra a garancia,hogy jobb lesz,és élhető körülmények lesznek?
    Nyugdíjas szüleinknek elég kinyögni a számlákat a nyugdíjból Ők nem tudnak segíteni.
    A hatalmon levő pártoknak meg az a fontos,hogy Ők jól éljenek. A minimálbérből adóként elvont pénzekből újabbnál újabb megszorításokra nem lehet gyereknevelést vállalni.
    Kilátástalan az egész társadalom helyzete és a Fidesz észre sem veszi. Amikor a párthoz közel állók kapnak sok száz hektár földet,nem laknak a földhöz közel úgy. Akik egy hektáron gazdálkodhattak volna ha a tanyájuk mellett ha lehetőségük lett volna bérelni.
    Még esélyt sem adnak,hogy dolgozhassunk,hogy a segélyezési körből ki kerüljünk.
    Újgazdagék az udvarunk mellett feszíthetnek több száz hektár földel.
    600 ember kerülhetett volna ki a segélyezésből, de egy párt közeli kapta a 600 hektárt,egy személyben.
    A szegényeknek nem jut semmi?
    Csak egy nóta.
    Nem szégyen a szegénység csak rettenetes átok!

    VálaszTörlés
  2. Kiszámítható?

    Naponta négy felmondás: búcsú az egészségügy betegágyaitól
    2012. május 13. 09:09 Balassa Tamás
    Gyorsuló a folyamat, kritikus a helyzet. Olykor egész osztályokról állnak föl nagy számban a szakdolgozók.


    Az Egyesült Királyságban 5024, Belgiumban 5203, Németországban 4541 felsőfokú végzettséget igénylő egészségügyi állást hirdettek a minap a hivatalos európai portálon. A kontinens harmincegy országából egymillió 251 ezer 399 álláshirdetés közül választhatott a szabad mozgású munkaerő, s egyik kurrens foglalkozásként orvosi, ápolói álláshelyek több tízezres lehetősége kínálta magát. Magyarországot évről-évre egyre több egészségügyis hagyja maga mögött, tavaly az elvándorlók száma megközelítette a kétezret. Somogyban sincs ez másként: kihívás a kórház és a család hátra hagyása, de a 90-100 ezres bér is az az akár félmillióssal szemben. Az állami gyógyírok lassan hatnak.

    – Soha nem akartam elmenni innen, sokszor én magam beszéltem rá a kollégáimat, hogy maradjunk, mert nem a svéd meg a német betegekért tartozunk felelősséggel – meséli Katalin, aki hónapok óta egy osztrák kiskórházban dolgozik. – A csekkek győztek: a családi bedőlést csak külföldi munkavállalással kerülhettük el...

    A kaposvári szakdolgozó története mindennaposnak nevezhető: a tavalyi statisztika szerint majd minden nap felmondott egy ápoló a hazai szolgáltatóknál. Az egészségügyi szektorban átlagban napi négy felmondás volt. Szabó Gyuláné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) somogyi szervezetének elnöke elmondta: a pótlékemelés és a készülő új bértábla nem old meg mindent, bár a szakállamtitkárság törekvését kétségkívül láttatja.

    – Ördögi körbe került a szakma, hiszen ahogy egyre többen kényszerülnek elhagyni a hazai pályát, és persze a legképzettebbeket és a legnagyobb tapasztalattal bírókat csábítják – mondta Szabó Gyuláné –, így egyre nagyobb teher hárul a maradókra. Akik között kevesebb a rutinos szakdolgozó. Az egyre nagyobb arányú orvos-elvándorlás is az ápolói terheket növeli.

    Gyorsuló a folyamat, kritikus a helyzet. Olykor egész osztályokról állnak föl nagy számban a szakdolgozók.
    – Telik a pohár, és hiába akarnak maradni, ha egyszer eléjük teszik az akár ötszörös bért ígérő szerződést – mondja az elnök. – Ráadásul a műszakos munka, a felbomlott kapcsolatok miatt sokan egyedül nevelik a gyereküket, így még nehezebb a döntés. De az egyre kilátástalanabb itthoni körülmények mindent eldöntenek végül.

    VálaszTörlés
  3. Adómilliárdok és tízforintok

    Apró jó hírekből egyébként is kijutott a hétre: kiderült, hogy adómilliárdokat kaphatnak vissza a cégek egy téves jogértelmezés miatt, és újabb tízforintos benzinárcsökkenést hozott a hét, de a dízelár is csökkent hat forinttal szerdán. Jó a rosszban, hogy a bedőlt hitelű lakásukból önként kiköltözők júliustól megkaphatják a lakás értékének egy részét. Jó tudni azt is, amit Matolcsy pénteken Lipóton mondott el, hogy mi vagyunk a világminőség, és azt is jó tudni, hogy az adóhivatal nem viccel: köztartozása miatt magát is feketelistázta, és végrehajtást kért magára.

    Persze szomorú és rossz híreket is hozott a hét. Meghalt Bartha Ferenc volt MNB-elnök, a TriGranit Holding elnöke; az üzletember, mint később kiderült, öngyilkos lett, Demján Sándor szerint azért, mert nehezen viselte az öregedést. A rossz hírek sorába tartozik, hogy bezár egy komáromi mobilgyári beszállító, milliárdos bírságot kaptak a vasúti árufuvarozók, jogsértő volt az OEP vénytendere, amelyen kiszorították az Állami Nyomdát az eljárásból, és, noha még nincsenek is itt az új adók, nagyon megdrágult az élet: áprilisban a fogyasztói árak 5,7 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Ráadásul még az Auchan játékát is elrontották.

    A héten volt két lemondásunk is: majdnem hárommillió fontot vitt volna haza az Aviva vezére, ha nem borulnak ki a részvényesek. De kiborultak, így inkább lemondott. Oszkó Péter pedig a Wizz Air igazgatósági tagságáról mondott le, a volt miniszter úgy vélte, „a buta és értelmetlen vádak” miatt a cég érdekei sérülhettek volna. És ha már repülés: a kormányportál a bécsi repteret reklámozta, de az erről szóló cikkünk nyomán kurtán-furcsán eltűnt a Bécs-reklám a kormány.hu-ról.

    VálaszTörlés
  4. LMP: a korrupt nagytőkések miatt van szükség megszorításokra
    Az LMP szerint a közbeszerzésekből mintegy 400 milliárd forint szivárog el nagytőkések magánzsebeibe, miközben a kormány az "elmúlt húsz év legnagyobb megszorítását" hajtja végre, amelynek részeként csak az oktatásából 200 milliárd forintot, az egészségügyből pedig 150 milliárd forintot von el.

    VálaszTörlés
  5. Nem működik semmi rendesen az országban, addig még kiszámítható gazdaság nem indul be.
    Mivel a politikusaink a saját,és baráti társaságuk és hatalmukért küzdéssel vannak elfoglalva erre nem jut energiájuk,hogy az egyszerű Pórnép megélhetése munkája munkájának eredményeképpen piacra jutása
    lehetne a legfontosabb az ország felemelkedéséhez.
    A Magyarnak jó az import élelmiszer szemét,miközben a termelő nem tudja értékesíteni az árúját.
    Mit tett az elmúlt két év alatt a jelenlegi kormány?
    Visszafelé mutogatott az MSZP re. Mindenért Ők felelnek.
    Nem lesznek megszorítások azt ígérték,másról sem hallani,csak adó kivetésekről munkahelyek megszűnéséről,emberek utcára kerüléséről.
    Egy millió munkahely már nem lesz a Fidesz 4 éve alatt!
    Hátramutogatással ez nem teljesíthető.
    Munkába állítják a rokkantakat tervezik, ezt amikor a fiatal egészségesnek nem jut munkahely.
    Igaz lassan oda jutunk,hogy csak a rokkantak és az idősek maradnak az országban,aki teheti az mind külföldön vállal munkát nyolc-tízszeres fizetésért mint hazánkban.
    Minek vannak a képviselők ha nem tudják a problémákat eljuttatni a parlamentbe?
    Miért nincsenek életminőséget javító javaslatuk a kormány felé?
    Kiszámítható gazdaságra Piacokra lenne elsősorban szükség.
    (PL: Ha valaki állatot tart tudja félév múlva menyit kaphatok érte ha rendesen gondozom. Vagy ha valami növényt termelek milyen áron tudom értékesíteni. Tudom,hogy UNI-os követelmény egyenlő esélyekkel kell a piacon megjelenni.) Ahhoz egyenlő esélyt kellene biztosítani a Magyaroknak is. Az üzemanyag árának a víz árának a villany árának a szolgáltatások árainak is olyan mértékűnek kell lenni mint az unióban.
    A fizetéseket is Uniós szintre kellene emelni,akkor a fogyasztás is beindulhatna. ( a 47 ezer forintos közmunkából, a 27-28500 rokkant nyugdíjból,vagy a 22500 munkanélküli járadékból nem lesz fogyasztás,esetleg kenyérből és zsírból,jobb esetben valami mérgező olcsó margarin krémből)
    Javaslatom ki kell lépni az Unióból semmit ne hozhassanak be csak Vámmal terhelten élelmiszert csak Magyar laboratóriumi orvosi vizsgálatok után, ha megfelel a Magyar szabványnak,amit a Magyar gyártóktól megkövetelnek. Egy normális Magyar cipő nincs az országban,csak Kínai.
    Ezt nagyon sok mindenre fajta árúra lehet mondani.
    Ne a Kínait a Japánt meg isten tudja milyen néphez tartozókat támogasson a kormány,a Magyarokat támogassa ilyen összeggel!
    Annak eredménye is lenne több vállalkozás beindulna vagy fejlődhetne több munkahely több adófizető lehetne.
    Ameddig ezt nem értik a politikusaink addig gondolkodhatnak mikor milyen adó nemet találjanak ki. (Telefon adó stb:)
    Minden fajta adót kitalálnak, csak azt nem minek pénzelnek tanácsadókat ha ilyen rosszul tanácsolnak. Nem spórolnak!
    Képviselők miért nem kérik ki a megbízójuk véleményét az ügyekben?
    Nem tudják vezetni az országot? Mondják meg álljanak félre!
    Bajnai is ezt tette a libások pénzével lelépett.
    Azt mondta nem tudta vezetni a céget.
    Vásárolt helyet magának a parlamentbe a libások pénzén.
    A Fideszbe nincsenek olyan emberek akik a Nép érdekét képviselné?
    Egy volt az is lemondott! Többet ért a becsülete mint Orbán baráti körének juttatott földbérlési elsőbbségek.
    A NÉP ÉLHETŐ KISZÁMÍTHATÓ ÉLETET,BIZTOS ÁLLANDÓ MUNKÁT, MUNKAHELYEKET,
    KÖZBIZTONSÁG ÉREZHETŐ JAVULÁSÁT,ÁRUINKNAK BIZTOS PIACOT,ÉS BECSÜLETES MUNKÁÉRT BECSÜLETES BÉREZÉST! Tudhatná 2/3!
    Tudom javaslatomat Népnek fele biztos helyesnek mondaná!
    Az több mint a kétharmad,a2/3 nem a Nép akaratát tükrözi,csak a Fideszesekét! .

    VálaszTörlés
  6. Halas Média honlapján Olvasható!

    Kinek miért állhat érdekében neki rontani a szociális otthonnak.

    Aki felírta ezt a mondatot tudhatná,hogy bántalmazás nélküli életet szeretnénk biztosítani a lakóinknak.
    Nyomozzák már ki minek kellett kihívni a tűzoltókat!

    Lejáratás és államtitok
    Miért nem szabad megtudni mennyibe fog kerülni a készenléti rendőrök
    új Halasi laktanyája.
    Ennek az oka valószínű,hogy pályáztatás nélküli kivitelezés pénzek eltüntetése az oka. Olyanok végezhetik a munkát akik közel állnak a húsosfazékhoz.
    Az adófizetők pénzével gazdálkodóknak el kellene számolni az adófizetők felé,mire költik az adóforintjukat.

    Az álláspontjukat jobban is kifejthetnék mert ez a két mondat túlzottan
    kevésnek mondható.
    Bennfentes

    VálaszTörlés
  7. Ha valóban bennfentes vagy akkor miért nem teszel valamit.
    Szerintem csak egy kis szarkeverő vagy lényeges információk hiányában szenvedve.

    Egy külsős

    VálaszTörlés
  8. Te mit tettél a lakóink érdekében? Semmit?
    Lapulsz mint szar a fűben?

    VálaszTörlés
  9. Információkat nem akarta felírni.

    VálaszTörlés
  10. Nem kell azt nyomozni a Minda nevű lakó felakasztotta magát egy magas fára és a tűzoltóknak kellett levenni.

    VálaszTörlés
  11. Úristen! Ez mikor történt?

    VálaszTörlés
  12. Azt hiszem szombaton délután.

    VálaszTörlés
  13. Melyik osztályra tartozott?

    VálaszTörlés
  14. www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/05/12/emberoles-az-arany-alkony-idosotthonban/~~belfold

    VálaszTörlés
  15. A Medicatus-SPC beruházó és szolgáltató ZRT működésében vagy a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház kezelése alatt
    történtek az esetek.

    Mivel több azonos nevű Arany alkony idős otthon van,érdekelne melyik párthoz közeli az aki összefogó vezetője ezeknek az otthonoknak.
    Olyan ez mint a Simicska cég. Nem mondanak tagadnak tagadnak,részben beismerik az igazat.

    VálaszTörlés
  16. 8,26 A szociális otthonnak talán egy politikus ronthat neki!
    Jól frekventált helyen van,jó közlekedéssel.
    3-4 éve volt már erről szó,hogy céget kellene ide telepíteni,csak nem merték meglépni,mert nem volt joguk megszüntetni az otthont. Nem merült fel a betegverésekkel kapcsolatosan.
    A rendőrség halasi laktanyájának ki nyerte el a kivitelezést és mennyiért?
    A Neten keressetek rá ki nyerte el a nem létező pályázatot.

    VálaszTörlés
  17. Címlap
    Belföld
    Külföld
    Pénz-Üzlet
    Szórakozás
    Sötét oldal
    Blog24
    Videó24
    Kultúra
    Tech-Tud
    Élet-Stílus
    Csúcsfogyasztó
    Játékok
    Akciók
    A nagy nyárigumi akció kereső (x)
    Akciós pünkösdi szállások (x)

    Fehérvár24
    Győr24
    Szeged24

    Startlap
    Hirstart
    Egészség
    Tévéműsor
    Levelezés
    Állás
    Vásárlás
    Könyvek
    Autós hírek
    Használtautók
    Technet.hu
    Nőknek
    Startapró

    4 millióért zombisították édesanyját

    5 komment|
    Megjelent: 2012.05.15. 07:20|
    Frissült: 2012.05.15. 07:27

    Zombivá tették édesanyját az Arany Alkony Idősotthonban – állította egy férfi, aki csatlakozna a Célpont feljelentéséhez.
    4 millióért zombisították édesanyját

    Az Arany Alkony Idősotthon több lakójának életét úgy rövidítették meg, hogy megszokott gyógyszerük helyett új orvosságot adtak nekik. Ezt állította korábban – egymástól függetlenül – két dolgozó a Hír TV oknyomozó műsorának. A Célpont munkatársai feljelentést tettek emberölés gyanújával a rendőrségen.

    A műsor után jelentkezett egy férfi, aki csatlakozna a feljelentéshez. A Magyar Nemzet szerint azt mondta: az intézetben zombisították édesanyját, aki 2009-ben került az Arany Alkonyba, három hónappal később pedig meghalt. A család négymillió forintot fizetett az egészségügyi szolgáltatásért.

    Az otthonokat egy egyházi misszió üzemeltette, de az egészségügyi ellátásra nem velük szerződtek az idős lakók. A misszió vezetője, Erdős János azt mondta: az egészségügyi szolgáltatásért az a Medicatus-cégcsoport felel, amely az épületek tulajdonosa, és az üzemeltetés is hozzá kerülhet.

    A Fővárosi Kormányhivatal vezetője szerint kényszerhelyzetben vannak, a legkisebb rosszként választanák, hogy az ingatlan tulajdonosa a jelenlegi finanszírozás mellett üzemeltesse az idősotthont. Ha azonban igazolódik, hogy valóban bűncselekmény történt, akkor ezt a kérdést természetesen újra kell gondolni – tette hozzá Pesti Imre. A Medicatus Zrt. vezérigazgatója nem állt a Hír Televízió kamerái elé.

    Az Arany Alkony magánidősotthon-hálózat akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy 1300 idős ember sorsa bizonytalanná vált, mert a fővárosi kormányhivatal visszavonta a működési engedélyt az ingatlanok használatának rendezetlen jogcíme miatt.

    VálaszTörlés
  18. A P & P blog beszart, már meg sem mernek szólalni, félnek a saját hülyeségüktől és a saját rágalom hadjáratuktól.

    VálaszTörlés
  19. Na mi van? Nem jött be a provokációtok?
    Kérem a bloggereket, hogy töröljék a fenti bejegyzést, mert a végén még a saját írásáért is perelni fog!:):)

    VálaszTörlés
  20. Gondoljunk csak bele!
    Egy baleset következtében olyan sérüléseket szenvedünk,hogy mi is INTÉZETI ellátásra szorulunk,vagy öregségünkre nem tudnak gondozni családtagjaink,és ilyen intézetbe juttat a sorsunk.
    Szeretnénk mi megélni azokat a bántalmazásokat,amit azok a szerencsétlen védtelen öregek vagy pszichiátrián kezelt betegeknek meg kellett élni?
    Szeretnénk ha azonos nemű személy zsebkendőt tömve a szánkba megerőszakolna?
    Ápolási kultúra nagyon hiányzik ezekben az estekben amiről olvashatunk ezen a lapon vagy több újság megjelent cikkében.
    Meg kellene szólalni a beteg emberekért,de hogyan?
    Racionális érveket nem lehet mentségül felhozni,amikor emberek szenvednek attól,hogy az ápolóik közömbösek irányukba, akik bántják vagy elkövetnek valamit ellenük azokat támogatják.
    Az már megbocsájthatatlan!
    A Magyar ápolók tízed része képes becsületesen ellátni a munkáját.
    A többiek pernamensen konfliktus kerülőek és képtelennek a rájuk bízott emberekért szót emelni bajban segíteni nekik.
    Ezek az emberek érték vesztettek! Nincsen sajátos értékrendszerük kialakulva felelősségük kötelességük hívatásuk vagy a napi munkájuk során. Nincsen saját elképzelésük,véleményük, szókincsük,hogy hangot adjanak ha valami nem elfogadható a betegápolás területén.
    Nívójukat tekintve nagyon alacsony nem tudnak állást foglalni!
    Vállalhatatlan ez a szemlélet,mert a beteg emberek jogait otthonban otthoni körülményeket az ápolóknak kell biztosítani családtagokat helyettesíteni,hiszen Ők is Emberek!
    Igénylik a szeretettett amit szeretettel viszonoznak. ( Remélem nincs olyan dolgozó az intézetben aki ezt a mondatomat nem érti)
    A Halasi ügyben 200 dolgozónak nincs képessége objektív lépésre,az cinikusságnak tekinthető.
    Távol kerültek az igazságtól a hatalomvágy vagy személyi függések rendszerében.
    Politika is nagy hibát követ el,a rendszertelen el sem végzett vizsgálataikkal.
    Elnézünk nem látunk rendszerességében,azért történhetnek ilyen estek.
    Megfelelő vizsgálatok lefolytatása estén nem történhettek volna sorozatosan,csoportosan elkövetett bántalmazások,hazudások, ezekért a hatóság félre vezetése ami egy év szabadságvesztéssel is büntethető.
    Ezért került az ország recesszióba, az ilyen esetek,és hasonlóak érdektelenség miatt.
    Minden embernek vannak jogai ha szegény annak is ha beteg annak is de még az időseknek is.
    A hívatás függvényében becsületesen, fontossági sorrendek alapján kellene,hogy érvényesüljön a betegápolás! Nem értem azoknak az ápolóknak a pszichológiáját akik a rájuk bízott beteg emberek helyett a bántalmazók mellett foglalnak állást.
    Hősök azok akik szólni mertek! Akik munkahelyüket egzisztenciájukat mindent hátrébb soroltak a beteg emberekért való kiállásnál.
    Mindent kockára téve vállalva Önmagukat szóltak, írtak minden követ meg mozgattak a lakóik érdekében.
    A jelentgetőkről akik azokat támadták támadják,akik szóltak írtak azok csak pondrók nem ápolók!
    Akiknek a lelkiismerete tiszta azok mindannyian a Beteg vagy idős lakók
    mellett teszik le voksukat!
    Politikai nyomás vagy jelentgetések sorozata nem tántoríthatja el Őket az igazságtól!
    Még egyszer képzeljük bele magunkat,vagy szeretteinket az Ő helyükbe,
    Ilyen gondozást kívánunk magunknak vagy szeretteinknek?
    Én Nem! Nem is értek egyet az ilyen ápolási morállal.

    WWW.F.A.

    utóirat:
    20,11 személy csak egy hazudós provokátor.

    VálaszTörlés
  21. 20,11 Már a bíróság döntésére várunk!
    Ami lehet igazságra alapuló,vagy párt függő!
    Attól függ,hogy politikusokat,munkájukat milyen
    mértékben érinti. (vizsgálatok nem megfelelő mivolta)
    Bízni kell az igazság szolgáltatásban,hogy igazságra
    alapozza döntéseit.
    Mindenkinek adva van a lehetőség,hogy másod fokra vigye az ügyet
    vagy Strasbourgig elmenjen.
    Ez mindenkinek az igazságérzetétől,saját igazától
    felfogó képességtől motiválható.
    Már Brüsszel is figyeli a bíróságokra gyakorolt nyomást,azonos ügyekben nem azonos ítéletek kiszabását nehezményezi.
    Minden szempont előtt a beteg kiszolgáltatott,magukat megvédeni
    képtelen emberek élet minőségének javítása kell,hogy lebegjen az igazság szolgáltatók szeme előtt a döntésük során.
    Evelyn

    VálaszTörlés
  22. F.A. te jó nagy baromságokat hordasz itt össze.
    A magyar ápolók szinte 100 %-a tökéletesen végzi a munkáját, ezt bizonyítja az is hogy az EU bármelyik országában szívesen fogadják őket.

    VálaszTörlés
  23. Igen, a MAGYAR ápolók valóban. Ezt senki sem cáfolja.
    A magyarországi ápolókkal azonban már más a helyzet.

    VálaszTörlés
  24. Lehet. hogy sok a jött-ment??

    VálaszTörlés
  25. Kedves FA!Mindenki olyat írjon le amit látott,Ön látta ,hogy valakinek betömték a száját és megerőszakolták?A "mondtákra" tudja ,meg kell nevezni ki mondta!Fröcsögés előtt számoljon el néhányig.

    VálaszTörlés
  26. 10,14 11,37 12,10 13,13 írói kiálltak a lakókért,azért kapták a fizetésüket?
    Esetleg béketüntetésen vettek részt a betegverők érdekében?
    Főnővérek vagy főápolók írták azokat az írásokat?
    Ők mit tettek a betegek érdekében?
    Semmit? Hazudtak? Igazság oldalán,vagy a hazudók oldalán írnak?
    MATT

    VálaszTörlés
  27. Aki 100% végzi a munkáját az nem tudja elnézni a beteg bántását!

    VálaszTörlés
  28. Az előttem íróknak,vitatkozóknak!

    Elképesztő brutalitás küszöbön az ítélet című cikket ajánlom a figyelmükbe!

    VálaszTörlés
  29. Május 15 20,11 írójának.
    Azon gondolatok forognak az eszembe,hogy Te rossz előítélettel vagy Uray Erzsikével szemben.
    Én meg aggódom érte! Azért mert mi történik akkor ha Erzsikét elmarasztalják,és azok a személyek akik jelentették,később a vádlottak padjára kerülnek? Akkor nem lesz aktuális az Ő büntetése?
    A betegveréses ügyet kellene lezárni ahhoz,hogy tisztán lehessen tudni
    milyen következtetést lehet levonni Uray Erzsikével kapcsolatosan.
    Nem tudom ki miért jelentette mióta nem dolgozik nem találkoztam vele, és csak futólag ismerem. Mint más emberért érte is aggódom.
    Mi van ha olyan ez a jelentgetés is,mint a tüntetés?
    Hazugságra buzdító!
    Gabi

    VálaszTörlés
  30. Ne aggódjatok a Bírónak tudni kell,hogy a betegveréssel összefüggésben
    jelentették fel Erzsikét. Ő azt is tudja jelenleg,hogy áll az ügy bele láthat az iratokba. Azt meg biztosan figyelembe veszik,hogy beteg emberek érdekében történtek,ha már akinek kötelessége lett volna elmulasztotta..
    István

    VálaszTörlés
  31. 10:11!Ön nagyon buta?-vagy játssza a nagyon butát?Nem mindegy!Fogjon kezet máj.16.20:27 írójával-egy szinten vannak.

    VálaszTörlés
  32. Nagyon érintet lehet az ügyben az előttem író.
    Egyre idegesebb!

    VálaszTörlés
  33. Ideges a keresztanyád. Csak egy véleményt alkottam de fent is tartom a végtelenségig kis marhám.

    VálaszTörlés
  34. Gabira vagy Istvánra mondod,hogy kis marhám?.

    VálaszTörlés
  35. Kedves 20:55
    Nem értem a kérdését, hiszen nem mindegy, hogy valaki A vagy B ügyben (személyre vonatkozóan) bunkó? Változtat bármit is a hozzászólás értékén, hogy kire is vonatkoztatja a kifejezését? Mindenkinek van és lehet magánvéleménye, csak ugye a gond az, hogy az ezeken az oldalakon való közzétételükért mi, az egyes blogokat üzemeltetők "fizetünk", mert minket jelentenek fel, minket kívánnak a mások által írottakért felelősségre vonni.

    VálaszTörlés
  36. Ebben teljesen igaza van,magukat jelentgetik fel az ilyen marházós vagy jellemtelen írók miatt. Le sír róluk,hogy milyen bután rosszindulatúan támadják a blog tulajdonosát,pl: az Én írásaim miatt.
    Olyan ez az írás mint egy fénykép látszik,hogy milyen közegből való,honnan csimpaszkodott fel. Milyen közegbe érzi jól magát.
    De nem a blog tulajdonosai tehetnek a megtörtént dolgokról,nem a jelentők hibásak hanem az elkövetők,azt már akár honnan jöttek is akkor is meg kellett volna érteni. Az szomorít el,hogy ilyenek vannak a betegek mellett.
    Ők még a pszichiátria lakóitól is betegebbek.
    Az Én véleményem Irisz.
    Nem P.P.

    VálaszTörlés
  37. Már megint csak védekeztek, talán rossz a lelkiismeretetek????????

    VálaszTörlés
  38. Gondoltam nem tudod kiállni szó nélkül.
    Nincs miért védekezni!
    Nézd meg az újabb bejegyzést, már aki tisztán lát az elismerő szavakat ír.
    Ez mindig erőt ad a továbbiakhoz.
    nem gondoltam,hogy valaki reagál:
    Irisz
    Még most sem P.P.

    VálaszTörlés
  39. Itt az idő,hogy felrakjátok a máshogy blog 2010-es írásait.
    Azokra gondoltam amelyek azt írták,hogy a jelentők mindenkivel jóba voltak,
    idióta kurvák.Uray Erzsébettel nem kívánnak együtt dolgozni. Detonátor egy részeges börtöntöltelék stb.
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  40. Még mindig meglehetősen gyenge vagy helyesírásból.
    Ha igazi magyar vagy tanulj egy kis nyelvtant.
    Nem is vagy különben dolgozó!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  41. http://www.tintakiado.hu/jatek/toto/

    VálaszTörlés
  42. 8,46 Állj a tükör elé és köpd le magad!
    Munkás

    VálaszTörlés
  43. „Különösen fontosnak tartjuk a párbeszédet olyan körülmények között, amikor a kormány elzárkózik minden érdemi tárgyalás elől, és nem hajlandó teljesíteni a március 25-i Népi Gyűlés egyetlen követelését sem: semmibe veszi a kilakoltatások leállítására, a rokkant-törvény visszavonására, a közmunkások minimálbérben részesítésére, a nyugdíjak védelmére irányuló követeléseinket, nem hajlandó közérdekű keresetet indítani azért, hogy a hitelkárosultakat kártérítésben részesítsék a banki extraprofit terhére” – hangoztatta Simó.

    VálaszTörlés
  44. 05.18. 07:27-nek!

    Én mint részeges? Kedves nagyonhülye hozzászóló! Ha csak egy kicsit informálódott volna, mielőtt a hülyeségeit leírta volna, akkor megtudta volna, hogy köztudottan antialkoholista vagyok, életemben nem ittam meg összesen egy üvegnyi sört, borfélékből talán félüvegnyit sem, röviditalból sem jönne össze egész életem (59 év) alatt összesen 1 liternyi.
    Valamiféle perverzió motiválja, amikor másokon, persze anonim módon (Önnek lefordítva: névtelenül) mocskolódik? vagy netán éppen az Ön által említett, saját tapasztalatú "részegeskedés"? Esetleg elgurult a gyógyszere?
    Valami észérv-féle nem jutna esetleg az eszébe, mert mocskolódásokon kívül még nem érkezett semmi értelmes hozzászólás az Önök oldaláról!
    Bár tudom, hogy értelmetlen bármi kérdést is feltenni Önöknek, mert egyrészt úgysem érkezik rá értelmes válasz, másrészt pedig jól jellemzi a mai helyzetet, hogy csak ennyi értelemmel bírnak egyes vezető beosztásbeliek, de nem uncsi már állandóan csak mocskolódni? Semmi belső igény valami értelmesre? Talán ha a másoktól összelopkodottakból vennének valami olvasni/tanulnivalót és azzal foglalkoznának, hiszen idejük lenne rá bőven, úgyis mások végzik el Önök helyett az érdemi munkákat.
    Csak azt tudom elképzelni, hogy van önöknek egy szépen gondozott, öntözött kertjük, ahol naponta bújnak elő a földből az ilyen, Önhöz hasonló, gyáván és sunyin csupán névtelenül mocskolódó barmok, mert magyar anya ennyi ilyet nem szülhet.

    VálaszTörlés
  45. Dolgozó Válaszol.

    A 2010 évben írták a máshogy blogra és erre a blogra is,hogy Ön részeges hazug meg miegymást.Ezeket nem szabad elfelejteni. akkor is írtam,hogy hazudnak. Nemcsak Önről, a jelentőkről és Uray Erzsébetről is.
    Több betegek mellé álló személyt rágalmaztak kitalált hazugságokkal.
    Ebbe a körbe sorolták Önt is. Például egy B.B. nevű személy. Ez a személy egy hozzátatozónak is mocskos dolgokat írt rá konkrétan emlékszem mert Valami Erzsébet volt a hozzátartozó és Én szégyelltem az Ő írásait.Biztosan állatok között nevelkedett. Van akinek csak az IP címét tudom, mert nem volt titkosítva.
    Emlékezés a múlt történéseiről.
    Amikor Urayt jelentgetik ezeket a rágalmazókat is lehet viszont perelni
    rágalmazásért.
    Még emlékszem és fájó pontként élem meg, azt amikor Urayval nem akarnak (és miért) dolgozni aláírásokat gyűjtötték.
    Tudom,hogy Ön nem részeges,egyet mást már tanultam is Öntől,híreket is kaptam,még ha nem is tudott róla. Ezeket köszönöm.
    Én mindent ami tőlem telik megteszek a betegekért,a jó szándékú emberekért. De amikor Erzsikét támadják a blog miatt akkor eszembe jut,hogy volna mivel visszavágni,akár melyik rágalmazónak.
    Ismerem Erzsikét Ő nem akar senkinek sem rosszat,ha kővel dobják meg Ő kaláccsal viszonozza. Őn már ha engem támadtak volna ilyen aljas hazugságokkal már visszavágtam volna, a saját írásaikkal.
    Tiszteletem továbbra is.
    Dolgozó

    VálaszTörlés
  46. Elnézést kedves Dolgozó! Nekem úgy "jött le" a megjegyzése, mintha a saját véleményét írta volna le, hiszen külön mondat, külön állítás! Bocsika, ha megbántottam volna, de biztos, hogy csak szerintem volt ez így félreértelmezhető? Ha vesszők lettek volna a felsorolások között, akkor helyesen értettem volna, így meg "félreértettem", amiért elnézését kérem!
    A témát egyébként külön blogbejegyzés formájában is ki fogom fejteni, mert én döbbenettel vegyes értetlenkedéssel nézem azt is, hogy az új fenntartó ugyanúgy nem tesz semmi érdemlegeset, ahogy elődje, legfeljebb csak nem hazudoznak össze-vissza pofátlanul.

    VálaszTörlés
  47. Ők lapulnak,hátha elsimulnak a dolgok tovább alkalmazzák, alkalmazhassák az igazgatónőt. Mert Ő még most is itt van néha,dolgozni nem látni.
    Fejlesztő pedagógusként biztos nem dolgozik. Nem láttam még dolgozni a foglalkoztatóba. Pedig ott lenne a helye.
    Mária

    VálaszTörlés
  48. Ugyan az ex betelepedett a főorvosnő helyére! Mit dolgozik, na ezt senki nem tudja de szerintem semmit!

    VálaszTörlés
  49. Detonátornak igaza van, semmi nem változott. Ugyanaz a szőnyeg alá söprögetés megy tovább a kormányhivatalnál. Nem mentettek föl egyetlen vezetőt sem, annak ellenére, hogy elmarasztalta őket a hatóság (exigazgató, belső ellenőr...)
    Semmit nem derítettek föl a nagyerejű nyomozások! Sőt! Nem csak leállították a nyomozásokat, hanem tovább alkalmazza az új fenntartó a régi vezetőket! Ráadásul bizalmi állásba!

    Az új igazgató, akit hoznak, azzal is a korábbi dolgok folyását kívánják biztosítani.

    VálaszTörlés
  50. A Detonátor egy fasz

    VálaszTörlés
  51. "Az új igazgató, akit hoznak, azzal is a korábbi dolgok folyását kívánják biztosítani."
    Ez a lényeg. A lényeg az, hogy nem akarnak igazi változást. Nem akarnak felelős döntéseket hozni. Várják, hogy a gyengébbek nyugdíjba menjenek, lemondjanak, várják, hátha elcsitul a népharag. De ez utóbbi nem fog.
    A népharag csak erősödni fog az elmaszatolási kísérletek láttán. És persze újabb és újabb balesetek, tragédiák fognak bekövetkezni, ami a népharag lángját tovább fogja szítani. És egyre jobban ki fog derülni, a politikusok az okai az itteni áldatlan állapotoknak is. A szenny, ami az egész országot beborítja, mint Kolontárt a vörös iszap. És nem lesz valódi változás az Intézet életében, amíg az ország politikai vezetésében nem lesz valódi változás! Mert fejétől bűzlik a hal!Majd ha a nép feleszmél, hogy a fejjel kell elsősorban foglalkozni, az ex-igazgatónő csak annak leképződése, egy század rangú kérdés tulajdonképpen, akkor lesz itt gyökeres változás! Mert a felszínen történő kis változások már nem elegendőek az ország életében, meg az Intézetében sem! ITT TELJES ÁTALAKÍTÁST kell kigarcolnia a népnek. Ez harc nélkül nem megy, ezek a zsebeik megtömködéséről maguktól soha nem fognak lemondani. Itt pézről és hatalomról szól a nóta: no és ezt maguktól ki nem ejtik a kezükből! El kell tőlük venni! No ehhez kell erőt gyűjteni, és nem várni, hogy majd valami lesz! Magától nem lesz!No csak huszárosan adjuk meg nekik, ami jár nekik! Magyaros virtussal!

    VálaszTörlés
  52. 23:06
    Irigykedsz, vagy csak lehagytad a "i" betűt?

    VálaszTörlés
  53. 1:08-nak:
    Ez a fajta önként nem távozik a hatalomból. Segíteni kell nekik.

    VálaszTörlés
  54. Miért nem dolgozik a fejlesztő pedagógus ez itt a nagy kérdés.
    A jelenlegi igazgató miért olyan fasz..i, hogy ezt eltűri.
    Jelenleg ő a bűnös. Ha hagynák én sem járnék be dolgozni, kérdés az ex kapja -e még a az igazgatóknak járó külön pótlékokat vagy nem.
    Ez megint egy bércsalás:::::::::::::::
    Ebben az ínséges gazdasági időszakban kinyílik a bicska az ilyenektől az jó érzésű emberek zsebében.
    Ki az utcára az exxel, mert oda való.

    VálaszTörlés
  55. Május 19 23,06 Az ilyenek miatt vannak még rosszabb véleménnyel az intézetről mint amilyen te vagy! Jó a minősítés magadról!
    Lehet,hogy te irkáltál hülyeségeket és az Uray Erzsikét az ilyen írások miatt jelentik fel. Jelöld magad valamivel vagy szarjál betűt!
    XY

    VálaszTörlés
  56. 2012 május 19 23,06 Ez a lap nem az Önreklámozás helye,valahol máshol írja a hozzászólásait,itt tudjuk akik olvassuk e lapot,hogy Ön egy hitvány ember. Nem reklámozni kellene hanem titkolni.
    Evelyn

    VálaszTörlés
  57. Kedves 23,06 -kor író! Nézzél már rá oldalt a számlálóra hányan olvassák ezt a lapot. Nézd meg hány ország figyeli a vizsgálatok hatását.
    Szeretnélek megkérni ha lehetséges,hogy kulturáltan mond el a véleményedet.
    Örülök ha hozzászólsz! Csak az ilyen megnyilvánulások láttán, egy kalap alá vesznek minket is veled. Még azt hihetik rólunk,hogy a beteg lakóktól mi még betegebbek vagyunk. Talán a hírnevünk ennyit megér,hogy vedd figyelembe ezt mert jó tanácsnak szántam.

    VálaszTörlés
  58. Késő ezt javasolni! Két és fél éve megy ez a blog azóta sok buta ember, hozzászóló írt ocsmány hozzászólást. Sokan naponta olvassák az újabb írásokat. Azok láthatják milyen emberek veszik körül a betegeket.
    Milyenek dolgoznak a mi intézetünkbe. Véleményük is lehet.
    Itt kész bolondok háza van. No nem a betegek miatt. Az olyanok miatt mint mint az a személy aki Detonátornak hízelegni akart.
    Munkás

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)