2012. január 19., csütörtök

Újabb vád a pszichiátrián?



Zámbó Jimmynek akart levelet írni, de kéztörés lett a vége



KISKUNHALAS Lezárult a nyomozás egy tavaly májusban, a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt esettel kapcsolatban, mely azután indult, hogy egy ápoltat kéztöréssel vittek a mentők kórházba az intézményből. Az előzmény az volt, hogy Zámbó Jimmynek szeretett volna levelet diktálni a beteg.

A feljelentést az ügyben a kórház tette meg, súlyos testi sértés gyanúja miatt indult rendőrségi nyomozás ismeretlen tettes ellen. Mint arról már beszámoltunk: az ápolt keze akkor tört el, amikor a nő rátámadt a munkaideje lejártával éppen távozni készülő ápolónőre, mert az ápolónő az ápolt többszöri felszólítása ellenére sem akart már aznap a nevében levelet írni a 2001-ben elhalálozott énekesnek, Zámbó Jimmynek. A dühöngő nőt próbálták lefogni. Úgy tudjuk, hogy a védekezésre kényszerülő ápolónő a „dulakodás” közben ráesett az ápoltra, aki ettől szenvedett kéztörést.
Nyíkos Tamástól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: az ügyet a rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg a napokban az ügyészségnek. Hogy lesz-e vádemelés valamely ápolóval szemben súlyos testi sértés miatt, az néhány napon belül kiderülhet. 

Mint arról folyamatosan beszámoltunk: a január 1-jéig a megyei önkormányzat által fenntartott Kőrösi úti pszichiátriai és fogyatékos betegek otthona kapcsán több ügyben is nyomoznak a hatóságok. Az intézmény életét kísérő botrányok sora 2010 januárjában kezdődött. Több hónapon át tartó nyomozás után az otthon három ápolója ellen 2010 nyarán emelt vádat az ügyészség. A még bírósági szakban lévő ügy elsőrendű vádlottját azzal vádolják, hogy 2009 nyarától 2010. januárig hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat. A másik két gondozónak súlyos testi sértés és zsarolás miatt kell felelnie.
Forrás:baon.hu