2012. augusztus 27., hétfő

Máshol sem történt semmi...



Mert megérdemeltem?

Talán mindannyian emlékeznek még, a betegeket veszélyeztetők oldaláról érkező: "Nem történt semmi!" tagadásokra...
Az alábbi hozzászólások cáfolják a tagadásokat és megerősítik az általunk elmondottakat, s mindazt, amit többször jeleztünk, hogy országos szinten általánosan nagy a baj. A probléma megoldása helyett a „felelős” döntéshozók, hozzá-nemértésükkel, dilettáns intézkedéseikkel - nagy bizonyossággal szándékosan - tovább veszélyeztetik a szakmát, az ellátottakat és a becsületes, elhivatott dolgozókat.



„Sajnos nem egyedi esetek ezek, Solton ugyanez megy. Tényleges feljelentések, vádpontok, több kilónyi iratanyag a rendőrségre eljuttatva, és mégsem nyomoznak. Csalás, sikkasztás, kényszerítés, stb. ... Mégsem érdekelte a rendőrséget. A fogyatékos embereket használni, pénzüket elszedni ezek szerint nem bűn. A rendőrségi kihallgatásokon az intézet dolgozói hamis tanúztak.
Ügyészségről indított feljelentést is el lehet kenni ezek szerint.”

Az intézmények nem az ellátottak érdekében vannak, hanem hogy az igazgatónő háza ki legyen festve, fel legyen javítva, zsebe degeszre legyen tömve. Alapítványi pénzből autót vásárol, azzal jár az intézmények között, ha összetöri, vesz másikat, ismét alapítványi pénzből. Az alapítványt természetesen a kaskantyúi szenvedélybetegek "önkéntes befizetései" gazdagítják. Ezek pénzbüntetések, ha valaki megcsúszik, és ittasan próbál az intézmény óvó falai közé visszatérni.
A szociális foglalkoztatást arra használja, hogy az ellátott minél több térítési díjat tudjon fizetni az intézmény kasszájába.
Ha valaki nem tetszik neki, legyen az lakó vagy dolgozó, garantáltan eltakarítja. Aki nem szövegel vissza, az a jó dolgozó. Kap jutalmat. Konformisták előnyben. Egy jól elhasznált mottó: gondolkodj az igazgatónő fejével ... (Ettől mentsen meg mindenkit a ...)”

„Nem riad vissza a fenyegetőzéstől sem, az általa ellenségnek vélt célszemélyt minden gátlás nélkül tönkre teszi, az intézetbeli uralkodása idején legalább 15 dolgozó távozott "önként".”

.
Reméljük, hogy az alábbi hozzászólások nem a mi intézményünk potenciális vezetőjéről árulkodnak… és azt is, hogy ha az ilyen tettek elkövetője nem dolgozhat már sokáig a szakmában.
Ahogy a többi hasonszőrű sem…

Csak a félreértések, félremagyarázások elkerülése miatt jegyzem meg, hogy a fent leírt visszaélések, nem a vezető túlterheléséből, „túlvállalásából”  származnak. Lásd még: ITT!
 

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!